Valborg!

Nicklas fick sluta tidigt idag och vi firade genom att käka i Saltsjöbadens centrum, handla lite inför min födelsedagsfest på fredag, sedan till en fet brasa i Fisksätra.
Kallt, men faktiskt rätt kul på ett barnsligt sätt. Ännu roligare när de håller på att starta en skogsbrand eftersom de satte hela brasan på torrt gräs.. Dock tror jag inte att det vara några igelkottar i! (eller, hoppas)
 
En god och en dålig nyhet dock. Den dåliga nyheten är att vårt internetabonnemang går ut 30 april, så vi kommer inte ha något internet från imorgon! Vi trodde ju att vi skulle flytta precis i början av maj. Det kommer bli som när vi flyttade in här, då hade vi inte internet på två månader. Man går mycket mer till biblioteket än vanligt :P
 
De goda nyheterna är dock att vi får tillgång till vår lägenhet på söndag, då är gamla hyresgästen utflyttad. Sweet! (vi trodde att hon behövde två veckor minst till att renovera sin nya lägenhet). Tyvärr är pappa Peter/chaufför/hyrare av flyttbilen i Göteborg i helgen så det blir ändå flytt först nästa helg! Men ändå! Vi funderar på att ta dit en madrass och iaf sova där nätterna när Nicklas jobbar. Old school.

Fannicklas


Hur titlar kan bli helt olika när man ändrar en bokstav

Försökte komma på några fler, men fick bara till: "Jews", "Homo Alone", "Look!", "Fart & the Furious", "Mommy", "Tap Gun", "Will Hurting", "Steed", "Milan", "Fan, Helsing!", "Nothing Hill", "Spy Kiss", "Fun with Dick and Vane", "A Lime to Kill", "Stream", "Pie Hard".
Kan du komma på några fler?

6/9 är inte så pjåkigt!

Nöjd att jag kan bocka av hela sex saker på dagens att göra-lista! Wohooo!
 
Nu ser vi på Skyfall och käkar fiskpinnar.

Inte lätt


Mina serier på nätet!

Kul att hitta serier man gjort på andra bloggar! (inte för att det händer så ofta, men ändå) Jag strö-googlade på min bloggadress (mest för att jag fick så många läsare igår så jag undrade vad som hänt) och hittade detta inlägg på bloggen litendelavmig.se:
Nu var detta 2012, så inte anledningen till att jag fick så många läsare igår, men ändå, kul!
Här kan ni kolla på inlägget!

Kollage från helgen

Vi har haft det grymling i helgen!
Hela söndagen har spenderats på madrasser ute på balkongen, sweet! Imorrn kommer Felicia, så det tänkte jag fortsätta med på måndagen (fast vädret kommer inte bli lika fint tyvärr :/)!

Fanny multitaskar!

Vi gör oss redo att dra in till stan för att eventually gå på Adam och Haralds 52-årsfest! (de fyller 26 år vardera). Innan dess lite cykelutflykt, kanske kolla in de vackra träden vid kungsträdgården, gå på Zombie-föreläsning, käka stans bästa pizza. (ja, migränen är över)

Ett grymt soffbord

När jag ligger hemma med migrän i tre dagar i sträck får man nöja sig med skit-inläg. Sådeså.
Med det sagt: vart får man tag på detta soffbord??

Jag vet jag vet


Felanvändande av citattecken!

Hittade en sida där du kan se "30 Signs Made By People Who Don't Know How to Use Quotation Marks".
Vissa är jäkligt kul, check this out:
Förresten är kommentarerna på sidan väldigt kul också, så ni borde gå och se själva!

Nu dansas påsken ut

Ja, jösses, nu har jag varit här ute på landet ett ganska långt tag, 12 dagar! Nicklas har åkt in och ut till Sthlm för att jobba, men då jag har gått ner en massa i skift på jobbet och pluggar tyska på distans kan jag stanna här ute en längre tid i sträck. Idag är det dock dags att åka hem igen! Här kommer lite bilder från vår tripp:
Jag och Nicklas gjorde (på riktiga påskafton) en äggjakt till varandra. Jag letade efter mitt i vardagsrummet och han fick följa över 15 ägg runt tomten för att hitta sitt, hihii! Jag fick en massa godis (och Extra-tuggummin, jag knarkar sådana efter att min tandläkare gav mig några hårda ord senast) och han fick en massa exklusiva och roliga strumpor (till exempel några med Sonic!) Här hittar han sitt ägg!
Vi har även grillat för första gången i år, och suttit ute och käkat. Grillad lax, potatiscroquetter och så chili bearnaise = yummie. Massa hängande ute med tre djur, spel, tyska, franska, chips, godis (!) och en del film.
Nu ska det bli skönt dock att åka hem! Är lite chockad över datumet just nu, inser att vi ska vara färdigpackade och ska flytta om bara ett par veckor, har inte alls kommit in i packar-mode än! Mycket att rensa och hålla på. Vi har inte ens mätt eller beställt färg eller tapeter till nya lägenheten. Nu blir det pyssel när vi kommer in till stan!

Glad påsk alla läsare!!!

 

Funny!

Dagens Photo Challenge dag 17: Fun

Snygg ring!

Det här är vad jag kallar en bröllopsring! En ring med partnerns fingeravtryck på!

Bra ord

Photo Challenge Dag 15: Words

Påskfirande

Här på landet har vi firat påsk i förväg (för syrran åker till Tyskland över riktiga påsk). Det betyder lammstek (lax för mig), äggjakt och påskris. Jag och Nicklas hade satt upp ledtrådar över hela nedervåningen som ledde vidare till nästa osv. Man samlade 5 stycken ord, som bildade en mening, som sade vart ägget var! Hihiii! (ja, jag vet, typiskt mig)
Mammas och pappas mening blev "En väldigt känd Hitchcock- scen" och ägget var då förstås i duschen.
Felicia och John hittade sina ägg i varsitt piano efter meningen "Can you play Mozart on"
Bara en massa mörk choklad, praliner och chokladbiskvier i äggen eftersom alla har så konstig smak.. :S
Detta var igår. På kvällen åkte Nicklas in till stan för att jobba mån-ons, sedan kommer han ut hit igen. Idag har jag suttit i solen mest.
Samma planer för tisdagen. (och rita.) (och spela Gears.)

Beskriver mig ganska bra

Photo Challenge Dag 14: Jag

Enligt Lambi iaf!

Photo Challenge Dag 13: Mjuk

Lättare att rita än att fota visar det sig :S

Photo Challenge Dag 12: Rörelse
 

True true


Kan man gissa allt?

Photo Challenge Dag 11: Sak som börjar på L

Nicklas nya cykel!

Vi fick välja mellan att köpa nya däck till Nicklas vintercykel, eller köpa en ny (något han ändå kommer behöva göra eftersom han vill ha en s.k. "single speed", en cykel utan växlar). Igår var hans specialbeställda cykel färdig, från And The Revolution, på Åsögatan 122. Han kom hem och var mycket stolt! 
De fotade honom och hans cykel och har nu lagt upp bilden på deras instagram + hemsida! Hihi!
http://andtherev.com/2014/04/10/instagram-from-andtherevolution-122/
 
Nu drar vi ut på landet i 100 år (more or less). Jag ska se det som ett teckningsläger, har massor med saker att rita och en deadline (och självklart har jag skjutit upp det till absolut sista stund, vad annars?), vi ska fira påsk med Felicia och John till helgen (för de är i Tyskland över påsk), spela mitt familjespel, vara ute i vårsolen, spela pingis, spela Judgement på 360. Det blir säkert bra.

Mitt kaffe!


Lite sliten dock :(

Photo Challenge Dag 10: Sign

För er som inte vet jobbar jag på ett kafé.


Närgånget så det förslår

Photo Challenge Dag 9: Närgånget

Sjukt sant


Surprise: Nånting som har med katter att göra!

Photo Challenge Dag 8: Detta Skrattar Jag Alltid Åt
(Lättare att rita än videos-med-katter-som-gör-roliga-saker)
 

En grym att göra-lista!

Har för mycket fritid för tillfället och Nicklas bara jobbar och jobbar. När jag känner att jag inte gör tillräckligt mycket vettigt, då känns det bra att kolla på den här att göra-listan, då får man liksom bocka av massor! :D

Video på lilla Daisy

Hittade en massa gamla klipp från när Daisy var liten och klippte ihop dem till en video.

Cola + Gears of War = mina största missbruk

Photo Challenge dag 7: Mitt beroende

Var precis!


Päron har också känslor

Photo Challenge dag 6: Känslor

Nicklas brorsdotter

Igår åkte vi till Barkarby och Nicklas pappa för att fira tvillingarna Nicklas och Martins födelsedagar. (Även Paola 5/2 och jag 2/5 fick paket). Då passade vi även på, såklart, att hälsa på Martin och Paolas 4 veckor gamla baby Leonora Agnes Elina Barklund. Såå söt!

Naaaw

Photo Challenge dag 5: Ett ögonblick

Hur deprimerad jag än är...

Photo Challenge dag 4: Detta gör mig glad

Även Nicklas sa det!


Alleycat #1, 3/4 -14

Jag gick tyvärr inte med på Nicklas cykeltävling igårkväll, själv har man legat i ett mörkt sovrum i ett dygn med migrän. Wohoo. Han hade dock hur kul som helst (kom med sista tåget hem, drack 5 öl och var supersocial, är jättestolt över honom!). 54 tävlande (rekord i alleycats historia!), många som han kände och fler han lärde känna.
De fick alla varsin liten karta med ca 10 stopp runt Sthlm, och så ska man svara på frågor (typ "Hur många soptunnor finns det på den gatan?"). Hela rundan tog 40-45 minuter.
 
Efteråt gick alla 60 personer till någon stackars (liten) pub för att ta en öl, eller flera. Verkade supermysigt, de fyllde hela stället, stängde av musiken för att ha prisutdelning. Tror ni inte att Nicklas den jäveln kom på 11:e plats!
Helt sjukt. Han slog jättemånga som varit cykelbud i flera år och som är superduktiga. Moaha! Däremot slog han inte Josef den här gången, som han gjorde i SM (han var ASAs bästa cyklist innan Nicklas).
 
Karl "Batman" Börjesson tog, inte helt oväntat, förstaplatsen. Han har vunnit SM tre gånger, kommit 6:a i VM och vinner typ varje alleycat han är med i. Vi tippar honom som etta i EM i sommar! Vinnaren i senaste SM anordnade denna tävling, så han var inte med (annars hade det varit spännande att se de två kämpa mot varandra). Även människor som inte är cykelbud får vara med, och har ett eget pris! Även bästa kvinna får pris. Så gillar du att cykla borde du vara med! Nästa gång måste jag vara med och kolla på iaf!

Någon som är förvånad?

Photo Challenge dag 3: Favoritpryl
(Linda tog samma som jag, hahahaha!)

Pimp my console

Köpte några "skins", dvs klistermärken till vår 360 och Wii:et, för ett tag sen. Nu satte vi på dem!
Gears (förstås) för 360 och Resident Evil 4 på Wii.
 

Nicklas anmäld till EM!

Jag är kanske lite dålig med uppdateringar. Nicklas har bytt cykelbudsfirma från ASA till Crosstown, ett ställe där de är många fler, har en egen lokal där man kan hänga och ha trevligt, de delar pengarna exakt lika (ingen mellanhand snor halva lönen) och är allmänt bättre. Yay!
 
Anyway, i sommar är det Sverige som anordnar det stora prestigefyllda Cykelbuds-EM. Alla kommer väl ihåg att Nicklas var med på SM i oktober (och kom på delad sjätteplats, trots att han bara cykelbudat en månad!). 3-6 juli ska Nicklas tävla igen, tillsammans med ganska många från hans jobb, och andra cykelbud han lärt känna. Kommer. Bli. Awesome.
Hemsidan, för mer information.
 
Idag ska han även tävla i första "alleycat" för året (en återkommande tävling som alltid har titeln med tema katt. Det ser han fram emot! Får se om jag ska åka och kolla på eller inte...
https://www.facebook.com/events/1410189602577486/

Blått = Sonic :)

Photo Challenge dag 2: Blå
(när jag hör blått tänker jag Sonic. Direkt.)

Självporträtt

Photo Challenge dag 1: Självporträtt

Photo Challenge!

Det är många bloggar som kör en månad med olika "photo challenges", en lista med saker som man ska fota, en grej per dag. Jag har tänkt göra det själv länge, eller måla varje sak då förstås, så när Linda föreslog att vi borde göra fotoutmaningar tillsammans hoppade jag genast på den idén! Jag behöver faktiskt lära mig hantera min nya kamera (som jag inte är så imponerad av, tycker bilderna mest blir suddiga..). Tanken är dock att jag ska måla sakerna också, eller iaf så många jag hinner. Wee!
 
Såhär ser vår lista ut:
Idag är det första april, så det börjar idag, spännande! :P

Fanny roar sig 1:a april

Jag förkastade det ena första april-skämtet efter det andra; "vi har gift oss", "vi har gjort slut", "jag är gravid", "flytten blir inte av" osv osv. Bestämde mig dock till slut för något enklare: Jag tog fram kattmatsburken, låtsades att jag skulle ge Daisy mat och sen stoppade jag in den i kylen igen!
(hon gick på det!)
Moahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaha!