Halloween på jobbet!

Eftersom jag har en så kreativ och rolig chef är nu mitt kafé dekorerat med spindlar och spindelväv, pumpagirlanger och spökbakelser. Självklart ska ju personalen vara utklädd också! Idag jobbade häxan Sara, fången Emma och katten Fanny :)
Fick ganska många komplimanger, främst av stammisar, och barn sa gärna "ååh, titta, en kaatt!". Emma hade det värre, höhö:
De som jobbar fre-lör ska klä ut sig igen, men jag "slipper" som jobbar söndag :P
Halloweenfest på lördag, wohooo!

Öh, sa du rätt nu..?

 
Glöm inte bort att imorrn är det sista dagen att kommentera på mitt inlägg och stödja bröstcancerfonden! Ge mig idéer till mina serier! Vad ska min julkalender handla om? Kan vara vad som helst! Check it out here.

ONÖDIG redigering!

Fan, vad arg man blir när man ser hur bilder retuscheras för att de ska passa "idealen". Inte konstigt att människor har så låg självkänsla, man får ju inte se att även kändisar har ringar under ögonen, rynkor och valkar! Man ser inte så bra på dessa bilder, bättre att gå in på sidan, där överlappar dem varandra, men några exempel:
Och så är de ju så vackra på första bilden, det stör mig mest!

Cykelbuds-SM!

I lördags deltog Nicklas i sitt andra svenska mästerskap på under en månad! Denna gång skulle han tävla i vem som är det bästa cykelbudet! (Något han bara varit i en månad, medan alla de andra var riktiga veteraner). Jag och Peter var där som lojal publik (den enda publiken, nästan).
Tävlingen gick ut på att de hade en karta över ett litet industriområde i Hagalund, med 8 checkpoints/"företag" som de skulle hämta eller leverera från, sedan fick de olika lappar där det stod vart de skulle, och så samlade de stämplar. När man var färdig med ett manifest åkte man till Ryska Postens tält, alltså start och mål, och hämtade fler. Den som har flest stämplar efter 1½ timme vinner!
Jag och Peter gick omkring och fotade och hejade på cyklisterna. De var 13 som tävlade. Vinnaren från förra året (och två år innan dess tydligen) arrangerade i år.
Peters bästa foto på Nicklas:
Det var superkul att titta, alla cyklister var väldigt glada och peppade. Nicklas tyckte tävlingen var superrolig!
Det tog lite tid att räkna ihop resultaten, vi väntade 3 timmar (!) efter att måltiden gått ut till att prisutdelningen började. Pojkarna stod ute och pratade med de andra cykelbuden (så jävla trevliga människor, damn!), jag satt mest i Peters bil eftersom det var svinkallt ute.. Anyway, den favorittippade (av mig och Peter) Karl vann, från Ryska Posten, supergoa Morgan kom tvåa. Nicklas kom på 7:e plats, något han är väldigt nöjd med! :)
Inte dåligt för sitt första mästerskap och en helt ny oprovad cykel med nya skor som gör att man sitter fast i cykeln (kräver övning). Vidare kom han faktiskt delad femteplats med två andra, alltså de hade fått lika många stämplar, men eftersom han inte fattat att man måste lämna in lappen innan tiden gått ut så fick han poängavdrag för det. Just sayin'. Kul tävling iaf, han är peppad inför nästa år!
Klockan hann bli 18.00 innan vi var färdiga (vi var där vid 13.00 för registrering..) så det blev för sent för att hinna hämta grejer och klä om sig för oktoberfesten på kvällen :( Lika bra det eftersom chefen ringde mitt i tävlingen och berättade att jag skulle börja 9 istället för 13..
 
Med en myskväll att lägga till så blev det en toppendag skulle jag säga!

Game Night på Tekniska Museet

Nu när utställningen Game On 2.0 går på Tekniska Museet passade vi på att gå på jippokvällen igår med en massa tävlingar, cosplay, uppträdanden, coola spelskapare osv. Vi startade med middag på Kungshallen, sedan buss 69 till Gärdet.
Mycket folk på bussen, lång kö in. Man fick bara spela 40 minuter pga platsbrist, men vi hade tur att vi kunde byta med några snubbar som hade biljetter till den (slutsålda) 20.00-sessionen, så vi slapp vänta mer än en timme till 20.40-sessionen (som vi just köpt biljetter till). Träffa lite folk man kände, sedan gick vi in i lokalerna med över 100 spelenheter! Kort tid, man hann bara nudda grejerna innan man gick vidare.
Vi hittade Erik (och snackade bort 5 av våra 35 minuter..)
Mario spelade Mario
Efter spelandet tog vi bara en runda innan vi drog hem. Vi ska nog återvända en vardag när man får vara där inne och spela så mycket man vill. Det var många bra spel, bra utbud. Fanns flipper och arkad. Kul initiativ!

Goda och tråkiga nyheter

De goda nyheterna är att Nicklas har köpt en ny cykel idag! Bianchi-cykeln han egentligen skulle köpa vägrade komma (först sa de slutet av september, sen slutet av oktober och nu slutet av november. Vi bestämde oss för att sluta vänta på den!), så det blev en Ridley Crossbow. Han är väldigt nöjd, köpte dojjor och pedaler och så stänkskärmar sen. NICE!
De dåliga nyheterna är att jag fått reda på att jag inte är behörig till universitetskursen jag sökte till våren. Måste läsa upp två ämnen först. Buhuu! (förlorar ytterligare ett halvår!). Så då blir det fortsatt jobb på Vivels i vår och läsa komvux på distans samtidigt. Oh well, vad är en bal på slottet...

Ger en lite perspektiv..

 

Nu händer det grejer!

Oj, vad mycket saker som händer de närmaste veckorna!
 
25/10
Tekniska Museet ställer ut hundratals spel som man får köra, musik, utklädning, massor med likasinnade.
 
26/10
På dagen på lördag så ska Nicklas tävla i cykelbuds-SM, spännande! Men även om han är på en roll just nu (höhö), med vinst i Fannicklas Cup, andraplats i Pong-SM och vinst i Oktoberfest-fyrkampen, så kommer han möta dem från Ryska Posten, och de är insane!
 
26/10
 
Ännu en oktoberfest på kvällen på lördag! Denna gång på söder. Vi som redan har dräkter och allt ;)
 
30/10
De första 100 gästerna får reducerat pris, utvecklingsteamet från DICE signerar stuff, tävling mellan DICE och vanliga gamers! :O
 
31/10
Årets upplaga av mässan GAMEX, i Kistamässan.
 
1/11
Angelica och Nikke bjuder in nördar att träffas efter Gamex på Imperiet, det kommer bli mycket folk!
 
2/11
Lucy ställer till med fantastisk Halloweenfest i sin källare, ALLA måste var utklädda. Vi kommer look fab, obviously! ;)

...förlåt...?

 

Grattiskort

Idag fyller bästaste Jenny år, hurra hurra hurra!
 

Hjälp mig skänka pengar till Rosa Bandet!

Som vi alla vet så har Cancerfonden en Rosa Bandet-kampanj under hela oktober för att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om bröstcancer och väcka opinion om viktiga frågor.
 
Jag tänkte kombinera nytta med nöje och göra en liten egen insamling till Rosa Bandet. Jag behöver alltid lite ny inspiration till serier och illustrationer, snart är det dags för en ny julkalender bl.a! 
För varje kommentar jag får med någon idé till något att göra till en serie, eller bara rita, det kan vara vad som helst (jag fick en önskan om en serie om en tandborste och en tandkrämstub, har redan 20 strippar färdiga!) så skänker jag 3 kronor till Cancerfonden och deras arbete med bland annat bröstcancer. Sound good? Start commenting! :)

7 Ways to Be Insufferable on Facebook

Haha, den här länken tyckte jag var kul! Inte bara jag som irriterar mig på vissa statusuppdateringar :P
Annars njuter jag och Nicklas av en ledig dag tillsammans, det var evigheter sist! (skulle varit hela helgen, men så blev jag tvungen att jobba imorrn, men en dag iaf!)

Rita grattiskort på jobbet

Fick ett roligt projekt att göra på jobbet idag. Mohamed fyller år imorgon och ska således få ett grattiskort. Emma hade köpt ett tomt A2 papper, vikt det på mitten och tyckte att jag kunde ju "rita något kul på det, som gärna har med serier eller Batman att göra".
 
Hopp! Fick två pennor jag skulle jobba med. 0,2 mm båda två (en i svart och en i guld). Det är svårt att beskriva exakt hur tunt 0,2 mm är, och särskilt att fylla ett A3 papper med. Jag sprang och köpte mina egna pennor istället (plus en blyerts, sudd, limstift..). Såhär blev resultatet:
Batman säger "I don't need guns to protect this city" och Robin "Holy Mashed Potatoes Batman!"
Eftersom jag är fröken perfektionist-det-kan-alltid-bli-lite-bättre-jag-är-inte-nöjd gick jag hem två timmar efter att jag slutar i vanliga fall (så sent att väktarna höll på att låsa in mig i gallerian.. =S) Fick vänta en halvtimme på tåget och Nicklas låg och sov sedan länge.. :( Jaja, hoppas att han blir glad för kortet imorrn iaf! :) Kom på att jag varken signerade framsidan eller inuti, gaah..

Det är inte lätt att hänga med..


Stadsbild #1

Blir så inspirerad av Ola Skogängs stadsbilder (som jag såg första gången på vernissagen i Sickla för några veckor sedan) att jag vill börja med det själv! Det är bra för mig att öva på bakgrunder.. Så här kommer första bilden på någon vacker Stockholmsgata!
 (Jag vet, jag måste jag jobba på färgläggningen..)

Inte konstigt alls.. FREAK

 

Oktoberfest i Spånga, igen!

Igår åkte vi till Spånga för att återuppleva succén från förra året, Oktoberfesten!
Det bjöds på rikligt med öl, igen, och en fyrkamp. En hejdundrans introduktionsvideo, det var nytt! Vi hade med oss lite popcorn och chilinötter, det bjöds även på kringlor med jättegod dipp. Folk var uppklädda och jättefina! Jag hade en ny klänning i år, Nicklas var stilig och utklädd också. Fios bild:
Första grenen i fyrkampen var favoriten i repris: "Sätt umlauten på substantivet" (istället för "Sätt svansen på åsnan").
Gren två var att man skulle hålla en (väldigt tung) sejdel med vatten rakt ut i 90 grader, så länge man kunde. Jag kom sist. Nicklas kom tvåa med 2 minuter och 38 sekunder!
Vackra flickor!
Tredje grenen var ett DS-mini-spel från "Octoberfest - The Game" (typ), som vi gav Jonas förra året :)
Sista och avgörande grenen var såklart Bier Püng! Alla får tre bollar, träffa de stora muggarna där borta, eller den lilla för fler poäng. Jag var den första som träffade! En stor, ett poäng. Nicklas, Daniel och Tommy träffade alla den lilla muggen värd 3 poäng, så de fick göra upp om vilken placering de skulle få sedan. Gissa vem som vann, jo Nicklas (på hela 6 poäng sista!)
Det gjorde att Nicklas tog hem hela turneringen och blev krönt "Der könig" av kvällen. Fick en krona och allt. Wow.
Awesome night, anyway. Bra, tysk, musik, trevliga människor, djupa samtal i köket etc etc.
Vi två, Fabian och Johan var de sista som drog vid 02.30-tiden. Vilken afton, tack tack värdparet!!

Dagens ritövning

Hugh Jackman fyller 45 år idag. Wooho. 
Själv ska man dra på Oktoberfest efter jobbet, riktigt wohoo!!

Tack för den!

Jahopp. Den årliga trippen till barnmorskan. Hon frågar om jag har samma partner. Jag svarar blygt och förälskat, "ja, vi har varit ihop i snart 7 år". Hon svarar:
Även förra året, samma ordväxling, fick detta:
Ouch.

Men SATAN!

Fan, först så missar man ett drömjobb på Comics Heaven för att man inte har körtkort och nu söker självaste EA personal, men man måste ha bil såklart. Buhuu!
 
"Behöver en person i Stockholm som kan börja jobba för oss omgående.
Tjänsten är deltid minst 3 dagar/vecka, med STOR möjlighet till mer varje vecka.

Personen kommer att besöka butiker för våra kunders räkning. 
Återkommande uppgifter är uppsättning av reklam/marketing, produktkontroll & relationsbyggande.

Personen skall vara social & utåtriktad, gärna ha arbetat med försäljning. Erfarenhet av liknande arbete är bra, men inget krav.
Viktigt att man inte är rädd att arbeta längre pass vid behov (& betalning).
Körkort & tillgång till egen bil är ett krav.

Tjänsten är en projektanställning på 3 månader med möjlighet till förlängning."
 
