Facit och pysselprojekt

Lever livets glada dagar ensam med katterna på landet (ja, det spelas tv-spel). Har inte meddelat på bloggen vem som vann sista adventstävlingen, på korsordet. 10 duktiga personer löste korsordet såpass att de fick ut svarsordet/orden SANTA CLAUS. Lottade fram Jennifer som vinnare, som får en Trisslott på posten! Vill ni se facit är det bara att klicka på bilden!
På fredag kommer Crosstown att kunna ta fram julklappen de fick av mig, en väggkalender med cykelbudsserier. Gjorde den genom Vistaprint, de blir väldigt bra.
Skrev in alla som jobbar/jobbat/har anknytning till Crosstowns födelsedagar :P
Ett annat projekt jag har pysslat med var en adventskalender med små paket hängade på en julgran skapad av en gammal flyttkartong och en grön fleecefilt. Min vän i England fick öppna 25 fåniga/roliga presenter i december. Nyckelringar, godis, Trisslott, block, kylskåpsmagnet, hemgjorda grejer osv. Kul var det iaf att göra :)
Imorgon är det nyårsafton, jag åker in till stan från landet för att käka middag och ha trevligt med lite folk i Spånga (sedan ut igen med bilskjuts, har ju katterna här). Vi ses nästa år!

Post-christmas

Jag har haft en lugn och trevlig jul. Alla har åkt tillbaka till Stockholm utom jag och föräldrarna. Jag kommer vara mycket här ute nu under januari innan jag åker till England 3:e februari.
Julafton var trevlig, god mat osv. Fick bra julklappar: teaterbiljett till Fantomen på Operan i november, en fransk kokbok, sockor, smink, tvål, grejer till köket, biljett till Burlesqueklubb, bra filmer och så lite väl behövda pengar till England-resan.
Nu snöar det en massa här, jag kollar på film, spelar spel och gosar med katterna. Missa inte sista tävlingen som går ut ikväll vid midnatt!

God jul!!


Sådan matte, sådana katter


Julbak och julgranspyntande

Haft en mysig dag när syster Felicia kommit hit. Pyntat granen, bakat Batman-pepparkakor och ett Eiffeltorn-pepparkakshus, spelat brädspel och slagit in presenter.

The struggle


So cute


Lucka 20: Adventstävling!

Sista adventstävlingen är ett korsord (som tog tusen år att göra..). Antingen tar du en print screen och löser den i Paint eller dylikt, eller (om du är riktigt ambitiös) så skriver du ut korsordet och löser det för hand. 
Ta bokstäverna i de gula rutorna och bilda ett juligt ord. Korsordet är på engelska, och således också svarsordet. You can do it! Feel free att googla så mycket du vill. ;)
Alltså, lös korsordet såpass att du får ut alla gula bokstäver. Kommentera nedan och skriv
1. Namn
2. Mailadress
3. Det juliga (engelska) ordet/orden
4. Vilket pris du vill vinna (Triss-lott, serie eller pärlplatta)
 
Tävlingen avslutas på söndag 27/12 kl. 23.59!
 
Förra tävlingen "Finn minst fem fel" klarade fyra personer. Det fanns 7 fel, facit kan du se här.
Jag drog vinnaren Nick, som kommer få en Triss-lott! (rättvist att han får vinna efter åratal av att göra tävlingarna men aldrig få tävla)

Totoro-pärlplattor och Trosa-vistelse

Har haft sista dagen i skolan, och fikade då med bästisarna Linda (som fick hemgjorda kylskåpsmagneter med Min Granne Totoro-tema) och Georgos (som fick brädspelet Kittens in a blender). Rim fick ett par örhängen med grodor :) (när man är pank blir det mycket hemgjort..)
Skrev ett hemskt hemskt prov på tisdagen, som jag hoppas att jag får godkänt på, annars kan hela min England-resa kanske vara i fara, och igår vid midnatt lämnade jag in sista uppsatsen. Nu har jag officiellt jullov och har landat ute i Trosa med katterna, brorsan + tjejen. Nu väntar mys, god mat, spel, frid och fröjd (så skönt efter en så sjukt jobbig höst!)

True story about cat lady


Många frågor blire

 

That's what she said

 

Olika prioriteringar..


Irriterande människor dom där


Hur det gick till när vi skaffade Daisy


Lucka 13: Adventstävling!

Facit från söndagens rebus var "Oh the weather outside is frightful", från låten "Let it Snow". Fortsättningen skulle då vara "but the fire is so delightful". 5 personer hade (mer eller mindre) rätt svar och jag lottade ut vinnaren Camilla, som kommer få en signerad originalserie!
 
Denna adventstävling är en simpel "Finn minst 5 fel". Kolla vilka skillnader du hittar från den övre bilden, till den undre.
 
