Resan 3

Alltså. Jag gick av i Lund kl. 18.30. Det duggar, men är sådär kvavt i luften. Den snälla konduktören har redan ropat ut från vilken perrong mitt nästa tåg går ifrån. Jag tar en långsam promenad ut ur centralen.
Eftersom jag bara ätit lite korv och mos + en fanta och lite godis letar jag efter något att äta. Pressbyrån uppenbarar sig.
Med lite påfylld resekassa - tack vare mamsen och pappsen ^^ - köper jag mig en macka med skagenröra, som jag förtär inne i stationen.
Ytterligare en timmes väntetid. Till slut sätter jag mig på spår 5. När jag kommer till Teckomatorp har jag 6 minuter att ta mig till bussen, ingen fara - bara tåget kommer i tid. Tåget blir försenat. Först med 8 minuter, sedan 21 och till sist 35. Jag lyckades ta ett annat Pågatåg och tro att det var mitt tåg, men hoppade av i Kävlinge för att sedan ta rätt tåg. =) (det var ändå mindre folk + sittplats där så!)
Väl framme i Teckomatorp har jag, givetvis, missat bussen. Nästa buss går om.. 1½ timme. Väldigt upprörda herrar och damer som också ska till lägret står och kacklar. Jag sätter mig ner och läser. En handlingskraftig herre lyckas ordna svarttaxi. 250 kr för tre personer. Jag sitter kvar. När den första salvan åkt kommer det faktiskt en buss som är "Ej i trafik", en busschaufför som slutat sitt pass, men som tyckte synd om oss och skjutsade oss ändå. Tack snälla! Så, äntligen. Framme vid Fridhems Folkhögskola.
Resan gick alltså, helt okej =)

Resan 2

Sitter och chillar på tåget. Har inte för med mig för lite underhållning iaf. Vad ska jag göra?
Sitta vid datorn, käka godis, dricka läsk, lägga patience, läsa bok, rita, lyssna på musik, spela
spel på mobilen? Framme 18.30...
Sitter och chillar på tåget. Har inte för med mig för lite underhållning iaf. Vad ska jag göra? Sitta vid datorn, käka godis, dricka läsk, lägga patience, läsa bok, rita, lyssna på musik, spela spel på mobilen?
Framme 18.30...

Resan 1

Vi hade gott om tid när vi promenerade till stationen.
En resväska, en ryggsäck och en påse med proviant blev det till slut.
Mamma, pappa, Felicia och John kom till centralen för att vinka adjö. Trevligt =)
Jobbigast var det att ta farväl av Nicklas, men det gick bra det med (men han är such a cry-baby!)
Drygt 4 timmar tåg, därefter 1½ timmes väntan på nästa tåg i Lund. Ett till tåg, sedan buss.

Uppladdning

Har laddat upp med hårtoning, Super Smash Bros. Brawl, korv med potatismos och Seinfeld.
Väskorna är packade, snacksen är införskaffade, Nicklas är pussad på.
Mamma och pappa kommer och säger hejdå på centralen.
Hoppas på att det finns internet på tåget..

Fixat färdigt!

Bara en timme skuttade vi båda runt i lägenheten och letade efter utspridda kläder, böcker, pärmar, filmer och prylar. Nu ligger allt i kategoriserade högar och är redo att packas ner imorgon bitti. Vår dygnsrytm är grym, vi går upp runt 8-9 varje morgon, så jag har rätt gott om tid innan jag ska åka från centralen imorgon kl. 14.18.
Migränen har typ gått över, den borde iaf göra det tills imorgon (om inte Kajsa är extra högljudd inatt).
Annars, känns bra. Har exakt 31 kr i reskassa (så vill någon från kursen gå ut och ta en öl eller nåt så är jag sort of screwed). Vet heller inte varför jag har med mig tröjor/linnen som kommer räcka i två veckor, men men.
IMORGON SMÄLLER DET!

Donkey Kong, Tekken 3 och arkad

Nicklas var på SuperMotaro 14-17 (jag sov).
I utbyte mot PS1-kontrollen han fick av Hasse lät Alex honom spela hur mycket han ville idag. Så han passade förstås på =)
De har nu Donkey Kong till NES och Tekken 3 på tv-apparaterna. Nickie spelade även Esp Ra De, Strikers 1945 - part 2, Garou, Metal Slug, Raiden Fighters och Dodonpachi Fukkatsu.

