30/1

(Jag är verkligen sinnessjukt snabb på att köpa skor)

Frequency (2000)

Har gjort om bloggen lite, dumpat lite onödiga kategorier, gjort det lättare och mer överskådligt. Film-kategorien blir kvar, vi trodde inte att vi skulle se någon film i år, men då vi har gått från Netflix till en annan tjänst med andra filmer så blir det runt 2 filmer per dag nu iaf :P Även Nicklas kommer kunna skriva i den kategorin! (är det meningen). Här är ett filmtips från mig:
På något konstigt sätt så kan 32-åriga polisen John tala i sin pappas gamla brandstations-radio och nå året 1969. I andra änden är det just pappan Frank, som om bara en dag kommer dö hjältedöden i en brand! Först måste han övertyga honom om detta faktum, därefter stoppa honom från att dö. Men i och med det så har de ändrat hela framtiden! En seriemördare är fortfarande lös och har mördat 10 kvinnor istället för 3. Oh-oh! Far och son måste ordna upp detta, på varsitt håll.
 
Den låter flummig, men håller intresset uppe hela tiden och knyter ihop den aningen krångliga upplösningen riktigt bra!

29/1

 

Bild på Elsa

Porträttet av Elsa jag gjorde. Skickade in den också.

28/1

Pratade högstadieminnen med Stina på jobbet, bakade bröd och lagade mat mitt i natten. Såg två filmer. Spelade.
 

Headertävling

Elsa Billgren hade en headertävling på hennes blogg. Hon ville ha lite omväxling och bad läsarna göra henne en ny header, tapet och en bild som tar en till hennes företag. Jag målade ett porträtt på henne, cirka en miljard små siluettbilder och satte ihop något. Såhär blev headern jag skickade henne:
Hon ville ha vissa mått, ha med minst ett foto/illustration på sig själv, sin kärlek för vintage, klänningar eller Paris.

27/1

 
 

26/1

Blev bjudna på lax av päronen, innan dess hade vi köpt en sladd på Kjell & Compani, efter middagen hade vi hängkväll med bästa kusinerna.

Lekförbud :(

Vår kisse Daisy kastrerades i tisdags. Vi lämnade henne kl. 8 på morgonen och hämtade upp henne kl. 14 på eftermiddagen samma dag. Efter det var hon tvungen att ha på sig en tratt för att hon inte ska slicka på stygnen. Stackars henne! Det var inte kul. Jag sov med henne i vardagsrummet första natten (somnade 02.30, gick upp 05.30 för att öppna den dagen, tjoho) för att se till att hon inte sparkade av sig tratten.
Efter ett dygn så vande hon sig iaf, och nu har vi tagit av den och hon är helt ointresserad av såret. Så det är skönt. Det värsta är lätt att hon inte får leka på över en vecka! Jag tar det minst lika hårt som hon (först igår har hon varit sugen, men vi håller igen). :( Bara två dagar kvar innan jag får börja jaga henne igen dock!
 
Nu, iväg till Fridhemsplan för shopping, middag med päronen och spelkväll med kusiner!

Haha, det är nördigt...

På tal om att vara med i media (visade ju ett par tidningsartiklar jag medverkat i) så hittade jag denna text när jag var med och pratade i radio, jag var veckans nörd:
Vet inte när man hör mig i inslaget, jag har aldrig lyssnat själv :P
 

Favorit i repris: Olika solbrännor

Dagens I-landsproblem: Ska jag se avsnittet Sex and the City, Scrubs eller Big Bang Theory? Har sett alla tre tidigare...
 
Hittade denna flummiga bild jag gjort. I present: några olika solbrännor:
 

0 motivation

Uff! Det händer en massa grejer nu. Har ingen som helst motivation att ens stiga upp på morgonen. Har inte ritat på en vecka, och jag brukar alltid rita iaf nånting varje dag. Vad hände med min nystart på året? Det har redan gått 20 dagar... 
 
Imorgon ska vi åka med Daisy till veterinären kl. 8 för att sedan hämta upp henne på eftermiddagen. Hon ska kastreras. Gulp! Det har inte varit så farligt varje gång hon löpt, mest är det jobbigt att hon jamar starkt mitt i natten (och på dagen), men förra gången går hon och kissar på lite olika ställen, något hon aldrig gjort tidigare. Så *snipp snipp!*
 
Lite småplaner, inget stort händer. Jag ligger efter fyra år i mitt "nostalgialbum", en stor bok där jag stoppar in alla tidningsurklipp, biobiljetter, vykort osv så man har det sparat. Nu har jag framkallat en massa foton som platsar och ska börja limma in allt. Kul, men tidskrävande projekt! Här är lite grejer som finns i albumet:
Jag längst fram. Sjunger och dansar i kör. 2003
 
Foto taget på originalklassen i gymansiet. Bildesteterna. Räddade bilden från sopkorgen. Hälften av personerna försvann innan studenten (typ). 2004
 
Kort från studenter och födelsedagar osv
 
Nicklas på omslaget av Sundbybergs IK:s tidning. 2010
 
Alla grejer från resan till Paris. 2008
 
 Jag i Svenska Dagbladet pratar om retrospel. 2007

Awesome!

This is so happening i vårt framtida hushåll!
 

Bröllopstårts-inspiration!

Alla tycker att det är så lång tid tills vårt bröllop sommaren 2015, jag tycker att det är jättesnart! Har förstås det mesta uträknat och planerat, måste bara köpa lite saker och förbereda en hel del. Här är bilder från min mapp om bröllopstårtan (och ja, det är ca 29 under-mappar i min bröllopsmapp):

I'd love to hear it!


No Pants Subway Ride

Idag drog Nicklas, trots att ingen ville följa med honom, ut på stan och tog av sig byxorna på tunnelbanan. Det låter konstigt, men är helt sant. Varje år, 12/1 i år, i New York, och globalt, så utspelas eventet "No Pants Subway Ride". Tanken är att man ska åka med tunnelbanan utan byxor och verka helt casual.
 
Som tur var hade han på sig snygga underkläder efter detta paket med kalsingar han fick av mig i julklapp!
(Köpte dem alla i enskilda ebay-auktioner) De första kalsongerna hade han på sig idag, ska lägga upp bilder från dagen när de kommer upp på FB-sidan :)

Daniels pärlplatte-vinst

Daniel hade rätt i tävlingen, önskade sig en pärlplatta, men lät mig bestämma motivet! Oj, det var första gången. Det var dock ganska självklart vad man skulle satsa på eftersom Danne just fått en liten son! Vi köpte en svart A4-ram på ClasOhlson och gjorde den lite personligare :)

Någon som missat att jag gillar katter?

 

Serie till Fredrik

Har betat av alla vinster i rebus-tävlingen. Här är serien som kommer på posten till Fredrik:
(Fast han får ju den då i svartvitt eftersom jag varken har promarkers eller skickligheten för att färglägga för hand)

Fannicklas nya hobby!

Vi har gått och blivit förtjusta i pussel! Det startade när vi lade vår julklapp till syrran, nämligen ett 500-bitars pussel med en bild på henne (såklart). Vi köpte först ett till oss själva och så ett till och har alltså klarat två stycken olika 1000-bitars pussel på en vecka. Kul som fan är det!
Nu måste vi köpa ett nytt! (Det kommer nog blir en dyr hobby om det fortsätter i samma takt...)

Pretty funny

En sida där man kan läsa roliga svar från människor som blivit frågade någonting på gatan (bland annat). Rätt underhållande :)

Skolsystemet har misslyckats..

 

Jag: "Headshot, well done son!"

 

Ny dator och kamera!

Lagom till att alla våra 3 (!) laptops hemma gått sönder beställde jag en ny 11" (liten arbetsdator till mig som är lätt att bära med sig) laptop från Elgiganten. Jag passade även på att köpa en kamera för halva priset (vår börjar bli risig och det är alltid bra att ha två). Nicklas ska hämta dem idag, weee!
 
(själv jobbar man i helgen :S)

Vårt filmmål!

Jag förstår att ni alla bara dör av spänning om vi klarade att se 700 filmer i år eller inte! Vi gjorde ju nämligen ett vad med oss själva om att vi skulle kunna klara av det konststycket och har skrivit upp varenda liten film vi sett för att sedan kunna räkna ihop dem. (Om du vill ha någon bra film att kolla på så borde du gå in på sidan och se alla filmer som är märkta med "S", eller helst "F"!)
Hur många filmer såg vi då till slut? Jo, hela 723 stycken! 424 nya filmer och 299 filmer vi sett tidigare (men många av dem för flera år sedan, och kanske bara en av oss).
 