Skriv
1. Namn
2. Mailadress
3. Minst 5 fel du hittat på den undre bilden
4. Vilket pris du vill vinna
Man kan vinna antingen en Trisslott, en pärlplatta eller en signerad serie/bild av mig. Jag lottar ut en vinnare efter avslutad tävling.
 
Tävlingen avslutas fredag 18/12 kl. 23.59
Lycka till!

Vill du hellre att jag ska hälla lite tevatten i?


Frank Sinatra 100 år!

Hyllar en av dem största genom tiderna som hade fyllt 100 år idag. Frank Sinatra. 

En förklaring


Påminnelse!

Glöm inte bort att tävla i första adventstävlingen som avslutas vid midnatt! 50 000 kr i månaden i 50 år låter väl inte helt fel? Klicka då på bilden!

The nerve of some people!


Tack tack :/


Har inte tid att stanna för något!

 

Tårta!!

Åkte till tjottahejti (även kallat Stuvsta) och en matbutik där idag för att jag fått massa kuponger som nyinflyttad. Fick en 6-bitars tårta gratis, man tackar :D

Vilken jävel!


Lucka 6: Adventstävling!

Då var det dags för den första adventstävlingen! I dagens lucka finner du en rebus. Om du löser rebusen så får du en fras ur en jullåt och jag vill att du ska skriva vilken fras som kommer härnäst i låten! För att göra det lite svårare så är rebusen på engelska i år! Det betyder att ser du en bild på en katt minus bokstaven T, så ska du ta ordet CAT, inte KATT (svaret är alltså CA, inte KAT). Har du några frågor är det bara att ställa dem i kommentarsfältet!
 
När du har listat ut frasen som följer lösningen i rebusen kommenterar du nedan och fyller i:
1. Namn
2. Mailadress
3. Frasen i jullåten
4. Vilket pris du vill vinna
Man kan vinna antingen en Trisslott, en pärlplatta eller en signerad serie/bild av mig. Jag lottar ut en vinnare efter avslutad tävling.
 
Tävlingen avslutas fredag 11/12 kl. 23.59
Lycka till!

Älskade fortfarande att spela..


Skyll dig själv

 

Namnbyte och reportage om Nicklas

Nu har jag äntligen lyckats byta namn på bloggen till www.fannysjoblom.se, istället för www.fannicklas.blogg.se, det var på tiden! Jag tänker dock skryta en sista gång å Nicklas vägnar (han är ju så dålig på att göra det själv) och länka till ett reportage om hur han vann Pacman-SM i slutet av oktober. 
 
Från artikeln:
Barklund kan alltså nu lägga ytterligare en medalj i prisskåpet efter att ha vunnit SM i favoritspelet Pong för en månad sedan. Han håller därmed snabbt på att etablera sig som en av de bästa retro games-spelarna i Sverige – om inte den främsta. Nu är det bara att vänta och se vilket spel Barklund väljer att erövra i framtiden.
 
Kolla in den själva här!

För en list-fanatiker..

#firstworldproblems #thestruggleisreal

Resan bokad!

Nu har jag köpt min flygbiljett till England i vår, woo woo!

Snilleblixt

 

Var nästan helt seriös


Julkalender!

Då var det dags igen! Den här tiden på året brukar jag lägga upp en "julkalender" på bloggen, med luckor som gömmer serier (och på söndagarna tävlingar!). Förra året gjorde jag en lång serie i delar, år 2013  försökte jag mig på att göra små minifilmer om en katt som rymde hemifrån (men fick avbryta den idén efter ett smärre mentalt sammanbrott), 2012 var det en serie om hur man firade jul år 2162, 2011 handlade julkalendern om snögubben Isak och det allra första året hade jag en serie som hette "Bad Santa".
 
I år, eftersom jag har haft väldigt fullt upp med flytt/skola/livet, tänkte jag lägga upp lite serier som jag ritat för mer eller mindre längesen, men aldrig publicerat på bloggen. Så nytt för er, men ytterst lite jobb från min sida, win-win :) Detta betyder att det är lite blandat serier om Fannicklas, Burger King, från Kafé-tiden, cykelbudsserier och så från i år. Om ni skulle tycka att det är sorgligt att läsa om mig och Nicklas som ett par så får ni helt enkelt tänka att serien är helt och hållet påhittad, handlar om några andra människor, eller tänka som jag, att det var ett superfint förhållande och att jag är glad att jag har varit med om det!

Önskelista 2015

I en ny lägenhet (då man delat upp alla sina saker på hälften) och då man ska resa och bo i ett annat land i 5 månader så finner man sig behöva vissa saker. Här är årets önske/jag behöver-lista!
Ok, vissa saker man inte nödvändigtvis måste ha, men man ska väl få ha kul också ;)