 Annars, på tal om jobb, så har jag sökt in på Stockholms Universitet för att gå "Ämneslärare i Engelska och Franska för Gymnasiet" nu i vår. Lite tvivel och frågetecken som måste redas ut (bland annat ekonomiskt, om jag kommer orka plugga i 5,5 år, vad ska hända med min serietecknarkarriär, är det bättre att flytta och gå kursen jag egentligen vill gå som är ett år kortare m.m.). Men ändå, skoj!

"Angry Animal Protest"

Jag tyckte det var kul när Nicklas kom hem med denna söta lilla tavla, som han bara hittat på stan. Först tänkte jag, "Nämen Nicklas, inte kan du ta hem gatukonst!"
Men det visade sig att det var vad konstnären ville att vi skulle göra. Detta stod på baksidan:
När vi sedan sökte på AngryAnimals så kom en rolig historia fram om en konstnär som tycker att folk ska få njuta av originalkonst utan att betala så mycket pengar. Det finns även en utställning nu (dit Nicklas lämnade ett paket som cykelbud, vad är oddsen) som heter The Affordable Arts Fair, med samma mål, fin konst till ett bra pris. Läs mer om konstnären och projektet genom att klicka på bilden nedan!
 

NEJ, du får inte gratis kaffe säger jag!

 
 

Lärde mig ett och annat inför Fannicklas Cup..

Ser det ut som en bomb har slagit ner hemma? Fullt med disk i diskhon? Väntar du kanske gäster, eller har en annan anledning att få städat hemma snabbt? Här kommer några tips från Fanny!
 

Retrogathering 2013

Oj, vad skoj vi hade i Västerås på årets Retrogathering! Vi missade förra året och var därför ivriga att komma iväg i år. Tåget från Stockholm gick 09.25, vi kom dit lagom i tid för Pong-kvalen (och fick sällskap på tåget av Linus och Jesper också!). Träffade såklart massor med roliga människor man känner, gick på marknaden och köpte lite smått och gott (mest smått), spelade retrospel, lyssnade på föreläsningar.
Sen var det ju Pong-SM såklart. Nicklas spelade ju för två år sedan och tog sig så långt som till final! Helt crazy. Andra gången han spelade (första gången var en turnering hemma hos Martin Lindell. Som han vann då alltså). Nu, två år senare var det dags igen. Han ville få revansch på Dasse, främst. Helst ta sig till final igen.
(Just ja, jag anmälde mig också så att vi skulle bli 32. Åkte med 4-15 första matchen..)
 
Nicklas vann både första och andra matchen och var därmed vidare till slutspelet kl. 17 (anledningen till varför vi tog ett så sent tåg som 19.41-tåget, ifall han skulle ta sig så långt)
(I andra matchen slog han tyvärr ut GamingGrannar-Dave, precis som 2011!)
 
Spännande värre i Pong-slutspelet! Nicklas tog kvarten relativt lätt, sedan vann han även semifinalen och befann sig alltså i final! Igen!
Tyvärr hade Dasse redan åkt ut mot tvåan från förra året, Mize, som nu skulle möta Nicklas i final.
Han kämpade på bra men hade aldrig riktigt chansen. 15-10 (?) slutade sista matchen och Nicklas kom tvåa, igen. Nöjd var han iaf, som fan, eftersom målet var just att komma till final!
Han fick en fin silvermedalj, ett spel och så en konsertbiljett. Nästa år blir det vandringspokal och buckla! ;)
Vi firade på Taco Bar efteråt, innan vårt tåg skulle gå. En heldag med skoj alltså!

Kanelbullens dag!

Det har märkts när man varit ute på stan att det är kanelbullens dag! Doften förförljer en överallt! (ändå har jag inte ätit en enda, måste vara en arbetsskada antar jag). Även på jobbet skulle de ta in en extra person och typ 500 bullar!
Imorrn bär det av till Västerås och Retrogathering! (och Pong-SM för Nicklas, det han kom tvåa i för två år sedan!)

Fannicklas Cup 2013

Äntligen, efter lång tids förberedelse (inklusive idiotiska Fannys 24 olika mallar till två av grenarna), var det i lördags, den 28:e september, dags för årets Fannicklas Cup. Vi kommer alla ihåg hur det gick förra året. Och året innan dess. OCH året innan dess! Nicklas vann, ofta överlägset. Den här gången hade vi nästan alla från förra året och de var revanschsugna! Här var årets priser:
(och så själva pokalen såklart, där man får sitt namn ingraverat när man har vunnit)
Jag hade dukat upp med det sedvanliga smörgåsbordet av snacks. Fruktbål, alltid gott. Spelservetter och alkoholfri bål var nytt för i år.
Körde även lite tetris-brownies, pac man-mördegskakor med diverse toppingar
och så muffins med frosting och ätbara figurer på.
Det blev så stressigt innan alla kom att jag missade ställa fram hela 4 snackssorter till jag hade planerat (däribland jordnötter och chilinötter), men det hade nog inte fått plats ändå..
 
13 personer deltog i årets tävling. Bäst av, ja, typ allt, var att Linda och Mattias kom ner från Borlänge, sov över och tävlade! Tyvärr fick de reda på spelen ett par dagar innan, medan alla andra hade haft två månader på sig att öva, oops...
 
Såhär såg det ut i de olika spelen:
Faktiskt en favorit i repris. Första året, 2010, körde vi detta spel på samma maskin. Men eftersom det bara deltog 6 stycken då (4 utom mig och Nicklas) så kände vi att det var dags igen. Då Jonas faktiskt innehar alla våra 5 highscore-platser på maskinen fanns det definitivt en förhandstippad vinnare.
Många hade problem redan från början och få tog sig till andra banan. Mattias såg väldigt van ut vid spaken och spelade sig till 5000 poäng, som till slut gav honom en femteplats. Daniel fick nästan 10 000 och ledde innan Nicklas kom och fick hela 46 000. Jonas koncentration var på topp när det var hans tur, det gick knappt att få kontakt med honom. Svetten rann och rösten darrade, men han hade inte behövt vara nervös. Han passerade Nicklas och tog 79 100 poäng och 12 välbehövliga poäng i tävlingen.
 
Shootern till Saturn spelades ute i köket. Hur mycket poäng kunde man få på en credit?
Även om Nicklas är väldigt bra på shooters visste vi att Erik är ännu bättre. Denne hade dessutom övat flitigt inför tävlingen, så Nicklas koncentrerade sig på att ta en andraplats (något han också gjorde, som väntat efter Erik). Andra som glänste var Thomas, Zebbes kompis. Han tog en tredjeplats från ingenstans, hade aldrig hört talas om spelet tidigare. Riktigt starkt. Daniel, som var med och kämpade om en top 3-plats, åkte på en tiondeplats, inte så bra för hans totala score..
 
-
Nytt för i år var att vi bytt ut genren "musik" till "pussel". Vi kände att det är bredare och mer rättvist (annars står bara Nicklas och Jonas där med sina Guitar Hero-gitarrer och gör upp om topplaceringarna). Vi valde att börja med spelet Zoo Keeper, till Nintendo DS.
Något som visade sig vara ett bra val, tycker jag. Nybörjade kunde förstå det och få riktigt bra poäng. Det märkte man inte minst på Linnea, som slog alla andra (utom Nicklas) med hästlängder. Aldrig spelat tidigare. Riktigt bra, och 10 poäng till henne i den grenen!
 
Racerspelet till Nintendo 64. Speciellt för att man kan köra både bil, svävare och flygplan (!). Vi valde ut en av varje bana så man fick prova på allt.
Det tror jag inte Jonas är så glad över. På svävarbanan upptäcker han en vallgrav som det knappt gick att ta sig upp för, och senare fastnar han på kanten av ett fartyg och kan inte ta sig loss. Han som har spelat spelet när han var yngre så mycket fick nöja sig med en åttondeplats. Vann gjorde såklart Nicklas (med 22 hundradelar över Olle i finalen!).
 
Fightingspelet i år är både mitt och Nicklas favoritspel. Nytt var dock att vi körde på 360 istället för PS2. Alla lottades in i ett avancerat poolschema som bara jag förstod mig på.
Stackars Anders, som tänkte glänsa i denna gren, kom i pool A, samma som Nicklas och fick sluta som tvåa. Trea kom Thomas i den poolen och fyra Linda (sedan möttes de tre ettorna i ytterligare en pool, tvåorna i en och treorna i en).
 
I pool B vann (såklart) Erik, för han är en rackare på fighters i största allmänhet, men framförallt detta spel, tvåa kom Daniel, trea Martin och fyra Mattias. 
 
