Celebert besök och improvisationsteater

Igår städades hela lägenheten (bra att få besök ibland) och Peter, Martin, Paola och Leonora kom över!
Hon höll xbox-kontrollen helt fel, det måste förstås åtgärdas om hon ska bli en liten gamer ^^
Efter deras besök drog vi in till S:t Eriksplan och käkade sojaburgare på en grill där (inte många i stan som har det, fet-god!). I en liten mysig teater på Sigtunagatan såg vi våra goda (nygifta!) vänner Jenny och Tommy i improviserad Hitchcock.
Publiken väljer en plats, i denna föreställningen blev det den Transsibiriska Järnvägen. Ingen har någon aning om vad som kommer hända, inte skådisarna heller, allt hittas på på plats. Mycket kul att se, "vår" föreställning handlade om Elsa (Jenny) som letade efter sin fästman (Tommy) på tåget och mystiska saker händer runt omkring dem. Superkul och superbra var det!!
Det är två föreställningar kvar, en ikväll och en imorrn, kl. 19. Gå om du har chansen!! Biljetterna köps på www.dramatiska.se

Bröllopsbilder done wrong

Lite passande kommer här några mer eller mindre katastrofala bröllopsbilder. Gå in och kolla här för att se alla roliga bilder!

Arbetsskador efter att ha jobbat på BK i 6 år...

(obs! Arbetsskada #4 är aningen överdriven (men kontentan är densamma))

Vackert vinterlandskap

Nya lektionssalar med ny kurs. Hittade en hemlig sagoväg till mina nya lokaler bakom Naturhistoriska Museet <3

Paj-fest!

Igår åkte jag direkt från skolan till Telefonplan för att fira Anders födelsedag. Temat var paj.
Ta med en paj, ät paj, prata paj, bada i paj, snorta paj, kasta paj, American Pie osv osv. Han fick en skämtbok av oss "The Gentleman's Handbook", med lite roliga tips och grejer. Bakade en lax- och purjolökpaj.
Vi var kanske 10-12 personer, 4 matpajer och 3 efterrättspajer blev det. Mycket gemytligt!

Zup?


Tillbaka till skolan

Här är det ganska dött. Har en lång lista på saker jag skulle vilja rita (det jag skulle rita under min långa julledighet. Som om det blev av liksom :P), men känner att jag inte har tid, som vanligt. Skolan började i måndags, jag läser nu en kurs som heter "Utbildningens historia och plats i samhället". Snark!
(jaja, lite intressant är det ändå, blabla).
 
Jag har en helt ny klass nu, och en ny handledare (som verkligen vet hur man pratar länge om helt orelaterade saker). Har bara haft ett upprop med presentation, och vi har delats in i mindre grupper. Jag fick med mig mina tre bästistar från förra klassen, Georgos, Korosh och Linda, men ingen av dem kom i min nya studigrupp :(
Utom att "plugga" (hah!) så spelar jag en del och läser min (icke skolrelaterade-) bok

Så söt ^^


Fanny tipsar!

Jag lovar, jag är inte ett dugg partisk (bara pyttelite) när jag tipsar om en ny Facebooksida: Bror Flyktig. 
Varje måndag läggs en ny bild upp! Själv har man sett några stycken, de är väldigt bra! Skapade av Jonas Elfving och Mattias Hegerius. Check it out!

Stackars Nicklas ^^


En ganska naken almanacka

...och då menar jag inte Octbooberfest-kalendern som Felicia och John kokat ihop då hela försäljningen går till forskningen till bröstcancer! Jag menar cykelbudskalendern vi fick hem i fredags. Cykelbud från olika städer i Europa har tagit mer eller mindre utmanande och roliga bilder och så har det satts ihop till en kalender!
Från Stockholm har vi några vi känner väldigt väl, två från Nicklas jobb (Josef och Yohannes) och två från Ryssen (Batman & Baby Diamond). Bilden är tagen av Patrik från hans jobb också!
 
De ska då alltid spexa till det ^^
Nu försöker vi bara hitta en bra plats för kalendern här hemma :)

The second before...

Medan jag sitter och jobbar på inte mindre än två (!) uppsatser som ska in imorgon kl. 23.59 så bjuder jag på godingar från nätet (jag vet jag vet, jag svor på att aldrig vara ute i sista sekunden igen, men jag har faktiskt jobbat på dem i flera dagar! Lite i taget alltså ^^). Lägg till "The second..." innan varje bild :)

Galet uppskattad serie

Av alla cykelserier jag satt upp på Nicklas jobb är den här den absolut populäraste. Själv håller jag inte med, och jag är säker på att ni inte heller gör det, men fan vad mycket cred jag fick! Sms:en rullade in från hans arbetskamrater och jag har fått en beställning på en liknande serie av ett matföretag de skickade strippen till, haha!
Cykelbudshumor - inte för alla

Året 2014!

Just ja, jag brukar ju göra en liten utvärdering över året som gått. 2014 var året då Nicklas började jobba på drömföretaget Crosstown, vi flyttade från Saltsjöbaden till Solna, skaffade en till katt, Nicklas tävlade i två SM och ett EM, Fanny läste först tyska på komvux och kom sedan in på Stockholms Universitet för att bli gymnasielärare. Vi har vidare varit på ett bröllop, firat en 30-åring, en 50-åring och en 75-åring, vi har gått på burlesqueklubbar och Nicklas har stått på scen och tassel twirlat, vi hade 5-årsjubileum med vår tv-spelsturnering (och efter 5 vinster så pensionerade Nicklas sig), vi åkte till Norrköping, såg en Harry Potter-utställning och besökte Kolmården. Nicklas blev farbror och har tävlat i en massa små cykeltävlingar (s.k. alleycats) och Fanny har både arrangerat och tävlat i en! Ett minst sagt spännande och händelserikt år!
Det som spelades mest. Utan tvekan.
Cykelbuds-EM hostades i Stockholm!
4/10. Vi vaknade upp i ett hotellrum i Västerås, åt en god frukostbuffé, gick på tv-spelsmarknad och Nicklas vann SM-guld. På kvällen gick vi ut med goda vänner på trevligt cocktail-ställe.
25/7. Spel, bästa vännerna, båttripp med bad i 26-gradigt vatten, sightseeing i Borlänge m.m.
Sannerligen ett bra år! ;)

Grym serie om mörka tankar

Den här serien av Fran Krause talar till mig som har massor av mörka tankar, är rätt sur att inte jag kom på att rita den!
 

En hejdundrandes nyårsfest

Vi hade en super-nyårsafton med de trevligaste människorna i världen, en massa skumpa och dricka, mina avancerade snacks och så såklart lite spel och lekar.
Vid midnatt gick vi ut på balkongen och tittade lite på fyrverkerier och så gick hela gänget utom jag och Nicklas ner och kollade när Jonas sköt iväg sina! Jag fotade uppifrån lägenheten!
Vi höll på ganska länge (men inte galet), folk blev trötta och majoriteten tog taxi hem på småtimmarna :)
Fantastiskt nöjda är vi! Nicklas drog på sig en dunderförkylning dagen efter och det har tagit ett par dagar att städa lägenheten, men nu är vi nöjda och glada! Nicklas börjar jobbar på måndag och onsdag, hoppas att han är helt frisk då! Under tiden spelar vi en massa spel och myser här hemma, en bra start på 2015!