Klar med uppsatser och "svenska" blommor

Är sjuukt nöjd att jag lyckades göra mina två sista uppsatser, med deadline 12 timmar ifrån varandra. Skickade in den sista idag, sweeet! 1500 ord filmrecension på Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, man har ju haft tråkigare ämnen att skriva om ^^
 
Jag firade med en promenad till affären och lite läsk och sötsaker. Hittade en magisk gata jag aldrig gått tidigare (ja, jag gick fel) där det var massa vackra blommor och de enda syrenerna i stan som inte vissnat! :O
Gick runt och doftade på blommorna á la tjuren Ferdinand. Nu är det bara ETT prov kvar, det är det sista för terminen. Jag har 7 dagar på mig att plugga, och det kommer behövas..

Dag 118 - Middag med flatmates!

På söndagen blev jag bjuden på farväl-middag med alla flatmates (tyvärr var Katrine för trött efter uppsatsskrivande så hon fick hoppa den), Gero drar redan på onsdag nästa vecka, jag drar på fredagen osv. Det är väldigt troligt sista gången vi alla träffas. 
Jag blev bjuden på Vietnamesisk förrätt, små rullar av rispapper med nudlar, lax, grönsaker (kommer inte ihåg vad den hette).
En Österrikisk huvudrätt, typ pannkakor med fetaost, skinka och grönsaker (kommer inte ihåg vad den hette), 
Efterrätt från Italien, smördeg med choklad i, eller nåt (surprisingly kommer jag inte ihåg vad den hette).
Och så lite mer efterrätt, pannkakor med Nutella, banan OCH jordgubbssylt. Omnomnom
Åt som en galning (har inte ätit så mycket sedan USA ^^), och drack en massa cider, lite öl och vin, sjukt trevligt var det, kommer sakna dem alla! <3 

Mors dag!

Skickar en virtuell blombukett till min kära mamma på mors dag! Har inte sett henne på 4 månader, men nu åker jag snart hem! Massa kramar, mamsen!

Fanny, en introvert??

Jag har den turen, eller oturen (beroende på hur man ser det), att få stämpeln "extremt social" på mig. Folk bara vägrar tro mig när jag säger att jag är en introvert person som ogillar sociala situationer. Dessa bra serier (ihopsamlade på 9gag) beskriver mig till 99%:

Dag 115 - Karaoke Thursday!

Det känns som förra veckan jag drog till Bar One och en av deras Karaoke Thursdays. Där träffade jag Marie för andra gången, fransyskan jag befriended på bussen hem från Durham, och hennes två kompisar Manon och Panos. Det var 10:e mars, nästan tre månader sen! Satan, vad tiden går snabbt! Dags att dra dit igen iaf, och nu hade vi med oss ytterligare två kompisar.
Vi hade väldigt kul, alla var uppe och sjöng ett par gånger. Jag fick inte sjunga låten jag ville ha, utan gick upp och gjorde Bad Romance med Manon igen (som förra gången) och själv Whitney Houston's I will Always Love You (nailed it!).
Vi stannade tills stället stängde och promenerade (nästan) alla hem till Endcliffe. Trevlig afton! (nu hem och plugga, två assignments och ett prov kvar, migränattackerna avlöser varandra :S)

Typiskt mig..

#mindblown

USA-resa!

Härom veckan så drog jag på en blixvisit till Ohio, USA, för att bo hos vänner jag mött över Xbox.
Spelade, fick gratis mat, blev runtskjutsad och behandlad som en drottning, hade sjukt kul!
 
Det är väldigt stora avstånd, de bodde näsan en timme bort från Portsmouth, närmaste stad. Vi åkte runt och hälsade på en massa folk och gick i affärer, på bio, köpte mat osv. Grymling.
EN annan person i biografen kl. 13. EN!
En banana split i mugg till vänster ovan, och en 'footlong' korv med bröd till höger ^^
 Åt jättegott (och mycket! Stoora portioner i USA), både hemlagat och take away. Är övertygad om att jag gick upp ett par kilo bara på den korta vistelsen xD
Här är lite ätbart som jag inte stött på tidigare i varken Sverige eller England (och som jag tycker att vi borde ha!):
Beer Pong och poker-turnering, hur kul som helst :D (vann inget av dem, trots att jag ändå måste räknas som veteran, huh)
 De hade massor med djur! Tre hundar och inte mindre än 15 katter! Och djur älskar mig, och jag älskar dem, så det var en av (de många) höjdpunkterna ^^
Inte alla katter hade namn, men jag döpte dem glatt :D (Någon som kan se ett visst tema ;P)
Firade även min födelsedag när jag var där, fick till och med en överraskningsfest! :D Sjukt kul, med tårta (och glass!), ballonger, sång och presenter! ^^
Hade helt enkelt fantastiskt kul och mötte massor med fantastiska människor! Vill jättegärna åka tillbaka, synd att det är så dyrt :/ Trist att åka hem var det
Spenderade lång tid på flygplan och flygplatser (tre flyg dit, tre hem..). Lärde känna Miami Airport, Charlotte Airport, Florida Airport (där jag hittade både en Harry Potter-butik och en massa annat kul!) och Columbus Airport.
Direkt från Manchester Airport till lektionen utan att ha sovit på 30 timmar (och göra en presentation) var något av en challenge, men det gick bra det med ;)

