Resan till Norrköping!

Vi tog ett tåg till Norrköping 11.40 på tisdagen och gjorde stan osäker några timmar innan vi gick på Harry Potter-utställningen i Nya Parken!
Man fick fota sig framför en grön skärm och sedan se sig själva framför typ 8 olika bakgrunder på slutet, i the gift shop. Vi hade velat köpa alla, men hade typ bara råd med en :( (kanske bra att vi inte tog med oss så mycket pengar, för jag hade köpt upp hela stället)
Utställningen var fantastisk, förstås. Alla faktiska prylar som de använt i filmerna. Först så blev några insorterade i elevhem av en talande sorteringshatt (konstigt att alla kom i de elevhem de ville komma i, jag "valde" Hufflepuff)
Sedan kunde man få lite insider information i sina små apparater man hade runt halsen medan man gick omkring genom rum efter rum; Hagrids Stuga, Skolsalar, Uppehållsrummen, Förbjudna skogen, Quidditchrummet osv. Efteråt så tog vi en lapp och gick en tipspromenad runt hela centrala Norrköping, superkul! (nästan det allra bästa)
Riktigt roliga frågor också! Visst, det var ett par lätta, typ "Från vilken perrong avgår Hogwartsexpressen?", men det var också några lite klurigare; "Hur gammal var Hagrids mamma när hon lämnade familjen?" och "Efter vad är många av medlemmarna Black döpta efter?".
 
När vi var färdiga tog vi en buss till Kolmårdens Station, där vårt vandrarhem låg. "Tyvärr" hade det blivit problem med vårt rum (hela stället var fullbelagt med hantverkare som jobbar i Kolmårdens Djurpark, så hon hade inga rum) och vi fick ta en stuga 2 km därifrån istället! (men ägarinnan skjutsade runt oss när vi ville handla och käka och sånt, så det gick jättebra)
Det visar sig att det är ju supermysigt att bo i en enslig stuga mitt ute i skogen! Vi hade kök med kyl, eget badrum, stor mysig bäddsoffa, tv med fler kanaler än vi har hemma. Vi låg och kollade på en rysare som gick på tv. Fett sweet!
Hon kom och hämtade oss kl 9 nästa morgon, frukostbuffén ingick. Sedan tog vi buss till djurparken! Väldigt full buss...
Vi roade oss kungligt. Vi valde dagen då det var mest människor på hela året dock, typiskt. Mycket barn. 9000 personer var där dagen innan, det mesta någonsin, och de räknade med att slå det idag. Jahopp. Vi såg en del shower och "matanden", åt, drack, kollade på djur. You get the picture
Nicklas stod vääldigt länge i kö och fick sedan åka en 28 minuter lång linbanetur! Han såg djur som inte jag såg, till exempel giraffer och lejon. Jag är höjdrädd och nöjde mig definitivt att sitta och titta på när tigrarna äter! :)
Blev "klara" tidigare än vi trodde dock, så vi åkte hem med ett tidigare tåg! Konduktören var snäll. Det var en supertrevlig resa iaf! Sjukt glad att vi åkte :)

Kommentarer
Postat av: Carlsson

Åh, jag gillar djurparker och brukar när tillfälle ges planera in ett besök om stället jag åker till har en djurpark, utomlands t.ex. Tallinn och Barcelona.

Förresten, är inte TV6 en gratiskanal i marksänd digital-TV? Iofs behöver det inte innebära att den ingår i andra distributionsformer av TV-kanaler, t.ex. kabel-TV.

2014-07-18 @ 12:29:46
Postat av: Fellie

Awww! Looks amaze!

2014-07-18 @ 14:41:51
Postat av: Nicklas

Vi har inte sökt efter sexan i den nuvarande lägenheten, men vi har haft problem att hitta den tidigare. Vi får göra ett nytt försök.

2014-07-19 @ 10:03:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback