Meal = Bara burgaren dah!


Filmserie #15


Felicia på tv!

Idag är Felicia intervjuvad i programmet "69 saker du vill veta om sex", som sänds kl. 22.00 på tv3.

Achievement unlocked

Idag, äntligen, fick Nicklas klara den sista achievementen han hade kvar på Rock Band 2 (har bara haft spelet sedan 2008). Den betydde att man skulle spela alla 84 låtar efter varandra utan att pausa. Man får heller inte faila, så vi var tvungna att köra på medium pga EN supersvår låt som Nicklas ibland får problem med på Hard. Det tog drygt 6 timmar och jag hjälpte till när han med några låtar ville gå på toa och sånt.
MEN, vad skönt när det var över!
Vi missade inte en enda stjärna =)
 

Världens bästa Att Göra-lista!

Ah! Älskar dagar som är såhär produktiva (som typ den här helgen har varit):

Grattiskort

Grattis till Angelica "Xboxflickan" Norgren som fyller år idag! Stötte förresten på henne på tåget igår morse när jag skulle till jobbet. Hah, vad är oddsen? =)

Jobbat hårt

UFF! Jag och Niklas har jobbat väldigt hårt den senaste veckan. Av någon anledning är det helt galet med folk på jobbet, så man måste jobba över hela tiden. Igår jobbade jag 12 timmar, 07.30-19.30. Nicklas jobbade 10-19.30. Nu har vi dock helg tills på onsdag. Sköönt! Första helgen på evigheter som det inte händer någonting och det välkomnar vi! ;)
Har rit-abstinens också! Ska sitta och jobba lite idag. Vi smider roliga planer på ett projekt, det tar upp mycket av fritiden (och sömn då man ligger och tänker på det istället för att sova). Tyvärr är det inte serierelaterat, killen jag skickade in materialet till "har varit på semester, kommer hem nu i slutet av veckan och ska kolla på det asap". Jag har inte så stora förhoppningar..

Min bästa kund


Fannicklas Cup 2012

I lördags avgjordes den prestigefulla tävlingen Fannicklas Cup, som anordnas en gång per år.
Några riktiga spelnördar samlas för att tävla i fem olika kategorier (racing, musik, arkad, shooter, fighting) och därefter samla poäng i varje gren, beroende på vilken plats man kommer gentemot de andra. Den med högst poäng i slutet av kvällen är vinnaren av Fannicklas Cup!
Det var tredje året i rad och denna gång var första gången hemma hos oss i Igelboda. Några få trotsade avstånd och regn och tog sig hit. Jag hade förberett lite spelsnacks och en sjukt god fruktbål. Vi spelade på två tv-apparater och så arkaden.
Pac-man-mördegskakor, små pixelbrownies i form av Mario och så några konstiga Tetrismarshmellows. 
 
Årets priser (till de tre bästa i turneringen, den som vann frågesporten och den som kom sist):
 
GRENARNA I TÄVLINGEN:
Arkadgrenen i år var klassiska Pac-Man. Nicklas hade övat några gånger veckan innan, Jonas hade också övat en del. Olle har kommit tvåa i Retrogatherings tävling. Spännande spännande!
Olle hade tyvärr otur i sin runda, Jonas kom långt ifrån sitt rekord. Det slutade med Nicklas etta, Erik tvåa och Joans trea. Såhär såg poängen ut:
(Vinnaren får förresten 10 poäng, tvåan 8, trean 7, fyran 5, femman 4, sexan 3, sjuan 2 och den som kom sist får 1 poäng.)
 
Nästa gren var gitarr i Rock Band 2. Låten var "Still Alive" med GLaDOS, valfri svårighetsgrad.
 Vi visste från början att förstaplatsen stod mellan Nicklas och Jonas, som båda kör på expert och, på en bra dag, kan träffa alla toner! Extra spännande blev det då Jonas missade en not precis i slutet! Väldigt nervöst för Nicklas när han skulle spela efteråt. Lyckades han träffa alla? Nej! Han missade också en ton, men på grund av bra användning av Star Powers och så vidare lyckades Nicklas vinna över Jonas med ca 5000 poäng.
 
Det var stränga regler i år, ingen övning innan (på något spel) och om man "failar" på en låt så får man 0 poäng. Så detta blev poängen:
 
Årets shooter blev Zero Wing (du kanske känner igen spelet mest för världens sämsta översättning resulterande i: "All your base are belong to us" bl.a..). 
Nicklas har övat lite lagom och han visste att de största hoten var shooterguden Erik och så Olle. Skulle han kunna klämma förstaplatsen?
Erik var lagom kaxig efter sin runda, och det var en mycket bra score, men banne mig om inte Nicklas tog sig till bossen på sjunde banan och slog ner allt motstånd!
 
I racing- och fightingspelet körde vi cupspel. Man lottades in i ett schema och ska försöka vinna mot alla för att ta sig till toppen.
 
I detta spel blev det först två matcher, sedan mötte de två bästa i pool A de två bästa i pool B och vidare de två som kom sist i första matchen spelade mot de två som kom sist i andra matchen.
Det blev en väldigt räfflande final där Jonas ledde hela racet, men Daniel kom ifatt sista halvan i sista rundan, på mållinjen kom dock Nicklas från ingenstans och vann med 2 tiondelar över Daniel! 
Resultatet blev detta:
 
Fightingspelet i år var Soul Calibur 2, till Gamecube. Många spelade med Kilik, Nicklas har övat hela veckan med Ivy. Vi hade inte så stora förhoppningar om en förstaplats för honom, men top 3 iaf..?
Alla lottades som sagt in i ett schema, första matchen fick Nicklas möta Anders. Där blev det en 2-0 vinst ("förlorarna" möter sedan varandra så att man vet exakt vilken plats alla kom på).
Därefter mötte han Jonas (som  i sin tur vunnit över Olle med 2-0). Nicklas vann.
Sedan var det redan dags för FINAL, mot Erik. Han hade spöat först Magnus och sedan Daniel för att komma till final. Sjukt spännande match, Nicklas med Ivy och Erik med Mitsurugi. Nicklas vann första set, Erik vann andra.  Sista set vanns av... Nicklas! Se slutet av finalen här!
Placeringarna blev annars:
Matchen om tredje pris spelades mellan Olle och Daniel. Också spännande att kolla på!
 
Istället för "Achievements-tävlingen" vi haft föregående år körde vi nu en frågesport med tv-spelsfrågor. Den rullade som en skärmsläckare i köket och folk fick svara på frågorna och lämna lappen i en liten låda. Vi hade en utslagsfråga ifall de bästa skulle ha samma poäng.
Klicka på bilden för att se frågorna.
Den var uppskattad och folk var jätteduktiga! Erik vann på 16 poäng (av 20 möjliga), Olle kom tvåa med 15 poäng. Bra jobbat! 
 
Jag vet inte om någon tänkt på det, men när grenarna var avslutade och det var dags att räkna poängen så hade Nicklas tagit samtliga fem förstaplatser! Erik var nära på att ta honom i Soul Calibur 2 och Daniel var nära i Sonic & Sega.. Här har ni poängen efter tävlingen:
Som ni kan se vann Nicklas med 50 poäng, Erik kom tvåa med 35 poäng, Jonas kom trea på 24 poäng! (väldigt jämnt där på tredje, fjärde och femte plats!). Såhär glada blev pristagarna: (Erik med två priser eftersom han kom tvåa och vann frågesporten.) Nicklas får sitt namn ingraverat på vandringspokalen (igen!)
Eftersom Nicklas vann både 2010 och 2011 också har vi nu funderat på att döpa om tävlingen till "Vem kan slå Nicklas", eller "Vem kommer tvåa i Fannicklas Cup?". ;) Jag tror dock att det finns några rejält revanschsugna inför nästa år! Längtar redan!

