Brand i "vårt kafé"!

Wow, det händer grejer här på Saltsjöbanan-linjen. Först spårar ett tåg ur i Neglinge (stationen efter vår) när det var som mest snökaos, sedan kör ett tåg rakt in i ett bostadshus vid slutstationen Saltsjöbaden. Nu, igår, när vi kom hem från vår lilla kryssning visade det sig att stationshuset i Igelboda har brunnit!
Det var bostaden på övervåningen som brann, hela taket är förstört. Även galleriet (där vi skulle öppna kafé 1/3!!!) är brand- och vattenskadat. Helt sjukt. Ingen skadades. Fatta hur lång tid det tar innan allt är återställt..
(Foto: GP.se)

Mysig kryssning

Vi hade jättemysigt på kryssningen då vi firade 6-årsjubileum!

6 år

Idag har vi varit tillsammans i 6 år. Otroligt vad tiden går snabbt!
Dags att åka till Londonviadukten och ta Cinderella till Mariehamn. God mat, karaoke, dans, mys!

Nicklas födelsedag

Vi hade en jättebra dag igår då Nicklas fyllde 25. Jag åkte kl. 9 till Sickla och köpte en tårta och laxlasagne och kycklingspett som vi åt till lunch. Lite spel, sedan tillbaka till Sickla för att se "A Good Day to Die Hard" kl. 16. 
Därefter var det mat på Texas Longhorn. Yummie!
Hem och se på Nicklas valfria film ("Snuten i Hollywood"), äta tårta och öppna presenter!
Han fick ett gymkort från mig och en massa andra, en White Stripes-LP, papperskorg, en klocka, strumpor, en ryggsäck, en filmbox med alla Flugan-filmerna, en klocka med tidtagning och en box med alla säsongerna av Arkiv X. Han blev glad! :)

Bröderna Barklund 25 år!

Idag fyller Nicklas och hans tvillingbror Martin 25 år! Vi firade lite igår med Martin och deras mamma (som fyllde 20/2). Grattis grattis! Vi ska strax in till Sickla för att se "A Good Day to Die Hard" (eftersom Röjar-Ralf inte gick med engelskt tal :S)
(Ser ni vem som är Nicklas? =P)

Good times

Wohoo! Har jobbat hårt hela veckan, det var mycket på jobbet, och har nu dragit i lite trådar och bytt ett par pass så att jag är ledig i hela fem dagar. Så. Jäkla. Skönt.
Imorrn är det middag med Nicklas mamma, mormor o:co, för att fira tvillingarnas födelsedag. På måndag firar jag Nicklas, på tisdag åker vi på kryssning. Fullt upp!
 

Dags för Fröken Frauke Presenterar 2/3!

Reklam för årets klubb!
“Leave your troubles outside! So life is disappointing- forget it! In here life is beautiful!”

Willkommen till Fräulein Fraukes hemstad: Weimar Berlin- denna farligt dekadenta plats!
Efter första världskriget fram till 1933 rådde den demokratiska “Weimarkonstitutionen” i tyska riket. Och trots svårigheter med statsskuld efter kriget, hyperinflation, depression etc så är det ändå med glädje och dans som Weimarrepubliken blir ihågkommen. 

Under dess glansdagar var Berlin en otroligt kulturell stad med allt vad det glada 20-talet hade att erbjuda.
Cabaretscenen växte sig oerhört stor och författare, konstnärer, homosexuella, skådespelerskor, filmmakare, dansare och andra av nattens barn samlades här för vacker verklighetsflyckt.

Det är i detta nattliga landskap som författaren Christopher Isherwood skrev den underbara boken “Goodbye to Berlin” om människorna, cabaren och nazisternas intrång. Boken blev musikal och sedermera den fantastiska filmen “Cabaret” med Liza Minelli och Joel Grey i huvudrollerna.

Vi kommer nu göra vår egen tolkning av Weimars Berlin och av filmen Cabaret med den oemotståndliga Laurie Hagen i konferencierens roll.
Så välkomna in i värmen medan världen förändras där utanför. Kommunister och nazister kommer ihop sig på gatorna, men inne på Nalen är det full fokus på den lössläppta dansen och underhållningen!

