Stockholm Burlesque Festival 2018 + brunch

I lördags åkte vi och såg på Felicia och Johns Stockholm Burlesque Festival, på Nalen! Det var Darrens första gång att se burlesque och han ÄLSKADE det, yay!
Artisterna var jättebra!!! Darrens favorit var Seymour Bottoms och min var Chris Oh!
Photo: John-Paul Bichard
 
På söndagen gick jag sedvanligen upp kl. 05.30 och åkte över till Felicia och John för att laga brunch till alla burlesque-artister. Gjorde små kycklingpajer med spenat och svamp, veganska pajer med tomat, spenat och pinjenötter. Vidare små laxsnittar med pepparrotscrème och så var det våfflor, frukt, bröd och en massa pålägg.
Man kunde dricka välkomstdrink (vitt vin, hallonsoda, frysta hallon), apelsin-, äppeljuice, kaffe eller te.
Det var mer folk än någonsin tidigare och alla tyckte det var jättegott och lyckat (men måste göra fler glutenfri grejer nästa år!!)

Middag med päronen

Passar på att blogga om lite grejer som hänt. Mitt i all galenskap fick vi äntligen tid att bjuda över mamma och pappa på middag! Chili-kyckling-vingar doppade i garlic- och bbq-sås till förrätt, Darrens recept på s.k. "parmo" till varmrätt (med bakad potatis) och mina chokladmuffins med hallon och grädde till efterrätt. Om. Nom.
Trevligt och gott! (och härligt att få lägenheten städad ^^)

I know I know!

Jag vet! Här är det dött. Inte i livet dock, där händer det miljoner grejer på en gång. Ni ska se min Att göra-lista.
Efter nästa vecka räknar jag med att det kommer vara lite lugnare dock, då har jag gjort Burlesque-brunchen, rättat alla nationella prov, givit betyg, skrivit individuella lappar på vad mina elever behöver jobba på då jag nu byter från SFI D till engelska på måndag- och onsdagkvällar (gud vad jag kommer sakna min klass buhuuuu!!!), skrivit en presentation om en artikel själv (plus gjort den), skrivit en presentation med en klasskompis, valt C-uppsats och skrivit tre sidor om det till min handledare, gjort klart Darrens banners och grejer och ritat en grej jag verkligen vill ha ritat till min Twitter, om Gears-eventet som var förra helgen...
I november har jag inga fler lektioner för terminen, då ska jag bara jobba på min 25-sidors-uppsats (vars ämne jag ännu ej valt, gaaah, vad är intressant att undersöka om tvåspråkighet???). Ser fram emot det. Jag är bara lärare två lektioner från nästa vecka, så då blir det mer fritid och tid att hänga med Darren och rita serier! Hoppas att alla mår bra, det gör vi (utom att jag har regelbundna ångestattacker osv)