För att bli lite gladare..

Har haft en dålig dag (gjorde bland annat mitt första tyskprov och det kändes inge bra...) och sitter och muntrar upp mig genom att läsa om roliga/smarta svar på skolprov. Kolla själv (valrossen är lätt roligast!):
 

Johans födelsedagsgalej

Vi firade Johan i lördags med restaurang och bowling! Jag kom direkt från jobbet så jag missade förfesten dock :(
På bilderna verkar det som om de hade väldigt kul. Sophie och Jonas hade gjort en tårta med bild på Johan, vi gav honom alla en biljardkö, och så fick han sitt porträtt att sätta upp hemma :)
Vi hade bokat bord på restaurangen Printz i Tolv Stockholm (om jag förstått det rätt) kl. 19.45, bowlingen började 21. Nicklas (och de flesta andra) tog en väldigt "rare" burgare och jag tog grillad havsabborre och potatisgratäng till. Yum-mie!
 
Bowlingen skedde på två banor, random vilka som spelade var. Bana 5: Jonas, Henrik, Sophie och Johan. Bana 6: Jag, Nicklas, Lucy och Alex. Jonas och Nicklas vann i sin respektive bana! :) (och Jonas slog Nicklas i poäng)
Jag fick första striken! Två sammanlagt, eller kanske till och med tre (vi glömde skriva ut våra resultat och kollade inte på slutet så mycket, synd)
Efter bowlingen (och lite slöande på O'Learys) drog vi till söder, hälsade på Felicia lite snabbt på "Melt" och hamnade sedan på "Mest". Wow, vad jag är hipp. En enorm päroncider och lite skönt prat avrundade den kvällen perfekt! Jag tror att the birthday boy var nöjd också :)
Filmade lite från bowlingen (tyvärr filmades inte någon av mina strikar :S):

Grattiskort

Ok, nu fyllde ju faktiskt Johan år i torsdags då. Men eftersom jag faktiskt firar honom idag (ska käka och bowla med honom ikväll) så känner jag att jag får lägga upp den här bilden idag. Sådeså. Anyway, grattis i efterskott!

Fanny - expert på lagar, motioner och förordringar

En frilansjournalist mailade mig och frågade om jag vill vara med i ett videoreportage och prata om Sveriges spellagar. Hon hade hittat mig genom bloggen. Jag verkligen ser framför mig hur bra jag skulle göra på den intervjun alltså:
Efter lite googlande på saken har jag även förstått (även om jag inte orkade läsa så mycket) att det då handlar om "spelande" som i spela på hästar, lotter, poker, "betting" och sånt. Inte riktigt min scen. Så jag skrev ett snällt mail att de behöver hitta någon annan. Kanske om det hade gällt nånting om tv-spel, då hade jag kunnat sätta mig in i det iaf ;P

Mitt Harry Potter-spel

Då har cykelbudet Nicklas levererat mitt Harry Potter-brädspel till födelsedagsbarnet Chris. En månad har jag hållit på, typ i non stop. Testat det ett par gånger själv, det var väldigt kul. Ska göra om mitt spel jag redan hade så att det blir mer likt det här.
500 svåra frågor, 450 mellanfrågor, 100 superlätta frågor (alla kan verkligen vara med), 300 citat från filmerna och 50 stycken chanskort skrivna.
Spelfigurer specialbeställda från Ebay (10 i en förpackning, har behållit 5 till mig själv), små potionflaskor köpta på Panduro (även de små poängkristallerna är därifrån). Affischen till framsidan från allposters.com
Små plastmarker köpte från en hemsida som säljer inlärningsmaterial till skolor, guld-sprayfärg från Inspira för att göra dem till galleoner!
Och så har jag förstås skrivit ut saker direkt från datorn och limmat på, tack Nicklas för all hjälp med klippning!
Olika färger för olika kategorier. Själva spelkorten är från samma sida som jag köpte markerna. Själva kartongen och spelplanen var ett spel jag ändå hade hemma, men man klarar sig utan låda + plan. Måla allt först svart med akrylfärg, sedan lackfärg, det blir bra resultat. Panduro igen. Nu ska jag börja köpa gamla brädspel på loppis och sånt, så jag kan göra egna spel av dem!
Han fick med Draco, Dobby, Harry, Lockhart och Hermione.
Långt regelpapper blev det...
Har inte hört vad han sagt, hoppas att han hör av sig efter att de spelat det! Nästa projekt blir..? Vi får se (har lite abstinens så länge)

Pappsens 75-årsfest

Pappa hade en lyckad 75-årsfest igår! Libanesisk buffé, fina presenter (en smartphone av oss, Felicia, John och Fabian), fin tårta, trevligt sällskap.
Vi avrundade kvällen med mitt Harry Potter-spel, som nu nästan är helt färdigt och ska levereras på tisdag. Alla hade roligt, John vann faktiskt. Dagen innan körde vi en gång, då vann Nicklas.

Foton jag inte kommer ihåg att jag tog..

Haha, vi glömde ju vår kamera på förfesten innan Fröken Frauke presenterar häromveckar. Sophie var jättesnäll och kom och lämnade den hos mig på jobbet. När man efter ett tag bläddrade igenom de där bilderna hittade man lite konstiga saker jag inte komma ihåg att jag fotade..? Typ:
Hmm... Tror jag ska "glömma" kameran hos folk igen, kolla vilken konst man får tillbaka!
(Det var även lite andra bilder som jag vet att jag fotat, typ dessa:)

Bra tips!


