Nerd alert!

Köpte den här energidrycken från Ebay, I'm such a nerd.
Jag ska dricka den när jag är färdigutbildad (om 5 år och 2 månader)

Haha! Inte lätt att vara svart katt-ägare


Oktoberfest III

Så var det dags för årets höjdpunkt, Jonas årliga Oktoberfest, som han och Sophie anordnar hemma hos honom i Spånga! Vi klädde upp oss till tänderna och tog en buss från vår port till hans port.
Väl där blev man mött av en massa finklädda människor, en tema-pyntad lägenhet, kringlor med dipp, tonvis med öl, en trekamp, roliga lappar på väggarna, en film och ett quiz om sagda film. Amazing!
Nicklas, der könig från förra året, var stilig i sin vanliga utklädnad och kronan. Jag hade besök av Felicia innan och hon gjorde mitt hår och smink (sweeeet!)
Första grenen var quizet om filmen!
Andra grenen var ett minispel från "Oktoberfest"-DS-spelet han fick av oss första året. Servera så många öl du kan till buttra och arga människor. Jag fick 29 poäng (bästa tjej!), Tommy 35, Nicklas 37 och Fabian serverade hela 45 ölsejdlar!
En av kvällens (många) höjdpunkter var när självaste Fräulein Frauke besökte oss och körde sitt paradnummer! Kul, och uppskattat!
Tredje grenen var en favorit från förra året, håll-ut-armen-med-en-full-ölsejdel-så-länge-du-kan. Inte min favorit, men jag höll ut i hela 46 sekunder! OMG
Nicklas gjorde bra, runt 2½ minut.
När grenarna var över var det poängräkning och prisutdelning!
6 personer (jag bland andra!) kom på delad tredje plats, tvåa kom Nicklas och vann gjorde Tommy. Här har vi die könige:
Det var förstås en episk afton. Glada människor fyllda av öl!
De flesta tog något tåg där vid 00.30 när tävlingen slutade, några modiga få stannade kvar och körde Bier Pong (vi (Nicklas mest!) har gjort 38 olika laminerade Beer Pong-kort som vi gav i present, nu fick vi testa dem!)
Det dracks Jaegermeister istället för öl och mitt lag vann (trots att Fabbe kastade en boll i sin egen mugg.. :S)
Efter Jaeger-pong var det Rock Band 2 och Beatles: Rock Band. Sedan började folk somna och det kändes rätt att åka hem. Men då var ändå klockan 03.45, inte så pjåkigt!
Man tackar värdparet för en så jävla angenäm afton (för bara angenäm duger ju inte) och konstaterar att vi längtar redan till nästa år!!

Nicklas i ÄNNU ett SM!

Ja, det är sant. Idag spelade Nicklas i slutspelet av Pac man-SM, på Retro Games. (en mässa med retrospelsmaknad, massor med arkadmaskiner och flipper på free play, anordnat av polaren Blomman, en succé, jättekul!)
Han åkte dit igår (det var vid Odenplan) och testade lite, sa sin poäng. Imorse (kl. 7...) fick han sms att han var en de 10 som kom vidare till slutspel! Så, trots att vi var sjukt bakfulla efter gårdagens Oktoberfest, drog han iväg och körde!
Hittade denna bild på FB, där ser man Nicklas! Lång historia kort, de spelade mot varandra två och två, och i första matchen gick han möta ingen annan än vår goda vän Martin Lindell! Nicklas körde först, spelade bra (han hade övat en gång innan och fått 23 000 poäng dock), fick 16 960. Martin kommer in, Nicklas känner sig självsäker. Hans poäng bleeev: 17060! 100 ynka poäng vann Martin med, och gick vidare. Osis. Även om han slagit Martin hade han inte kommit så mycket längre, folk var jätteduktiga! Vinnaren blev vår vän Tommy Eriksson, med 47 000 poäng!
Kanske är bra för Nicklas ego att inte alltid vinna ;)

