Gott nytt år!!!

Gott nytt år hälsar Fannicklas residence (där det nu som bäst förbereds för mysigt party och så käkas det bakad potatis med skagen- och laxröra!)

Facit och vinnare i sista adventstävlingen!

Wow, hela 5 personer lyckades lösa korsordet tillräckligt mycket för att få ut ordet "julklapp" (och senare "julklappar" då jag kom på att jag glömt de två sista bokstäverna. Båda ger såklart rätt.) Extra eloge till Leif som löste hela korsordet! :) Vinnaren blev dock Anders, som kommer få en Triss-lott hem i brevlådan, grattis!
Här är Nicklas lösning (som jag var tvungen att fylla i en del):

Kinect!!!!

Vi treatade oss med en julklapp såhär när vi precis kommit hem från landet (Nicklas hann vara hemma 2 minuter innan han cyklade iväg till Lilla Essingen och hämtade paketet): en extra 360-konsol (så jag kan sitta och öva och bli bäst i världen på GoW3 i lilla rummet), två extra kontroller (våra är verkligen jäättedåliga), en Kinect-sensor (har vi velat ha i evigheter) och inte mindre än 18 spel! Wohoo!
Nu jävlar blir det achievements att plocka, se upp Linda!! :D

Julserien i sin helhet!

Här har vi hela serien man kunde hitta i luckorna hela december. Så om du missade någon del, eller inte orkade läsa den i bitar har du chansen här! (klicka för större!)

Några olika julfiranden!

Tänkte sammanfatta alla våra julaftnar i ett inlägg: gemytligt, trevligt sällskap, god mat, presentöppning, julgran, mer mat. Först ut, på själva julafton, var det den hos hans mamma, hennes sambo, mormodern, Martin, Paola, Leonora, gamla katten Liston och nya katten Alice (höjdpunkten!)
Nästa julafton var hemma hos oss på kvällen. Vi hade typ mer paket under vår gran till varandra än någon annan gran vi besökte :P Jag fick en Gow-bok, en sjukt snygg jultröja (som han råkade få två av på posten så vi kunde ha dem matchande på juldagen!!!), Sonic-strumpor, Gryffindor-strumpor, speciellt rivjärn, skylt till arkaden, kökskniv m.m.
Han fick av mig en Indiana Jones-bok, complete Batman Series (den från 60-talet), en Laserdisc, två Judge Dredd-t-shirts, en film m.m.
På juldagen åkte vi med 10-bussen till Trosa för att fira jul där. Det hände ingenting på några timmar, så då låg vi och sov/kollade på Batman. Kl. 16 blev det dock mat, tätt följt av julklappsöppning och mitt hemgjorda spel!
Jag var tomte som vanligt, och så hade jag min happy little helper :P
Efter spelet var det lugnt, vi gick och lade oss nere i den svinkalla stugan rätt tidigt, kom upp kl. 9 på annandagen. Nu ska vi vara här ute tills på söndag och bara ta det lugnt. Lösa Batman-pusslet jag gav Nicklas :P

Ett djurigt julkort!

Jag klippte ihop och gjorde ett julkort till Katten Falcons gamla ägare, de vill nog gärna se hur han har vuxit och kommer överrens med de andra djuren! Det blev så fint så jag tänkte använda det här också, moahah!
Önskar alla en god jul! Själv sitter man hemma och svär för att flera grejer jag beställt på posten inte kommit fram, och således saknas det klappar. Suck. Om ett par timmar drar vi iväg till hans moder och mormor, sedan jul hemma hos oss (helt fullt under granen! :P), imorrn till landet för att fira med dem. Ljuva jul...

Facit!

Nu håller en tävling på, ett korsord, men det var ju faktiskt en tävling som slutade i lördags! Den då man skulle finna fem fel på bild nr 2. Det fanns 8 fel allt som allt (om man inte räknar med att Daisy hade ögonbryn på den ena bilden och inte den andra, det var bara en miss jag hittade nyss).
Felen var:
Luigis paket bytte färg
En gran saknades
Prinsessornas paketsnöre bytte färg
Mario hade ett finger mindre på höger hand
Luigis byxknapp bytte färg
Toads väst bytte färg
Ett snöstreck under Luigis fot tillkom
Marios "M" på mössan vändes upp och ner
7 stycken listade ut felen och orkade kommentera, vinnaren blev Alex, som ville ha en serie! Yay!
Cred till Camilla som fann flest fel, hela 7 av 8!
 
Själv hänger jag nu på landet en snabb svänga för att få ut katterna med bilen, sen åker jag in imorrn för att fira julafton i Sundbyberg, sedan tillbaka hit igen på juldagen och stanna ett par dagar. Resan hit gick bra och Falcon fann sig tillrätta direkt, awesome blawesome!

Lucka 21

Sista adventstävlingen är jättesvår, så jag blir inte ledsen om du inte tävlar (jag vet att jag kommer få 2 svar, så det är lugnt)! Det har varit mycket i helgen, men imorrn laddar jag upp facit till förra tävlingen och avslöjar den lyckliga vinnaren! Nu är det dags för det sedvanliga korsordet! Antingen tar du en print screen och löser den, säg, i Paint, eller så är du jätteambitiös och skriver ut den. Upp till dig. Feel free att Googla!
 
 (Korsordet kanske kommer uppdateras as we go, när jag upptäcker något litet fel i det. Fyra hittills...)
 
När du löser korsordet kommer du märka att några rutor är rosa. Om du tar bokstäverna i de rosa rutorna så ska du få ett ord!
När du listat ut ordet kommenterar du nedan och skriver:
1. Namn
2. Mailadress
3. Ordet du bildade av de rosa bokstäverna
4. Vad du skulle vilja vinna (en serie av mig, en pärlplatta eller en Trisslott) 
Tävlingen avslutas nästa lördag, 27:e december kl. 23.59. Lycka till!
 

Lucka 18


JULLOOOOOOOOV

Nu har jag officiellt, äntligen, jullov! Min sista uppsats lämnades in idag och min sista "lektion" (lärarna vill veta vad vi tycker om kursen och vad vi lärt oss, typ) var igår
Jag vet att jag har ett lätt vokabulär-prov 14/1, sedan börjar terminen kort därpå. Det innebär nästan 4 veckors ledighet, woohooo! Den ska spenderas på landsstället (julafton firar vi dock med Nicklas mamma + mormor), mysandes hemma och kanske en tripp till Norrland.

Julemys!

Vi har haft lite glitter och ljus hemma hela december, men idag städade jag tills Nicklas kom hem och så tog jag fram och pyntade granen!
Det är ju Katten Falcons första jul, och att se en spännande julgran full med skinande saker är ju såklart oemotståndligt! (men det gick bra, han har inte haft ner nånting)
Våra snyggaste prydnader är ju såklart våra Batman & Robin!
Daisy tittade värdigt på när Falcon undersökte granen, men så fort alla gått därifrån gick hon och gosade in sig lite <3 (Ni kommer väl ihåg hur tokig hon var i julgranen förra året! 3:14 in på denna video!)
Granen blev fin, men det ser ut som en silversmurf spytt på den. Jag satte på vår Frank Sinatra-jul-skiva och hade korvstroganoff färdigt när han kom hem :)

Lucka 14

Den andra adventstävlingen är "Finn 5 Fel".
Enkelt, du klickar på luckan, kollar på de båda bilderna (zooma in genom att klicka på den!) och försöker hitta minst (ja, det finns fler) 5 saker på den undre bilden som inte stämmer ihop med med övre bilden!
När du tror att du hittat 5 "Fel" kommenterar du nedan och skriver
1. Namn
2. Mailadress
3. De 5 saker (minst) som är undvikande i bild 2
4. Vad du skulle vilja vinna (en serie av mig, en pärlplatta eller en Trisslott)
Tävlingen avslutas nästa lördag, 20:e december kl. 23.59. Lycka till!

Svaret från Lucka 7

Vinnaren är dragen i den första adventstävlingen. Svaret på rebusen var Jouyex Noel, vilket är franska för god jul!
 
9 personer räknade ut detta och den lyckliga vinnaren blev Sophie, yay!
 
Var inte ledsen om du inte blev dragen - i dagens lucka kommer det en ny tävling! :)

Påminnelse!

Kom ihåg att ikväll kl. 23.59 är sista tiden för att vara med i rebus-tävlingen som gömde sig bakom lucka 7!
Du listar ut rebusen, skriver vilket språk svaret är på och vad översättningen är!
 
Du kan vinna en serie, en pärlplatta eller en Triss-lott!
TÄVLINGEN
 

Lucka 7

På adventsdagarna är det inte en seriedel, utan en tävling!
När du klickar på luckan kommer du till en rebus. Om du listar ut den får du en konstig lösning som inte verkar betyda nånting, men det är för att orden är på ett annat språk!
Det du ska göra då är att 1. lista ut vilket språket är! 2. översätta det till svenska!
När du gjort detta är det bara att kommentera längst ner! Jag lottar en vinnare av alla som kommenterat rätt svar och man kan vinna antingen en Triss-lott, en pärlplatta eller en signerad originalserie/teckning av mig.
Alltså! När du listat ut rebusen kommenterar du nedan
1. Namn
2. Mailadress (kommer inte synas om du skriver i det fältet)
3. Vilket språk lösningen är på OCH vad betyder svaret?
4. Vilket pris du skulle vilja ha om du blir dragen vinnare
 
Tävlingen avslutas lagom till nästa advent, du har alltså till och med lördagen 13/12 kl. 23.59 på dig! Lycka till!

Episk par-afton i fredags!

Mitt parspel jag jobbat på ett jäkla tag hann (nästan) bli färdigt till den episka parkvällen vi planerat sedan september. Fabian och hans "nya" flickvän Lucy skulle möta veteranerna Fannicklas (nästan 8 år), mina föräldrar (35 år) och Felicia & John (5 år) i ett spel där man samlar poäng som par (är ni bra på geografi, känner ni varandra osv).
Vi kom med indiskt (för att fira att jag klarade min svåra tenta, yaay!) och drack skumpa till själva spelet. Mysigt värre.
Custom made spelplaner till varje par, med ett foto som bakgrund! (har framkallat ett foto för varenda par vi känner ifall det blir fler gånger!)
Nykomlingarna levde upp till hypen och vann faktiskt spelet med 55 poäng mot Felicia och Johns 53 poäng! Wow, de fick pokalen och biobiljetterna. Grattis grattis!
Lyckat och kul var det! :D

Lucka 1

Det är den tiden på året då jag har min egna lilla adventskalender här på bloggen, för att verkligen räkna ner dagarna fram till julafton. Har massor att göra i skolan fortfarande så jag försökte göra det så lätt som möjligt för mig (får väl se hur det går), jag ritade en lite längre serie och delade helt enkelt upp den i 21 delar (på adventsdagarna är det ju tävlingar, därav 21)! Att läsa serien är lätt, klicka bara på luckan!

Helgen

På fredagskvällen drog vi ut och träffade the gang på Bistro Barbro för att se en remastered "A Hard Day's Night", en 50 år gammal film med The Beatles. Det var superkul, jag drack en sinnesjukt god drink och gjorde alla avundsjuka! Måste dit på filmvisning igen! (Nicklas var där bara i onsdags och såg en italiensk rysare, så de har lite filmvisningar med jämna mellanrum). Efteråt såg vi ett, för oss, okänt band, The Northern Lights (?). Trevligt det med!
På lördag dag var det sedvanliga Sci Fi-mässan. Vi fick skjuts av Martin, som nyligen tagit körtkortet, yay! Massor att se, mycket cosplay och nördar, roliga stånd. Lite för mycket folk dock, jag känner mig så pressad och ihoptryckt... Köpte en del, bland annat till bröllopet :P 
Och så var det lördagskvällen. Nicklas blev kontaktad av bolaget som ska göra en dokumentär om burlesque, och som filmade honom när han tassled twirled. De ville ha lite kompletteringar, så han fick åka dit några timmar innan för att sminka sig och svara på lite fler frågor. Filmen kommer i mars! Förfest hos Jolyn i Högdalen, sedan själva klubben! Tema: Victorian Asylum (freaks and nurses, basically). Vi kände en massa där, det var jättekul! Sjukt bra akter, freakigt så det förslog. Awesome. (Glömde kameran i min jacka i garderoben, så fotade ingenting där inifrån)
Vi hade två artister hos oss som vanligt, så vi sov i familjelägenheten på Fridhemsplan. Tyvärr blev Nicklas supersjuk av nånting, var uppe och mådde dåligt hela natten till söndag. Konstigt eftersom han och jag åt samma saker, men han mår lite bättre nu... Utom den lilla detaljen har vi haft en kanonhelg!