Disney Housewives

Visserligen är jag ett fan av Disney överlag, men detta är fan kul!

Nya studenter!

Min introduktionsdag gick bra idag, bara massa information om utbildningen, en massa personer som presenterade sig och som har hand om olika områden. Riktig start på torsdag! (med ett placement-test i engelska, verkar det som, gulp!).

Kryssning och nervositet

Igår drog vi på en spontan kryssning (bestämde oss kl. 16, båten gick 20), har nu köpt alla priser till Fannicklas Cup, skönt att ha det överstökat! Lite mys, lite musik, lite god mat, lite kortspelande (vi räddade en 6-åring från hennes hemska pappa som skällde ut henne inför hela kafét så tårarna sprutade. Vi spelade kort med henne ett par timmar så hon blev glad igen!), lite film i hytten, lite upptäckande m.m. Mysigt!
Kom hem lagom till att sova tidigt för att gå på min introduktionsdag på SU imorrn kl. 9! Nervöööös! Vet vilka kurser jag ska läsa nu och mina föreläsningar, däremot har jag ingen koll på böcker och sånt, hoppas jag får veta det imorrn! Spännande också, waaaa!

Redo för skolstart på fredag!

Så, då var man redo att börja skolan! Jag har nämligen gått in på personligalmanacka.se och custom made min egen! Såhär snygg blev den:
(Motiv från Gears, såklart)
Man får välja exakt hur insidan ska se ut, hur man vill ha dagarna, vilka grejer man vill ha där nere (jag tog att-göra-lista, veckans träningspass, veckans tentor, en liten kalender med månadsöverblick och så en liten anteckningsruta)
Och så har jag lagt in varenda viktig födelsedag, händelse, happening osv!
På slutet fick man välja ganska fritt vad man ville ha, jag tog en massa blanka sidor (så kan jag rita under föreläsningar ^^), linjerade och så världskartor. Ville hemskt gärna ta en massa sudoku, men ändrade mig i sista stund!
 
Är väldigt nöjd med den! :) 

Daniels birthday partay

Igår åkte vi till söder och Daniel för att fira hans födelsedag. Det serverades pizza, gin & tonic i plastmuggar med dinousariemotiv, godis och chips. Gammal 90-talsserie med dinousarier visades på väggen med projektor, det spelades Trials (och först Garou!), massa trevliga människor var där. En väldans trevlig förfest med andra ord!
Vi gav honom ett bordshockeyspel, en bra present då hans är i Norrland och är tydligen väldigt gammalt, så yay!
Vid 22-tiden drog vi till Sjätte Tunnan, i Gamla Stan. 18 personer, trevligt

Nästa Fraulein Frauke!!!

Om en vecka är det dags igen! Jag och Nicklas kommer gå på klubben, får se bara vilka andra av våra vänner som kommer göra det... Ska försöka få med lite folk från hans jobb dock, det vore grymt!
 
En exotisk, erotsk, varm och lockande saga… Det är vad vi bjuder in till den 30 augusti då Nalen och Fräulein Frauke Presents öppnar dörrarna till vår egen tappning av Tusen och En Natt, denna myomspunna sagobok.

Vi tar vår inspiration och lockelser från den ljuva vintageperioden 20-talet då Orienten var på högsta modet efter att Tutankammons grav hade hittats 1922, magdansen hade kommit till västvärlden för att stanna och burlesquen hade börjat tänja på de erotiska gränserna inom kulturen. Turbaner, lager på lager, haremsbyxor, fezer, vattenpipor och flygande mattor ingick i en av de mest njutningsbara och vackra estetiker när västvärlden blandades samman med Arabiska tongångar och tyger. Vi bjuder också in en massa sagoväsen, för vad är en exotisk saga utan alla mytomspunna och fantasifulla karaktärer.

Dröm, saga och verklighet kommer att flyta ihop under denna vackra och eleganta afton!
Inträde sker på egen risk…

Lördag 30 Augusti
Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm
21.00 - 02.00
Förköp: 180 SEK + biljettavgift
Biljett i dörren: 220 SEK

Biljetter: www.nalen.com (släpps 1 augusti)
www.frauleinfrauke.com

På Scen:
Ophelia Bitz (uk) - Sex geek. Food perv. Art Fiend. Bad-ass Feminist. And konferencier Extraordineare!

Xarah von den Vielenregen (nl) - Elegance 20’s glamour personified...

Fräulein Frauke - The Saucy, sassy, sultry Songbird

Sir Willy Waterlily (fin) - Extravagant, exotic showboy

Yvette Les Fesses - Sveriges okrönta drottning i magdansande burlesque

Les Petits Nouveaux (can) - Gypsy Jazz Trio

Simon Almers - Dandylik magiker extraordinär och svensk mästare i magi

Ida Aurora - Cool, fun, sexig jazz

Miss Rita Regrets - Pin-up by day, femme fatale by night

DJ’s är inga mindre än Madame Mare i stora salen och Naughty Sweetie för en skön och swingande dansgolv i Harlem.
Stagekittens: Harley Queen & Lady Rivet

Det kommer vimla av vackra outfits, kreationer och visioner och pris för bäst ut-/uppklädda kommer att delas ut i form av två flaskor Perrier Jouet Champagne!

Temat för kvällen är en het inspiration och det vi bygger kvällen runt, men det blir en galen blandning av musik och kläder/stilar från hela vintagagevärlden och allt som är uppklätt, utklätt eller galet är varmt välkommet!
Dresskoden är alltså maskerad, vintage, epok, fetish, uppklädnad, smoking/frack/kostymer, balklänningar, uniformer, masker och så vidare. Man kommer inte in i vardagliga kläder utan måste alltså klä upp sig!
 
På fejjan: https://www.facebook.com/events/1460413767548953/?ref_dashboard_filter=upcoming

Cat lööööve

Åh, vad mysigt jag hade inatt när Nicklas lagt sig och jag hade en sovande kattunge bredvid mig på skrivbordet, och en katt sovande i sitt träd precis framför. Kollade på Medium och var jätteproduktiv, ritade en stripp och två bilder (näär jag väl lyckats flytta lillkissen bort från tangentbordet)!
I love my caaaats! <3

Ny kamera!

Idag var Nicklas ute och köpte ny kamera, en Canon Powers S120. Vi hade en Canon innan (den som regnade sönder), så det känns skönt att man vet hur den fungerar!
Vi är mycket nöjda med den iaf, och bilderna!
(Allt går bra här, de har lekt en massa idag, dock så fräser Daisy fortfarande och tar i lite för hårt, men inatt ska vi sova tillsammans, de får deala med det)

Händer tydligen hela tiden


En underbart söt kattunge

Idag har vi varit upptagna, för igår kväll åkte vi nämligen till Mälarhöjden och hämtade hem en 12½ veckor gammal kattunge! Såhär söt är han på Blocket-bilden (men ännu sötare i verkligheten!)
Vi har ju som bekant ingen kamera nu, men imorrn drar Nicklas ut och köper en uppgradering på vår bra kamera vi fick från Peter, då blir det bra bilder (och inte bara mobilfoton). Tog en tur till Arken Zoo och köpte kattleksaker för över 400 (för de vi hade var söndertuggade och tråkiga!), och idag har vi bara lekt, gosat och upptäckt.
(Nicklas har precis köpt Diablo III-expansion, så honom ser man inte mycket av dock...)
Till skillnad från Daisy, som var jättemesig när hon kom hem till oss och gömde sig under soffan första dygnet, så har han varit supertuff, han började leka så fort han kom ut från transportburen. Han verkar inte sakna sina 4 syskon eller sin mamma, men han är ganska klängig, vill ha sällskap hela tiden. Jag börjar plugga om ett par veckor, och Nicklas jobbar 3 dagar i veckan nu, så det blir ju bra det här!
Namn är inte riktigt bestämt än. Jag gillar att vi skaffade en hane bara på grund av att vi hade ett sånt kick-ass namn till nästa katt, men nu så tycker inte Nicklas att kissen passar i det, så då är det bara att börja om från början! Själv röstar jag på Remus eller Albus ;P
Daisy tycker att det är väldigt konstigt och vill inte komma nära, fräser om det händer. Han däremot är nyfiken på henne. Jag tror att det kommer gå bra när hon bara vant sig. Hon verkar dock inte ledsen eller känna sig utanför, jag sover med henne i vårt sovrum för andra natten nu och Nicklas sover med killen i gästrummet.

Inte alla som förstår..


Memory lane

Någon som kommer ihåg denna pärla? :P

En väldigt blöt Alleycat

Ja, jesus, fredagskvällens alleycat jag arrangerade kommer bli en kväll jag aldrig glömmer.
 
Nicklas tyckte inte att vi skulle ta en taxi dit, utan jag åkte kommunalt med en stor rullväska, två påsar och en kylväska full med grillkorv. Han spände fast två stolar på sin väska fylld med öl (vi pratar runt 70 öl) och cyklade till Observatorielunden, sedan drog han hem en andra gång för att hämta vårt nya campingbord och lika mycket öl. 
 
Folk kom och anmälde sig tidigt (något jag bad att de skulle göra, jag visste bara inte att de skulle komma 1½ timme innan!). Vi hade allt under kontroll, bordet kom upp, folk anmälde sig och hade jämna pengar (för det mesta). Supermycket folk dök upp, gud vad kul! Jag trodde att de 50 spokescarden skulle ta slut, men det blev 4 över, alltså 46 stycken som var med och tävlade! (sweeeet!)
Jag och Sophia hade våra t-shirts med loggan på, folk var imponerade :) När tiden började närma sig start blev det mörka moln som började dra över parken. Jag gick igenom hur en alleycat går till och vad de skulle göra (vääldigt många som aldrig varit med i en alleycat tidigare), sedan blåste jag i min visselpipa och skickade iväg alla till sina cyklar för att kolla på manifestet under sadeln (pappret där vi skrivit adresser runt om i Sthlm som de ska besöka!).
So far so good. Men cirka 2 minuter in i tävlingen, fortfarande när folk åker nerför backen, så börjar det regna. Först litegrann, ingen fara, sedan börjar det S-P-Ö-R-E-G-N-A. Typ, jag har aldrig varit ute i sånt häftigt regn, I MITT LIV. De runt 15 personer som tänkte hänga där i mål med oss, dricka öl, käka korv med bröd sen, de drog ju ganska snabbt. Jag och Sophia måste ju stå kvar IFALL det kommer någon tillbaka (något vi inte räknade med, jag trodde att alla skulle dra hem). 
 
ALLT blev helt genomblött, det gick inte att gömma sig någonstans och regnet trängde igenom alla lager. Vår nya stereo (skyddad av två filtar) klarade sig typ en timme, sedan pajade den, när jag skulle ta mina kameror som låg längst ner i ryggsäcken för att fota cyklisterna, då hade de båda lagt av. Alla mina papper blev till sörja. De tävlandes papper blev ju såklart små blöta valnötsstora bollar. (jag fick fråga dem manuellt när de kom i mål, svaret på alla frågor och om de varit på ställena).
 
Nicklas kom förbi efter 10 minuter och hämtade ett nytt manifest, för hans gick inte att läsa, och han hade glömt bort en adress som var på (kan ha kostat honom förstaplatsen). 
Vi ska inte glömma bort att det blixtrade och åskade också, som fan. Grillarna går ju inte att få igång, såklart, det blir ingen korv med bröd. Jag och Sophia står där ensamma i mörkret och försöker att inte bryta ihop.
 
Men! Tro det eller ej, efter typ en timme så börjar cyklisterna strömma in! Människor har faktiskt tagit sig ingenom hela banan (och den är lång!), varit på alla ställen och så kommit tillbaka! Ååh! Vad lycklig jag blev! Tre från Ryska Posten kommer tätt inpå varandra, sedan en fjärde från samma företag (alla dessa bud), sedan kom Nicklas femma, kanske 10 minuter efter första personen (min mobil mådde inte bra av regnet och kunde således inte kolla tider) och efter honom Josef, också från Nicklas jobb. Yay!
(Här är vår bana, de röda prickarna skulla man besöka. Felicia satt i sin studio och övervakade när folk hämtade sina paket för att sedan leverera dem till Ingrid på Lill-Jans Plan 8)
 