Evil teachers


Pretty much


Bilder från helgen

Har varit aningen frånvarande (men ja, tydligen hinner jag ändå gå på fester och dylikt) på grund av min uppsats som jag skickar in as we speak. Har hållit på så jäävla mycket, läst hela internet, men ändå är den inte så bra som jag vet att jag skulle kunna göra... Satsar på godkänt nu under skolan, så det hoppas vi på! Fick reda på idag att mitt feta vocabulary-test gick bra, klart godkänd, puh! :)
Det sociala livet får dock inte påverkas! Vi träffade Adam i onsdags och käkade grekiskt hemma hos oss och spelade en hel del Super Smash Bros. 64, like the good old days. Vi fick officiellt fråga honom om han ville vara toastmaster på vårt bröllop - och han sa ja! 
I fredags var det parmiddag med Johan och Lynn (Joynn? Lyhan?) på restaurang Kristall, Kungsgatan. Vi var inte så imponerade av servicen tyvärr, men desto mer imponerade av sällskapet! Superkul var det, dock var Johan fortfarande sjuk och trött, så vi skildes åt efter maten. Ser dem på lördag igen (vilket är bra, så jag slipper få abstinensbesvär)!
På lördagen mötte vi upp Fabian vid Odenplan och åkte gemensamt till Finnboda för att besöka Anders och Jennys (Jender!) nya lägenhet! Den var sjukt fräsch och festen likaså (den började sofistikerat, men kan ha spårat mot slutet. Konsekvenserna av att ha en för god bål och vara frikostig med drickat!)
Första delen av kvällen spenderades med 8-åriga Rebecca! (where there is a child, there is Fanny) Och så fick jag träffa gamla polare från högstadiet i Trosa! (Anders + styvbror gick i den skolan också och håller tydligen bra kontakt med folk!) Det fanns även trevliga Stockholms-bor på plats (de där Johan och Sophia (eller något sådant) på bilderna ovan är ett par trevliga prickar). 
 
Nu när min uppsats (alldeles strax) är inskickad ska jag belöna mig med lite fruktnappar och päronsoda!

Snälla Ryska Posten gör sitt bästa..

Detta hände Ingrid förra veckan, haha. (en annan budfirma försökte varna att det var poliskontroll längre fram, men hon sket i det) :)

Alltför sant...

 
(fast idag måste jag vara uppe eftersom min första essay plan ska vara inne imorrn...)

Nicklas på Octbooberfest 2014!

Här har vi bilder från i lördags när Nicklas var med på Octbooberfest 2014! En välgörenhetsgala för Rosa Bandet och forskning i bröstcancer! Alla intäkter från lotteriförsäljningen och kalenderförsäljningen (de har gjort en Octbooberfest-kalender! Och nej, tyvärr är inte Nicklas med =P) gick DIREKT till cancerfonden, awesome!
Såhär vackra var vi:
Vi var där perfekt när dörrarna öppnades kl. 20. En timme senare var det dags för Nicklas debut på en (burlesque-) scen, då han var med i The Tassel Twirl Championship!
Det tog närmare en timme att raka hela hans ben, sedan lade vi på puder, eyeliner, mascara, rouge, läppstift, strumphållare och så förstås tassels! Stilig kaaaarl!
Det var 13 deltagare. Alla blev uppropade både före och efter showen. När man åkt ut från tävlingen (dvs båda tasslarna slutat snurra) så lämnade man scenen nämligen.
Här är den fantastiska konferenciern Reuben Kaye:
Och här är domarna: Sydni Deveraux, Tigger och Mrs Murphy
Tassel to the death!
De fick lite uppdrag att göra (för att folk skulle åka ut snabbare), upp med en arm, upp med två, stå på ett ben, gå ner på knä osv.
Eftersom Nicklas mer har övat på att tassla länge ("sätt klockan på 10 minuter, jag ska tassla hela tiden!"), så var det inte så lätt att gå ner på knä till exempel. Över huvud taget kan inte en kille klara det en längre tid, man måste ha lite mer fett på rätt ställe.
Jag är jättestolt över Nicklas dock, han blev bästa kille (två andra var med) och åkte ut först som femma! (alltså kom han på sjunde plats). 
Han stod och gömde sig i bakgrunden (trots att SVT var där och spelade in en dokumentär OM HONOM, men han är lite blyg) :P
Han hade lätt det snyggaste stage-namnet! Alla tjoade som fan när han blev presenterad! :D
Han, och jag såklart, tyckte det var jättekul hela upplevelsen. Roligast var tydligen att vara backstage med alla andra, det missade dock jag. 
Vi bjöd in alla vi kände, men bara dessa underbara två dök upp. Jag är jätteglad att jag hade någon att prata och peppa och tjoa med i publiken. We love you guys!!! Konferenciern blev sjukt kär i Anders också, och jag har nästan övertalat honom (och henne) att han borde vara med i tävlingen nästa år! :P
Tävlingen var ju bara inledningen till själva föreställningen, 25 burlesqueakter från hela världen följde! Här är min vackra syster med hennes cupcakenummer!
Fantastisk kväll, såklart! Se min film på Octbooberfesten (Nicklas åker ut rätt snabbt, men man får se vinnaren, hon var verkligen awesome!)

