Dagens ritövning

Idag, för 15 år sedan, omkom prinsessan Diana i en bilolycka.

Indecisive...


Grattiskort

Idag fyller Erika år. Hurra! Hurra! Hurra!

Det är inte lätt för en stackars kassörska..


Filmserie #12
Finlandskryssning

I söndags (på vår 5½-årsdag förresten) tog vi en Viking Line-kryssning till Mariahamn för att äta lite gott, sjunga karaoke, dansa och köpa stuff på Taxfree.
Det var hur trevligt som helst! Vi sjöng "What is love" tillsammans och jag sjöng "Back in the USSR" själv. Vi dansade en timme i nattöppna discot, så mycket att jag fick träningsvärk dagen efter =) Supernice!
Tyvärr har jag dragit på mig en förkylning, lagom till jobb"veckan" imorrn.. =( Nicklas ska laga mig soppa och ta hand om mig ikväll, kanske går det över.
 
 

Grattis Emilie!

Idag fyller min BFF Emilie år! Hon och hennes kille åkte på kryssning i lördags och vi åkte på söndagen. Otur att missa varandra! Samma båt och allt. Även min päron åkte i lördags =S
Bilden till höger är tagen när Emilie fyllde 17, för 7 år sedan.

Kryssning!

Moahah! Nu åker vi på en dygnskryssning med Cinderella till Mariehamn. See ya suckers! =D

Sagt och hört #28


Dagens ritövning #2

Även Sir Sean Connery fyller år idag. 82 år gammal blir han! Vem kunde tro det.. Ett porträtt får han:

Dagens ritövning

Tydligen fyller Gene Simmons år idag. Vet ingenting om honom utom att han är med i gruppen Kizz och har en väldigt lång tunga. Aja, grattis grattis.

Dagens ritövning

Rupert Grint fyller 24 år idag. Han håller tydligen på att filma några filmer nu, så vi får väl se honom framöver (som något annat än Ron Weasley).

Win-win?


Dagens ritövning

För exakt 100 år sedan föddes min älskling Gene Kelly. Han gjorde underbara musikaler (Singin' in the Rain t.ex.) och dansade som en gud. Happy birthday baby!
 

Oh, snap..?


Cykeltävling!

Weee! Nicklas är nu anmäld till en 42 kilometer lång cykeltävling runt om i Stockholm den 9 september! Vi är superexalterade! 4,2 mil är ju ingenting för honom, men han vill såklart få en bra tid också. Hans far Peter kommer också tävla. De kommer vara 3000 personer. Det ska bli superkul!
Läs mer här!
 
Imorgon ska jag och Nicklas förresten åka tillsammans till jobbet, det är Nicklas första öppningspass. Är superexalterad över det också! Då får vi även sluta och åka hem tillsammans vid 17, efter det helg. Nice!

Kärlek till kunden


Ny affisch!

Nicklas cyklade in till Odenplan och hämtade upp en snygg poster från Magnus. 
Bara 21 dagar kvar till konserten, weee!!!

Filmserie #11


Ärliga Fanny


Jäkla Garou!

Igår kväll plockade vi fram bådas favorit-fightingspel, Garou: Mark of the Wolves, ett spel vi inte spelat på åratal. Nu vet jag varför! Vi körde bara tre matcher (jag vann med 3-1, 3-1 och 3-2) och nu har jag världens största blåsa på min vänstertumme! AAJ!
Det hämmar basically allt jag vill göra med den handen, synd eftersom jag är vänsterhänt..

Sagt och hört #27


Grattiskort

Idag fyller Daniel 24 år. Grattis till honom!

2000 dagar!

Har hittat en av de onödigaste sidorna på nätet, nämligen en sida där man kan räkna ut hur lång tid det är mellan olika datum (och en massa annat skoj). Knappar förstås genast in när jag och Nicklas blev tillsammans, och det visar sig att idag har vi varit ihop i exakt 2000 dagar! (även 48 000 timmar, 2 880 000 minuter och 172 800 000 sekunder). Sådeså.
(Själv tycker jag att det låter lite!)

Så går det när man inte använder gästtoan så mycket

Har annars legat till soffs hela dagen med migrän. Så det blev inget jobb. Bläsch.

Helt rätt

Det blev inget firande av långhelg ikväll eftersom vi jobbar imorrn och jag kanske jobbar på lördag. =(
Vi kunde ändå dock äta lax och se på bra film (http://www.imdb.com/title/tt1314655/)

Choklad-Loka, nästa stora grej?


Jazztoner i skärgården

Igår åkte jag och Nicklas på första jazzkryssningen för sommaren. Min far och hans band spelade på underbara M/S Gustafsberg VII, och gästartisten var vår favorit Deri Rowlands!
Han spelade vår låt, Moonglow, dedikerad till oss, so romantic <3
Mamma åkte också, vi satt och skvallrade, åt gifflar och tittade på vackra Stockholm från vattnet. Myskväll!
(jobbigt bara att komma hem vid midnatt då man jobbar 07.30 dagen efter =S)

Filmserie #10


Vems födelsedag?

Kan du lista ut vem som föddes den 13:e augusti med hjälp av dessa bilder?
 
Facit finns i kommentaren ;)

Inget mer OS.. =(

Nu ser vi på avslutningen på OS. Det har varit väldigt nice att följa de senaste veckorna.
 
Jag fick även något kul och utmanande att rita. Det jag har lärt mig av att rita OS-bilder är detta: 
1. Jag kan inte rita händer
2. Jag kan inte rita fötter
3. Jag borde rita mer människor i rörelse
 
Så ett par saker att jobba med! Ska fortsätta öva och lovar att lägga upp andra teckningar, och förstås serier.
 
Jag missade tyvärr både handbolls- och basketfinal idag då jag var med Felicia hela dagen och pratade skvaller och övade på hennes nummer. Nicklas var dock hemma hos Martin och såg allting. It's been a good day.

Sagt och hört #26


Dagens OS-bild


Grattiskort

Idag fyller mina två goda vänner Caroline och Madliene 25 år! Grattis till dom! Ett kort:

Dagens OS-bild


Gammal serie: Den bantande mamman

Hittade denna gamla serier på landet senast vi var där:
Gjord år 2000 som en present till min mor

Bra med omväxling?


Dagens OS-bild


Dagens OS-bild


Bloggen 3 år!

Idag för tre år sedan skrev jag mitt första inlägg i denna blogg! Vi firar genom att titta på friidrott på tv och äta godis.
 
Jag har funderat ganska mycket över bloggen på sistone. Jag har "bara" mellan 30 och 40 läsare per dag. Efter tre år. Spelar det någon roll vad jag gör? Vad jag ritar? Att jag bloggar överhuvudtaget? Jag gillar att blogga, det är inte det, men det tar väldigt mycket energi när jag skulle kunna göra andra saker...
 
Jag vill bli serietecknare + illustratör och har någonstans inom mig alltid tänkt att det magiskt kommer lösa sig, bara mina alster finns ute i den vida världswebben. 3 år. Nada. Jag borde välja ut Burger King-serier för att skicka till förlag, jag har idéer på två nya serier jag vill börja med, jag vill skicka in strippar till någon lokalblaska här i Nacka och göra nästa del i sagoserien (vars manus har varit färdigt i över ett år).
 
Jag jobbar med flit två dagar i veckan och är ledig fem, just för att ha tid att göra allt det där. OCH kanske blogga ett par inlägg. Det borde man ju hinna med. Tycker man. Anyway, efter att ha använt mig av ett formidabelt program som räknar besökare på ens hemsida har jag listat ut att jag haft 77 olika personer inne på bloggen de senaste sju dagarna. Som ville veta vad jag gjort. Vad jag ritat. Vad jag pysslar med. Det är ändå rätt många när man tänker på det..
 
Så vad har jag kommit fram till? Fortsätta blogga, (men inte så mycket att det inkräktar på vare sig jobb eller fritid,) börja med en ny serie i höst, skicka in mina alster till olika förlag och tidningar och helt enkelt rita sagoserien. Tack för att ni stått ut med mig den här tiden!
 

