Nicklas på board!

Igår och idag har jag och Nicklas stått på board, där man gör hamburgare. Det är ett vääldigt högt tempo, och Nicklas var väl sådär lycklig innan han hade lärt sig hur alla burgare ska vara.. =P
Men han är SÅ DUKTIG! <3 Nu har vi (eller, Nicklas slutar om 3½ timme, men efter det) helg, wohoo!

Ingen skillnad/STOR skillnad


Fröken Frauke presenterar :Cuba Libre

Felicias klubb i lördags var förstås HELT FANTASTISK! Temat var Kuba, så många hade vackra och färgglada dräkter med frukter och blommor. Jag hade gjort ett passande diadem ;)

Eftersom jag är utrustad med världens sämsta kamera blir det inte så mycket bilder på scenen, men lite mingelbilder blev det iaf!


Teatern i söndags

Bilderna från i söndags då vi gick på teater med Nicklas släkt och sedan käkade ute efteråt. Mytsigt!

Teater!

Igår åkte vi tillbaka till Odenplan för att gå på Nicklas syssling Linneas examensteater. Hon går på Calle Flygare Teaterskola. De gjorde en variant av Strindbergs "Lycko-Pers Resa" (nu då Lycko-Lisas Resa).
Lycko Lisas Resa
Det var jättekul att se och de var jätteduktiga! Lite miss med ljus och ljus, men det gjorde ingenting.

Jag sitter nu på biblioteket i Fisksätra, men verkar inte kunna ladda upp bilder från min externa hårddisk, så bilder från både teater, lägenheten och framförallt Felicias klubb i lördags får vänta =(
(Ska ringa Telia idag och försöka få internet så snart som möjligt)Att bli vuxen

Nu när vi flyttar till en större lägenhet känns det som att det är dags att bli lite vuxen (har jag bestämt). Det betyder bland annat:
Vi börjar från och med idag. Vi får väl se hur det går.. ;)

Sagt och hört #19


Inflyttade!

Tack för alla lyckönskningar till flytten, de värmer! Nu står varanda sak som vi äger i nya lägenheten (huller om buller och det mesta fortfarande i lådor och påsar =S). Här har vi ett glatt packgäng:
Ramel fann sig tillrätta direkt på balkongen =)

Ikväll smäller det!

Biljetterna är kirrade, klädseln utvald, huvudprydnaden gjord (sort of). TAGGAD!

We are moving, we are moving!


Konserver!


Tapetsering!

Nu är Nicklas, hans kusin Patrik och pappa Peter i lägenheten och tapetserar hallen med tapeten vi köpte på nätet och som anlände igår. (Den kostade 100 kronor mindre per rulle om man beställde på nätet och inte i affären, inte okej!) Själv är man hemma och packar + ritar.
Är väldigt nyfiken på hur den blir, jag får se först när vi flyttar på lördag, iiiih!

Filmserie #6


Wohoooo!


Nicklas på BK

För er som inte vet så fick jag Nicklas att börja hos mig på BK (vi har två killar från köket som har en månads semester exakt samtidigt och jag behöver någon under den tiden). Han hade sin första dag igår och jobbade även 11-16 idag. Såhär stilig var han i sin uniform:
(eller, han såg snarare ut såhär första dagen:)
Jag hade visserligen lärt honom en del innan, men jag kan utan tvekan säga att han har varit jätteduktig! Han har lärt sig både fritös och broiler och börjar få koll på grejer nu. Jag är stolt över honom!
Nu kommer vi båda jobba ganska mycket i juni, helst tillsammans. Det enda problemet är att jag måste sluta kalla honom "baby" när vi jobbar.. =S

Felicia på alltomstockholm.se!

Nu är det bara tre dagar kvar till klubben på lördag! Man kan läsa en stor intervju om Felicia på http://www.alltomstockholm.se/start/article2980971.aos!

Lata och trötta


Brandövning på jobbet

Kul att bli utbildad hur olika brandsläckare fungerar och praktiskt släcka en eld (två gånger i en grillgrej, en gång på en docka!)

Födelsedagsfirande!