Migrän istället för resförberedelser

Igår skulle bli en mysdag med massa planerande och tvättande och stuff. Istället låg jag halvt i koma hela dagen med migrän och Nicklas fick sköta hushållet. Det blev inte mycket gjort.. =P
Idag är det då istället meningen att jag ska pyssla (särskilt nu när Nicklas är iväg på arkadspelseftermiddag med lite polare på SuperMotaro), meen jag ska strax lägga mig igen eftersom migränen fortfarande sitter i. Good times. Vi såg kanonfilmen Truman Show igår på tv iaf. Alltid nåt.

Hämtat mina biljetter!

Snart är det dags! Weeeeeeeee!

Kladdkaksfrukost

Igårnatt var Kajsa så sjukt jobbig och jamade och lät. Inatt var hon bättre, eller vi hörde henne inte lika mycket (kan bero lite på öronpropparna). Hon verkar inte trivas på den lilla ytan iaf... Stackars Nicklas som kommer vara ensam med kattena en vecka sen =S
Annars sitter jag och äter kladdkaka och vispad grädde till frukost och slökollar på tv/internet.
Nicklas är och jobbar, jag är ledig. Ska förbereda det sista inför söndag. Skriva listor, köpa nya block, tvätta kläder, fixa resväskam, börja packa m.m.

Upprepning av order

Vi ska alltid upprepa ordern så att kunden kan rätta oss om vi har missuppfattat =)

Powerpuffpinglorna


Putsa på engelskan?


Rituppdrag!

Min gamla polare Danne (som spelade i samma fiolorkester som jag åren ~ 2000-2004) är nu scoutledare och behövde någon med kreativa skills att hjälpa honom illustrera olika uppgifter de unga scouterna ska göra.
Jag ställde genast upp! (Hoppas bara att man förstår min bild =S)
Om man inte förstår bilden ska man alltså plocka ut tre objects:
En handske med fyra fingrar - som man därefter ska lägga pussel med.
Ett par glasögon med försämrat synfält - som man ska ha på sig när man går på stockar
Ett papper med olika djur på + en penna - som man har när man lyssnar på olika djurläten för att sedan ringa in det rätta djuret).

Katter, kött + potatis & Silent Hill

Katterna har varit extra rastlösa och bitchiga idag. Men söta! =)
Åkte förbi päronen för att träffa dem innan jag åker till Malmö nästa vecka för min seriekurs (iiiih, exciting!!).
God mat som vanligt: Rostbiff, kokt potatis, bearnaise/champinjon-sås och ärtor.
Nicklas har börjat spela Silent Hill (ett spel som vi haft länge men aldrig testat). Haha, han sitter och är asskraj! =D
Travaille demain...

Hur farliga är zombiesar?

Hehe, hittade den här. Håller med om att zombiesarna i Shaun of the Dead måste vara de långsammaste och dummaste. ^^
Nu till päronen för lite mat. Imorrn jobb. (Eftersom mina fasta dagar nu är onsdag och torsdag - istället för tisdag och onsdag - kommer det BK-serier först imorgon och i övermorgon)

MYSKVÄLL

Har en superkväll med Seinfeld (började på den serien idag då vi såg klart Friends igår (det tog ett år)), Super Smash Bros. Melee (vi turas om med adventure), kladdkaka med vispad grädde + jordgubbar (när man är pank och sötsugen får man ta det som finns hemma ;P) och ett glas väl unt Coca Cola. Strax väntar Inception och pärlande =P

Kära matte...

(Klicka på bilden ifall det är svårt att läsa..)

Alien vs. Zombies - The Dark Lurking (2010)

När vi ser X antal filmer per dag, samtidigt som vi pärlar, så slinker det in filmer av lite sämre kvalitet.
Igår såg vi Alien vs Zombies - The Dark Lurking.
I ett hemligt laboratorium långt under jordens yta får man följa åtta instängda personer (två försökskaniner, tre säkerhetsmän, två forskare och en medicinsk läkare) som överlevt en slags farsot, som förvandlar människor till blodiga köttätande monster. Nu gäller det för dem att undvika att bli tagen av sagda monster och dessutom ta sig upp till ytan.
Det finns knappt ord som kan beskriva exakt hur dålig den här filmen är. Jag gillar både Alien-serien och zombiefilmer, men den här får inte jämföras med någon av dem. Med otroligt usla skådespelarinsatser, värdelöst manus och det faktum att man hejar på monstrena (istället för på människorna) kan jag lugnt säga att filmen ligger på min top-10 sämsta filmer jag sett.
Imdb
Trailer

Katterna slår sig till ro


Fanny vs. Nicklas - Garou: MotW

Det blev varken häng med Jonas eller ett glas vin med tjejerna från jobbet eftersom jag har ont i huvudet. Istället har vi lagat jättegod pizza (från scratch), druckit päronsoda, pärlat, sett på (vad som kan vara) världens sämsta film, läst sista Harry Potter-boken och spelat Garou: Mark of the Wolves. Jag skrev upp hur det gick i alla matcherna. Vem vann mest av mig och Nicklas, tro?

I still got it ;)


Ingen Xbox! =O

Efter noga övervägande har vi bestämt oss för att inte spela Xbox360 på ett tag. Nicklas kände sig lite för besatt av achievementsjagande på sista tiden och spelade mest hela dagarna istället för att göra viktigare saker (som att söka jobb, pärla, stryka, diska osv). Så nu är den nere i förrådet. =)
Det tråkigaste med detta är förstås att vi inte kan spela Horde tillsammans, och heller inte sjunga Lips.
Men det gör också att vi kommer spela spel vi inte vanligtvis brukar spela. Nu blir det Singstar, Garou, arkad, Super Mario bros etc. Vi måste också kolla på film genom PS2:an, som förr i tiden.

Tillfälliga kattägare!

Idag åker Nicklas moder Lisa till Gotland och behöver kattvakt i två veckor.
Kajsa och Liston kommer alltså hit om en timme! Wee!
Eller, förra gången de var här blev de rastlösa inom två dagar och klättrar på väggarna och låter och vill ut, men ändå. Kitties! =D

Bio, sovmorgon, äggmacka, pärlande

YEAH! Loved the movie! Efter bion igår satt vi och snackade med Felicia, John och Fabbe på donken. Alla var nog positivt överraskade tror jag =)
Fabbe promenerade hem med oss för mer pratande. Vi väntade med honom ett par bussar på Odenplan.
Så skönt att få sova ut imorse (gick upp 10 istället för kvart i sju)! Kokade ett ägg och åt på Längtan med majonäs, diskade lite, ser nu Die Hard - Hämningslöst och pärlar.

Nicklas är som sagt på jobb i Saltsjöbaden idag. Han var inte så nöjd att gå upp tidigt imorse (och trots att jag tyckte synd om honom så var jag mest skadaglad =P)

Har käkat BK-mat de senaste nio dagarna till lunch och middag, längtar till kött och potatisgratäng ikväll!

BIOTIME!!!

Ledigt i 5 dagar och ska nu iväg för att se Harry Potter, weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Vad blir det?


Fanny Udde!

Nicklas tog en lång cykeltur idag för att testa vägen till Saltsjöbaden (där han kommer ha ett tillfälligt extrajobb ett par veckor). 2 mil, 55 minuter.
Clearly ett ställe jag vill bo på =p

Ett riktigt skrovmål


La Horde (2009)

Nicklas hade förberett några udda filmer för oss att se när jag kommer hem från jobbet den här veckan. Igår såg vi en fransk Zombiefilm, La Horde.
En grupp poliser ska hämnas sin kollega, som dödades av ett kriminellt gäng. De stormar en förfallen skyskrapa och vill hitta den skyldiga för att "skipa rättvisa". Deras anfall går dock åt skogen och de finner sig plötsligt infångade av knarkligan med shotguns riktade mot deras huvuden. Då konfronteras plötsligt de båda grupperna mot helt annan fiende... När en zombieapokalyps bryter ut i hela Paris måste poliserna och gangstrarna jobba tillsammans för att klara sig!
Jag tycker filmen var bra gjord, särskilt när det kommer till specialeffekterna. Det där gangstergänget hade väldigt mycket vapen, så förvänta dig mycket blod. Helt okej skådespeleri, bra stämning i den mån att man inte vill vara i deras sits. Däremot så tycker jag inte att personerna är intressanta. Alls. Det är väl ändå meningen att man ska vilja att personerna överlever. Jag brydde mig inte. Det var helt enkelt en tråkig story. Hade det varit samma zombies och filmning men med riktiga personer - då hade jag gillat den.
 