Massor med folk kom tillbaka, hela 31 stycken! (alla hade inte gjort hela banan, en del satte sig och tog en öl, haha, men är superglad att de kom tillbaka och hälsade iaf). Efteråt drack vi öl och pratade (all öl gick åt, sweeeet!), det var faktiskt väldigt nice! Jag gjorde ett par prisutdelningar, för att skicka hem den första gruppen. De verkade vara nöjda över sina prispåsar med massa småpryttlar i. Bästa icke-bud blev två killar som hade kört tillsammans, och de såg ut som barn på julafton när de skulle dela upp prylarna :P
Jag hade satt en absolut sista-tid kl. 22.30 (är du inte färdig innan dess får du dra till mål iaf!), så när den var för längesedan passerad kände vi att det var okej att börja städa undan efter oss och dra därifrån. Fick jättemycket hjälp från Ingrid och Josef (från Nicklas jobb båda två) och det var även några andra kvar faktiskt ända tills dess. Vi hade 4 kvinnor som tävlade, yay! (och då var det när de enda två kvinnliga cykelbuden arrangerade tävlingen, och den enda andra bruden som brukar vara med var bortrest), så det var jättekul! Nästa alleycat ska ju alla vi vara med också, så då hoppas vi att det blir många tjejer!
 
Här är mina vinnare:
1:a: Wihk (brukar tydligen vara i toppen, kom 3:a på Scatcaten i våras)
2:a: Baby Diamond (regerande SM-mästaren)
3:a: Batman (arrangerade EM, vinner superofta, har vunnit SM flera gånger, tävlar i VM osv)
Bästa icke-bud: Carl & Jesper
Bästa kvinna: Carina
 
Nu efteråt känns det ju väldigt syrligt (vad ska vi göra med 100 korvar med bröd liksom?), hoppas jag är den enda som blev sjuk efter att ha varit ute i kylan... Faktum är dock att vi har fått så. mycket. cred. för den tävlingen! Seriöst!
 
"Tack för ett grymt evenemang och race! Mitt första alleycat och ser redan fram emot nästa!! GRYMT!!"
 
"Bästa katten jag varit med på!"
 
"Extra kul på grund av vädret!"
 
"Grymt event och race!! helt galen upplevelse taggar till nästa gång !!"
 
"Sjukt roligt event!"
 
"fett väder måste jag säga, gillade lite att ha vatten upp till knäna vid sankteriksplan"
 

Hade folk inte varit så snälla vid mål, och så positiva, hade jag bara givit upp, men som det var nu tyckte folk att det var så jävla fantastiskt, så då måste jag ju också göra det! :) Om inget annat kommer vår alleycat gå till historien, och alltid bli ihågkommen, och det är ju inte alltför dåligt ;)

Vår bröllopsdag!!!

Nu är jag som bäst i Observatorielunden och sätter upp för cykeltävlingen ikväll, men tänkte bara säga att IDAG OM EXAKT ETT ÅR SÅ KOMMER VI GIFTA OSS! På Grand Hotel, i Saltsjöbaden.
Vi har bokat datumet och ska på möte med dem nästa måndag, och då betala in depositionen osv. It's gonna be awesome! Vi både är superexalterade och pratar om det hela tiden. Iiiiih <3

Min alleycat!

Det har varit minst sagt fullt upp på sistone med planeringen för min och Sophias alleycat som går av stapeln ikväll!
 
Iiih, läskigt! 82 som har attendat på Facebook, fixat en massa laminerade "spokescards", 70 manifest (lappar med adresser på runt om i Sthlm), 50 kuvert och paket i olika storlekar, köpt korv med bröd för att föda en hel armé, fyllt köket med billig öl, fixat massa fina prispåsar, t-shirts till crewpersonalen och en kick-ass setlist!
Här är en liten peppvideo jag spelade in och klippte på en kväll: 
https://www.youtube.com/watch?v=YbQAc60_SvE&feature=youtu.be
Skönt att efter imorrn är det över, men ikväll köööör vi!

Katter på bröllop (ingen bra idé)

Sidan heter "Cats who loathes weddings and aren't afraid to show it". Vi må vara kattmänniskor båda två, men detta är ingenting som vi kommer göra på vårt bröllop iaf :P
 

Är väl trött...

Skrattade lite för mycket åt den här...

Antagligen därför de ändrade det sen...


Det här skulle jag vilja ha...


Fannys nya cykel!

Wohoo, äntligen kom vi iväg till affären ATR för att köpa mig en ny cykel! Min första egna, har alltid ärvt cyklar, lånat andras och fått en som kom med Elgigantens "cykel på köpet". Nu fick jag en som passade min längd, de fälgar, styre, sadel, bromsar, gafflar (I don't know) som jag ville ha!
Cyklade hem den från Åsögatan sen. Löööv it! (den har inga frambromsar alls, bara bakbroms :P)
Sophia kom över på kvällen och vi pysslade med alleycaten, bara en vecka kvar :S

Komikern Nicklas


Eventuellt

 
 

Fannicklas firar!

Igår gick vi ut och käkade på restaurang för att fira att Nicklas varit i Saltsjöbaden och skrivit på de absolut sista papprena och att vi fått alla pengar för lägenhetsförsäljningen! Det tog tid, vi började försöka sälja lägenheten i januari..!
Men anyway, yaaaay!

Yeah!


Inflyttningsfest

Till slut lyckades vi välja ett datum och planera in en inflyttningsfest. 70 personer bjudna på Facebook, vi slog på stort för en gångs skull. Inga konstigheter ville jag ha, vi hade ju varit borta i 2 veckor och kom hem dagen innan. En städad lägenhet, öl, lite chips, popcorn, nötter och så hundratals tandpetare med stuff på.
Henriks bilder:
21 personer kom förbi, superkul! Många precis hemkomna från resor och skulle jobba dagen efter eller vidare till nåt, men vi uppskattar som fan att man kom förbi iaf! En del övande inför Fannicklas Cup 20/9, arkaden och flippret gick varmt, mitt lag (bestående av mig, Nicklas, Erik, Sophia, Andrea och Henrik) vann Beer Pong, moahah!
 
Värdinnan är mest nöjd över att alla små spett och alla snacks gick åt, weee, duktiga gäster! :D (även all dricka!). Vi höll på länge, kul! De sista gick vid kl. 8 på morgonen! Kunde. inte. haft. en. mer. awesome. inflyttningsfest.

Lite från lördagen

Jag lämnade dammsugningen och drog in till Kungsträdgården för att kolla på Prideparaden. Nicklas var nr 37 i tåget, och så starade dem en halvtimme sent, så jag var där ganska länge. Kul var det iaf!
Bara några från Nicklas jobb gick, plus mina nya bästisar Sophia och Ingrid. Sedan var det flera från andra budbolag. Stackarna, det var väldigt varmt, och gick myycket långsamt!
Rusha hem för att skära ölkorv, ost, grönsaker och frukt till mina spett! Nicklas hoppade av tåget en halvtimme senare för att komma hem och hjälpa till. Allt var perfekt färdigt vid 17.30 då Martin, Paola och lilla Leonora kom och hälsade på. De fick ingen barnvakt men ville ändå se lägenheten.
Vi hade sjukt trevligt på inflyttningsfesten, vid 22 på kvällen började baksmällan släppa dagen efter, men men :P

Daisy 2 år!

Idag, mitt i allting, fyller vår kisse Daisy 2 år! Det blir inte mycket av firning, ingen tårta eller present, däremot fyller vi lägenheten med en massa främlingar som hon är rädd för, yay!
 
Vi ska uppvakta henne imorrn istället :P

Nicklas i Prideparaden!

Nu har Nicklas tagit på sig rosa knästrumpor, en passande tröja och åkt hemifrån för att joina sina fellow cykelbud och gå med dem i Prideparaden! För, som de säger på sin Facebooksida: "Viktigt att så många av oss som möjligt är med för att visa att cykelbud tycker att alla människor är lika värda".
Själv har jag en del att göra här hemma, så jag kommer bara åka in lagom så att jag kan vinka och fota dem, sedan hem igen. Paraden börjar kl. 13.00 i Mariatorget och slutar ca två timmar senare vid Östermalms IP.
Ikväll, inflyttningsfest!