Vi samlades hela familjen för att dricka bubbly, äta laxtoast, kyckling, tårta och fira min födelsedag!
Fick en massa smått och gott. Många filmer (varav några var utlånade och kom tillbaka).
¨
De två små paketen längst ner till vänster är ett par mp3-spelare som jag och Nicklas köpte idag på Teknikmagasinet (vi ska ju börja pendla långt, då är det bra att kunna lyssna på musik på tåget)

Veckans schema

Det är alltid bra med lite planering. Känns som om den här veckan kommer bli rätt fullspäckad, såhär ser den ut:
Måndag: Dra till IKEA med första bussen för att köpa ett par kompletterande grejer, gå med Nicklas till frisören, fira min födelsedag med min familj på Fridhemsplan
Tisdag: Jobba 07.30-16. Brandsläckarövning med brandkåren på jobbet (spännande!), börja packa hemma
Onsdag: Jobba 07.30-16. Därefter till lägenheten och skruva i alla handtag och magnetgrejer i köksskåpen
Torsdag: Tapetsera hela hallen med Nicklas kusins hjälp, städa och skura hela lägenheten
Fredag: Skura klart, sedan hem och packa allt i lådor och påsar.
Lördag: Lasta in alla prylar i stor, hyrd bil, städa gamla lägenheten, ställa in allt i nya lägenheten, på kvällen är det Fröken Frauke Presenterar Burlesqueklubb
Söndag: Teater med Nicklas syssling Linnea kl. 14. Därefter bjuda modern och mormodern på Mors Dag-middag i Sundbyberg.

Sedan börjar faktiskt både jag och Nicklas jobba heltid ända till i början av juli. Boää, hoppas att vi kommer iordning relativt snabbt ändå..

Målning och pyssling i lägenheten

Nu har vi varit duktiga den här helgen också. Vi har målat väggarna i vardagsrummet, sovrummet, köket, målat alla luckor (och dessförinnan tvättat dem) i köket, målat garderoberna i hallen och monterat ihop lite möbler.
Nicklas moder Lisa kom och hälsade på och såg lägenheten för första gången idag.
Första (av många) middagen som avnjöts i solen på balkongen!
Bara 5 dagar kvar tills vi flyttar!!!

Sagt och hört #18


Läskiga kaniner

Tur att Ramel är så mycket sötare än dessa:

Filmserie#5


Fröken Frauke Presenterar: Cuba Libre!


Fröken Frauke Presenterar Cuba Libre!
 
Passion in Havana!
Välkomna till Fröken Frauke Presenterar, som, den 26 Maj, befinner sig på varmare breddgrader! För precis tre år sedan slog Fräulein Frauke upp dörrarna till FFP och svartklubbslokalen Pluto för första gången. Vilken resa det har varit! Från förortsdrama till flådigare Stacken Nalen via Sankt Eriksplan och nu: underbar extravagans i Nalens stora 30-tals balsal!
När det alltså är dags att fira bjuder vi in till en riktig FEST!
 
Efter andra världskriget blev Sydamerika, med Kuba i spetsen, amerikanernas hetaste resemål. Här var kvinnorna vackra, kabaretunderhållningen i världsklass, romen och cigarrerna flödade och det var en frihet som turisterna inte hade på hemmaplan.
Men bakom den glada fasaden växte missnöjet, Kuba var även politiskt styrt av jänkarna! 1959 var Castros kommunistiska revolution ett faktum och Kuba skulle aldrig bli sig likt igen.
Vi drömmer oss nu tillbaka till denna förtollande tid av tuttifruttihattar, palmer, dekadens, musik, dans, hetta och passion! Men kanske smyger sig en och annan kommunist in i denna glada och lättsamma värld av intet ont anandes turister?
Som om inte allt detta vore nog har vi även glädjen att presentera Hop-Ciki-Yaya-deckaren “Profetmorden” av den turkiske författaren Mehmet Murat Somer. Den kitschiga mordgåtan utspelar sig i Istanbuls dragqueen-värld och är fylld av turkiska schlagers, transor och mord. Sverigereleasen firas på FFP och vi bjuder på dragshow, magdans och orientaliskt disco under första timmen!