Nu bad Nicklas om ursäkt för att han föreslog den. Så dålig var den inte. Gillar man zombiefilmer ska man ju se den. Annars, inte.
Trailer
Imdb
(Sedan ska det också sägas att jag gillar allt som är franskt, och det kan ha bidragit positivt till mitt betyg)

Utvärdering Arbetsledare Dag 3

Tidigt på jobbet för att ta emot leveranser. Första dagen jag skrev schema själv. Jag skötte det med glans. Sjukt mycket lugnare än i lördags, så alla fick lunch och femmor som de skulle. Hade till och med så pass mycket kontroll att jag kunde äta lunch sådär vid 11-tiden! =D
Memo till mig själv dock: Ha inte migrän och gå och jobba långpass som arbetsledare. Ett tips.

Bara tre dagar kvar.

Utvärdering Arbetsledare Dag 2

Igår, lördag, var det andra dagen då jag var arbetsledare. Jag lyckades ta mig in utan att sätta igång larmet och allt gick bra. Helena och Elik är duktiga och vet precis vad de ska göra. Det enda jobbiga var när Maria inte dök upp och man var tvungen att hitta någon som kunde hoppa in istället med kort varsel. =(
Det blev sena luncher för tjejerna...
Stoltaste ögonblicket på dagen: Då papperet i skrivaren tog slut och jag, helt på egen hand, lyckades lokalisera var papprerna fanns och faktiskt sätta i dem i maskinen. Big day.
(Även stunden då jag fick min alldeles egen skjorta - istället för t-shirten - och en skylt där det stod "Arbetsledare Fanny"...)


Dagen gick bra iaf. Jobbade från 07.35 och hade lunch 15.30. Det var Annas sista dag, buhuu! =(
Nu är det fyra dagars öppnande, sedan kommer Vicky tillbaka och jag återgår till två dagar i veckan (plus extrapass då och då). Skönt =)

Billy Michells födelsedag + efterfest på våran balkong

Jag skyndade mig hem efter jobbet för att vi skulle gå till baren Retro (5 minuter från vår port), där vi mötte upp ett gäng för att fira Billy Mitchells födelsedag!
Två bord krävdes det. Vi drack päroncider och åt supergoda pommes med bearnaise!
Vid 23.30-tiden drog vi till vår lägenhet där vi och Magnus hade dukat upp med diverse snacks, öl, cider och vodkadrinkar.
Dagen till ära var man ju tvungen att spela Donkey Kong! Vissa utvalda vågade sig på att slå världsrekordet (men kom inte så långt)
Andra spel som kom upp under kvällen var Mortal Kombat, Asterix, Metal Slug, Contra, Tetris och Pac-man!
Sjukt trevlig kväll, som slutade vid 03.00 (eftersom vi skulle sova tidigt =S)..

Utvärdering Arbetsledare Dag 1

Fanny under dagen
Alltså, utom en otroligt dålig start på dagen (lyckades dra igång larmet och väktare fick komma, sedan fick vi inte upp själva ytterdörren för nyckeln var trög, vidare lyckades jag inte skriva ut vissa lappar) så har det gått jättebra. Elik var till stor hjälp. Kom dit vid 07.20 och satt lite vid niotiden, annars så hade jag bara en tiominutersrast kl. 15.00 och kom hem vid 18.00 (Glöm inte bort trapporna jag måste gå uppför eftersom hissen är trasig). Var aningen trött när jag kom hem.

Öppnar imorgon också. Då med Elik och Helena (idag var det med Isabell). På kvällen är det till att fira Billy Mitchells födelsedag (don't ask) på restauranten Retro, fem minuter från oss, och därefter DK hemma hos oss.
Ledig söndag, wohooo!

Pikachu!

(Vilken är egentligen sötast?)

Oväsen!

Jobbigt med allt oväsen i byggnaden när de bygger om! Inte brukar de sluta vid 17 heller =(
Imorgon börjar allvaret. Då tar jag över och agerar arbetsledare en vecka. Gått igenom allt viktigt de senaste dagarna med Vicky. I'm ready (I think =S). Operation vända-på-dygnsrytmen går sådär. Vi kommer i säng tidigt, men varken jag eller Nicklas kan sova på flera timmar =S

Om det ändå vore kyckling i Tendergrill Chicken..


Meningen med livet?

Vicky bjöd runt på en påse med Mcennedy's Jelly Beans. Seriously det godaste jag smakat. Kanske är de meningen med livet? I don't know. Tyvärr var det inte lika många smaker som i Harry Potter, men de som fanns var jaekligt goda (och vem vill egentligen smaka på gräs, peppar, snor osv?). Finns att köpa på Lidl. Ska dit first thing!
Annars så öppnade jag idag. Lärde mig arbetsledargrejer av Vicky (ska ta över hennes uppgifter sen).
Öppnar imorrn också, därför borde jag sova nu..

Allt flyter på annars på BK =P

How much?


Jobb-ig vecka

När arbetsledaren Vicky åker bort en vecka kommer jag ta över hennes pass. Hon hade många pass.
Jag räknar med att jobba 9 av 10 dagar från och med imorgon. Det är en stor skillnad från att jobba två dagar och vara ledig 5. Start kl. 8 varje morgon, slutar 17. Dags att ställa om dygnsrytmen för oss alltså.
Annars går det nog bra, bara Nicklas har middagen redo när jag kommer hem, pärlar och diskar (och står ut med mitt whinande).

Har lagt in en räknare nere i menyn som säger hur många dagar det är till olika saker. Vi har ingen kalender och det händer så mycket i höst; min seriekurs, TokyoExpo, RetroGathering, Fannicklas Cup (som vi nu äntligen skickat ut inbjudningar till. Bara spel-VIPs till en början..) och releasen av Gears of War 3.
Vart har sommaren tagit vägen..?

@ SuperMotaro

Vi letade upp (och gjorde ett par nya) pärlplattor att sätta magneter på för att sälja hos SuperMotaro.
Dessa 12 blev det denna gång:
(Bra att ha några likadana så att de kan sätta upp en ny när den förra säljs)
Vi hann också med (trots att de egentligen har stängt på måndagar) att spela arkad. De har fått in tre suveräna Cave-shooters! Weee!
Nicklas körde DoDonPachi Dai-Fukkatsu och DeathSmiles medan jag körde favoriten Esp. Ra. De
(och dansade till boss-musiken naturally)

..och så levde de lyckliga i alla sina dagar!

Här är ur fotoserien "Fallen Princesses" av Dina Goldstein. Vad hände egentligen med prinsessorna efter deras happy endings?

Snövit

Askungen

Belle

Jasmine

Rödluvan

Rapunzel

Törnrosa

Harry Potter-hype!

Igår kom Felicia och John över och hade med sig banana split (banan, glass, vispgrädde, chokladsås och chokladfingrar). Vi hade hyrt senaste Harry Potter.
It was a good night. Hypen inför nya filmen är enorm!
Vi satt länge efteråt och spekulerade hur det kommer gå.

Fredagen hos Jonas

Kinamat, dokumentären "Last Cup: Road to the World Series of Beer Pong", hemlagade brownies med hallon, Buzz, Beer Pong, seriösa diskussioner, Chili Cheez Doodles och Rock Band 3. Check it out.

Nicklas bröllop


Stor och liten


Seeeeeeeeeegt

Idag har vi gått under jorden och gjort absolut ingenting (som ett resultat av festande igår)..
Nicklas spelar nu Band Hero och jag ligger i sängen med huvudvärk.
Ska börja jobba morgnar (start kl. 8) nästa vecka, så det vore kanske bra att ändra dygnsrytmen och inte gå upp halv tre på eftermiddagen.. =S

Seriekurs i sommar!

Ja. Det är sant. Jag missade en seriekurs i början av sommaren, men har nu fått en till chans att studera the noble art of comic making. Denna gång i Svalöv (mellan Malmö och Helsingborg).
Jag har fått hem ett välkomstbrev med all information, faktura (betald!) och karta över skolan. Weeee!
Skolan har massor med udda kurser hela sommaren (eller vad sägs om jazzcamp för kvinnliga instrumentalister, ståuppkurs, solfjäderdans, populärretoriska dialoger, silverkurs, Skånes förvandling och massa andra saker?), däribland serieteckning.
Det verkar grymt. Jag kommer bo på själva skolan, med trådlöst bredband, massor med roliga aktiviteter (inklusive brännboll, föredrag, filmvisning och quiz) och det serveras fem mål mat om dagen! ^^

Kursbeskrivningen (misstänkt lik den vid förra skolan..):

Vi går på djupet i serieformen och utforskar olika material och tekniker, från skiss till färdigt original.
Du får prova olika papper, pennor, stålstift, penslar, tusch med mera.
Vad använder proffsen? Vad passar bäst för dig? Vi går även igenom layout, bildkomposition och berättarteknik och provar på att arbeta med ljusbord.
Under kursen läggs lika stor vikt vid manus som vid tecknande.
Vi går igenom hur man sållar bland sina idéer, hur man fäster dem på papper, hur man når sina mål.
Vi undersöker också olika sätt att publicera de färdiga serierna, på papper och på internet.

Sounds good to me!
Kursledaren är en viss Rasmus Gran, välkänd i serievärlden och givit ut och publicerat en hel del serier själv.
Har även bokat och betalat resan idag. Jag kommer åka kl. 14.21 från Stockholm, första augusti, och anlända till skolan kl. 20.15. Tåg till Lund, därefter tåg till Teckomatorp, därefter buss till Svalöv. Alltså "bara" tre byten.

Våra verk kommer publiceras på deras hemsida och i en bok som vi får med oss hem!
Hur exalterad är jag? Så exalterad.

Kul på jobbet med Mysabell!

Stängde idag. Det var varmt. Stod på board till 19.30, sedan var det kassan med My (och Isabell, som stod och tittade på och åt glass).
Vi hade superkul! ^^
Vi fyra (Nicklas kom för att eskortera mig hem) snackade ett tag efter jobbet, sweet.
Nu: Myskväll.

Mackor, god sömn, pyssel, jobb

Skönt att vakna av sig själv (mobilen) för en gångs skull. Jag har några timmar nu innan jag ska in och jobba kl. 17. SuperMotaro har ringt och vill ha påfyllning av magneter (bara 6 kvar av 15!), så det ska fixas.

Trevligt kvällsmål igår med små pizzamackor och ett Arkiv X.
Kinamat och Beer Pong-dokumentär hos Jonas på imorrn, sweet.

Myskväll istället för träning

Jobbade till 19.30 (stod etta på board med Morat och Bing från kl. 17!) och var beredd att åka direkt till träningen efteråt, men det visade sig att hallen håller på att renoveras. Så jag drog hem istället.
Nu ska vi se på Pitch Black och sortera tvätt. Nicklas håller på att spela Riddick-spelet till 360 nu, så det passade ju bra.

Mina medkassörskor #2


Just one of those days..

Gaahd! Inte bara kommer vår hiss vara avstängd i två månader utan de kommer också borra precis ovanför oss heela tiden, med start kl. 8 på morgonen och slut kl. 17 varje dag. Jag börjar aldrig jobba före kl. 11 och Nicklas är hemma på dagarna!

Var alltså aningen trött när jag åkte till jobbet, eftersom jag lade mig 4 och var uppe från 8.
Kanske var det det som gjorde att jag lät en kund skälla ut mig så att jag började gråta idag i kassalinjen. =S
Har inte hänt på flera år...

Annars så kom Ida och Karoline och hälsade på idag. Karro, jag och Galara gjorde en pakt våren 2010 (!) att om någon av oss jobbade kvar efter (den) sommaren så skulle vi skjuta varandra (bara jag kvar nu of course). Oh well! Kul att se dem iaf! =)
Jobbar onsdag-torsdag. Träning imorrn. Eventuellt något skoj på fredag. Annars är det pärlande/ritande/broderande som gäller.

Mina medkassörskor #1

Det är inte lätt =P

Lara Croft-spelkort


Avstängd hiss i 2 månader =S

Idag var första dagen då vår hiss stängs av för reparation i 2 månader. (Jippie att komma hem trötta från landet med tunga väskor och migrän och behöva gå upp till sjunde våningen!)
Alltså kommer vi inte ha några besökare igen förrän i september =P

Nytt bankkort!

Mitt nya bankkort hade kommit i posten idag. Cute-varning ^^
Annars är vi i stan nu. Har legat hela dagen i sängen med migrän, men mår lite bättre nu =(

À la campagne 3

Kaviarmackor. Lips. Horde. Bärplockning. Huvudvärk. Väntan på middag. Kinamat. Bondtolva. Grönt te. Nya Morden i Midsomer. Smultron med mjölk och grädde. Pussar.

À la campagne 2

Vädret må inte vara det bästa, men vi kommer ända gå ut och plocka smultron och känna på vattnet idag.

À la campagne

Vi mötte upp pappa och hans barndomsvän Rolf på pendeltåget och kom till landet kl. 14.00 igår.
Vi började med att städa hela vår stuga där vi brukar sova, sedan grillade vi.
Kött- och grönsaksspett, chili bearnaise och färskpotatis. GOTT!
På kvällen blev det bondtolva och Lips-sjungande i stugan.
 

Middag med Adam och Lisa

Igår var en hektisk dag då vi skulle hinna med väldigt mycket på väldigt lite tid,
men när Adam och Lisa dök upp 18.40 var allt färdigt! (Bild 2: Vi fick en bättre gå-bort-present än både blommor och vin ;P)
Vi började med att bjuda på tandpetare med ost + ölkorv/vindruvor/äpple. (Lisa är vegetarian)

Till middag bjöd vi på hemlagad pizza (that's right, jag gjorde degen och tomatsåsen själv!).
Man fick välja själv vad man skulle ha på! =)
Det man kunde välja mellan var ha på var tomatsås, skinka, riven ost, champinjoner, gul lök, gul paprika, färsk tomat, ananas och kryddor.
Jag tog allt utom lök. Det blev så sjukt gott!!
Under kvällen pratade vi och catched up om allt som hänt senaste året. Deras flytt, våra jobb, plugg, familjer, heavy metal och genusfrågor.
Efterrätten serverades i vinglas och bestod av chokladpudding, färska jordgubbar och vispad grädde.
Den tyckte folk om! ^^
Efter maten testade vi faktiskt lite Lips, men då med Adams egna hårdrockslåtar han laddade upp till spelet. Vi fick höra Lisa growla, hon var grym!

Vid 23-tiden började vi spela mitt klassiska spel med Charader, Land & Stad, Alias osv. Jag hoppas att de tyckte det var kul! =)
De var grymma och lyckades vinna över oss med 103 poäng mot 92!
Efter att spelet var slut satt vi och snackade, drack Freeway Cola (2,5 kr/litern på Lidl!) och åt salta pinnar till närmare klockan halv sex på morgonen. Nice.

Idag väckte pappsen oss vid halv 11 och meddelar att vi "får bilskjuts till landet om en timme". Upp och packa i all hast. Inte städa. Nu sitter vi i ett 29-gradigt hus och är trötta. Men det blir grillat till middag. Så jag tror jag klarar mig.

Arkadkväll på SuperMotaro!

På vad som kunde tänkas vara en helt vanlig torsdagkväll drog vi oss till jordens mittpunkt Hantverkargatan 90 och SuperMotaros spelcafé för en freeplay-afton på arkadmaskinerna!
Väl där kunde vi skåda en tv med N64-spelet Super Smash Bros. (mitt absoluta favoritspel), en arkad med Garou: Mark of the Wolves (favoritfightern), lagom med folk som satt vid maskinerna, det trevliga värdparet Alex och Agnes och kall Trocadero ;)
Vi hälsade på Olle, Adam, Anton och Pier Solar-Zebbe och satte oss framför Puzzle Bobble och Mutation Nation.
Spelade en hel del Super Smash (och ägde rejäält!) och snackade med massor av roligt folk; Jan, Marcus, Magnus "sjunger för Billy", Tommy, Martin, Angelica och en massa andra!
Vi gjorde massa reklam för både mina serier och våra pärlplattor. De har redan sålt 6 (!) av våra pärlplattsmagneter (varav tre den kvällen)! De som gick först var Bub och Bob, sedan den gröna 1up-svampen, Link to the Past, Sonic och Mega Man.
Andra spel som bjöds på var nya Dolphin Blue (Metal Slug-kopia, men med delfiner! =P), Mr Driller, Strikers 1945 part 2, Raiden Fighters 2 och Parodius.
Partyt tog slut vid halv tolv, då schasade Alex ut de sista personerna. Vi gjorde sällskap till tunnelbanan (för Tommy) och buss (för Olle) och sedan promenerade vi till Odenplan med Magnus och snackade om tv-spelsbutiker och serier.
 
Hade en så sjukt trevlig kväll, hade kunnat hålla på hela natten! ;)