Min första (och sista?) alleycat!

Ja, jösses. Vi fick sälja våra biljetter till The Cat Video Festival (ja, en festival som visar timmar av kattvideos!) på Södra Teatern igår för att attenda Josef och Ingrids alleycat mot rasism! Går ju inte att missa. Vi cyklade från Fridhemsplan till starten vid monumentet La Mano på Katarinagatan. Rekordmånga ville vara med och stå upp mot rasism! Snyggaste spokescarden ever hade de gjort också:
Sophia "Chicken" Törnblom vågade inte tävla mot mig, så hon var checkpoint istället. ;) Här peppar vi innan!
Bästa arrangörerna:
Mycket folk, många jag känner, kul!
Själva loppet... gick... bra... Nicklas och jag skulle köra tillsammans, eftersom det var min första tävling. Starten går, vi rusar till cyklarna, kollar på adresserna och så PANG! så försvinner han iväg, skiitsnabbt. Tog all min energi att komma ifatt honom, och sen tog han mig uppför två feta jävla backar det första han gör (OCH skäller ut mig för att jag inte hörde ett direktiv han sa). Men annars var det... kul. :P
Det fortsatte ungefär likadant hela loppet, jag cyklade livet ur mig och han chillade. Adresserna var kopplat till temat, jättesmart och kul! Kommer aldrig förlåta dem dock för att vi var tvungna att åka ända bort till Universitetet... :S
 
Trots att jag sa hur jag ville ha min begravning (om jag dog under loppet) och hade en håll jag aldrig upplevt tidigare, ville kräkas, och fick smärtor i bröstet så var jag ändå förvånansvärt pigg när man väl kommit i mål, och resten av dagen! (den enda träningsvärken jag har dagen efter är i axlar och rygg, av någon anledning...)
Nice att se Nicklas pappa Peter där i mål! Han missade precis starten, men fick inte vänta länge på de första som kom i mål på bara 41 minuter och 46 sekunder! (Wihk, han som vann alleycaten jag anordnade!)
Vi kom i mål på 1 timme och 12 minuter. 30:e och 31:a plats. Vet inte riktigt hur många som var med, får återkomma med det (lätt över 50 pers iaf!)
Är inte alls (läs sjukt) bitter över att jag varken lyckades bli bästa tjej, andra bästa tjej eller tredje bästa tjej (ett gäng med 3 tjejer kom i mål 5 minuter före oss, två av dem cykelbud!), inte heller bästa icke-bud (vet inte vad han fick för tid, men det var säkert många icke-bud före mig), inte bästa tjej-icke-bud (för hon körde med bud-tjejerna) OCH inte heller bästa första-alleycaten. Så många chanser, men nada. Som sagt, inte bitter. :)
Det är ett ständigt pågående krig mellan Nicklas jobb Crosstown och Ryska Posten, och även om en av Ryssens bästa åkare (Batman) inte körde idag så blev det ändå:
1. Ryska Posten (Wihk)
2. Ryska Posten (BabyDiamond)
3. Crosstown (Morgan - han körde för Bring förut, men har bytt till CT nu, så vi har iaf någon som kan ta upp kampen, yay!)
4. Crosstown (Peio - han var den enda svensken som slog Nicklas på EM, en 8:e-plats fick han!)
5. Crosstown (Knutsson)
 
Ryssen tar de absoluta topplaceringarna, men sedan är det bara Crosstown! (och Nicklas borde ju varit där nånstans efter tredjeplatsen också, om han inte hade kört med mig)
 
Det ska dock sägas att bästa tjej blev Jennifer, och HON är Crosstown, weeee!)
Jag må ha svurit under själva loppet att aldrig köra en alleycat igen, men man ska aldrig säga aldrig (kanske bara ska jag inte köra med Nicklas igen, hmm...)

Ikväll kör vi!!!

Nicklas har övat på att tassel twirla inför kvällen tävling, vitt puder är inköpt, kostymen struken. Ingenting mer att göra än att köra!!!
Ni ser Nick the Dick (hans stående smeknamn i min familj, haha!) i mitten!

Monsters of Fim

Här var det fullt upp, som vanligt. Vi befinner oss just nu i familjelägenheten på Fridhemsplan, med alla djur och en resväska, för nu när Stockholms Burlesquefestival håller på i helgen lånar vi ut vår lägenhet till inte mindre än 5 (!) internationella artister. Hoppas att de får plats...
Har pluggat för fullt till provet jag hade idag (det gick bra, massor med svåra ord var det på. Borde få godkänt!), och Nicklas tyckte det var en jättebra idé att boka biljetter till the most awesome filmfestival ever: Monsters of Film.
Så vi har gått på en film i onsdags, en film igår, torsdag, och ska gå på tre filmer idag!
Kevin Smiths Tusk var bara fantastisk. Hemsk, horribel och förskräcklig (jag grät floder och alla andra satt och GARVADE, fyfan), men bra. (Man, lilla Sjätte Sinnet-Haley Joel Osment har inte åldrats väl!)
Igår såg vi svensk indieskräck; Faust 2.0. Fem småfilmer med olika regissören och crew, de första två var väldigt bra, de tre sista inte lika bra, tyvärr.
Idag är vår sista dag dock på festivalen eftersom lördag kväll är det burlesque och söndag kommer vi vara trötta efter burlesquen dagen innan (det är en horror-frukost kl. 11 med 40-årsjubileumsvisning för "Motorsågsmassakern" - restaurerad och snyggare än nånsin), tråkigt!
Vi är exalterade över ikväll iaf, och det finns fortfarande biljetter kvar!
5 dagar, 30 filmer, 5 biografer
Trailer till festivalen!

Västerås + Retrogathering 2014

Vi hade en kanonhelg från i fredags eftermiddag när vi tog bussen (inte tåget, pga "sabotage" vid Bålsta) till Västerås. Retrogathering hade en deal med ett par hotell och vi bestämde oss för att sova där natten till lördag!
Best Western Hotel Esplanade var mycket trevligt. Vi checkade in, lämnade våra prylar och drog sedan ut och kollade in staden (och letade efter matställe)
Mysig pub/restaurang i närheten av hotellet blev det. Supergott!
Vi funderade på att gå på bio, men drog istället till hotellrummet med en fet påse godis och såg på film på datorn & spelade Magic the Gathering (måste ta upp det igen, har ett par klasskompisar som spelar det!)
 