I vår Harlem Couintreu Lounge blir det den svängigaste swingmusiken och en och annan tysk skönsång. Vi har även burlesque och kabaretnummer redan tidigt under kvällen, så kom i tid!
I stora salen blir det vansinnesfest och burlesquekabaretunderhållning i ABSOLUT världsklass!

Dress to impress!
20-tal, kvinnor i manskläder eller vice versa, uniformer! Vackra skapelser kommer att florera under takkronorna, och det är väl värt mödan! Vi delar ut Piper Hiedseck Champagne till två lyckliga vinnare av bästa klädsel, samt så kommer vi dela ut Couintreaupolitans-drinkbiljetter till flera extra tjusiga gäster..

Lördagen 2 mars, Nalen
Regeringsgatan 79
21-02, 170 kr/förköp, 200 kr/dörr
Förköp: www.nalen.com
www.frauleinfrauke.com

Showen:
Laurie Hagen (UK) - en av Londons främsta cabaret-underbarn. 
Laurie bist kvällens konferencier och kommer att guida oss genom Berlins vassa underjordsvärld med finess... Sång, dans och charm kommer denna gudomliga varelse att bjuda på

Marlene von Steenvag (GER) - The Great Burlesque Diva 
Berlins stolthet på den internationella burlesquescenen som med mystik, dramatik och skönhet skapar sina storslagna och vackra nummer.

Hedo Luxe (GER) - Saveyer from boredom and ugly clothes
Hedo är inte bara avant garde kostymdesigner, han är en enastående performence/boylesque-artist också! Denna ovanliga fågel är originell i sin värdigaste mening

Fräulein Frauke - Här hör hon hemma! Det är i Weimar Cabareten som Frauke hittar sin inspiration och den blandning av skönhet, humor, glädje och mörker som utmärker henne som en av Sveriges största burlesueartister

Velma Voluptuous - En av Sveriges främsta burlesqueartister och sångerskor! Velma kommer att bjuda på både och i en uniformshyllning till en av Weimar cabarens största ikoner Marlene Dietrish

Herr H - Mystiske Herr H Sjunger komisk 20-talsschlager från Weimarrepubliken

Valkyria von Tessla - Harlemscenen har också besök av Valkyria von Tessla, medlem av The Royal Roses Burlesque Troupe, som bjuder på klassiskt burlesquenummer med glädje och charm

Vårt husband med Janne Sjöblom, Rolf Olsson och Jesper Kviberg kommer bjuda på både dansant jazz och levande burlesquenummer-komp och för skivspelandet står Damon Zurawski från otaliga klubbar och bandet “The Catastrophe Orchestra” i stora salen och Chicagos egen dansfavorit Old skool Fredrik i Harlem Coutreau Lounge.

Dresskoden är någon form av uppklädnad!
Vintage, smoking/kostym/frack, uniform, burlesque, vackra klänningar, hattar, korsett, epok, fetish etc. Man kan inte komma in med vanliga jeans och t-shirt.. Tydliga nazistsymboler, så som hakkors undanbedes och behöver döljas eller tas av ev outfit.

Fannicklas filmlista

Vi satte upp ett litet mål till oss själva angående vårt, ganska massiva, filmtittande:
I år, 2013, ska vi se över 700 filmer.
Ett väldigt lätt mål, tyckte vi först, (och särskilt efter att vi såg hela 87 filmer i januari) men nu i februari har vi nästan bara sett en per dag (skandal).. Vill du följa vilka filmer vi ser och hur det går i vår lilla quest? Gå in på http://fannicklasfilmer.blogg.se/! Där kan du även finna bra filmer att se eftersom vi betygsätter alla filmer i fyra kategorier:
Fantastisk (F)
Sevärd (S)
Inget Vidare (IV)
Bedrövlig (B)
 
Så om du vill se en bra film ikväll, kolla bara vilka filmer vi har märkt F eller S! :)
You're welcome!

ARBETS-ledare, vad konstigt!


The Walking Dead

Nu har vi strax spelat klart tredje kapitlet (av fem) i "Walking Dead", det otroligt populära arcadespelet som vunnit över 80 "Game of the Year"-priser när det kom förra året. Och ja, vi gillar det såklart som fasiken.
Är väldigt nyfiken på vad det är i slutet som förvandlar den mest kallhjärtade karl till en bölig liten flicka. ;)
(och fatta då hur mycket jag kommer gråta liksom..)

Fira februaribarnen

Familjen samlades i lägenheten Fridhemsplan och firade de som har födelsedag i februari, nämligen John (8/2), mamma (14/2) och Nicklas (25/2). Vi drack skumpa, åt skaldjur eller kyckling och pratade.

Myz

Det var supernice när grabbarna Adam och Martin mötte mig vid Slussen efter jobbet och vi alla åkte hem till oss för en kväll av kinesmat, spel, film och massa snack!

Awesome kylskåpskonst!

Köpte dessa på en jätterolig affär i Liljeholmsgallerian jag passerar varje dag; seriebubblor att ha på kylen!
Nu kan vi skriva meddelanden till varandra, våra små figurer kan säga vad som behöver handlas och framförallt kan man bilda värsta snygga kylen man vill kolla två gånger på ;)

Mysigt på alla hjärtans dag


Grattis mamma!

Idag fyller mamma år! Grattis grattis!

Kärlek till stamkund!


Många semlor blev're

Det blev som väntat mycket drag på jobbet igår, folk köpte semlor som tokiga! Pappa kom förbi och köpte sig en  latte på en trippel espresso och en wienersemla, kul. Hela förrådet tog slut kl. 18.15 och många kom förbi efter och frågade efter semlor. Kassan blev på det tredubbla av vad det brukar, och även kunderna. Good day.

Semmeldagen!

Idag är en stor dag på jobbet:
Över 1000 semlor kommer in till oss, vi är tre stycken istället för vanliga 1 eller 2. Våra stackars bagare gick upp tidigare än vanligt för att baka 35 000 semlor! Har hört om den här dagen sedan jag satte fot på kaféet, nu är den här, it's gonna be craazy! Lite exalterad är jag :) På torsdag är det alla hjärtans dag, men därefter kommer det bara bli mindre och mindre folk fram till sena hösten. Wish me luck!

Sophies surprise-party!

Det var superkul att vara med och överraska Sophie på hennes födelsedag igår! Hon hade ingen aning om att 15 av hennes vänner väntade med tårta nere i en fint pyntad lokal på Götgatan, så överraskningen blev total!
Vi skrek "surprise!" och sjöng "Happy Birthday". Sedan var det tårta och skumpa :)
Trevlig afton, vi tog 00.30-tåget hem.

Skillnad3?

 
 

Nicklas rescenserar Torso (1978)

Tänkte att jag skulle ge min in i den italienska skräckgenren. Började med denna eftersom det var flera som skrev att det var en slags föregångare till Jason och Freddy Kreuger-filmerna. Detta lät lockande.

 

 Med en långsam men ändå intressant start blir filmen bättre och bättre ju längre den går. Varför blir de stackars studenterna mördade och utav vem? Tät stämning som verkligen får sitt klimax i slutet av filmen. Jag hade inga högre förhoppningar innan filmen men efteråt känner jag att jag ska kolla på fler Giallo-filmer.

 

Bra, men typiska specialeffekter från 70-talet. Storyn kan i sig var lite tunn, och som tur var överkompenseras det inte med 2 liter ketchup-rött blod. Mycket naket som även det känns typiskt för eran. Torso lockar kanske inte till mainstream-tittaren, men gillar man fim och speciellt skräckfilm så tycker jag absolut att man ska se denna kultrulle.

 

/Nicklas


Skillnad2?

 
 


Grattiskort


Skillnad?

 
 
 
(jag har inte färgglagt, för det ska jag få hjälp med sen av förlaget)

Någon är glad över sin nya dammsugare!


I want to HAVE..!

 
 
 

Work in progress (wee!)


Min fina katt-hatt