Octbooberfest och Stockholms Burlesquefestival!

Om en vecka, helgen 2-3 oktober är det dags igen för årets Stockholm Burlesque Festival. Ni kommer väl alla ihåg förra året när Nicklas tävlade i Otbooberfest-tävlingen? :P Han ska vara med i år igen, så se för guds skull till att gå dit och kolla! Lördagen 3/10, kl. 21 på Nalen!
Mer info om hela eventet här och här!

En crazy cat ladys bankkort

Dags att byta bankkort, då det gamla gick ut i mitten av september (och det var ett foto på mig och mitt ex liksom). Såhär ser det nya kortet ut:

R.I.P Ramel

Igår gick Nicklas med kaninen Ramel till veterinären (själv, eftersom jag ligger däckad i förkylning för tillfället..). Han klarade sig mirakulöst från en hemsk öroninflammation, men efter veckor av medicin varje dag så fick han en infektion i kinden också. Veterinären pratade om operation, men det var inte säkert att det skulle gå, och han verkade ha ont, så det fick bli som det blev.
Vi kommer sakna dig Ramel, du var en superfin kanin! <3 
 

Fannicklas Cup 2015

I lördags gick årets Fannicklas Cup av stapeln. När vi gjorde slut sa vi att eftersom vi var så goda vänner skulle vi fortsätta ha tävlingen, men skala ner den lite och sluta vara så ambitiösa (ja, jag alltså). 12 stycken mycket fina vänner dök upp och gjorde sitt bästa i 5 olika spel i kategorierna "pussel", "racing", "arkad", "fighting" och "surprise". Detta var sjätte gången vi anordnade det, men det var första gången Nicklas inte var med och tävlade (han vann ju nämligen de fem första gångerna!)
Spelen var Pac-man, Mariokart Wii, Super Bomberman II, Tetris och Street Fighter II.
Riiktigt spännande blev det. Daniel vann på solida 44 poäng, men sen var det tre personer som kom på delad andraplats! :O Eftersom ettan, tvåan och trean får pris var vi tvungna att köra utslagstävling med minispelet "Battlegame", till Super Mario 3. Anders G, Anders C och Jonas fick göra detta.
Slutresultatet blev Daniel på förstaplats, Anders C på andraplats (och vinnare av quizet, 31 av 32 rätt, sjukt bra jobbat!), Jonas på tredjeplats, Sophie blev bästa dam i år igen, och Alex vann jumbopriset i år igen.
Efter de flesta dragit hem spelade jag, Nicklas, Erik och Anders Beer Pong och snackade om livet halva natten.
En jävligt trevlig och lyckad afton helt enkelt, tack till alla som kom!!
För att se fler foton och alla resultat från spelen, checka in Fannicklas Cup-sidan.

På sistone

Har fullt upp i skolan, och försöker varva diverse event med lite tv-spel såklart ;)
Har spelat biljard, blivit filmad för att vara med i en kompis film, hjälpt Felicia sälja grejer på "Burleskloppis", och även att sätta upp posters på Universitetsområdet. I torsdags jobbade jag i baren på Johns vernissage för ett samarbete med konstnären Iva Troj och projektet "The Garden / The Illuminations". Det var superlyckat, Felicia sjöng och pappa spelade.
(Från Johns instagram)
 
Igår firade vi syrrans födelsedag, något sent. Skaldjursbuffé (och varmrökt lax, kokt potatis och hemlagad aioli för den som inte är så förtjust i hummer och kräftor). Trevligt trevligt.
Nu går förberedelserna varma för kvällen och årets Fannicklas Cup! Första året som Nicklas inte är med (han vann ju samtliga 5 gånger han var med ^^), ska bli kul att kora en ny vinnare!

Fanny jagar achievements, med åskådare :O

När jag skaffade min Xbox One så har den en funktion att man kan "streama" live när man spelar, och folk kan genom sidan twitch.tv kolla på. Jag kollar ganska mycket på bra spelare när de spelar, främst Gears of War-serien. Jag har i hemlighet gjort detta några gånger, för att komma in i det innan jag faktiskt vågar göra det inför folk. Igår kväll dock, när jag försökte få achievementen "CQC" (vinn 25 matcher på en speciell bana), så delade en polare min kanal till en massa folk, så plötsligt fick man en publik! Superläskigt, men kul :)
De pratade i chatten, hejade på, en ville spela med mig, så han hjälpte mig med alla 7 matcher innan jag fick min achievement (plus stannade efter att jag slutade sända och hjälpte till med en annan!).
Kom upp i 27 tittare som mest, hihii! Fick en massa som började följa kanalen också, hur kul som helst. Spelade inte superbra, men helt okej för att vara jag under press. Gjorde inte bort mig fullständigt iallafall (även om min nya partner fick bära laget rätt ordentligt), sweeet :P

Grattiskort

Grattis till världens bästa syster som fyller år idag! <3 <3 <3
 

Roliga citat tagna ur sitt sammanhang

För rätt längesen nu på bloggen gjorde jag något som hette "Sagt och hört", då jag ritade en person och ett citat den personen sagt, helt taget ur sitt sammanhang. Bläddrade igenom den mappen häromdagen och kom på att några av de är rätt roliga alltså. Här kommer några godingar (alla 100% sanna såklart):

För kattälskare

Känner mig duktig som inte köpte en blus på H&M med katter på. Ful marknadsföring att ha den längst fram för att locka crazy ladies som mig själv att gå in i affären. Man blir upprörd!
På tal om saker med katter på så hittade jag sidan "25 Stylishly Clever Ways To Cover Your Body in Cats", med några absoluta måsten ;)
Idag var första dagen i skolan, det var jättekul att träffa klasskompisarna igen och känner mig pepp inför hösten. Kommer läsa 5 kurser:
Language Proficiency II
Academic Reading and Writing II
Literature and Culture
Language Analysis II
Reading and Writing in the Classroom
 
Mest engelska alltså, det passar mig bra :) Visningar av lägenheter i veckan, älskar min Xbox One, livet leker just nu :P