Dag 51 - Meadowhall

På torsdagen innan jag åkte till London spenderade jag ett par timmar i det enorma varuhuset "Meadowhall", 20 minuter från Sheffield med spårvagn. Ett extremt populärt resmål.
Ett bra exempel på varför jag inte är som annat folk, tyckte det var rätt tråkigt. Jag menar, det är en massa butiker och restauranger. Jag hade mycket hellre klättrat i barnens lekland (men det fick jag ju inte)
Dinsey-shoppen var lite kul, men det var 80% Frozen, och väldigt mycket barnkläder.
Bästa grejen var konstgalleriet där jag spenderade mest tid, de hade konst där inne som gjorde en tårögd! Synd att man inte är rik. (nej, inte Marvel-konsten. Även om den var fin också såklart)
Min buss till London gick direkt från Meadowhall-stationen, hoppade på den vid 18-tiden. Glad att jag sett stället, men är inte nödgad att åka tillbaka.

Glad påsk!

Önskar alla en glad påsk, jag kommer inte fira något särskilt, jag drar till London idag efter en tripp till det stora shoppingcentret Meadowhall. Blir trevligt, men kort.

Dag 46 - ShefUnicon

På lördagen drog jag till Student Union för deras egen mässa Shefunicon! Massa aktiviteter och grejer att göra, men det var tyvärr ett misstag att ha det några dagar efter att alla åkt på semester, det var alldeles för stort för så lite folk.
 Kul var det iaf, hängde med Marie och Manon. Hittade spelrummet, anmälde mig genast till Super Smash Bros. Brawl + Mortal Kombat X-turneringarna. 
Vann över första snubben, Kirby mot Kirby. Väldigt tajt. Förlorade andra matchen, mot Samus. Också jävligt tajt.
 Har aldrig spelat Mortal Kombat X, så det var inte förvånande att jag förlorade den. Hon var superduktig, kunde alla moves. Hon var Scorpion och jag var Liu Kang (tog någon på random). Jag är imponerad att jag fick en round, förlorade med 2-1.
Kolla på Cosplay-tävlingen i The Auditorium. The Splicer var bäst, tycker jag. Och så en Masterchief som inte ens var med och tävlade.
The art competition var något av ett skämt. Det var för det första inte serier, och för det andra var de flesta bidragen väldigt slarviga, som att de ritats på plats. Orkade inte fråga var mina grejer var, jag tror att jag missuppfattade vad man skulle göra helt bara.
Det var tävlingar i ett rum, nerf gun-krig och skjut-och-få-poäng.
Vi satt utmattade och spelade kort i The Interval Café ett par timmar innan vi skiljdes. Allt som allt en bra dag. Nu ser jag inte dem på tre veckor, alla reser bort åt olika håll. Påsklovet har börjat!

Dag 45 - Swan Lake

Det var fantastiskt att se på baletten Swan Lake live, i The Lyceum. Supervacker lokal! Eftersom jag bokade sent (och är snål) så satt jag på balkong, väldigt högt upp. Tack vare mina nya glasögon hade jag dock inga problem att se!
Jättehäftig tolkning, de var fantastiskt duktiga! Jag är ju bara en idiot som inte tog med näsdukar, tårarna rann ca 8 sekunder in, haha (älskar musiken)
Det var lite långt med två pauser dock, gick ut den första gången och köpte en glass, men de flesta satt kvar den andra pausen. Promenerade hem i fredagskvällen och käkade mat på Taco Bell kl. 23. Good day :3
 
Gick ut dagen innan, på St Paddy's Day. Det var en stor fest på Student Union och jag var där med mina tre vänner, vi hade jättekul! För-festen hos Manon och Panos var minst lika rolig också, med pizza och dryckeslekar. Sweet!

Serietävling?!

Jag är otroligt pepp att jag ska gå på en stor serie/spel/nörd-mässa på lördag, i Sheffield. Har köpt biljett, ska bli svinkul. Har dock just sett på deras Facebook-sida att det är en serietecknartävling! Lite oklart vad de vill ha, men typ "skicka in dina grejer och så röstar vi på dom". Så det vill jag ju göra!
Då är såklart nästa fråga vad jag ska skicka in! Har bara till imorgon kl. 17 på mig, så hinner inte göra nånting nytt eftersom jag ska ut ikväll. Allt jag har är på svenska, så jag måste översätta det till engelska. Och framförallt, jag har ju en del, vad ska man ta?
 
De bästa stripp-serierna? (och isf, hur många ska man skicka in?)
 
Sago-serien? (som inte är klar!)
 
Daisy the Super Cat?
 
De bästa Burger King-serierna? (och igen, hur många då?)
 
Fannicklas i Super Mario World?
 
Filmserier?
 
Snögubben Isak? (Icey på engelska?)
 
Paniken när man skriver uppsats?
 
Några åsikter?

Många gjorde samma misstag första dagen...

 

Snygg shoppingbag!

Tesco har snygga shoppingbags, köpte denna! :P
Sista skolveckan innan 3 veckors lov, sitter och försöker komma på vad jag ska göra under lovet (kanske Frankrike?) och vad jag ska göra imorrn kväll, St Patrick's Day.

Dag 40 - Pub-quiz!

Fett kul att gå ut en tredje gång på loppet av 4 dagar (japp, mer än jag varit ute det senaste året), denna gång för att tävla i ett pub quiz på Bar One i "pop-culture". Något ganska brett, men med mina vänner Marie, Manon och Panos så täcker vi det mesta!
Jag käkade en supergod burgare och vi fick gratis nachos för att vi gjorde quizet!
Ett par kategorier vi inte gjorde så bra i var dock "Vad som hänt i veckan" och "Sport", men vi fick 32 rätt av 45 möjliga, och vi nosade på en tredjeplats iaf! Var superkul, jag kan knappt hålla mig till Harry Potter-quiz i maj och så är det ett med Friends nån gång också! :D

Breeeeev!

Åh, blev helt oproportioneligt glad av att öppna ett brev idag med Zoo apor!
Thank you!!! <3

Dag 38 - Mer party!

På fredagen följde jag med mina korridorskompisar Alberto, Vihn och sistnämndes kompis Joonas till ett party på Student Union, en "Mexican Party - free sombreros and moustaches". Och indeed, fick en sombrero som jag bar hela kvällen (tills en snubbe snodde den).
Bra musik, drack drinkar, dansade en jävla massa, träffade två till från min korridor där, drog hem med Vihn och Joonas och vi tog med oss kebab och fortsatte partyt i köket (lite mer stillsamt dock, mat och prat). Kom i säng vid 7 på morgonen ^^ Sjukt. Trevlig. Afton. Nu måste jag vila upp mig i några veckor tror jag (hade träningsvärk dagen efter från allt dansande, haha) :P
(Fr. v. Vihn, jag, Joonas, Moritz)

Dag 37 - Karaoke!

Jag lyckades hitta Marie, som jag träffade på Durham-resan, och övertalade henne att gå på Karaoke Night i Bar One, de har det varje torsdag kväll. Jag drog dit, köpte mig en Strongbow Dark Fruit-cider, hittade Marie och hennes supertrevliga vänner Manon och Panos, och så lyssnade vi på karaoke hela kvällen, och sjöng själva såklart.
Det var mycket folk, alla var trevliga och stämningen var härlig. Det bildades ett dansgolv och alla drog upp och dansade när några sjöng, fett kul!
RIKTIGT trevlig afton, jag fick sällskap på vägen hem av både Panos och Manon, för de bor i porten bredvid min! Roligt sammanträffande. Ska träffa dem igen på samma bar på söndagen för ett "Pop culture Quiz". Och jag fick också reda på att jag missade ett Harry Potter-quiz häromveckan, men det kommer ett till i maj!!!!!!!!! So excited!!!!!!!!

Dag 36 - Fish and chips!

Jag vet, shame on me att jag inte ätit det tidigare, England och allt. Men idag, efter tre utmattande timmar av grupparbete (som gick jättebra, med klasskompisen Aoi) unnade jag mig en rykande färsk fish and chips, från Betty's.
Det var väldans gott, men saknade att det serverades i tidningspapper och i strut (kanske inte görs längre?). Var ingen sås heller, men fick själv lägga till ketchup och vinäger (?).
 
 

Internationella kvinnodagen

En dag att fira ALLA kvinnor!

Aldrig lätt att presenteras för en ny klass, tack för den


England en månad, glasögon en vecka

Nu har det redan gått en månad sedan jag anlände till Sheffield, jaeflar vad tiden går fort! Har, såklart, funnit mig tillrätta med alla kurser, lokaler, läxor, klasskompisar osv. Jag älskar mina korridorskompisar, men går ut mycket själv och försöker göra saker. Har det väldigt bra, trivs med kurserna och avgudar staden. Känner mig lite ensam, men har mina Xbox-kompisar :)
Här är min adress, feel free att skicka rolig post, foton, vykort, posters, Marabou Mjölkchoklad, kanelgifflar, bearnaisesås eller Lactacyd-tvål
Jag har även haft glasögon i en vecka, och trivs väldigt bra! När jag sitter hemma framför datorn bär jag dem inte, men jag kommer aldrig lämna hemmet utan dom igen. 
 
Några saker jag har kommit fram till efter en vecka:
¤ Man måste rengöra dem heela tiden!
¤ Jag får lite ont bakom öronen efter att ha haft dem en lång tid
¤ När det regnar fastnar vatten på glasögon, superirriterande! (vart är min 'impervius'-spell när man behöver den?)
¤ När du lagar mat vid spisen med dem immar de igen
¤ Insikten: "Oh my God, måste jag börja rita in glasögon i mina serier nu???"
¤ Jag måste ständigt knuffa upp dem på plats
¤ Jag finner mig stirra på folk mer eftersom min hjärna tror att jag har på mig solglasögon (och jag således tror att folk inte kan se att jag stirrar)
¤ EDIT: Stressmigränen har inte gått bort än (det finns två sorter: stressmigrän och slappna-av-migrän)...
¤ När jag ska blåsa bort en hårlock från luggen händer detta:
Den här helgen tittar jag på VM i pingis (England har skrällt och gått till semifinal, wooo, go Pitchford!!) och pluggar inför en assignment som ska in på torsdag, och som jag är svinnervös inför. Värd 30% av hela kursen, gulp! Hoppas alla får en fin helg!

Att dela kök med 5 andra..

Jag lovar, den här är jättegammal, jag gör inte så här längre (much..)!