Så här många filmer såg vi varje månad:
Januari - 87
Februari - 43
Mars - 43
April - 62
Maj - 61
Juni - 58
Juli - 55
Augusti - 63
September - 63
Oktober - 57
November - 58
December - 73
 
Nu är vi redigt trötta på film! Några biofilmer ser man fram emot i år, och några gamla godingar tål ju att ses om, men detta år kommer vigas till tv-serier! Spontant kan jag bara nämna Lost (säsong 4 och framåt) Twin Peaks (säsong 2 och framåt), Arkiv X (säsong 5 och framåt), Battlestar Galactica (sista säsongen), The Walking Dead (säsong 3 och framåt), Firefly, Dr Who, Heroes, Inspector Morse, Morden i Midsomer, Millenium, Breaking Bad och säkert fler.

Nyårslöften and so on

Vi försökte komma på lite nyårslöften. Förra året sade vi att "Nicklas vill ha ett jobb på Webhallen eller Bring, jag vill slippa migrän (och ha ett nytt coolt jobb jag trivs med)...Vi båda ska dricka vatten oftare, jag vill försöka gå ner lite i vikt". Det mesta har slagit in, både Nicklas och jag har fått nya jobb, kul! Jag har även gått ner i vikt, men ja, vi ska dricka mer vatten istället för cola (typ till maten)
 
I år så vill vi bara att renoveringen av lägenheten ska gå bra, och att vi har råd att betala tillbaka lånet vi måste ta på grund av renoveringen plus att vi måste lägga undan pengar till bröllopet varje månad.. Vidare måste jag klara min distanskurs på komvux jag ska läsa i vår för att komma in på högskolan i höst. Jag har också 8 månader på mig att få mina serier publicerade, jag kommer nog inte kunna göra båda sen när jag väl börjar plugga...
 
Annars har vi inte några större mål, mysa mycket, kanske skaffa en till katt när lägenheten är färdig. Jag kommer satsa ganska mycket på facebook-sidan (når ut till fler människor), men såklart lägga upp grejer på bloggen också!
 

Sophie in Wonderland!

Sophie svarade rätt i min julkalender-tävling och ville ha en signerad originalserie. Jag fick fria händer. Här är serien som nu sitter på hedersplatsen i köket hos henne :)
(Fast i svartvitt dårå)

2013

 
Året då Nicklas äntligen blev cykelbud, jag började jobba på Vivels kafé i Liljeholmen, vi åkte till Turkiet, Nicklas deltog i sitt första springlopp och cykelbuds-SM, vi förlovade oss och bestämde datum och lokal för bröllopet, min goda vän Alexandra fick sonen Tyrion, jag blev vegetarian, vi bjöd in massa Stockholmare till mitt landsställe för att fira midsommar, jag klippte av mig det långa håret + lugg, två mycket goda vänner blev gravida, vi hade ett vad att vi skulle se över 700 filmer, och har således sett väldigt mycket film, jag sökte in till universitetet för att bli lärare, Nicklas landsställe i Rimbo såldes, vi har gått mycket på bio, ätit mycket på restaurang och köpt saker för nöjes skull (eftersom vi haft mer pengar än någonsin), för första gången någonsin så har vi haft scheman som gör att vi inte kan ses hela tiden, till och med missar varandra helt vissa dagar för att den ena sover när den andra går till jobbet och kommer hem när den andra redan somnat. Väldigt nytt och jobbigt för oss. Annars har det varit ett fantastiskt år som vanligt med mycket mys och kärlek (och lekande med katten)
 
 

Nyårsafton!

Vi kom iväg ganska sent till Sophie och Jonas, vi åt favoriträtten med lax och pasta, drack cola ur champagneglas och framförallt gjorde klart serien jag var skyldig Sophie för en tävling hon vunnit på bloggen.
Väl där hade vi så. jäkla. kul. Lite Rock Band 3/Beatles Rock Band, men mest bara trevliga människor, mycket dricka, upp på takterassen och kolla på fyrverkerier vid 12-slaget.
Alla drog vid 04.30 (tråkmånsar!), vi lånade en extrasäng och drog hem med 12.00-tåget på nyårsdagen.
Superb afton helt enkelt!