Ett typiskt dygn

Nu när jag inte har några lektioner längre (utom en på måndag, då jag ska kolla på presentationer om filmer) och bara skriver uppsatser och pluggar till the exam den 9:e juni, så ser mina dygn ganska roliga ut. Detta är en typisk dag för mig just nu:
 
Men keep in mind att jag spelar med mina amerikanska kompisar, och de ligger 5 timmar efter mig! Thank you.
Nu: utomhusbio!

Dag 105 - Presentation och Park Museum

Efter att ha fullkomligt nailat min 15-minuters-presentation om "Class identity" i Sense and Sensibility (1995) på filmkursen på morgonen (jag är alldeles för ambitiös kommer jag fram till varje gång)
 
gick jag på en fin promenad i solen, käkade en burgare från John's Van (som jag blev tipsad att gå till första orienteringsdagen, men hade inte gjort det än!) och besökte
 Weston Park Museum, som jag passerat dussintals gånger men aldrig faktiskt gått in i.
De hade grymma utställningar, bland annat med en om Sheffield under krigstiden (både första och andra världskriget), och om Sheffield under 1900-talet. Mycket intressant, jag visste att de var en stålindustristad, men lärde mig en massa annat.
Sedan hade de allt möjligt på display, mycket djur.
Trevligt trevligt. Kan bocka av en grej på min att-göra-lista!

Fick just ett sms...

 

Dag 102 - Eurovision Song Contest!

Fett värt att köpa en biljett för £3 och kolla på Eurovision Song Contest på storskärm i Auditoriet med fyra vänner. Tävlingar, bar, pizza (custom made Eurovision-pizza! Jag tog en UK, med bland annat kyckling och rödlök, omnom ^^) som man beställde på plats och de levererade den till min plats! En skärm som pumpade alla Tweets som gjordes från salen, sjukt kul faktiskt (inte så kul att jag vill ha en smartphone, men jag hade haft en hel del att säga ikväll ;P).
Facepaint, dans när Justin Timberlake sjöng, alla cheerade på sina egna länder (och lite när som såklart). Jag kände mig sällsynt patriotisk under kvällen, Sverige gjorde väldigt bra som hosts och Petras och Måns nummer var faktiskt skitbra. Älskade även Musik-från-Sverige-kollaget, mina kompisar var imponerade att alla låtarna var från Svenska artister (några var mer än vad jag visste till och med).
Hade helt enkelt en väldigt trevlig kväll!

Hemresan bokad!

Har äntligen bokat hemresan, innan det blir alldeles för dyrt. Kunde inte åka de två dagarna jag ville, utan fick ta dagen innan. Har ett stort prov 9:e juni och så sista festen den kvällen (stackars Marie och Manon har ett prov kl. 9 dagen efter!). Drar hem nästa dag, 10:e, en dag innan jag måste lämna in mina nycklar. Huur ska jag få hem alla mina saker??
Har sörjt i flera veckor för att det snart är dags att åka hem, men nu börjar jag känna att det ändå ska bli lite skönt att komma hem. Längtar efter att spendera sommaren ute i Trosa, med goda böcker, tv-spel, bad i sjön och pingis.

Dag 98 - Poster-presentation!

Har jobbat i grupp under vårterminen med en självvald dialekt i England och gjorde en poster om den (i vårt fall Scouse/Liverpool English). På tisdagen hade vi poster-presentationen. Alla fem föreläsare och mentorer gick runt och frågade frågor om affischerna och vi svarade efter bästa förmåga. Det var roligare än jag trodde.
Jag hade gjort om Scouse historia (satt i 5 timmar och skrev två A4, det resulterade i de sex färgglada rutorna ni kan se nedan). Höll låda, gick igång ordentligt (och shockade alla eftersom jag aldrig säger ett ord på seminarierna). Mihnyoung och hennes vän tyckte jag var hysteriskt kul xD
Det var det sista fysiska vi gjorde med Varieties of English-kursen. Nu är det bara ett sjukt stort prov 9 juni (som jag måste plugga som f-n till!). 

Dag 97 - Harry Potter-quiz

Jag förstår att alla dör av nyfikenhet hur det gick på Harry Potter-quizet, min email nästan krashade av alla förfrågningar, så här kommer en kort redovisning:
Jag hade pluggat som satan (vi pratar, kunde recitera alla spelare i lagen under Quidditch-VM 1994, lärde mig nästan varenda spell som använts i serien, lärde mig allas födelsedagar och trollstavar), men quizet var SJUKT LÄTT.
Osäker på vad de tänkte där, 70 lag förra gången, 50 anmälda denna gång. Vi var inte nära vinst (fick 69 av 85 möjliga) på grund av några missförstånd i gruppen och kategorin: "Behind the Scenes". Kan inte vem som gjorde ditt på sin audition, vet inte författarinnans favoritdjur (utter) eller födelsedag (31 juli) osv. 
Det var kul iaf såklart, åt min obligatoriska kycklingburgare de gör så bra på Bar One. Det var en tävling i "Best Team Name". Vi brukar alltid bara kalla oss "Team Cap", men denna gång kallade vi oss "The Sheffield Snidges". Vinnarna var bra dock, "The team who must not be named". 
Sista quizet för terminen, buhuu! :'( Haft jättekul med dom! Förstår varför Sheffield's Student Union har vunnit 9 år i rad (!) för bästa studentorganisation, de anordnar så mycket kul för eleverna!

Jag visste att det skulle vara mycket plugg här i England..

 

Fanny i USA

 

Sommar i Sheffield!

Inte riktigt säker på vad de tänkte på när de satte ALLA prov och uppsatser I slutet av terminen när vädret är sjukt fint och allt man vill göra är att sitta ute. Inte smart. Utanför mitt fönster sitter alla och har picknick och chillar, spelar Frisbee, medan jag sitter inne och ugglar.
Det var ett bröllop utanför mitt fönster i fredags också, jättefint! :')
Mest går jag bara runt och fotar alla vackra blommande träd och längtar hem till Kungsträdgarden (tills jag inser att jag varje år säger att jag ska ta en tripp dit, men aldrig gör det)
 
Idag har jag min sista lektion i Writing Fiction, min sista lektion i Varieties of English och min näst-sista lektion i Film-kursen. Sedan ar det självstudier. Nu börjar terminen verkligen ta slut och det är snart dags att resa hem (helt sjukt, jag kom precis hit!).
 
Det är några saker jag vill göra I Sheffield innan jag drar hem:
1. åka högst upp i The Arts tower och se ut över staden, och åka I den historiska hissen (en sån som aldrig stannar, man bara hoppar på, sista I UK eller nåt)
2. Gå runt I Peak District (har hört att det ar värsta dealen)
3. åka med en Tram (spårvagn) från en sluthållplats till en annan (och kolla runt där såklart)
4. Besöka ett stort varuhus som tydligen säljer massa coola och nördiga saker och kläder
5. Spela pingis på Sport of Sheffield Center på en onsdag kväll
6. Gå till Sheffield Botanical Garden och mata de tama ekorrarna
7. Gå till Weston Park Museum
 
Ikväll är det dags. Utan att ta för allvarligt på det eller vara för dramatisk så känns det som att hela mitt liv har lett till ikväll. Harry Potter quiz på Bar One. Har pluggat som en galning, spelade mitt hemgjorda spel (fjärde spelplanen hittills, denna är min favorit tror jag!) med Marie och Manon. Jag har inte varit så här nervos sedan Gears of War: Ultimate Edition-turneringen I höstas (och då är inkluderat hela åka-utomlands-och-plugga-en-termin). :P
Jag vet att vi inte kommer vinna, det kommer finnas lag med 6 stycken som jag, så vi har inte en chans. Men kul ska det bli! 
(så här ser serierna ut när de är helt oredigerade!)

Dag 93 - Captain America tårta + film!

Vilken dag! Först blev jag firad av bästisarna Marie, Manon och Panos med en Captain America-tårta (OMG!!!!)
sedan drog vi och såg på Captain America: Civil War på Odeon i centrala Sheffield. Weee!
Team Cap forever!!!! (episk film btw)

Fullt upp och Harry Potter-strumpor!

Har varit väldigt upptagen, hence inte så mycket uppdateringar här. Ska skriva mer rapporter snart (min stora laptop håller på att ge upp helt dock, buhuu). Hade en fin födelsedag i måndags, fick ett paket på posten från bästa syster Felicia!
PERFEKT till Harry Potter-quizet på Bar One som är på måndag! ;P
(och innan dess ska jag spela mitt HP-spel med nördiga vännerna, kul!)