Upp med tuppen nästa morgon för att hinna njuta av den fantastiska frukostbuffén, innan mässan öppnade kl. 10. Kanelbullar också, förstås. Mätt blev man! 
Kö in till Växhuset där Retrogathering hölls!
Vi ville komma in och kolla själva marknaden så fort som möjligt, så man kan fynda det bästa, men jag anmälde mig till en Tetris-tävling till SNES och gjorde den istället (vann första rundan, förlorade andra. Min kontroll drog åt vänster hela tiden, blev helt psykad..). Vi hann iaf köra några rundor på marknaden, såklart.
Plötsligt var det dags för kvalet till Pong. 32 personer anmälda. Nicklas är pepp, inte så nervös (det är mer jag som är). I första omgången får han möts MXS, superduktig kille som fick en tuff lottning. 15-5.
Man spelade ända tills semifinalerna i första omgången, sedan var det slutspel kl. 17.00 på eftermiddagen. Nedan till vänster spelar han åttondelsfinal mot "Pinge", den svenska mästaren 2012. Han vann med 15-9. Sedan mötte han "Jsundh" (på lilla skärmen, det spelade på två samtidigt) och vann med 15-5.
Efter det fick vi vänta på slutspelet några timmar. Men det gör man så gärna. Vi drog och käkade på ett supermysigt kafé. Fördrev tiden med lite Magic. 
De har dedikerat ett helt rum med gamla konsoler och apparater, och där testar man spel. Så det gjorde vi.
Mer shopping, föreläsningar vid stora scenen, en tävling i Tekken (fan att jag inte anmälde mig till den, jag hade vunnit!). Hejade på polaren Cleareyes.
Till slut var det dags för alla slutspel i stora salen. Gaminggrannarna Emelie och Dave möttes i finalen av Tetris, där vann Dave tätt med 2-0. Finalen i Tekken avgjordes också.
Och så var det såklart dags för semifinalerna! Dave (som Nicklas slagit ut två gånger i just semin) fick denna gång möta "Nize", förra årets vinnare. Dave fick se sig besegrad med 10-15. Nicklas mötte "pongnoob", som spelat väldigt bra hela turneringen, och vann med 15-6.
Bam bam bam! Nicklas är i final! Yay! Han möter sin nemesis, Daniel ”Nize” Engdahl, som slog honom i finalen förra året, med 15-10. Wow, vad sugen han var på att vinna, och det gjorde han. Nicklas "Klippan" Barklund, tog det mesta och paret hade superlånga dueller varje boll. 15-10 (haha, samma poäng!) vann han med.
Efterlängtad och rättvis vinst! Sjukt snyggt specialdesignat pris han får behålla, sitt namn ingraverat på guld-ponget, massor med andra fantastiska priser!
Ettan och tvåan!
Ett ärevarv med pokalen i handen för att showa lite för vännerna, sedan drog vi direkt till ett tåg 17.41. Det blev väldigt perfekt. Nöjda med vår dag och vår Västerås-vistelse, minst sagt!
Ut och käka på restaurang i Sthlm på kvällen och så fira med Jonas, Sophie, Daniel och Alex. De är bäst på att peppa en SM-mästare! Tack för det guys!!
Hem och packa upp väskorna. Blev inte jättemycket handlat i år, lite småprylar (det till vänster!). Allt till höger är faktiskt Nicklas priser! :O Ungefär lika mycket på båda sidor. Se Nicklas väg i turneringen ända fram till guldet:
Efter en lugn söndag kan vi konstatera att vi har haft en toppenhelg!!!

Off to Västerås!

Imorgon är det Retrogathering, retrospelsmässan, i Västerås, men vi drar faktiskt dit redan idag!
Vi tar in på hotell, käkar romantisk middag och kommer dit när dörrarna öppnar imorgon bitti, moahaha!
De hade specialpris för folk som skulle på mässan, plus att då slipper vi gå upp tidigt på lördagsmorgonen och åka tåg då. Vi känner oss väldigt smarta.
Alla får hålla tummar och tår när Nicklas tävlar i sitt tredje Pong-SM imorgon! Han har ju kommit tvåa 2 (!) gånger och vill verkligen knipa guldet (skitsnygg vandringspokal). Så tänk på honom vid 12-tiden och så slutspelet vid 16-tiden! Det har gått bra här hemma om man tittar på statistiken; 53-1 till honom mot mig...
Förväntar mig en full resväska med prylar när vi kommer hem! So long!

