Fröken Fraukes 5-årskalas!

Om en vecka är det dags för nästa burlesqueklubb på Nalen! Köp dina biljetter här!
Fräulein Frauke Presents Jungle Fever & 5 year party!

Welcome to the Jungle!
Att tiden flyger iväg när man har roligt vet vi ju alla, men att det redan gått FEM år sen FFP slog upp portarna till vad som skulle bli Stockholms absolut coolaste, gladaste och SNYGGASTE klubb, det är ju helt otroligt! 
Nästan på dagen (6 juni 2009 var var det premiär) den 7 juni slår vi till på stort och välkomnar sommaren och de kommande fem åren med en storslagen, tropisk fest som ni sent ska glömma.

Vi fyller scenen och inte minst publiken med tropikhjälmar, djurdräkter, blommor, beachwear och passion!
Vi har som vanligt en underbar blandning heta artister som kommer förföra och förfära er och locka er längre in i djungeln…

Det blir tårtkalas, live musik, djungeldjur, cirkus, kabaret och så klart extravagant burlesque för alla sinnen!
Som vanligt är ett av de stora showelementen även ni- publiken!
Det kommer vimla av vackra outfits, kreationer och visioner och pris för bäst ut-/uppklädda kommer att delas ut!

Temat för kvällen är en het inspiration och det vi bygger kvällen runt, men det blir en galen blandning av musik och kläder/stilar från hela vintagagevärlden och allt som är uppklätt, utklätt eller galet är varmt välkommet!
Dresskoden är alltså maskerad, vintage, epok, fetish, uppklädnad, smoking/frack/kostymer, balklänningar, uniformer, masker och så vidare. Man kommer inte in i vardagliga kläder utan måste alltså klä upp sig!
Inspiration kan man hitta här: http://www.pinterest.com/frauleinfrauke/jungle-fever/

På FFP uppmuntrar vi all sort galen klädsel MEN detta är en antirasistisk tillställning och så kallade “Blackface” är inte välkomna. 

Fotografering: All fotografering av scenshowen med smartphones och kameror med blixt är helt förbjuden! Självklart får man gärna fota varandra under kvällen men inga smartphones under showerna tack!
Instagramma gärna! Tagline #frauleinfraukepresents

Lördag 7 Juni
Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm
21.00 - 02.00
Förköp: 170 SEK + biljettavgift
Biljett i dörren: 200 SEK

Biljetter: www.nalen.com
www.frauleinfrauke.com
Showen:

Fräulein Frauke - kvällens födelsedagsbarn och en av Sveriges största internationella showgirls, med taglinen “The Saucy Songbird” vilket kommer visa sig extra sant i kväll…

Natalia Kalashnikov / Velma von Bon Bon - “Endearingly silly and daintily sexual”
Natalia är kvällens obestridbara konferencier och Velma är en av FFPs favoritartister efter hennes bejublade uppträdande på Stockholm Burlesque Festival förra året. 

Domino Barbeau (UK) - “Old Hollywood Exotica”
Denna kanadafödda, exotiska skönhet är en av englands favoritartister och hon reser land och riken runt för att förföra sin publik med mystik och charm 

Kiki Lovechild (UK) - “Multi-skilled silent clown”
Vi är så glada att ta kabaret-geniet Kiki med sin “furlesque” show till Sverige och FFP. Förvänta er det annorlunda!

Yvette Les Fesses & Ivoncita - Varför välja en när man kan få två fantastiska, starka och snygga “shaking babes” på en gång? Två av burlesk-stockholms darlings på scen samtidigt!

Lola van Dyke - äntligen är den charmerande Lola tillbaka solokvist på FFPs scen, annars tillhör hon den berömda och internationella kvintetten Blackbird Burlesque Cabaret

Felix Pó - Jonglör extraordinare!

Kiki Chérie - Kom i tid för guds skull! Redan under första timmen kommer Norges eget burlesquehopp att få er i stämning med ett läckert och delikat nummer

Plus: överraskningar, Janne Sjöblom Trio (med eminenta musikerna Jesper kviberg och Rolf Olsson), stagekitten Gabriella och DJs är inga mindre än Choco Canel i stora balsalen och Jazzmamsellen i Harlem, båda kommer göra för allt för att det ska bli swingande och fantastiskt!