På Stora Scenen:
Luna Rosa - Exotic, Melodic and oh so Hypnotic
Londonbaserade Luna Rosa är en av Europas största burlesquestjärnor som flyger världen över med hennes glödheta artisteri. Denna otroligt vackra amazonkvinna kommer förföra er med intensitet, vodootrummor och elegans.
Bent van der Bleu - Cocky Boylesque Starlet
Bent är Finlands “prince of boylesque” och är en rutinerad och kreativ skapelse som andas galenskap, passion och talang. Med en bakgrund inom performencekonst är hans alster alltid något av konstverk i sig själva.
Fräulein Frauke - the Saucy Songbird
FF tar sig an en av hennes största idoler: Carmen Miranda, denna otroligt talangfulla och fantastiska stjärna som satte hela sydamerika på underhållningskartan som den mest välbetalda skådespelerskan i Hollywood.
Madame Magduschka - vår konferencier!
Erfaren burlesquevärd och medlem i The Amazing Knicker Kittens Burlesque Revue. Hon har äntrat scener med sin oefterhärmliga blandning av glamour, improvisatoriska humor och dåliga smak över hela Sverige sen 2007.
Ivoncita and the Matadores de Amor
Ivoncita är en av Sveriges mest älskade burlesquesötnosar och uppträder över hela Europa. Hennes Matadores de Amor tar henne till nya höjder och de kommer bjuda på en alldeles sprudlande underhållning.
Yvette Les Fesses - the Dame with the Deadly Derrier
Yvette är en annan ur Sveriges absoluta burlesqueelit. Med en bakgrund som magdansare har hon skapat ett unikt uttrycksätt och en fantastisk stil. Hon är också medlem i The Amazing Knicker Kittens och kommer skaka oss alldeles förstummade!
Barbara y Eusebio
Kubafödda dansare som kommer visa oss klassisk kubansk dans inspirerad av 40- och 50-talet.
Vi har även livejazz av Janne Sjöblom Trio som lovar extra fartfyllda och latinska tongångar för alla danssugna!
DJ´s:
Fashionasti - spelar en härlig blandning för en riktig semester i Kuba
Lady Bluebird- står för swingandet och jazzandet i Harlem under kvällen
Lilla Scenen- Hop Ciki Yaya:
Lola Vanilla
Bent´s alterego och en av Finlands största Dragqueenartister kommer sätta igång showen med klassiskt drag-manér
Tollie
Mer gammeldags, elegant 30-talsinspirerad dragartist som förför till tonerna av Turkisk sång.
DJ: NevaDelay spelar 60-tals arabesque disco under första timmen
Som synes kommer detta att bli alldeles fullproppat med underbarheter! Kom i tid för att inte missa något! Förköp rekommenderas starkt:
www.nalen.com
Vi har ingen uttalad dress code: alla är välkomna! Dock uppmuntrar vi och hoppas på en uppsjö av partyglada och uppklädda gäster: uniform, vintage, burlesque, epok, fetish etc!
Vill man följa temat lite extra och behöver inspiration kan man finna det här:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.264076743687707.59131.110089232419793&type=3
Pris till bästklädda!!
Lördagen den 26 Maj
21-02.00 - 150 kronor - Förköp Nalen.com
www.frauleinfrauke.com
Varmt välkomna till Old Havana!
xoxo Fräuelin Frauke & John Paul Bichard

Ishockey

Otippat nog så sitter jag och Nicklas och tittar på ishockey. Jag tror att Finland just vann med 3-2 mot USA.
(Man kan också beskriva det så att vi har ätit lax, potatis och örtsås, är försatta i matkoma, och ingen når fjärrkontrollen för att byta kanal..)
Nu är det långledighet med målning, tapetsering, födelsedagsfirning, montering av möbler och packande

Well, excuuuse me princess!


The Avengers på Facebook


Dagens "Att Göra"

Att göra 15/5
Gå och beställa tapeter på Colorama på Surbrunnsgatan
Äta tacos till lunch
Rita tre serier + Sagt och Hört
Gå på arbetsledarmöte kl. 14
Dra till lägenheten och måla första lagret i sovrummet


Tripp till IKEA

Vi tog första bussen till IKEA (brutalt väckta och tvingade av chauffören pappa!). Jag hade på förväg skrivit ut en exakt lista på det vi skulle ha, så det var lätt att bara gå och plocka grejerna.
Snälla pappa skjutsade alla prylar till lägenheten, så nu står de i hallen i sina förpackningar och väntar på att bli upplockade =) Detta är vad vi skördade idag:

Jobb i lägenheten

Vi har jobbat hela helgen i lägenheten. Mamma och pappa kom och hälsade på i lördags, Felicia och John tittade förbi igår (även Peter kom och hjälpte till igår). Vi har målat alla fyra taken, det känns skönt. Vi var även och köpte färg igår på Flügger i Nacka.
Middag i Saltsjöbadens Centrum, vår favorit-asiatiska restaurant. Lax Teriyaki och wokad kyckling med grönsaker och cashewnötter. =)
Vi tog en promenad till Neglinge med Felicia och John (och diskuterade livligt The Avengers) =)
Efter att ha målat färdigt köket åkte vi hem 22.30 igår. TRÖTTA!!! Nu en tripp till IKEA!

Flipperkväll hos Tommy

Nicklas åkte mitt i målningen igår till födelsedagsbarnet Tommy för att fira honom och förstås spela flipper.
Tommy har nämligen klämt in inte färre än 7 flipper i sin tvåa (!). Plus förstås en Pepsimaskin och tre arkadmaskiner.
Det var bara roliga människor där och Nicklas blev bjuden på rikligt med dricka och hade det väldigt trevligt!

Sagt och hört #17


Filmserie #4


Grattiskort


Soffan på plats!

Nicklas var i lägenheten och mötte flyttgubbarna med den köpta soffan från Oazen. De bar upp den, monterade ihop den och hela köret. Nu står den som vår första möbel i lägenheten! Weee!
(och den är stor!)

Vem skrev lappen som ligger här hemma??

"(Fanny)" ifall han inte skulle veta vem som skrev lappen (som tur var kände han igen handstilen) ;P

Fult att snacka skit bakom ryggen på någon


Myspys med Clive Owen

Firar långhelg med filmen Intruders i sängen

Efter ett besök på Colorama

Det börjar röra sig! Idag efter jobbet gick vi till Colorama på Surbrunnsgatan och köpte 10 liter vit takfärg + verktyg. Imorrn drar vi till lägenheten och börjar måla, weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Typ cheeseburger meal?


Texmex-buffé på Vasa

Det var mycket gott på taco-buffén på Vasa. Ät så mycket du vill för 89 kr, varje tisdag.
Nu sitter vi hemma med filmen Flood och fruktsallad.

Härlig tripp på landet

Vi stannade faktiskt både måndag och tisdag på landet. Jobbade i trädgården, krattade, tog ner träd m.m.
På kvällen igår körde vi 5-kamp med volleyboll, frisbeegolf, pingis, "kasta gris" och "klockan". Nicklas vann volleybollen (15-13) och gris, jag vann pingisen och klockan, det blev lika på frisbeegolfen. Rättvist!
Ramel har fått vara ute väldigt mycket, vi har suttit ute och spelat kort och yatzy idag innan vi åkte hem med 15.41-tåget (som förstås var försenat som vanligt, det gick 15.58 istället). Vi satt och käkade glass på perrongen.
Skönt att vara hemma. Jobb två dagar, sedan förhoppningsvis pyssel med lägenheten. På tisdagar är det taco-buffé på vår favoritrestaurant bredvid oss, Vasa. Vore ju skönt att slippa laga middag själv.. =/

Filmserie #3


En dag på landet

Bilderna från Trosatrippen kan jag inte föra över till datorn utan sladd. Vi gick iaf runt i Trosa som idag hade loppmarknad. Fyndade faktiskt flera grejer! Ett par solglasögon, filmen The Happening, två fina kuddar (för 10 spänn styck!) och en kökshandduk med illustration av Gunilla Dahlgren.
Vi åt även glass nere i hamnen och hade det mysigt.
Väl hemma satte vi på Ramel hans nya sele vi köpte idag och han fick sin första livs levande promenad i gräs!
Det var förstås en stor stund för honom.
Jätteskönt att sitta ute i solen!
Efter en supergod middag bestående av plommonspäckad fläskstek med potatis och gräddsås drog vi ner till sjön och kastade macka.
Gifflar, ölkorv, honungsmelon + Dead Calm och House of Wax.

Sagt och hört #16


Tripp till Trosa

Vi tog tåget ut till Vagnhärad och mitt landsställe igår för en snabbtripp. Ramel var duktig i sin nya transportbur.
Hittills har vi bara hunnit äta god lax till middag, sett The Ghost Writer och spelat kort.
Idag ska vi ta en tripp till Trosa och käka glass och gå på promenad.

Nicklas är best på Trials Evolution

Nicklas har varit med i två tävlingar som gäller det nya Trials Evolution på sistone. Det första var en tävling anordnad av Gamereactor som ville att man skulle få bäst tid på banan Suspense. Han övade en del och fick tiden 35.449 och kom tvåa! (bäst i Sverige, blev endast slagen av en dansk) Wee!
Sedan var det Xbox Sverige som lottade ut själva spelet till den som kunde bäst beskriva varför han eller hon ska ha det med tre ord. Nicklas tävlade med "Trial, Error, Repeat". Han fick meddelande:
Tyvärr hade han ju redan spelet, men ändå!

Begravning i Sundbyberg

Idag tog vi ett sista farväl av Nicklas morfar som gick bort för ett tag sedan.
Det var en fin ceremoni.
Mottagning efteråt på kaféet Gröna Stugan med rostbiffs- och skagenmacka och tårta

Vi bekantade oss med Nicklas och Martins trevliga syssling Linnéa


Tillbaka till kapellet och kolla på blomarrangemangen

Någon är otålig


Filmserie #2

 

Födelsedagen i bilder

Lax- och skagenbakelse till frukost!
Sitta ute i solen och äta glass på dagen
Ryggbiff med bea/lax med smörstekt potatis på Jensen's Böfhus till middag
Tha Avengers på bio!
Öppna presenter! Fick ett nytt pennskrin, tre filmer, solglasögon och en ny plånbok.
It was a GOOD day!

BARA burgaren, inget annat!


Idag fyller jag år!


Första grillningen!

Det var supermysigt att grilla igår för första gången i år! Och gott var det också!
Efteråt drog vi hem till oss och körde lite Trials Evolution. Nice!