Har bara bott här i drygt 4 månader...


Stockholm Burlesque Festival

10-11 oktober arrangerar Felicia och John, återigen, Stockholm Burlesque Festival. Vi tar våra djur och skolböcker och flyttar till Fridhemsplans hela helgen, och 3 artister kommer och bor i vår lägenhet. Jag ritade en logga till eventet:
(ja, den liknar min alleycat-logga, men det var för att hon gillade den så mycket som hon ville ha en liknande!)
 
Det roligaste är förstås att allas vår Nicklas ska stå på scenen (!) på lördagen och vara med i tävlingen "Octbooberfest", en tävling i den nobla konsten "tassel twirling", att snurra på brösttoffsar. Vi får se om några kommer och kollar, jag inser att jag är lite sent ute att bjuda in folk...
 
Här kommer mer info om festivalen, hämtat från Facebooksidan:
Fräulein Frauke and John Paul Bichard Proudly Presents the 4th International Stockholm Burlesque Festival - a “Smörgåsbord of Sin”!

Established in 2010 by Duchess Dubois and The Amazing Knicker Kittens, the fourth incarnation of the Stockholm Burlesque Festival will be more extravagant than ever! A fun-filled weekend packed with tease, humor, politics and glamour in this “Venice of the North” and the two historical and beautiful venues: Södra Teatern and Nalen.
We have performers from not less than 13 countries over three continents and in all differents styles, genders, forms and a mix of classic and neo burlesque, queerlesque, boylesque, circus, drag, music, dance and cabaret. The line-up stretches from over the top troupe numbers, to cheeky duos and fantastical solo acts in a colorful whirlwind with Australian superstar and “Fräulein Frauke Presents” favorite Reuben Kaye as our host. 

The festival also offers great DJ’s, live music, an international photo exhibition, Pink Ribbon campaign fundraiser - “Octbooberfest”, workshops, red carpet event, delicious weekend offers and launch evening at the famous burlesque bar: Melt

Friday Extravaganza
Our Friday show will be an elegant, sophisticated and luxurious feast for the eye at the beautiful Södra Teatern. A fully seated show in one of Stockholm’s most lavish theatres offering acts from all over the world and a mix of both classic and neo burlesque, boylesque and cabaret.
Södran Bar will be open for mingle 17.00 to 01.00 and from 19.00 - 20.00 a glamourous red carpet event.
 
Saturday Spectacular
Saturday offers a wild party at the gorgeous 1930’s Nalen Ballroom and a showcase of acts from all over the world in a mix of both classic and neo burlesque, boylesque, drag, cabaret and dance. Two dance floors with fantastic DJs as well as a photo exhibition.
The evening starts of with our Cancer research fundraiser gala “Octbooberfest”- the Tassel Twirl Championship where three wonderful winners will be crowned. There will be drama and fun glamour, famous judges, as well as amazing prizes for the audience to win in our Pink Ribbon raffle.

Södra Teatern - Friday October 10
Mosebacke Torg 1
19.00-01.00 Show starts at 21.00
TICKETS: www.sodrateatern.com

Standard ticket 275 SEK (+ booking fee)
Door ticket 325 SEK (If there are any left)
 
Det roligaste är ju dock Octbooberfesten, för då ska som sagt Nicklas vara med. Här kan du läsa mer om den! Hela meningen med galan är att samla pengar till cancerfonden, och man kan då skicka pengar i ett sms i någon av de tävlandes namn, och den med mest pengar insamlade, får ett pris på scen! Jag ska kolla upp vad numret var dock, vet bara att Nicklas har nummer 7..