I pool C (där de var 5 personer istället för 4) vann Jonas på seträkning för både han, Olle och Zebbe hade alla vunnit 3 matcher och förlorat 1. Fyra och femma kom Linnea och Alexandra.
När de tre treorna mötte varandra blev resultatet att Martin vann över både Olle och Thomas med 2-0. Olle vann sedan i en spännande match över Thomas med 2-1. I poolen med tvåorna ägde Anders, 2-0 i båda matcherna. Zebbe tog Daniel med 2-1, så nära! Jonas fick spö av Nicklas med 1-2 och Erik med 0-2. Finalen mellan Nicklas och Erik blev faktiskt mer spännande än jag hade trott (haha!). Erik plockar första set lätt, sedan kommer faktiskt Nicklas igen och tar andra! Erik själv berömmer Nicklas förvånat. Hur ska det gå i sista? Jo, Nicklas förlorar, men inte stort. Duktig duktig!
 
Efter Garoutävlingen var allt färdigspelat. Jag tog med mig stora poängtavlan och lapparna från frågesporten (vi hade, som förra året, en frågesport med 20 frågor som rullade i köket med ett separat pris. Kolla in frågorna om du vill här) och gick in i ett sovrum och räknade ihop poängen.
 
Där ute spelade de Trials Evolution i spänd förväntan. Vem skulle vinna? Eller, faktiskt, vem som skulle komma tvåa var mer intressant..
Mycket riktigt, Nicklas hade vunnit. Wohoo. Zebbe och Olle hade båda 16 poäng på frågesporten, men ingen var så bra som Martin Lindell, som tog hem priset med hela 18 poäng av 20! (enda felen var doktorfrågan och varifrån "do the barrel roll" kommer ifrån). Sedan släppte jag bomben att Jonas och Erik låg på delad andraplats med 42 poäng var. 35 minuter kvar tills sista tåget går. Jag hade förberett för en sådan händelse och tog fram min lilla box med 5 utslagsspel i. Hunden Maggie trodde att det var en leksak jag skakade och erbjöd sig att plocka en lapp åt oss. Vilket hon gjorde. (It was soo cute!) 
Tyvärr för Erik blev det en duell i just Rock Band. Visserligen spelar han riktig gitarr, men det hjälper föga. Jonas däremot har ju spelat Guitar Hero och Rock Band i åratal. Ja, kampen blev kortvarig. Erik fick 31 000 på medium, Jonas fick mer på Hard. Han blev tvåa i årets Fannicklas Cup. Erik fick nöja sig med en tredjeplats.
 
Jumbopriset gick till Alexandra, som kämpade mycket tappert hela kvällen, men ju inte hade spelat så många av spelen innan.
Daniel hade kunnat fightas med Jonas och Erik om en pallplats. Någon jag tror på inför nästa år är Mattias, som man märkte var en riktig gamer. Den mest aggresiva spelaren måste vara Anders, som vid flera tillfällen föreslog att vi skulle förgifta Nicklas för att hindra honom från att vinna. Med lite övning skulle han också kunna hota priserna (kanske ska man dingla med den där Star Wars-LP:n som pris för honom nästa år för att få honom motiverad..?)
 
Det ska också nämnas att vi hade flera som uteblev pga sjukdom i år, och som hade kunnat hota Nicklas. Både Jouhaine och Ludwig är kungar på fighting och shooterspel. Vi hoppas på dem nästa år!
 Här har vi hela gänget; jumboplatsen, trean, tvåan, ettan och så quizvinnaren.
Grattis till er alla!
Så duktiga och stiliga pojkar!
Sedan rusade (nästan) alla till sista tåget. Kvar blev gänget som skulle sova över. Erik hade bilen och det är ju ganska långt till Borlänge för Mattias och Linda. Vi fem hade det dock svintrevligt med en hel del shottar, Buzz, Beer Pong och väldigt djupa diskussioner..
(De sista 6 bilderna + bild 3 & 12 är Lindas foton!)
 
Tar tillfället i akt och tackar alla som kom! Är sjukt nöjd att folk drack ölen, bålen, åt upp alla mina bakverk, svarade på quizet, spelade när och vart jag sa åt dom, gjorde sitt bästa, var så sjukt trevliga osv osv. Hoppas att de kommer nästa år också på Nicklas Cu.. jag menar FAnnicklas Cup såklart ;)
 
För att se fler foton från kvällen kan du gå in på Fannicklas Cups egna sida, där jag nu fört över inläggen från föregående år för att lättare ha överblick

Syrran i Sörmlands Nyheter!

Mycket press nu för syster Felicia iom Stockholm Burlesque Festival i helgen. Här är hon i vår tidning vi hade när vi växte upp i Trosa, Södermanlands Nyheter.
Av alla tidningar är det den tidningen jag sagt till mig själv sedan jag flyttade till Stockholm 2004 att jag vill vara med i på en helsida. Först som pingisspelare och senare som serietecknare. En dag så!
 

Stockholm Burlesque Festival!

Hoppas att det inte är någon som missat att det är Stockholms Burlesque Festival i helgen? Här kommer lite info om den (fredagen är redan utsåld, men på lördagen finns det biljetter kvar!):
 
Fräulein Frauke and John Paul Bichard, with the support of the Amazing Knicker Kittens welcomes you to the 3rd International Stockholm Burlesque Festival - a “Smörgåsbord of Sin” and a truly entertaining, spectacular and “tassel twirling” experience! Three days of top notch burlesque and cabaret performers from all over the world...

Saturday Night Spectacular
Saturday night will be a collision between Sweden’s biggest burlesque club: FFP and the festival´s more wild side as “Fräulein Frauke Presents” goes Festival Bonanza!
We fill the grand and elegant Nalen ballroom with a ravishing party together with amazing burlesque and cabaret shows, live band and “Octbooberfest”: our Tasseltwirl Championship and Pink Ribbon found raiser. 
We have two dancefloor going on until 03.00: the big hall party and the Harlem Swing Lounge.
We have also Finnish photography duo Atelieri O. Haapala and their amazing vintage photo booth, where you can get your portrait taken in the most glamourous way possible.

Nalen - Saturday 5th of October
Regeringsgatan 74
20.00 - 03.00 

Early bird ticket 250 SEK (+ booking fee)
Standard ticket 275 SEK (+ booking fee)
Door ticket 300 SEK (+ booking fee)

Portrait by Hapalaa 130 SEK (digital file)
www.ohaapala.com

Performers: Armitage Shanks (US), Banbury Cross (UK), Minnie Tonka (US), Mr Pustra (UK), Akynos (US), Daisy Black (UK), Eliza Delite (UK), Elsie Diamond (UK), Ivoncita and the Matadores de Amor (SWE), Jacques Patriaque (AUT), Lou on the Rocks (SWISS), Mr Gunner (SWE), Strawberry Siren (AUS), Sweety J (IT), Velma von Bon Bon (UK)
PLUS Octbooberfest - Tassel twirl Championship and gala, fundraser!
Live band - The Troubled Three
DJ: Stora Salen Damón Zurawski, Harlem Swing Lounge: Lady Bluebird 

Friday Night Extravaganza will be held at Södra Teatern and be a full seated show case of burlesque, boylesque and cabaret. There will be surprise performances, DJs and photo exhibition, as well as the vintage Haapala photobooth.
www.sodrateatren.se

Sunday Burleskloppis- a day event market with both private and commercial sellers. There will be burlesque performance throughout the afternoon and a lot of mingling, sipping tea and eating cakes
www.facebook.com/burleskloppis 

www.stockholmburlesquefestival.com
www.bichard.se

Nej, vi tar kanelbullarna, stoppar i en mixer och serverar som en dryck..

 

Retrogathering i helgen!

Uff! Det har varit intensivt den senaste tiden! Massor med förberedelser inför Fannicklas Cup som gick av stapeln i lördags, var helt borta i söndags, jobbade hela måndag och tisdag. NU först, har jag ens börjat städa och kan ta det lite lugnt. Längtar efter att göra grejer till bloggen, för skojs skull. Imorgon får vi en burlesquestjärna från England som kommer och bor hos oss för festivalen och på lördag är det  Retrogathering! Det borde alla gå på, det är i Västerås i år igen. Hitta mer info här!
Stackars Nicklas jobbar på med sin cykling. 10 timmar om dagen visar sig vara i värsta laget.. Lägg på att han inte får någon som helst lunchrast på det.. Vi får se hur det där utvecklar sig. Nu: Kolla på foton från i lördags! (har inte ens hunnit så långt)