Alan Rickman-maraton

Ända sedan Alan Rickman gick bort 14/1 har jag satt mig in på att se alla hans filmer. Det gick inte att få tag på Mesmer, Portraits in Dramatic Time, An awfully big adventure, Eye in the Sky, Judas Kiss (har sett tidigare dock), eller The Winter Guest (han är regissör med pytteliten roll bara), men annars har jag nu sett allt som Alan Rickman gjort (minus kortfilmer, omöjliga att hitta)!
För de flesta är han mest känd som Snape, men för mig kommer han alltid vara Metatron, i Dogma. De två roller jag äskar honom mest i är dock karaktären Colonel Brandon i Sense and Sensibility och rollen Phil Allen i Blow Dry (och såklart Gruber, i Die Hard).
Genom den eminenta sidan letterboxd.com (där man kan föra filmdagbok, skriva rescensioner och lista alla filmer man sett) har jag satt upp alla filmer jag sett i januari, med betyg. Allt som får över 3½ stjärna tipsar jag om!
Alla Alan Rickman-filmer är märkta med en röd prick innan titeln. Har filmen ett hjärta betyder det att jag gillade den, och finns det en symbol till höger om hjärtat betyder det att jag sett filmen tidigare. 

The struggle is real

Här är det tyst, händer inte så mycket och hinner inte rita så mycket (är för upptagen att spela Gears med massa nya amerikanska vänner, kul!). Om en vecka så flyger jag dock till Manchester och därefter åker jag till Sheffield. Då kommer bloggen förvandlas till något av en resedagbok, med detaljerade beskrivningar av mina dagar + en massa foton. På det viset så behöver jag inte föra min egen dagbok (något jag alltid gör vid speciella händelser/tripper). Serier och bilder kommer förstås i mängder. Det första jag ska göra där när jag fått tillgång min lägenhet (den 6:e), är att köpa en scanner!
 
Under tiden så står jag i valet och kvalet om jag ska ta med min Xbox 360 eller Xbox One (det andra som ska inhandlas efter en scanner är såklart någon slags tv/skärm).
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

En lyckad inflyttnings- och going away party

Igår körde jag en fest för att både visa upp min lägenhet och för att säga hejdå innan jag drar till England om 16 dagar. Massa trevliga människor kom, trots att det var -15 grader ute <3
Hade inte så mycket aktiviteter, men fick igång lite film-charader (dra en filmtitel ur en ask och visa filmen med endast gester). Folk var jätteduktiga! (vänstra laget vann)
Hade dukat upp ett stort snacksbord (som jag såklart glömde fota), med fruktbål, chips, baconlindade oliver och kvällens hit: chokladfondue! Hade geléhallon, marshmellows och skar upp alla möjliga frukter, som man sedan kunde doppa i smält choklad. Mörk, vanlig mjölkchoklad eller vit choklad. Jävligt gott!
Vi hade en spådam där (Linda från min klass), som både läste handflator och hade tarotkort. Kul!
Beer Pong har jag sett fram emot länge, det var skoj, 5 i varje lag (vi vann till slut!)
Det var en grym afton helt enkelt! Tack alla! <3

Falcon hos veterinären

Imorse åkte jag och lämnade Falcon hos Årstakliniken för att kastreras + öronmärkas
Första gången i transportbur i kommunaltrafiken gick bra, inte ett pip.
Allt gick bra, fick hämta honom några timmar senare. Han är lite trött och dåsig efter smärtstillande, och jag har just spenderat en viss tid att handmata honom med såsen från gelématen. Han fick ingen krage, men jag ska "kolla att han inte tvättar såret", något han vill göra HELA tiden :/ Hur ska jag kunna kolla honom inatt liksom..

När man ska spela "Scene It" med päronen


Året 2015

Ja, jävlar. Vilket år. 2015 var året då jag gjorde slut med fästmannen Nicklas och blev singel för första gången på 8 år, jag praktiserade på en högstadieskola och fick hålla mina egna lektioner, jag åkte ensam till Storbritannien och bodde med människor jag bara träffat online, jag sommarjobbade på ett LSS-kollo, min kanin Ramel dog och jag flyttade till min allra första "egna" lägenhet.

Nyårsafton!

Hade en fantastisk nyårsafton som spenderades i Spånga hos Daniel och Alex. De hade rikligt med snacks, bjöd på bruschetta till förrätt, hemlagad potatisgratäng OCH bearnaisesås med oxfilé (lax till mig) och så stod Jonas och Sophie för drinkar och efterrätten, supersmaskig Mojito-ice cream-cheesecake (nånting).
 
På tolvslaget stod vi ute på balkongen på femte våningen och fick se massor med fyrverkerier! Grannar hade satsat på stort och stod typ precis nedanför oss, vi fick värsta showen :P
Festen höll på till småtimmarna, vi roade oss med ett spel som gick ut på att desarmera en bomb. Tog första pendeln hem, 05.50. Supertrevligt och lyckat!
 (Alla bra och skarpa bilder är tagna antingen av Jonas eller Andreas!)

Gott nytt år!!!