Mumintrollet!

Idag, 9/8 föddes Tove Jansson, skaparen av Mumintrollen.

Dagens OS-bild


Och glöm inte isen, det är viktigt!


Dagens OS-bild


Filmserie #9

 
 

Dagens ritövning

Grattis till 37-åriga Charlize Theron, som fyller år idag.
 
(Tur att jag inte gjorde vad jag hade tänkt till en början, nämligen låta folk gissa vilka kändisarna jag ritade. Ingen hade någonsin kunnat lista ut dem! (utom kanske Terminatorn..))

En köksvåg

Äntligen har min lilla våg från ClasOhlson kommit. Såg ut den för ett par veckor sedan, men den är slut i alla affärer, så till slut beställde jag den på nätet. 129 spänn. Vilket kap.
Nu kan jag väga allt jag äter in i minsta gram (håller ju på att räkna kalorier, har gått ner 1 kilo på en vecka =P)

Dagens OS-bild


Nicklas på Tom Tits

Igår åkte Nicklas till Centralen och mötte upp sin brorsa Martin, far Peter och dennes fästmö Kicki för att gå på Tom Tits. Jag följde inte med p.g.a. dåliga erfarenheter från när jag var där som barn, plus att vi tyckte inträdet var alldeles hutlöst dyrt, 200 kr! (efter att ha tagit semester ett par veckor betyder det absolut pankhet hela augusti och halva september =S). Han fotade iaf jättemycket och de hade väldigt kul!
 
Nicklas slog den dagens rekordtid på en hinderbana med en sparkcykel som svängde åt motsatt håll (svängde man höger åkte man åt vänster and so on). So proud! Vad är den karl INTE bäst på egentligen??
Nicklas i en värmesensorkameraskärmsak? (högra bilden)
Anyway, skoj skoj. Själv städade jag hela lägenheten, ritade 7 bilder, två serier och såg tre filmer. Så jag hade en produktiv dag jag också =)
 

Dagens OS-bild


Vem pratar han med?


Sagt och hört #25


Pärlplattekonst på kontoret

Nu har jag fått ännu finare ovanför mitt skrivbord i mitt kontor med lite Wonderboy-pärlkonst:
 

Dagens OS-bild


The Dark Knight Rises

Igår höll jag i min första utbildning på jobbet. En tre timmars-lektion till de nyanställda om allt från matsäkerhet, till brandinformation. Nicklas, som inte fått den utbildningen med Katja tidigare, satt med. Det var kul och spännande, Nicklas tyckte att jag var jätteduktig =D Blev sugen på nytt att bli lärare..
 
Efter lektionen, som slutade kl. 15, drog vi och såg The Dark Knight Rises på Rigoletto. Vad fint det har blivit där sedan ombyggnaden!
Jag tyckte filmen var hemskt deprimerande och överdriven, men gillade slutet.  
 
Efter filmen (2.45 lång!) åt vi på Taco Bar/indiskt i Kungshallen. Gott och mysigt!

Dagens OS-bild


Grattis Ramel 1 år!

Idag fyllde vår lilla kanin Ramel 1 år! Vad tiden har gått fort! Han har utvecklats till en självsäker liten herre, full av bus och äventyr. Vill bara göra det han inte får göra. Gillar att äta knäckebröd, gurka, cornflakes och banan.
Här är lite bilder från när katterna var här. De alla lekte jättebra tillsammans!

Dagens OS-bild

 

Dagens OS-bild


Inte lätt att välja dipsås..


Poängställning


Adam 12 p
 
Martin 11 p
 
Fredrik 10 p
 
Fabian 9 p
 
Camilla 8 p
 
Jan 3 p
 
Lennart 2 p
Zebbe 2 p
Jonas 2 p
Johan 2 p
 
Felicia 1 p
Rickard 1 p
Nor 1 p
Angith 1 p
Philippa 1 p
Carlsson 1 p
Frida 1 p
Anna 1 p 
David 1 p
Filip 1 p
Linus 1 p
Magnus 1 p