Magproblem, släktträff och ritande

Damn, jag vet att det är väldigt dött här just nu. Det beror (mest) på min deadline jag har på måndag, men också att både jag och Nicklas har blivit magförgiftade i olika omgångar. Jag av räkor (tror jag) och han av dåligt upptinad köttfärs. Vi båda har varit sjuka i omgångar, men idag är vi bättre båda två och kan så smått börja äta igen. Knäppt.
Vad har hänt då? Typ ingenting. Vi har anställt två nya på jobbet, sköj. I lördags städade vi lägenheten och fick över grannarna och tillika släktingarna morbror Christer med familj. Trevligt. Vi satt och pratade till vi var tvungna att skynda till sista tåget hem.
Längtar tills på tisdag då livet, förhoppningsvis, återgår till det vanliga. Behöver inte tänka på BK-serierna hela tiden och ha migränattacker alltid när jag inte jobbar och ångestattacker när jag inte ritar. DÅ ska vi ta tag i grejer, pyssla inför årliga spelturneringen Fannicklas Cup, börja med Vivels-serierna igen, öh, typ rita andra saker, beställa visitkort till mig, söka fler jobb åt Nicklas och peppa inför hans två tävlingar. Puh!

The Disney Enquirer

Var så jäkla osmart att byta pass med Bella så jag jobbar imorgon och fick sluta lite tidigare igår. Då var det trevligt, nu förbannar jag allt och alla. Efter jobbet ska dock jag och Nicklas ha picknick vid Liljeholms strand och därefter är det släktträff på Fridhemsplan. Ledig söndag, sedan jobb igen :(
 

Kryssning

Vi hade trevligt på Finlandskryssningen i måndags. Vi borde åka oftare på sommaren, det var inte en medelålder på 58 år! Vi satt ute i solen en hel del, åt gott såklart, handlade på Taxfree, dansade hela natten lång (till crap-musik tyvärr..).

Najsiga coasters

Höhö, Nicklas hittade några roliga och snuskiga coasters på Ebay, om "Fanny" och "Dick" (kul eftersom Nicklas kallas Nick the Dick i min familj). Fattar inte alla, men den sista är roligast eftersom jag nyligen blivit vegetarian :D
Tar även chansen att säga att mina serier ska tas med en nypa salt. ALLT som jag ritar är inte sant, även om jag grundar 90% på något verklighetsbaserat. Endast Burger King/Vivels-serierna är 100% sanna.

Syster i Aftonbladet!

Idag kan man läsa om Felicia i Aftonbladet! Hon blev intevjuad i tisdag, Ska genast (skicka iväg Nicklas att) köpa tidningen! :)
Nu drar vi på Finlandskryssning, see you suckers!

Daniels födelsedagspartey!

Nicklas var hos Daniel vid 17 i lördags och käkade hemlagad pizza, hängde med folk där och gav Daniel vår present, en bok vi beställt speciellt från intranätet.
Han verkade bli glad :) Jag tog en tvärbana från Liljeholmen till Stora Essingen och joinade gruppen lagom tills vi skulle ta bussen in till Fridhemsplan för att ha skoj på LaserDome! Läskigt läskigt! Tre små knottar hade varit där hela dagen och utmanade oss 9 genast på en ass-whopping. De var asjobbiga. 
Vi var tre smålag först, jag var med Johan + Jessica och Nicklas med Mattias + Andreas. Mitt lag tror jag kom sist, high-score listan visade de individuella resultaten. DÄR kom jag sist iaf. God, det var svårt! Ungarna var all like "Vi kommer ta alla tre förstaplaceringarna, öööö", men Nicklas kom trea, weee! Så proud of him!
Andra omgången kom det in ännu fler nya och då var vi bara två lag, ett rött och ett blått. (fler röda än blå definitivt). Det var inte lika kul, jag kom näst sist.. Anyway, vi gick till S:t Eriksplan efteråt för att hitta någonstans att ta en öl. (inte lika lätt som det låter tydligen). Vi hamnade på Rörstrands Kök och Bar först,
sedan var det Odenplan och något ställe på Dalagatan. Där väntade vi in 12-slaget så vi kunde sjunga och hurra för Daniel som då fyllde 25 år (fick till och med en väldigt grumpy servitör att trolla från en liten chokladtryffel med ett tomtebloss på). Wohoo!
Eftersom någon (läs jag) skulle upp tidigt och jobba dagen efter så drog vi inte långt efteråt, tog sista tåget hem kl. 1. Men en trevlig afton var det! :)

Glatt kassabiträde!