Fanny och tyska

Ifall jag inte tyckte att jag hade tillräckligt att göra redan innan (HP-spelet måste göras klart innan fredag, men jobbar alla dagar tills dess + chefen är borta och det är bara en massa nybörjare på jobbet = stressigt) så började min komvuxkurs igår. Eftersom Nacka kommun "glömt bort mig" så ligger jag en vecka efter vad gäller att få min bok och börja plugga för första uppgiften och provet som ska vara klart på söndag. Och just ja, på lördag är det min pappas födelsedagsfest också, som jag och mamma och Felicia pysslar med för fullt. Och så ska jag ha spelkväll hos oss på fredag (som tur är har vi sjukt städat hemma efter diverse lägenhetsvisningar!). Såå pluggningen kommer ske på söndag då, antar jag..
Kursen jag ska läsa fram till 23 maj är iaf Tyska 1. Jag måste få godkänt, eller helst så bra som möjligt, för att kunna komma in på min högskolekurs jag vill till hösten. Denna kurs kändes lättast. Jag är bra på språk, älskar grammatik plus att Sophie kommer hjälpa mig om jag får problem ;)
 
Så det är vad som händer här hemma!

Porträtt på pappa

Idag fyller världens bästa pappa (nämligen min) 75 år! Han har firat ute på landet med gratinerad hummer och bubbel. Vi ska fira honom 22:a mars med lite större fest. Skickade ett blommogram, det gillade han! :)
Målade ett porträtt på honom, dagen till ära

Tavla till Fabian

Har äntligen levererat Fabians pris han vann på en bloggtävling (= då får man lägga upp den på bloggen)! Han önskade sig "något snyggt att ha på väggen". Ok, tänkte jag, letade fram min gamla samling med akrylfärger och målade denna!
(Hade inga penslar dock, så hela tavlan är målad med en eyeliner-pensel, haha!)

Fröken Frauke Presenterar: Wonderland!

Snodde Alex bilder från förfesten hos Sophie och bilder från facebook på själva klubben (ja, vi glömde vår kamera hos Fio..)
Alla drog inte vidare till klubben, men jag och Nicklas såklart. Jag var en version av the Mad Hatter och Nicklas var the Rabbit (hade gjort en stor klocka till honom i karton och allt).
Väl på klubben hade vi så. jäkla. kul. Var där nästan ända till stängning! Kusin Antonia var där också och stannade lika länge, superkul!
Felicia nailade numret som jag sett flera gånger hemma hos mig, yay!
(Johns bilder från klubben såklart)
 
Supernice afton! Vi rundade av med Jonas och Sophie på Donken och pratade om vår afton! Nästa klubb är 7/6!

Därför är det okej att äta kött

 

Kvinnodagen, förfist och burlesqueklubb

Grattis alla fellow kvinnor på vår dag! Vilket bättre sätt att fira än att se en massa vackra människor visa upp sina kroppar, precis som de är! Ja, det är dags för Fröken Frauke Presenterar ikväll! Längesen sist! 
 
Innan dess är det för- och inflyttningsfest hos Sophie i Hornstull. Sweet!

Snygga bokstöd på Tradera!

Haha, vi hittade dessa bokstöd på Tradera:
Länken: http://www.tradera.com/item/300709/203232856/sonic-bokstall
 
Det roliga är då att det är yours truly som har gjort dem! Hihi! Vi sålde dem till en snubbe på Retrogathering Winter Games Edition i början av 2011. Får se vad han får för dem, kanske kan vi höra oss en karriär på dem... :P

Typiskt Fanny

Argh, varje gång jag är uppe i ett stort projekt blir allting annat lidande. Jag ritar eller gör ingenting annat förrän det är klart. Vilket är retarded. Nu till exempel har jag fått en beställning på ett Harry Potter-brädspel. Kul! Jag har ju gjort ett tidigare så måste bara skriva in alla frågor igen (eftersom dokumentet med alla frågor kommit bort) och typ fixa spelplan och pjäser och grejer. Jag har en månad på mig. Tar jag mig pauser? Nej. Jag gör detta non-stop för att kunna bli färdig med det så fort som möjligt. För att det är kul också! Men irriterande, vill rita en massa saker, men nej, inte förrän spelet är klart. Suck suck.
 
Här är en gammal ritade bild. (som sagt, kanske blir sånt ni får hålla till godo med tills 21/3..)
 

Radioskugga

Här var det tyst. Överlevde vi kryssningen? Jadå. Men båda jobbade dagen efter, jag jobbar hela helgen, vi håller som bäst på att städa lägenheten ännu mer för att imorrn (och på tisdag) är det visning! Fullt upp alltså. Idag har Nicklas skurat alla golv, vi har rivit ut vartenda klädesplagg i garderoberna och skänkt/slängt/ska sälja massor, packat en del, hängt och vikt in resten snyggt (folk ska ju faktiskt kolla in i våra garderober, det är inte varje dag våra gäster gör det. (Hoppas jag!)) Vi är redo iaf, hemmet är skinande!
 
Hur var kryssningen? Jovars, inte så pjåkig. För första gången i världshistorien (Fannicklas-historien) så beställde vi dubbelsäng, sweet! Vi åt gott också förstås.
En smärre miss var ju att det var sportlov och båten kryllade av hemska, högljudda barn. (Ja, som i 1:38 i detta klipp!) Jag fick även magproblem på kvällen såå allt som allt var det inte en av våra bättre kryssningar. Oh, well.
Vi ska försöka få biljetter till att kolla på Oscarsgalan på biograf imorgon kväll. Från kl. 23 till 6 på morgonen. Vore fett kul! :)