Bröllopsringar

Nu håller vi som bäst på att spika Fjärilshuset i Hagaparken som lokal för bröllop + bröllopsmiddag. Så fort alla papper är klara så är det bara att fixa resten också: fotografen, vigselförrättaren, tårtan, hotellnatten, jazzbandet, ringarna, blommorna osv osv. Försöker som bäst hitta några roliga ringar, som anspelar på våra intressen (se våra förlovningsringar!). Det visar sig dock vara svårare gjort än sagt! Antingen måste man skaffa jättetjocka, eller så är de förstås snordyra (eller båda). En jätteduktig designer i Toronto gör fantastiska ringar:
Men ja, för dyra. Just nu lutar det åt någon rolig inskription istället, kanske en hjärtsten på... 
Kolla på de här fantastika frierierna:
(The Unbreakable Vow!)

Fint i badrumsskåpet

Har haft en väldigt skön (icke-pluggande) dag idag, provet jag gjorde igår gick... inte lika bra som jag hoppats. Just nu hoppas jag faktiskt bara på godkänt. De ljög inte, det var SVÅRT. Övade in en massa andra grejer jag inte behövde kunna, det stör mig...
Vi har småpysslat idag, jag har äntligen gjort något åt att alla mina örhängen som ligger huller om buller på alla möjliga ställen, så jag gick till Clas Ohlson och köpte små självhäftande krokar och satte upp i vårt badrumsskåp!
Nu har jag jättebra ordning och kan hitta ett speciellt par på sekunder, yay!
 Fullt upp som vanligt, imorrn ska vi se på remastered A Hard Day's Night med Jonas o:co, på lördag är det sci-fi-mässan och burlesqueklubb på kvällen! 

Det måste vara november...


Forever alone

Nu sitter Nicklas hos Jolyn i Högdalen och spelar poker i värmen, och jag sitter hemma och äter äckliga pastarester. Orsaken är en tenta jag har på onsdag. Tre stora delar (phonetics, semantics och syntax) blandas i en salig blandning i ett försök att få studenter att begå kollektivt självmord (tar jag för givet iaf). Vi är tydligen försökskaniner för ett svårare prov än tidigare, bara 80% brukade klara provet innan de gjorde det mycket värre i år. Bra att de är ärliga iaf :S
Så nu sitter jag och pluggar som en galning inne i mitt gästrum, Nicklas får se mig när vi går till sängs (typ), med katterna som sällskap :)

Fröken Frauke presenterar nästa lördag!!

29/11 är det dags för nästa burlesqueklubb på Nalen! Denna gång med 1800-tals-dårhus-tema (jag skrev en hel uppsats precis som handlade om victorian asylums, what are the odds?). Vi samlas för en förfest i Högdalen och så drar ett gäng på klubben, ska bli kul. Fakta om klubben:
 
Freak show! Weirdos! Viktorianska galningar! 

Welcome to the lunatic asylum…Det är på Nalen den 29 November ni möter dem: dessa vansinniga 1800-tals-människor ni inte trodde fanns längre. Men istället för att ruttna bort i sina fängslande sjukhushålor kommer de denna kväll fram i ljuset. Mellan fyra väggar där vi - galningarna! - är normen. Där våra fobier, våra konstiga ideér, alter egos och förbjudna tankar får fritt spelrum, där vi kan dansa galendans och skrika rakt ut i natten.

Under 1800-talet och den Viktorianska eran så fullkomligt blomstrade de ovetenskapligt uppbyggda och humanistiskt vedervärdiga dårhusen, inte minst 'Bethlehem Hospital eller 'Bedlam' i England som blev en negativ förebild när det kom till dåtidens sätt att hantera psykiskt sjuka, ett stigma som på vissa sätt finns med oss än i dag.

Vi bjuder på en alldeles fullproppad kväll med viktoriansk freakish side show från Finland, award winning “Innovative” (= GALEN) burlesque från England, sjuksköterskor, over-the-top personligheter, ansiktslösa performanceartister, livejazz och musik i toppklass samt förstås: Europas bästa och mest glamorösa publik!

För att komma in på FFP behöver man klä upp sig, att titta på andra och att bli tittad på är del av konceptet och show och publik blandas i en magisk mix.
Dock är det inte svårt att komma in! Det handlar om att klä upp sig (eller ut sig eller av sig), huvudsaken är att DU känner dig fin, bekväm och fantastisk!
Dresskoden är alltså motsatsen till “casual”- allt från kostym/smoking/frack till uniform, vintage, gala, vackra kläningar, epok, fetisch, burlesque, korsetter, hattar och masker. Just denna gång när vi flörtar med den Viktorianska eran så är ju olika former av steampunk, sjuksköterskor, doktorer, galna patienter, strait jackets etc och allmänt 1800-tal extra välkommet.
Inspiration hittas här: http://www.pinterest.com/frauleinfrauke/victorian-asylum/ 

Lördagen den 29 November
Nalen, Regeringsgatan 74
21.00 - 02.00
180 SEK + avgift / 220 SEK i dörren
Biljetter: www.nalen.com
www.bichard.se 

Showen:

Aurora Galore (uk) - Petite Powerhouse
Tattooed Neo Psuedo- Drag Burlesque, Fire and Circus Performer som vann det prestigefyllda priset “Most Innovative” under årets Burlesque Hall of Fame i Las Vegas