FFP är kärleksfullt producerad av Bichard (.se) Studios 
Fräulein Frauke & John Paul Bichard önskar er Hjärtligt Välkomna! xxx

Scumbag Fanny


Några snygga bokhyllor

Nu när man ska inreda ett hem (och har lite cash) så kollar man gärna på lite roliga saker. Ebay, Blocket, Tradera kan man hitta lite annorlunda saker. Och såklart internet. Här är lite sjukt snygga bokhyllor man önskade man hade:
Kolla in lite fler hyllor här

Hon lät så cool...


Kontraktskrivning!

Nu är Nicklas på Solsidan, på mäklarens kontor, och skriver kontrakt med de nya ägarna på vår lägenhet! Iiiih!
 
Tror ni inte att dock att det ska vara lite sista otur innan allt går i lås? Jodå, det ska inte vara lätt. De som gick allra högst i bud, de som vi egentligen skulle skriva kontrakt med idag, de var tvungna att dra sig ur typ i fredags för att mannen fått en stroke! Vad är oddsen liksom. Vi fick gå ner lite i pris då med dem som köper istället, men vi fick fortfarande mer än det vi skulle sålt den för från början, så det är lugnt ändå.
 
Kommer vara skönt när det där är över, och såklart att få lite pengar att inreda lägenheten med ;)
Även det skriftliga tyskprovet gick bra igår, så nu väntar jag bara in mitt betyg. Är lite sur att jag memorerat alla glosor i hela textboken och så var det bara två uppgifter på det skriftliga provet, en läsförståelse och en uppsats man skulle skriva. Oh, well, borde få minst E iaf!
 
Nu iväg och posta 11 paket med Tradera-saker vi sålt! (feett jobbigt att packa in allt, särskilt skorna när man inte har skokartonger!)

Jävla tårta!

 
 
 
 
 

Ingen mer tyska!!!

Alltså, jag är ledsen, jag gillar språket jättemycket, men när tyskan är över (ca kl. 19.24 ikväll) så kommer jag gråta av lättnad! Det har varit ett par intensiva månader, minst sagt. Jag har skjutit upp en massa saker jag har velat göra, till och med slutat på kaféet har jag gjort! (jobbar extra nu bara)
Igår, på söndagskvällen, gjorde jag det (läskiga) muntliga provet. Det var inte så farligt, min lärare var inte ett monster, hon var supertrevlig. Det höll på en halvtimme (varav de första 5 letade jag efter mitt pass för att kunna legitimera mig, och de sista 5 pratade vi om hur awesome Berlin är, så egentligen 20 minuter) och gick helt okej iaf, vilket är allt jag begär. 
 
Ikväll är det det sista, slutgiltiga skriftliga provet. 2 timmar i deras lokaler. Fylla i luckor i meningar, kunna beskriva min vecka, översätta lite grejer och sånt. Tror jag. Är inte så nervös inför det, då får man iaf lite betänketid. När jag är färdig, har kommit hem och pustat ut så har jag en lista på saker jag ska göra den närmsta tiden:
Och förstås njuta av sommaren!!!

Mors Dag-fika och städad lägenhet

Det är alltid bra att få gäster ibland, då måste man anstränga sig och städa hemmet, så resultatet blir en fin lägenhet! Såhär ser det ut nu hemma hos oss:
Det var en trevlig pratstund med Nicklas moder, mormor och dennes karl.
Jag hade bakat en mors dag-tårta dagen till ära.
Katten gömde sig länge och väl under sängen även efter att "monstrena" gått

En episk pub-crawl!

Hade en sjukt trevlig afton igår när 10 personer samlades på Götgatan och á la På Spåret fick gissa vart vi var på väg genom att få ledtrådar som gav antingen 10, 6 eller 3 poäng. Vi delades in i lag och så fick man viska till spelledaren Jonas när man trodde man kunde vilken kvarterskrog som var nästa på tur. Alex bild:
Jag, Alexandra och Martin var i ett lag (vi hade aldrig klarat oss utan sistnämnda), Nicklas och Jenny var i ett och Linnea, Daniel och Tommy var i det sista. När vi väl kom till puben så var det ju bara att ta in en öl och ha det trevligt!
Efter fem ställen räknade vi ihop poängen, konstaterade att Nicklas lag vann och mitt kom sist, och körde en prisutdelning hemma hos Sophie! Därefter blev det pizza och film!
Sjukt bra anordnat och fixat, danke!

Idag smäller det!

(Har redan förtidsröstat dock, vilket känns skönt eftersom vi var uppe sent dagen innan, får Nicklas släktingar på besök och jag ska göra mitt muntliga prov i tyska på kvällen, GULP!)

Loppis = AWESOME!

Wow, två gånger om året så anordnas det loppmarknad i Skytteholmsparken (precis nedanför vår byggnad). Vi gick såklart dit idag och kollade. Det var awesome! Vi fyndade like crazy. Lite surt att vi inte hade bokat bord eftersom vi nu som bäst försöker bli av med "skrot" på Blocket och Tradera. Filmer, böcker, en gammal jordglob, en LP-spelare, massa glas, ljusstakar, LP:s osv. Hade passat bra...
Jag koncentrerade mig på att köpa billiga brädspel som jag kan måla och göra om till mina spel! Har redan tre spel på G (näär ska jag få tid?!). Pusslet är till oss, sedan var det lite till min Stephen King-samling, några filmer för 5 kr styck, ett cola-glas för 1 kr och lite annat smått och gott.
Sjukt. Nöjd.
Nu är det vidare till Götgatan och Pub Crawl!

Senaste dagarna in pics

I onsdags käkade vi pasta på Formaggio efter Nicklas jobb och gick därefter på the grand opening av Bichards nya studio! Syster yster Fraulein Frauke + man John har skaffat en riktig, fin lokal på S:t Eriksgatan!
Rosévin, fina mini-cupcakes, sång av Felicia, spel av mein Vater, uppträdande av Ivoncita bland annat. Mycket lyckat!
(Det sjuka är att den kvällen som öppningen var fick de inbrott i sin studio! En halvtimme efter att de hämtat sina svindyra datorer och ljudutrustningen så krossade någon deras fina dörr och försökte hitta saker att stjäla! :( Som tur var ringde grannarna polisen och de kunda haffas innan de fick tag på något, men ändå! Läs mer om det i Felicias egen blogg: http://frauleinfrauke.com/wordpress/?p=847#.U39Cqvl_sUZ)
 
Jag och Felicia gick dagen efter på långpromenad med hunden och hittade superfina Hufvudsta Gård, bara typ en kvart från oss! Vill nästan ändra mig och gifta mig där istället, ska se om de har hand om bröllop :P
Och en massa djur att hälsa på!
I helgen händer det grejer, Pub Crawl på lördagen och träffa Nicklas mor och mormor på söndag med tårta på Mors Dag.Vi har accepterat ett bud (fick mycket mer än vad vi skulle fått för en månad sen, wohoo). Det går bra nu.
 

Några snygga dörrmattor

Det börjar röra sig med lägenhetsförsäljningen, yay! De som "köpt" vår lägenhet (men inte fick något lån från banken) har nu sålt sin! Fortsättning följer...
 
Då passar man på att finslipar listorna på saker man behöver i hemmet och börjar mäta och kolla upp hemsidor. En liten detalj som behövs till hallen är såklart en snygg dörrmatta! När man scoutat hela Ebay så får jag fram dessa alternativ:
Jag har en favorit, och Nicklas har en (men min favorit är hans andra, så förhoppningsvis blir det den).

Doucebag Nicklas


En tysk handlingslista

Jag förstår att alla dör av nyfikenhet över hur det går i tyskan (måste läsa upp ett ämne på mina gymnasiebetyg för att kunna komma in på lärarlinjen på Stockholms Universitet i höst, dit jag redan sökt. Får jag F i Tyskkursen jag tar nu är det sayonara (eller ska jag säga Auf Wiedersehen) till att bli fransk- och engelsklärare)!
Statusen är att jag lämnade in mina sista arbeten i måndags (skönt!), de har inte blivit rättade än, men borde få rätt okej betyg. Alla mina andra arbeten och prov jag gjort har jag fått minst E på, så nu är det bara de två sista slutproven som avgör!
 
 
Datum att komma ihåg:
26/5: Stort skriftligt slutprov i deras lokaler. Allt jag har lärt mig under 6 veckor
(det som man ska lära sig på ett år egentligen...)
30/5: Senast detta datum ska jag ha bokat in och gjort mitt muntliga prov med en lärare över Skype.
Hon ska kolla att jag kan allt det jag skrivit i mina långa uppsatser (ja, tjena liksom)
19/6: Sista dag att komplettera, då måste mitt betyg vara satt för att Högskolan ska kunna räkna in det
11/7: Besked om jag kommit in eller inte från Stockholms Universitet.
 
Jag förbereder mig inför proven bäst jag kan, ser på tyska filmer, ser på mina favoritfilmer med tysk text, försöker läsa tyska böcker (det går segt), pratar tyska med mig själv i huvudet innan jag ska somna m.m.
Jag till och med har skrivit min handlingslista på tyska!
(så får vi se bara om jag kommer hem med rätt grejer :P)

Badminton!

Ja, hur gick det då på det episka mötet mellan Fannicklas och Jophie i söndags? Jovars, inte så bra för oss, men kul var det! Närmare bestämt tror jag att vi vann ett endaste set av hela 9 stycken. (3 matcher först till 21, bäst av 3 set. Därefter hann vi med en match först till 11, också bäst av 3 set). Jag tycker att det var jämnare än det låter dock, vi var ofta uppe i 16-19 poäng och sånt, tog ledningen tidigt i setet (för att sen släppa det på slutet såklart).
Jag och Nicklas hade en hel del kommunikations- och samarbetsproblem. Det väcker minnen från tiden då vi var dubbelpar i pingis, det var inte heller en trevlig upplevelse... Han bara skriker en massa tips som jag inte kan följa, och jag bara får en massa tips som jag inte följer (exempel: Serva längre! Jag tar redan i så hårt jag kan) Men vi ska jobba på det.
 
Vi hoppas dock på revansch nästa gång!

Badmintonduell!

Ikväll ska vi spela badminton med Sophie och Jonas. Vi förbereder oss som bäst genom att snacka teknik, stretcha, kolla på dubblelmatcher på youtube, peppa allmänt.
Båda paren tror ödmjukt att de andra kommer vinna, men det är spännande. De spelar hur mycket som helst, flera gånger i månaden, vi har inte spelat på åratal (vill bara få det sagt). Vi är ju dock ganska vana vid pingis och framförallt Nicklas är en sån där person med sjukt bra bollsinne. Det kan gå hur som helst.

Uppdatering!

Lite bilder från dagarna som varit:
Sovrummet som det ser ut nu (ingen gardinstång, så vi har helt enkelt tejpat upp en flyttkartong + en filt)
 
Idag har vi suttit ute i parken på en filt och kastat frisbee. Käkade även ute på Solna Torg. Sjukt mysigt!
Har hittat lådorna med mina block och pennor, så snart kan jag komma igång att rita igen, wohoo! (dock inget skrivbord, det kommer dröja antagligen. Visning igen imorrn, hoppas hoppas!)

Målat!

Igår målade vi klart vårt sovrum. Vi är jättenöjda över färgen och hur det blev!
Före:
Efter:
Före:
Efter:
Nu är det dags att flytta in säng, nattduksbord, lampor, gardiner. Mer får inte plats. En massa grejer händer i helgen, så vi får se när nästa rum blir målat, men det börjar röra sig!

Fanny tipsar!

Missa inte årets Stockholms internationella seriefestival som är nu i helgen i kulturhuset!
Här är lite info från deras facebooksida:
"För sextonde året i rad arrangerar Serieteket med vänner Sveriges största manifestation för de tecknade serierna som konstart. Stockholms internationella seriefestival 2014 bjuder på svenska och internationella gäster, seriemarknad, utställningar, workshops, filmvisningar och releasefester i och utanför Kulturhuset Stadsteatern. S.k. "satellitevenemang" kommer att försiggå i hela staden både före och under den huvudsakliga festivalhelgen. I år fokuserar vi särskilt på den kanadensiska seriescenen och belyser representationen inom serievärlden.

