Sicklaloppet 2013

Har så mycket att göra nu, men känner att om jag inte skriver om Sicklaloppet (som var i söndags) nu, blir det aldrig av. Anyway, Nicklas tävlade (första gången i ett spring-lopp!) och jag sprang omkring och var supporter och filmare som vanligt. Superkul var det, han kom på 378:e plats, av ca 2000. 1 mil sprang han på 00:48:47.
So proud of him! <3 Se honom några glimtar nedan! (finns en 10 minuter lång film på Youtube också, men det är bara en massa löpare man inte känner, så den är inte jättekul..)

Lycka till Nicklas!

Idag var Nicklas ute och shoppade nya cykelkläder och förbokade sin cykel (som han först blev lovad i slutet av september, men som nu verkar komma i slutet av oktober..). Imorgon är det första dagen på nya jobbet!
Jag sitter hemma ensam och kollar på Sagan om Ringen-trilogin och pysslar. Han sover över i lägenheten i stan (jobbigt att cykla varje morgon från oss när man börjar kl. 8 och ska sedan cykla hela dagen OCH cykla hem..). Det blir en lättare övergång såhär. 
 

Om det ändå fanns någonstans där man kunde köpa bröd..

 

Nicklas sista dag på BK!

Idag har Nicklas varit extra glad då det var sista jobbdagen på Burger King. På torsdag väntar nya jobbet som cykelbud för Asa. Spännande spännande!
Jag jobbar mån-tis, men sen måste jag berätta hur duktig han var i söndags när han sprang Sickaloppet!

Vi är såå ledsna!

 
 

Casual häng, Singstar + Harry Potter-spel!

Såg ett sms från brorsan Fabbe vid 18.30 (när jag står och lagar mat) om han får komma förbi med tre klasskompisar. Paniik! Äta fort, städa hela lägenheten på en timme. Gästerna var dock faschionable late (något om en busschaufför som inte sa till när de skulle gå av, så de åkte till ändstationen och tillbaka) så vi fick ordning och reda. Vi sjöng lite Disney Singstar
och så spelade vi mitt formidabla (ja, jag får säga det om mitt eget spel) Harry Potter-brädspel. 800 frågor i tre olika svårighetsgrader och fyra olika kategorier. Roliga chanskort som både chockar och irriterar. Det var kul, men tog mycket längre tid än jag trodde! 
1½ timmes väntan på nästa buss när spelet var slut. Hopp! Spenderandes pratande och skrattandes. God kväll.

Flummigt, men lite sant..

 

Kul.. att träffa gamla.. stammisar..


Roar mig på jobbet

Roar mig ibland med att rita rebusar till Emma så hon har något kul att göra på morgonen när hon kommer. Har inte gjort någon på ett tag, ingen av de andra tjejer fattar dem.. Här är några:

Höstmarknad i Liljeholmen!

Idag och igår var det höstmarknad på Liljeholmstorget. Vi hade ett stånd där och sålde bröd, bullar, croissanter, praliner, knäckebröd m.m. Jag jobbade idag, det var kul. Stod mest med Emma. 
Vi sålde slut på ALLT utom ett par lådor biscottis, typ. Vi som hade såå mycket bröd! Men bra bra :)

Avslappnande torsdag!

I förrgår utnyttjade jag mitt presentkort från Felicia som bestod av en lunch och en tripp på centralbadet. Så vi käkade på Champagnebaren högst upp i PUB på Hötorget, och sedan låg vi avslappnade i flera timmar i (främst) varmvattenbassängen. Efteråt bjöd hon på fika också. Massa tjejsnack och mys. Nice!

Sthlm Bike 2013!

Det var superkul i söndags när Nicklas cyklade i Sthl Bike!
Förra året kom han på 15:e plats med tiden 01:30:02, av ca 600 personer, det här året kom han på 14:e plats av 1100 personer! Tiden blev på 01:13:18, en klar förbättring!
Gjorde en video i år också, men en lite kortare än förra årets.
 
 
 

Prinsessägg?

Man kan tycka vad man vill om "tjej- och killleksaker", men det här är väl att ta i lite..?
 

Göra om hemma!

Whoa, tog en tripp till IKEA igår och shoppade loss rejält. När man ändå betalar hemkörning kan man lika gärna lägga på lite extra liksom ;)
 
Men 5 bokhyllor, en stor lampa, kuddar, en stor matta, korgar till en hylla, 6 små hyllor till foton och LP:s, kökspryttlar och lite annat smått och gott.
Jag har två dagar på mig att få in alla spel och filmer i hyllorna igen, sedan jobbar jag i helgen. Nicklas jobbar tors-fre. Idag är det dock centralbadet med Felicia! (födelsedagspresent till mig, lite snet utnyttjad, men men)
Jäkla Saltsjöbanan att inte fungera nu igen! Tågen går inte och bussarna kommer aldrig och byter hållplats titt som tätt. Det ska vara fixat "inom en månad", vad nu det betyder..

Sen när är någonting gratis liksom..

 
 

Snygg t-shirt

Damn, den här t-shirten skulle jag vilja ha!
(fast jag skulle väl bara börja gråta varje gång jag kollade ner eller in i en spegel..)

Lustigkurre..


Felicias födelsedagsfirning

I lördags samlades vi i familjelägenheten på Fridhemsplan, åt skaldjur, tårta och firade systern Felicia, som fyller år på tisdag.
Tidigt i säng för att gå upp kl. 05.45 och åka på cykeltävling söndag morgon! Skriver hur det gick + en film när jag hinner!

Vernissage för Utopiska Visioner

Kul att kolla på utställningen i Sickla i lördags! Vi tog lite cider och salta pinnar och kollade på allas verk och pratade lite snabbt med Fabian Göransson, som jag brevväxlar med om mina Burger King-serier.

Helgen

Nicklas fick cykelbudsjobbet!!! Hoppa in + extra hela september och så heltid från oktober! Woopi! Han sa upp sig från BK i torsdags, de var förstående. Fullspäckad helg framför oss. Idag ska vi in till Sickla och gå på vernissage som "mitt" förlag anordnar; Utopiska Visioner heter utställningen.
"De nya episka serierna blandar fritt influenser från manga, europeiska vuxenserier, franska nya vågen, svenska strippserier och amerikanska äventyrsserier. En ny stil håller på att träda fram, med färgstarka, humoristiska och underhållande serier som svämmar över av fantasi och inspiration."
 
Den är i Dieselverkstaden, Markusplatsen 17. Ta dig dit om du kan!
 
Efter utställningen drar vi till Fridhemsplan och spelar Harry Potter-spel och firar Felicias födelsedag med hummer och skaldjur. Kl. 22 ska vi sova för imorgon bitti är det upp tidigt för att vara på gärdet 06.30. Då är det dags för årets cykelhöjdpunkt SthlmBike! Ska bli superkul! 
 
Efter loppet ska vi fika (äta frukost snarare) hos Nicklas mormor.

Varför tror alla att jag kan läsa tankar?

Nu sätter kaféserierna igång igen, har samlat inspiration hela sommaren. 
 

Tur på stan!

Åh, skönt att vara lite ledig! Idag tog vi en tripp på stan och köpte nyttiga saker till främst Nicklas. I affären Cykloteket hittade vi en ny hjälm åt Nicklas, sedan käkade vi på Subway, drog till Fridhemsplan och Löplabbet, där Nicklas skaffade löparskor. Nice bice.
 
Spännande nyheter! Förra veckan fick Nicklas, äntligen, ett samtal från en cykelbudsfirma med ett jobberbjudande till honom! Han skickade in ett cv till dem för flera veckor sedan och vi trodde det var kört.
Så imorgon ska han göra en liten testrunda för att visa hur snabb han är, och hur bra han prioriterar olika adresser. Wohooo! Tror inte någon av dem insåg att trafiken kommer vara fucked up pga Obamas ankomst, men Nicklas är inte nervös, det kommer nog gå bra ändå. Alla håller tummar och tår för att det ska gå bra för honom!!