Resten av kvällen sjöngs det Lips, spelades Trials, Ketsui (som Erik tagit med sig), Garou, Ibara och hade det allmänt skoj.
Tack till alla som kom och gjorde kvällen fantastisk!

En pixlig ej reklam-skylt

Ah, äntligen kan man känna igen vår dörr igen!
(Vi har haft världens tråkigaste lilla klisterlapp som var där innan vi flyttade in)

Sovmorgon!

Åh, vad härligt att få ligga kvar i sängen imorse när Nicklas gick till jobbet! Jag bytte nämligen dag med Abu denna vecka så jag jobbade tisdag och han jobbade torsdag. Så idag jobbar bara Nicklas. Moahahaha! Annars jobbar vi tillsammans, eller bara jag. (Framförallt börjar jag 07.30 och han 11.30, så han ligger alltid kvar när jag går till jobbet). Hade inte alls dåligt samvete.

En halv isbit tack


Trevliga gäster att ha!

Nu, äntligen, är man ensamma i lägenheten igen. Det har gått jättebra med våra två inneboende sedan i fredags, men man saknar vissa småsaker man kan göra när man bor ensamma (nej, inte laga mat naken, men typ).
 
Tyvärr missade vi deras show i lördags, men man kan se numret de uppträdde med här. Hihi, tänk att de två tysta tjejerna kunde göra så tokiga saker =P
 
Detta lämnade de kvar till oss att hitta i köket <3:
Naw! ^^ Det blev ett väldigt hastigt avsked då de var tvungna att hinna med tåget för att hinna med flyget (och två resväskor hade de att släpa med sig), men varma kramar blev det!

Oktoberfest hos Jonas!

I lördags åkte jag och Nicklas på vår första Oktoberfest. Denna var i Spånga, hos Jonas. Till the occasion hade vi köpt en fin dräkt på Tradera, klippt sönder ett par byxor till shorts, köpt en hatt på Buttericks, pärlat ett par örhängen, målat en mustasch och köpt DS-spelet "Oktoberfest" som en present till värden.
Jonas var också väldigt stilig med riktiga "oktoberfestbyxor". Under kvällen fick vi BARA dricka öl, inget annat. 
Under kvällen spelades en fyrkamp med olika grenar. Den första var att lyssna på en underbar version av låten "Edelweiss" med egenskriven text, gjord av Jonas (och jag kunde höras på en andrastämma). Den som kunde återge texten bäst efter en lyssning vann. Det blev Anna. Gren nummer 2 var Bier Pöng!
Vi delades upp i olika lag; Das Fannicklas (jag, Nicklas), Blümchen (Fabian, Anna, Johan), Sie Zeppeline (Thomas, Mathias), 98 Luftballongs (Jonas, Elin, Jenny). Först spelade vi mot blomlaget. Vi vann (sjukt stort, vi hade fem muggar kvar på vår sida), sedan mötte Jonas lag Sie Zeppeline. 98 Luftballongs vann. 
I finalen mötte vi Jonas o:co. Det stod 1-1 väldigt länge. Till slut satte jag sista och VI VANN! Priserna är små halsband av Jägermeisterflaskor. (Det måste nämnas att Nicklas satte fyra i rad sin första match)
Sedan lekte vi "Sätt umlauten på substantivet" (istället för "Sätt svansen på åsnan"). Den grenen vann jag också! Jag lyckades sätta prickarna på rätt ställe för att bilda ordet "Kamelönten". Weee!
Jag var fin med tre priser runt halsen =) Efter att den tyska musiken tog slut turades vi om att välja gamla godingar från 80-talet och dansade hela natten.
 Det var en SÅ trevlig afton! Sehr gut! ;)

Dagens ritövning

Fick bli Paul Simon.
Strax drar vi iväg på Oktoberfest, ska bli superkul!!

Tyska burlesquestjärnor på besök

Vi håller på att städa som bäst i vårt lilla gästrum (och hela lägenheten för den delen) för att ta emot två tyska tjejer som kommer för att vara med i Stockholm Burlesque Festival. Det är dyrt att ta in på hotell, så därför erbjöd vi oss att de får bo hos oss! Coco Clownesse är en av dem:
Eget badrum, tv (med över 200 filmer att se på) och dator på rummet, så mycket frukt och mineralvatten de vill ha. Det är inte ett dåligt hotellrum ;)

Bråttom bråttom!


Dagens ritövning

John Lennon hade fyllt 72 år idag. Hyllning!

Dagens ritövning

Idag fyller Sigourney Weaver 53 år. Vi såg henne senast igårkväll i The Village. Anyway, grattis grattis.

Stockholm Burlesque Festival

Gör härmed reklam för Stockholm Burlesque Festival som går av stapeln 11-14 Oktober. Felicia och John är med och anordnar. Jag kopierar texten från Facebookeventet:
 
 
The Amazing Knicker Kittens, Fräulein Frauke and John Paul Bichard are proud to present the Second International extravagant and spectacular Stockholm Burlesque Festival: a four day burlesque extravaganza in the heart of Stockholm plus a photo exhibition, workshops and more! We bring you first class burlesque from ten different countries on three continents. An amazing line-up covering everything from smoldering, classic and beautiful burlesque vixens, to boyl
esque, pole dance, comedy and politics with more glitz and glamour than you can imagine!

During the fabulous festival, there will be a special fundraising gala called Octbooberfest! Since October is the Pink Ribbon month in Sweden, we want to pitch in and help just a little bit more. SBF will manage our very own fund site at Cancerfondens webpage. Help us raise lots of money for a good cause!

The Festival was established by the Amazing Knicker Kittens Burlesque Revue in 2010 to both promote the Swedish Burlesque scene as well as connect to the expanding International scene and it's stars. As burlesque has increased in popularity around the globe, festivals have increasingly become a means of showcasing excellence, sharing knowledge and getting to know new faces from far and wide.
 

FESTIVAL SCHEDULE 

The Festival launch
Thursday 11th October 18-20 - Scandic Malmen Hotel - Free
A taster to get you in the mood for the coming weekend's spectacular exuberance, plus a preview of international artist and photographer John Paul Bichard´s Burlesque Series. 

Duchess Dubois (Swe) - Hedo Luxe (Ger) - Ivoncita + Ruby Luscious (Swe)

The Friday Spectacular
Friday 12th October 20-01 - Kägelbanan - 250SEK in advance / 275SEK on the door
Showtime! Three amazing sets of Swedish and international extravagance including some of Burlesque's biggest stars to entertain and dazzle you. Compered by our very own Russian temptress Madame Magduschka.

Fancy Chance (UK/US) - Lolou D'vil (Fin) - Madame Magduschka (Swe)
Bent Van Der Bleu (Fin) - Betty Q (Pol) - Blackbird Burlesque Cabaret (Swe) - Cherry and Ruby (UK) - Cripta Crispy (Swe) - Donna Delight (Swe) - Hedo Luxe (Ger) - Ivoncita (Swe) - Kandi von Kane (Swe) - Kitty Sincane (Swe) - La Viola Vixen (Aus) - Lilly Tiger (Ger) - Miss Glory Pearl (UK) - Sophia St. Villier (UK) - Swedish Siren (Swe) - Yvette Les Fesses & Ivoncita (Swe)


The Saturday Extravaganza
Saturday 13th October 20-01 - Kägelbanan - 250 SEK in advance / 275 SEK on the door

Octbooberfest is back with a twirl and support for breast cancer research when the Tassel Twirling Championship will crown a new champion. Followed by two unmissable sets of Swedish and International stars compered by the incredible Laurie Hagen who will mesmerise and entertain you throughout the show. 

Fancy Chance (UK/US) - Lolou D'vil (Fin) - hosted by Laurie Hagen (UK) 
Octbooberfest Annual Tassel Twirling Championship (Cancer fund event) - A'dora Derriere (Aus/UK) - Apathy Angel (US) - Fräulein Frauke (Swe) - The Great Leo (Bel) - Knicker Kittens (Swe) - Lady Francescca (Swe) - Lady Lou (Aus/Ger) - Les Femmes Brachiales (Ger) - Miss Diana (Rus) - Peggy de Lune (UK) - Ruby Luscious (Swe) - Wrong Note Rusty (Can) - Yvette Les Fesses (Swe)


The Burlesque Brunch
Sunday 14th October 12-15 - Scandic Malmen Hotel - 150 SEK (please contact us at info@stockholmburlesquefestival.com to reserve places)
A relaxed brunch to end off this beautiful and spectacular festival weekend, with the finest food, a touch of burlesque and a sprinkle of Jazz in Malmens Lilla Baren. 

Coco Clownesse (Ger) - Sally Van Tassel (Ita)
Singing by - Fräulein Frauke (SWE) - Velma Voluptuous (Swe) - Accompanied on piano by Janne Sjöblom.


A two day Festival pass is available from Södra Teatern for 400 SEK in advance /425 SEK on the door (for the Friday and Saturday night performances)
 
Arrangörerna:
 
FÖR MER INFO KLICKA HÄR

Aningen förbättrade BK-strippar..

Nu när Burger King-serierna skulle användas till något seriöst så var det ett par stycken som jag bara var tvungen att rita om. När jag fick en jättefin ritplatta av Felicia och John för två år sedan så var man ju inte jättebra första gångerna man använde den.. Här är originalen + de jag skickade in (en aning snyggare va?):
 
 
 
 
 

Kontakt med ett serieförlag!

Idag har jag faktiskt skickat iväg ett (väldigt stort) paket med 161 papper med Burger King-serier på till ett riktigt serieförlag. Jag mailade Kolik Förlag i måndags med 12 olika bilder och serier för att iaf testa om de var intresserade.
Dagen efter fick jag ett svar att "de nog kunde göra något med det här" och redaktören som skrev hade "inte skrattat så högt och så mycket åt serier på länge". Han ville ha ALLT jag gjort utskrivet på papper, en teckning per sida och sedan ska vi "boka in en fika"!
 
OMG!
Så de senaste dagarna har jag bara redigerat serierna (vissa har lite konstig kvalitet) och skrivit ut på finpappret och postade alltså paketet idag. SÅ. JÄKLA. SPÄNNANDE. Det kanske inte leder till nånting. Men still.
 

Bil kraschade in i Burger King Sergels Torg

Vilken galen dag jag har haft idag! Vet inte om ni kanske läst nyheterna, men när jag kom till jobbet kl. 07.28 imorse så stod det liksom en stor fet röd kombi i dörren. Poliser överallt.
 
Vi fick röja och sopa glas i flera timmar, det var helt sjukt.

Dagens ritövning #2

Även en annan stor idrottsprofil fyller år, pingisspelaren Jan-Ove Waldner. Woopi.

Tack... Eller...?


Dagens ritövning

Idag fyller Zlatan 31 år.

Retrogathering 2012

I helgen är det dags för årets Retrogathering!
Tyvärr är det första gången vi inte kommer gå sedan 2007. Istället för att vara i Alvik är det i Västerås i år och vi lyckades inte få bilskjuts och det fanns bara svindyra tågbiljetter. Trist! Tråkigast tycker jag är att Nicklas inte får ta sin revansch på Dasse från förra året då de var i final i Pong-SM (men Nicklas kom tvåa)!
Om du har chansen ska du dock dra dit! Det finns retrospel, föredrag, marknad, auktion, tävlingar och mycket mer! Mer info hittar du här!

Stor mage, my ass!


Tack där Jonas..