BEKRÄFTADE GÄSTER/CONFIRMED GUESTS:
Philippe Girard [CAN] ("Obituary Man")
Nina Hemmingsson [SWE] ("Snyggast på festen")
Faith Erin Hicks [CAN] ("Friends with Boys")
MaGnUs [URU] ("My Life without a Jetpack")
Olivier Martin [FRA] ("Den mörka sidan")
Joanna Rubin Dranger [SWE] ("Fröken Livrädd & Kärleken")
Sylvain Runberg [FRA/SWE] ("Hammerfall", "Den mörka sidan")
Seth [CAN] ("Clyde Fans", "It's a Good Life If You Don't Weaken")
Pär Thörn [SWE] ("Ordningen upprätthålls alltid")
Conundrum Press [CAN]
Drawn & Quarterly [CAN]

Fri entré på nästan alla programpunkter/

Officiell webbplats: http://kulturhusetstadsteatern.se/Bibliotek/Serieteket/Evenemang/Stockholms-internationella-seriefestival-2014/
 
Information kommer även att finnas på externa webbplatsen seriefestivalen.se"

Produktiviteten är hög

 

El och internet!

Wohoo! I måndags var det mycket riktigt bara ett samtal bort att få el i lyan och idag så kom vårt modem vi behövde från comhem (eller nåt, Nicklas fixade) så nu har vi internet!
Det var faktiskt mysigt att bara ha tända ljus och kunna interagera endast med varandra. Men det är praktiskt med tända lampor, då kan man jobba lite längre på kvällarna ;)
 
Fortfarande rörigt hemma, men nu är båda rummen tejpade, spacklade, slipade och dammsugna, så imorrn sätter jag igång med målningen! Under tiden ligger vi ute i vardagsrummet, ganska mysigt har vi det:
(eller hur Linda? :P)
 
Och ja, soffan var bland det första vi såg till att få fram, jobbigt att sitta på golvet och/eller på hopfällbara stolar hela tiden.

Bwahaaahaaaa!

Hittade ett gammalt inlägg jag skrev om att bli vuxen, inför förra flytten. Humor på högsta nivå.
(men nu funderar jag på att försöka ta upp listan igen :P)

Utflyttade och inflyttade!

Sådärja. Då har man (äntligen) flyttat ut från Saltsjöbaden-lägenheten till nya stället! Vi flyttade in där i maj 2012, så exakt 2 år fick vi bo där. Vi har trivts superbra, älskade den lägenheten! Istället för att betala hundratusentels kronor (!) i obligatoriska renoveringskostnader så drog vi istället vidare. Lite kort fakta om de båda lägenheterna:
 
Igår fick alltså flyttlasset, våra vanliga happy helpers Nicklas pappa Peter och brorsa Martin hjälpte till. Kl. 8 på morgonen hämtade Peter släpet och kl. 18.30 (!!!) var alla grejer i vår lägenhet. 3 jaekla turer fram och tillbaka!
Herregud vad mycket grejer man har! Vafan! Aldrig igen har jag sagt och Nicklas har hållit med.
Nya stället har en stor rymlig hiss, men tror ni inte att vår feta soffa (som ändå var i tre delar) inte går in i hissen! Två av delarna fick pojkarna manövrera upp genom en smal jävla spiraltrappa á la Friends (Kolla!)
Till slut så fanns iaf alla saker på plats (inklusive 4 jävla cyklar (och så min dåliga som får stå nere i cykelrummet)
Nu är det bara att få ordning i kaoset... Fannicklas-vi-vet-inte-hur-världen-fungerar har inte fixat något el-abonnemang, vilket bokstavligen betyder att vi. har. ingen. el. Vi kan inte ha något i kyl eller frys, inga lampor kan man tända, inte använda spis eller micro, självklart ingen tv eller nånting. Det första vi gjorde igår kväll när vi var färdiga var att gå och käka på restaurang och köpa värmeljus och tändstickor! (för vem vet i vilken låda de finns liksom).
 
Såhär långt har vi kommit fram till denna lista på fördelar med respektive lägenhet:
 
I gamla lägenheten är det nu helt tomt och det är visning söndag, måndag. Hoppas hoppas hoppas att lägenheten blir såld innan sommaren kommer! Alla tummar och tår hålls så länge.
Angående elen så har vi räknat ut att det är Vattenfall i huset och man kan ringa dem några timmar varje vardag, så vi ska ringa imorrn och förhoppningsvis kommer den snart... Under tiden äter vi mycket frukt och andra torrvaror och gör av med pengar på att käka ute.. :S
 
Nu ska vi dra till Solna Centrum (är på Fridhemsplan och kollar mail som vanligt) och köpa färg till sovrummen! Mycket pysslande dagarna som kommer, men kul är det också! :)
 
Internet kommer på tisdag (om vi har el då vill säga), hörs dåå!

Besök i lägenheten

Vi drog och kollade på den tomma lägenheten vi strax ska flytta till, fick nycklarna i söndags, de har städat och hämtat (nästan) alla möbler. Vi upptäckte snabbt att båda de små sovrummen måste målas om (vi besökte stället i januari senast, så vi har ju glömt bort hur allting såg ut!), så det får vi fixa i helgen också. Uff uff..
Två hissar, en stor och en liten. Skönt! (båda är snabba också!)
Första gången vi låser upp, iiih!
Stor hall!
 Två små sovrum men ett väldigt stort vardagsrum, sweet!
 Gult är inte min färg...
La cuisine
Kommer bli awesome!

Grattiskort

Idag fyller världens bästa person år! Linda! Tyvärr är det för mycket med flytt och packning och grejer så vi hade inte chans att åka upp till Borlänge, men så fort vi kommit iordning kommer vi som ett skott! Till dig Linda <3:
 

Nej, den är konstigt nog med kyckling, paprika och mozzarella!


Jag bekänner...


Min födelsedagsfirning!

Aningen irriterande att vara utan internet... Nu är vi i föräldrarnas lägenhet och sover för att Nicklas slipper cykla 1½ mil till jobbet, och han jobbar extra mycket nu (sista veckan vi behöver sova här dock eftersom sen kommer han bo väldigt nära sitt jobb!). Anywayzorz, i fredags fyllde jag 26 år, kul i jul. Nicklas väckte mig med våfflor, yay, sedan gjorde jag snacks till festen hela dagen, han hämtade hem min favoritmat och så kom det folk kl. 18.30!
Vi hade bjudit in till en "Utflyttnings- Fannys födelsedags-, Rock Band- och Bordhockeyturneringsfest" (eventet hette bokstavligen så). Vilket betydde att vi körde en turnering på två bord i bordhockey först.
Adam har ju spelat mycket tidigare, nu fick han möta norrlänningarna! (de spelar en massa där uppe, har jag hört). Första poolen bestod av alla tjejer; Alex, Sophie, Lucy + Daniel och Jonas. Där vann Daniel och Jonas kom tvåa.
I den andra, dödens pool, var det Fabian, Nicklas, Johan och Adam. Där vann Johan och Adam kom tvåa. I första semifinalen stod alltså Adam mot Daniel, där det blev en ganska klar 3-1 seger till Daniel. 
I den andra semifinalen krossade Johan Jonas, vilket betyder att finalen spelades mellan Övikaren Johan och Östersundaren Daniel! Det stod 1-0 till Daniel efter första halvlek men sen drog han ifrån och vann med ganska många poäng. Vandrarpriset "Bengan" (som ni ser på bilden nedan) togs alltså denna gång hem av Daniel!
Lyckad turnering! Adam var tvungen att dra efter att de sjungit för mig och vi serverade tårtan
Det fanns dock andra aktiviteter under kvällen också (däribland Rock Band, eftersom vi försökte ta några achievements..)
Det ser nog inte så tomt ut, men om man visste hur det såg ut innan skulle man se att vi ha packat ihop nästan hela lägenheten nu (flytten går ju på lördag)
Kvällen avrundandes med den sedvanliga beerpongen! Tjejerna mot killarna!
(det är inte viktigt vilka som vann!)
 
Det var en awesome afton och födelsedag!!!

Funny stuff

Kör på lite tema här. Eller, sort of. Här är några roliga bild iaf: