Om katter sms:ade sina ägare

Jag har världens tråkigaste humor, ja, men garvade lite för mycket åt de här konversationerna mellan en katt och dess ägare.

Cykelbuds-EM 2015!

Vi kommer alla ihåg förra sommaren då Stockholm hostade cykelbuds-EM i Stockholm och jag var med och hjälpte arrangera och Nicklas tävlade (och kom på 15:e plats, btw :P). Nu är det dags igen!
I den vackra staden Milano kommer EM arrangeras i år, nu i helgen! Nicklas tog isär sin cykel och packade ner den i en stor tygväska och drog tidigt imorse till Arlanda för att flyga dit och tävla! Det är tyvärr inte så många svenskar som kan åka (mycket att göra på jobbet nu för alla), men han, Josef, Arvid och Peio från Nicklas jobb Crosstown åker och Batman, Babe Diamond och Wihk åker från Ryska Posten. Riktigt duktiga bud, jag tror att många av dem har en chans att göra riktigt bra ifrån sig!
Nicklas har ingen dator med sig och kommer ha fullt upp, så jag vet inte hur mycket han kommer kunna rapportera därifrån, men efter EM kommer jag iaf kunna säga resultatet. Vi hoppas såklart att han kvalar in sig till söndagens final, för det första. Sedan får man se. Väldigt spännande är det iaf och vi önskar alla svenskarna lycka till!!!

Mini-dokumentären featuring Nicklas!

Ni kanske kommer ihåg när de spelade in en dokumentär under Burlesque-festivalen, då Nicklas var med och tassel twirlade. Vi var senare på premiären på filmhuset och drack champagne och de gick upp på scenen. 
Nu vet vi när den kommer sändas på tv: 7 juni 21.45.
Om man inte orkar vänta så länge kan man se på en förhandsvisning som ligger upp nu (vet inte hur länge). Det är bara att klicka på bilden nedan.

Hästserie

Kom på att jag inte visat upp serien som Sophie önskade sig då hon vann en av mina adventstävlingar. Hon ville ha något med henne, Jonas, mig och Nicklas. Och hästar. Trots att jag är världens sämsta på att rita hästar satte jag igång. Här är resultatet:
(Färglade i gråskala på originalet, men har inte orkat färglägga den scannade)
 

Serietecknande vänner!

När jag fyllde år förra lördagen så skickade Jonas och Sophie mig en fin födelsedagsserie och igår när vi såga på Andrea och Henriks fest så fick jag (det oranga) originalet! :)
Superfin och träffande! Jag gillar att de höll på länge och satt och svor över hur svårt det är att rita någon i profil. Been there, done that liksom.. Anyway, tack fina Jophie!
 

Min första egna lektion!

Den 22/4 började jag praktisera på Hagnässkolan i Upplands-Bro, det kallas VFU (verksamhetsförlagd undervisning, tror jag). Min handledare är Desirée, och hon är lärare i klass 7-9 i engelska och svenska. Jag (och Juliati, en klasskompis från SU) ska nu alltså följa Desirée i en månad och se hur det är att vara lärare och vad de har för arbetsuppgifter osv. Kul i jul. Utöver själva observeringarna så ska vi även ha våra egna lektioner. Jag hade min första igår, kl. 9 på morgonen. Var uppe till 01.30 och förberedde.. Jag skulle introducera dem för London, så jag skrev lite text, satte dit lite bilder och skrev några frågor.
Det gick jättebra, det var med klass 7:2 och de var veerkligen snälla och tysta under min lektion, yaay! De läste mycket fint (hade delat upp texten i 24 paragrafer så alla skulle få läsa lite var), många svarade på mina frågor, de skrattade åt mina små försök till att vara rolig osv. Weeee!
 
Har definitivt valt rätt yrke ;)