The Baaron (fin) - with Nipples of Steel
Denna finska side show-ikon och tillika Official Guinness World Record-hållare för “World’s Strongest Nipples” kommer och förför och förfärar på äkta 1800-tals-manér

Ziegfried from Moulin Noir - Extravagant Ringmaster!
En annan- svensk- ikon när det kommer till cirkus, freak show och extravagans är Moulin Noir och Burn Out Punks egen diva, för första gången konferencier i FFPs dårhus

Fräulein Frauke - The Naked Nymph of the Weimar Republic
Med en fantasi och personlighet som Fräulein Fraukes hade hon garanterat blivit inspärrat för antingen det ena eller andra… Men här håller hon i trådarna och ser till att patienterna tar sina mediciner…

POP COB - makes popping popcorn into an art of phallic frenzy and disco

Harley Queen - The burlesque anti-heroine is here!
En av våra egna! Vår fantastiska stage kitten tar ett stort kliv och visar upp sig som fullfjädrad burlesqueartist med futuristiska vibbar… Hon är också del av nybakade burlesquetruppen Vaudevillains Burlesque Variety.

DIE FOSSUM - Can a broken heart make you insane?

PLUS: Janne Sjöblom Trio, överraskningar och fullkomligt fantastisk musik av Fashionasti som DJ i stora salen och Naughty Sweetie hovhållandes i Harlem. 

Varmt välkomna önskar
Fräulein Frauke och John-Paul Bichard

Le Week-end!

Helgen var strapatsrik, som vanligt. Uppsatsen på fredagen, träffa 8 månader gamla brorsdottern och sjunga karaoke på lördagen, mer plugg och träffa syster yster (direkt från Amsterdam) på söndagen.
Trots allt pluggande blir betyget en härlig helg!

Fanny skriver uppsats

Jag ser ett mönster i hur jag skriver mina uppsatser. Jag väntar till de allra sista dagarna, har dundermigrän och stressar ihjäl mig. Bra plan. Detta var fallet i fredags då jag stängde in mig i gästrummet (med migränen såklart) och skrev en uppsats till Linguistics-kursen. Följ min resa till en färdig uppsats:
Japp, helt loony efteråt, 12 timmar utan mat och vila does stuff to you. Men jag lyckades iaf skicka in nånting, så är stolt ändå (och ja, självklart ska jag börja med sista uppsatsen i god tid *vissel*)

När man berättar att man är vegetarian...

Kul serie jag hittade av Lisa Ewald!

Tillbaka i stan!

Så. Då var man tillbaka i stan efter att ha spenderat 4 dagar utan Nicklas (!) på landet. Min far kom hem från Malaysia med alla möjliga åkommor, där knäont var det värsta, och jag pysslade om honom i några dagar. Väl där ute så läste jag en hel del till skolan, gjorde mitt nya parspel (bara att klippa ut och laminera skiten nu :S), skrev en uppsats och firade pappa på fars dag med present, rosor och så bakade jag världens godaste kladdkaka med bara Lindt 70% choklad. Vi spelade även mina hemgjorda spel såklart :) (mycket populärt, och mamma vann med 20 poäng mot pappas 19!)
Hade det härligt där ute, men saknade katterna, och Gears, och öh, ja Nicklas då såklart ;)

Kämpar och kämpar


Me every day


Halloween 2014

I lördags åkte vi hem och förfestade hos Felicia och John. Vi hjälpte varandra med smink och kläder och drog alla ut i Halloween-natten.
Hon skulle till restaurangen MELT för att uppträda, och vi skulle också till Söder för att gå på fest hos Lucy.
Mycket vackert utklädda människor, god bål, tävling, bra musik (Nicklas stod för typ hela listan, han har spenderat timmar på att lägga in låtar! :P) och så fint pynt!
Nicklas vann (såklart) kostymtävlingen, kul! Tvåa kom Emil och Agnes från Göteborg, utklädda till The Mad Hatter och Alice i Underlandet. Trea kom Anders och Jenny, utklädda till "Döden" (med schackspelet och allt!) och bara läskig Lieman.
Massa små bonuspriser delades också ut till personer i fina kostymer. Felicia kom förbi en stund efter sitt uppträdande och hon vann välförtjänt en liten Jaegermeister för sin Snövit-utklädsel.
Lagom till när piano-allsången började vid halv 3 drog vi oss hemåt! Vi hade väldigt trevligt! :)

Happy Halloween!!!


Fjärilshuset + parmiddag!

Vi har fullt upp som vanligt. Jag har en uppsats som ska in på måndag. Har jag börjat skriva på den? Neaej... Fast den är inte lika svår som förra, så jag är aningen mindre nervös såhär ett par dagar innan. Vad gör vi hela tiden då (när vi inte skriver skolarbeten)?
 
Jo, vi har möte med Fjärilshuset för att eventuellt ha bröllop där (Grand Hotel verkar skita sig, vi får se hur det blir!), vi går på spelmarknader i Sickla (Geek Market idag 11-16!), har parmiddag med Kristofer och Maria och ikväll är det Halloween/maskeradfest! Så, ja, fullt upp.
Nicklas kommer vara en hipp variant av Tin-man (Wizard of Oz) och jag kommer vara mig själv (en djävul) ikväll ;P Det lutar åt förfest hos syrran med tillhörande smink och hår, yaay!