Cykelbuds-EM i Stockholm 2014!

Här kommer (äntligen) reportaget från hur vi hade det i helgen på cykelbuds-EM! Serie, foton och videos!
(Klicka på serien för att se den större)
Muffins á la Fanny (för nötallergiker, veganer, laktos- och glutenintoleranta förstås!). De gick åt.
Bild lånad från FB, här har vi själva anmälningen torsdag och fredag (där inne stod mina muffins)
Man hängde en hel del i ECMC Headquarter, så fort man inte hade något att göra drog man dit, för det var alltid folk där. Torsdag kväll drog dock alla iväg på en Stockholmstur (utom jag, för jag hade ingen cykel...)
Häng utanför affären ATR (And the Revolution) på torsdagskvällen, där Nicklas köpt sin cykel. Jag gjorde specialmuffins med mitt nya bokstavsströssel till alla som ville ha (Sophia)
Möte med alla volontärer. Där träffade jag Maja för första gången, Ingrids (som Nicklas jobbar med) tjej.
Ta emot alla galningar som varit med på Out-of-Towner-Alleycat, runt 200 pers deltog!
(Ni ser självaste Europamästaren "Beaver" i mitten på bilden ovan, med svart linne)
Ett par från Tyskland kom och bodde i vårt gästrum under helgen och vi kunde verkligen inte bett om trevligare, artigare eller tystare inneboende! Nedan är en av två fina tack-lappar:
På lördagen var det kvalificeringar till finalen som var på söndagen. 9 olika "heat", med 40 personer i varje. De första 8 (!) går vidare. Ojoj, vad svårt. Nicklas var i heat 3, Aiko, som bodde hos oss i Heat 8. Alla i heatet får samma "manifest", en lista med stationer som man ska lämna och hämta grejer för i en viss ordning.
Här är banan (som sträckte sig över hela Stockholms Universitetsområde) och alla stationer/företag. Jag var Freight, nr 10. (ett väskföretag, där Nicklas fenomenala väska kommer ifrån, så det passade ju bra att göra reklam för dem! :P)
Josef från Crosstown till vänster nedan! Veganmaten till höger (den jag skulle servera, men kocken hade eget folk till det, så jag satt i checkpoint istället)
King of Skid-tävlingen gick ut på att glida/sladda så långt man kan med sin fixie-cykel utan att trampa! Track Stand-tävlingen gick ut på att balansera på cykeln så länge man kunde utan att sätta ner foten. Vi fick en tydlig vinnare då en deltagare inte bara balanserade till sist, utan även lyckades strippa av sig samtliga klädesplagg utan att behöva sätta ner foten! :O
Vi visste inte alls hur det gått för Nicklas när vi gick hem på lördagkvällen, men Anders ringde och berättade att han hade vunnit sitt heat! En otrolig prestation, ingen kunde tro det först. Vi fick det bekräftat nästa morgon då man ser resultatlistorna :P Aiko kom också vidare, han hamnade på fjärde plats i sitt heat!
 
Endast tre svenskar lyckades faktiskt ta sig till final, och alla dem från Nicklas jobb Crosstown! Nicklas och Peio från Stockholm och så Otto från Göteborg. Helt fantastiskt!
Det var alltså en liten inofficiell tävling mot de andra två svenskarna, och så mot kaxiga rumskamraten Aiko ;)
Nicklas är redo för final i sin snygga Spiderman-jersey! :P
Innan finalen var det dock Cargo Race, vilket är precis som kvalificeringarna dagen innan, man får ett manifest med uppdrag och de 10 bästa (av 20) fick ännu ett. Ella från Crosstown kom 5:a! (Cargo-cykel är en lastcykel, som ska kunna ta stora och otympliga lådor, så det testade vi dem i också!)
Till vänster nedan har vi Crosstownarna! Så duktiga! <3
86 personer deltog i finalen och således 86 cyklar läggs efter varandra inför starten (sedan springer man och hämtar den och drar iväg, se film nedan).
Här nedan får vi besök av Nicklas, rumskamraten Aiko och så Peio från Crosstown.
Till skillnad från lördagens kval (som Nicklas till exempel klarade på 24 minuter) så bestod finalen i att åka och plocka så många manifest man hinner under 3 hela timmar! Kokhett ute. På varje lapp finns det 10 olika jobb och man måste bara välja ut 5 av dem, och de olika jobben ger olika poäng, så man måste vara smart också, inte bara snabb! Efter (och under!) var alla väldigt trötta, såklart. Alla körde sitt bästa dock hela tiden, ingen bröt, inga olyckor och inga sura miner (-ish). Det var fantastiskt att vara där och kolla på!
Vila lite efteråt, kolla på Bike Bungee-tävlingen. Den går ut på att du knyter ett långt elastiskt rep (cykelslangar) runt magen, cyklar så fort och långt du bara kan innan du kastas bakåt. Den som kommer längst vinner. Peio gick förbi och sa "Det ser kul ut! Får jag låna din cykel Nicklas?". Så han bara tog cykeln, testade, och vann! Nedan ser ni Peio och Nicklas cykel! Och det är en single speed, så bara det är imponerande!
Vi drog sent till Debaser, trodde vi skulle missa hela festen, men nej, vi var tvåa på plats. Folk var rätt sega att sig till ställen. Och när de väl kom till Hornstulls Strand satt de utanför vid vattnet och drack sin nyinköpta folköl istället (till slut tröttnade Debaser på det och tvingade in alla).
Prisutdelningen blev bara ett par timmar försenad och började vid midnatt.
Efteråt har vi fått reda på att Nicklas kom på 15:e plats! 15 av 86 personer eller för den delen 15 av 360, det är inte illa pinkat! Tvåa i Sverige kom han (Peio blev som sagt 8:a, fantastiskt!). Tredje svensken Otto kom på 45:e plats och vår tyske vän Aiko kom på 64:e plats (men sade något om att han skrivit fel startnummer på de första 5 manifesten, oops).
Vilken FANTASTISK helg det var, vilka duktiga arrangörer, skickliga bud, trevliga människor, roliga aktiviteter.
Nedan följer den tittarvänliga videon: (om du vill se en 15 minuter lång video med mycket mer klipp och massor med bilder på folk du inte känner, klicka här istället)
 

Kommentarer
Postat av: Linda

WOW, det där var ett inlägg som heter duga =D
Skitsnyggt ritat och Skitbra information blandat med bilder = ett rent nöje att läsa =)

2014-07-11 @ 01:10:30
Postat av: Nicklas

Supersnygg serie! Bra sammanfattning på den fantastiska helgen!

2014-07-11 @ 10:34:54
Postat av: Johan

Vilken insats och engagemang! Jag blir nästan trött av att bara läsa om det. Att Nicklas skulle göra bra ifrån sig kunde man ju gissa ;) men är också impad av ditt engagemang, Fanny!

2014-07-11 @ 11:18:03
URL: http://kerfuffle.se
Postat av: anna

nice!!! : D

2014-07-13 @ 03:47:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback