Happy Halloween!

Jag passar på att önska Happy Halloween med Jasmines födelsedagskort (fast på hennes stod det grattis på japanska), för jag vet ingen som gillar Halloween, läskiga saker eller rysare mer än hon!
Imorgon flyttar jag, weeeee!

Uppdatering!

Vad händer med allt då, undrar du. Jo, både jag och Nicklas har för det första nu äntligen blivit godkända av våra nya hyresvärdar med lägenhetsbytet vi hållit på med i närmare 7 veckor. Det betyder alltså att jag kommer att flytta till en etta i Stureby (gröna tunnelbanelinjen mot Hagsätra) nu på söndag, 1/11! 
Spännande! Håller på att packa för fullt här hemma.
 Också spännande är att jag har officiellt blivit antagen till University of Sheffield, och ska alltså flytta till England för att plugga en termin nu i vår! Exciting!!!
FAQ om detta:
Har du fixat boende än? - Nej, inte än. Det är något jag ska göra själv och jag ska kontakta universitetet och de har bostäder för utbytesstudenter. 
När åker du och när kommer du hem? - EDIT: Min termin startar 8 febrauari och slutar 11 juni, så ett par dagar innan och ett par dagar efter då antar jag.
Vad ska du läsa för kurser? - Efter mycket möda har jag lyckats lista ut att termin 4 läser jag "Engelska 3" och då får man själv välja vad man vill ha för kurser, två stycken. Det finns allt möjligt: "Creative writing", "Shakespeare", "Language and gender", "Grammar", "Movies and novels", "Poetry" m.m. Jag hör av mig vad det blev när jag valt!
Vad ska du göra med katterna när du är borta? - Tanken är att jag hyr ut min nya lägenhet MED katter till en väldigt pålitlig person som kan hantera bestarna. Lägenheten är på bottenvåningen med en skog utanför, så de kommer kunna vara ute mycket = ett plus.
Vad vet du om Sheffield? - Inte mycket alls, jag vet att det är en gammal stålindustristad som nu blommar. Tydligen är staden väldigt liten, så man kan gå överallt. ÄVEN: En av mina favoritfilmer "The Full Monty" utspelar sig där, så den ska jag se om inom kort! (kanske på min kombinerade inflyttnings/utflyttningsfest?)
Imorrn ska jag på informationsmöte, och då får jag veta mer om allt! Under tiden gjorde jag ett språktest för att få åka, något de tvingar alla utbytesstudenter i Europa att göra, så de ser om man behöver extra hjälp med språket eller om det är nånting. Fick högsta möjliga resultat :D (och det var jävligt svårt!). Så det bådar ju gott ;)

Grattiskort

Grattis till världens bästa Halli som klarade sin uppkörning idag!

I'm alive!

Hej. Jag har inte dött, det har bara varit mycket på sistone. Helgen med vännen från England gick jättebra, vi satte upp två tv-apparater bredvid varandra i vardagsrummet och spelade typ tv-spel i 4½ dagar i sträck (Nicklas var ändå borta). It. Was. Awesome.
Mycket skola/uppsatser/prov nu, ikväll drar jag och firar en kompis kompis födelsedag, sedan ska jag plugga i helgen! Eller rita.. Eller spela...

Too accurate

Det finns hur mycket som helst sånt här, men den här var mer träffande än vanligt
Har gjort alla skoluppgifter för en vecka framåt, nu städar jag lägenheten och gör mig klar att få hit en polare från England på fredag. Imorgon är det tandläkare, hänga med syrran och fira brorsans födelsedag med familjen.

Oktoberfest IV

I oktober varje år drar vi oss till Spånga för att vara med på Jonas och Sophies årliga Oktoberfest! Igår var det dags igen, och man var såklart sedvanligt förväntansfull inför kvällen.
Det bjöds på din egen kroppsvikt i öl, Jaegermeister, kringlor med dipp, cupcakes, wursts i mängder och mängder med chips/snacks.
Fyrkamp i år, som vanligt. Ölspel på någon slags smart-platta, "klapp-lek", håll-upp-den-tunga-jävla-öl-kaggen-så-länge-du-kan och såklart quiz om Oktoberfestfilmen!
Jag gjorde lite lagom bra (läs sjukt dåligt), kom delad andraplats på quizet, väldigt nöjd med det (ja, Nicklas vann den grenen. Och två till. Och kom tvåa i den han inte vann)
Väldigt trevlig afton, Nicklas stal kronan från förra årets könig, stackars Tommy (kom tvåa i år). Suverän kväll helt enkelt!
Årets höjdpunkt var ju dock nästan den årliga Oktoberfest-filmen (där yours truly spelar en liten roll i år, tihi!) Väldigt bra gjord, much epic, truly wow.

John Lennons 75 års-dag

Vi lägger upp en gammal teckning för att fira John Lennon som hade fyllt 75 år idag om han hade varit i livet.
Själv sitter man hemma ensam på fredagskvällen och gråter till Hunger Games-filmerna, istället för att skriva en av tre (!) uppsatser jag har att göra i skolan. Oh well.

En galen helg

På lördagsmorgonen gick jag upp tidigt och cyklade ut till Hagalunds Industriområde för att hjälpa till att anordna Cykelbuds-SM. Jag hade bett själv om att få en större roll än "bara" sitta i checkpoint, så jag var arrangörerna Josef och Anders lilla jojo som kollade att allt flöt på och delegerade jobb till volontärerna osv. Superkul (men lång) dag, tävlingen blev sjukt lyckad. Nicklas kom tvåa efter Jacob Wihk (som brukar vinna det mesta, ingen överraskning där). Trea kom Batman. Fantastiskt var det! Vill man se en massa bilder på folk ni inte känner kan ni klicka här, och så har vi Nicklas pappa Peters mapp på Facebook (med lite folk man känner) här
Efter SM drog jag hem lite snabbt, hann precis käka och sätta på mig min nya fina röda klänning och sen rusa till Nalen för att inte missa årets Octbooberfest kl. 21. Det var kul som vanligt, Nicklas var en sailor och kom faktiskt trea i år! Jag stannade under båda showerna, artisterna var verkligen fantastiska!
Drog hem vid 01.15, till Felicia och John för att förbereda inför morgondagens brunch för alla artister och crew till festivalen. När de två kom hem kvart över 5 satt jag där i köket och höll på med mina pajer. Gick och lade mig 06.30 bara för att gå upp igen kl. 8 och baka bröd till brunchen. Allt gick perfekt, hade allt klart tills gästerna kom vid 12-ish. Stod mest och gjorde våfflor (eftersom folk brände sina och hade ner våffeljärnen i golvet), folk älskade mina bröd och pajer. Det var en väldigt avslappnad och trevlig tillställning helt enkelt. Felicia och John var också jättenöjda. 
Nu har jag äntligen landat efter en helgalen, men härlig, helg. Har fått sova ut, ska nu ta itu med vardagslivet och pluggandet. Suck

Rapport från Retrogathering

Jag åkte inte med till Retrogathering i Västerås i år, var tvungen att plugga/orkade inte gå upp kl. 6 för att åka med bilskjutsen. Nicklas åkte dock såklart, han ville ju försvara sin SM-titel! Vad jag hört och sett var det mycket folk som vanligt, många utställare, massa roliga retrospel att prova, intressanta föreläsare osv.
För första gången i Pong-SM körde man med små paddlar, för att matcherna inte skulle bli så långa. Nicklas hade övat (men inte galet) på det, och mycket riktigt tog han hem segern igen utan alltför mycket problem. Han mötte Nize igen i finalen, haha. 
Bilder tagna från Geekygals och Retrogatherings hemsida.
 
Annars händer det grejer, Alleycat för att fira Nicklas jobb Crosstown 5 år imorrn, cykelbuds-SM (som jag ska vara med och arrangera) på lördag, Octbooberfest/Stockholms Burlesquefestival lördag kväll, jag ska anordna en brunch för 30-40 personer på söndag (artister och folk från festivalen) på söndag. Sen lägger vi på skolan, och stressig väntan på besked om lägenheter. Nästa helg är det Spånga Oktoberfest, och helgen efter det kommer får jag finbesök från England :P