Haha, det visar sig att det inte bara är jag som tycker Petter på systemet i Liljeholmen är världens trevligaste kille! Hittade den här facebooksidan (som jag genast lajkade)
Annars sitter man hemma ensam med världens längsta att-göra-lista och göör.. ingenting! Eller, surfar på onödiga hemsidor och kollar på film gör jag, men konstigt nog står inte DE sakerna på min to do-list.. :P
Har en deadline med serierna den 26:e och ligger såå efter, argh!
Vi hade det bra ute på landet, var förkyld mest hela tiden, men annars så. Födelsedagsfest för Daniel imorgon efter jobbet, träffa Felicia efter jobbet på söndag, Finlandskryssning på måndag, släktträff lördag, sedan springer Nicklas Sicklaloppet och cyklar SthlmBike. Det händer alldeles för mycket i mitt händelselösa liv.
Trevlig helg!

Fröken Frauke 31 augusti!

Missa inte syrrans klubb på Nalen sista augusti! It's going to be awesome! (VAD ska jag ha på mig??)
Welcome to Hollywood!

Vi tar er med på en resa till filmens magiska värld som ni sent ska glömma! Ledorden är glamour, humor, berättelser och fantasi - och förstås - Amazing fashion! Fokus ligger på Hollywoods guldålder: det ljuva och sköna 50-talet, men det kommer filmkaraktärer från hela historien som samsas både på scenerna och i vår vackra publik!

Det blir undersköna burlesquedrottningar, skönsjungande snyggingar, dansanta damer och roliga kabaretnummer. Som vanligt bjuder vi på en enastående blandning av svenska och internationella artister och vi har två bubblande dansgolv, ett med lindy hop-fokus och ett med galendans och en vild blandning. Vi har live jazz på scenen och både priser och drinkbiljetter för bäst klädda gäster!

På Scenen:

Ophelia Bitz (UK) - Mae West-inspirerad konferencier extraordinaire!
En av Londons mest uppskattade karaktärer för hennes sammetslena röst, hennes perverterade humor och hennes vassa tunga. För första gången ses hon nu i Sverige!
Eller som Time Out uttryckte det: "Bitz may have the voice of an angel but she also has the mouth of a filthy gutter slut" 

Fräulein Frauke - the Saucy Songbird
Ett av Fraukes paradnummer som har turnerat runt om i världen ska på display- en färgstark blandning av sång, dans och ikon-tribute.
Men det bjuds även på en premiäröverraskning under kvällen...

La Viola Vixen (AUS) - Burlesque Bombshell
La Viola förkroppsligar den klassiska burlesquen och förför sin publik i äkta kurvig, sexig och vacker 40- och 50-talsstil och skulle komma från vilken seedy burlesquebar som helst “in the Golden Era”. Hon bjuder både på klassisk Hollywoodkaraktär samt glamourös gudinnecharm...

Wes Zarahuk (UK) - komiskt kabaretgeni
Med osannolika props, kicktänkt humor och absurditet lockar han publiken och bjuder på skrattretande, överdådig kabaret när den är som bäst. Född i Kanada har Wes uppträtt över hela Nordamerika med turneer och tv-framträdande innan han slog sig ner och blev en viktig del av den brittiska kabaretscenen.

Elegy Ellem - Gorgeous fetishprinsessa
Elegy är mest känd för att vara en av Europas populäraste fetishmodeller och hennes timglasfigur är *to die for*. Hon är även artist och har uppträtt på mängder av internationella events. Här kommer hon visa en något mer modern burlesque filmtolkning...

Velma Voluptuous 
I detta premiärnummer får vi se Velma på sitt bästa: klassisk Hollywoodikon med sång och tjusig blåsa som smiter åt dessa fantastiska kurvor!

Yvette Les Fesses
Även Yvette som ju är en av Sveriges främsta artister kommer bjuda på något nytt och outforskat... Kom i tid, för denna skönhet bjuder på nytt spännande nummer i Harlem under första timmen av klubben!

Miss Medaows
En av landets nykomlingar på burlesquescenen kommer att visa upp sina färdigheter på tåspetsskor och i vackra, skira färger. Missa inte Stockholms nyaste burlesquedarling göra sin debut på FFP, första timmen i Harlem

Max Nilsson och Janne Sjöblom trio
Det blir så klart världens bästa livejazz med vårt husband (Janne Sjöblom, Rolf Olsoon och Jesper Kviberg)! Denna gång har vi bjudit in stilige jazzsångaren Max Nilsson för att göra dem sällskap och det blir lite Rat Pack-inspirerade låter á la Frank Sinatra

DJ´s är Madame Mare på stora dansgolvet med en blanding av grymma danslåtar och filmklassiker, och Naughty Sweety i Harlems Swing Lounge.

Vi är superglada att bli sponsrade av Absolut Vodka som kommer att dela ut drinkbiljetter med deras nya drink “Absolut Hibiscus” samt två flaskor av champagnen Perrier Jouet till de bäst klädda.

Dresskod:
För att komma in och njuta av galenskaperna på Fräulein Frauke Presenterar behöver du vara “uppklädd”. Detta betyder att du kommer inte in med streetkläder så som gympaskor, jeans och t-shirt etc. Vi uppmuntrar till så galen och avancerad klädsel som möjligt, men det “räcker” med klädkoden Kavaj. Tips på kläder är frack/smoking/kostym, vintage, burlesque, korsetter, vackra klänningar, uniformer, epok, fetish, maskerad, masker, hattar och fjädrar. Denna gång är det ju alldeles extra att klä upp sig i olika filmkaraktärer, Hollywood är ju en oändlig källa till inspiration...

Inspiration hittar du här: http://pinterest.com/frauleinfrauke/hooray-for-hollywood/


Lördag 31 Augusti, Nalen
Regeringsgatan 74, Stockholm
21.00- 02.00
170 Sek Förköp, www.nalen.se
 (biljetter släpps den 2 augusti)
200 Sek i dörren

www.bichard.se

Du har missförstått mig HELT!

 
 

Snygg gatukonst!

Vi chillar annars på landet, jag är förkyld, Nicklas spelar Borderlands 2. Det är lungan. Borde verkligen komma ifatt med lite BK-serier, hmm...
 
 

Nicklas i BK-tidning

Nu när bossen Emma är på semester jobbar jag som en gris. Inget ritande, inget spelande :( Eller, jag håller på med ett stort Harry Potter-TP, så jag får väl skylla mig själv. Runt 700 frågor skrivna hittills..
 
Nicklas såg ett bekant ansikte i en intern Burger King-tidning som bara delas ut till de olika restaurangerna. Det stod om just Sergels Torg på grund av deras stora renovering. Där är Nicklas på bild!
Försöker planera in en tripp till landet i helgen, vi får väl se.

Kräftskiva!

Mysigt att prata av sig med Felicia och äta kräftor med henne och John.

Födelsedag!

Idag fyller kaninen Ramel 2 år! Båda djuren fyller faktiskt i augusti. Vi har firat honom med knäckebrödstårta.
 

Drömjobbet?

Wow, seriebutiken Comics Heaven i Gamla stan söker en medarbetare! OMG! Tyvärr kan inte jag söka eftersom de behöver någon med körkort.. :( Tips dock till alla som kan!