Lesen Fanny

Här hade jag lagt in en bild på en ledsen Fanny, antingen en gammal eller en nyritad.
Men igår blev min laptop stulen ur min ryggsäck på ett Espresso House vid Centralen, så jag har inga serier eller illustrationer, eller redigeringsprogram, eller bilder från augusti-oktober, eller bilder jag sparat från internet de senaste 6 åren, eller dokument, eller alla frågor till alla mina (dussintals) brädspel. Jag gjorde en backup på serier och illustrationer för typ 3 år sen, men allt nyare än det är borta (bespara mig moralpredikningarna tack).
 
Har en gammal seg laptop jag skriver på nu (som jag måste göra alla mina uppsatser på under tiden), men kan inte installera mitt ritprogram på det eller köpa en ny för tillfället, så får se hur det blir med serier och illustrationer ett tag framåt, suck. Imorrn slutar vansinneskursen med praktiken och allt annat jobb, ska bli skönt. 

Slut på VFU:n

Idag var sista dagen ute på min praktik, eller "VFU:n". Tiden har gått snabbt, men kan inte säga hur skönt det ska bli att slippa gå upp 6 på morgnarna! Trots heltidsjobbet, planera lektioner, göra prov, rätta uppsatser plus en maaassa läxor från mitt universitet så har jag iaf hunnit spelar Gears of War 4 nästan 100 timmar sedan det kom ut 8:e oktober, haha. Nedan har jag rankat vad som varit bäst på min VFU!

 
 
 
När eleverna upprepar orden efter mig med perfekt uttal

Kaffemaskinen där man får varm choklad med bara ett knapptryck!

När man får till en jättebra diskussion på engelska och alla blir passionerade

När man connectar med klassens ”värstingar” och de vill att jag ska hålla i lektionen för att jag var så bra förra gången

Att kopiera i kopieringsrummet

När man rättar proven man gjort och (de flesta) har gjort jättebra ifrån sig!

Maten, gratis och massor med goda grönsaker

När man får höra att man har fin halsduk/snygga örhängen/cool väska/snygg tröja av eleverna 

Mitt eget lilla skrivbord där jag satt och jobbade mellan lektioner

När man får höra att eleverna vill att man ska vara deras lärare NU

Biträdande rektor John-John, fantastisk kille!

När man läser igenom niornas franskbok och lär sig massa franska!

Minen på killen (som absolut inte är bland de bästa i klassen) när han får höra att han fick bäst resultat på provet jag gjorde

När man kör app-spelet ”Kahoo” på franskan och hemligt hjälpter elevassistenten så att hon vinner (och hon blir superglad)

Fikat i personalrummet och på mötena (omnomnom)

När man pratar ”favourite Harry Potter moments” med bästa eleven på engelska

När klassen glatt sjunger med i feel-good-låten man spelar upp

 (För att jag är jag. (Och för att jag sökte folk att intervjuva))

Fanny's adventures when going home from study abroad term in Sheffield

(Click for bigger)
 

Fanny på VFU #2

Nu är det sista veckan på min skolpraktik. Tiden har gått snabbt, och det har varit väldigt roligt! Jag och alla klasskamrater har dock supermycket att göra (massor med skolarbete samtidigt som vi jobbar heltid i skolan), så det ska bli skönt när det är över! Ser sådär fram emot att kolla på videon jag spelade in på mig själv när jag undervisade (som vi sen ska analysera i klassen)...
Idag (om 50 minuter) kommer min handledare från SU och ska kolla på en lektion jag gjort, sen ska vi prata i en timme efteråt om mina styrkor och svagheter osv, och få betyg. Läskigt! Har valt att prata om William Shakespeare, det kan ju aldrig gå fel. Eller...

The resemblance is uncanny


Gears-turnering, Burlesque-festival, brunch och katträd!

Om ni undrar varför det inte händer nånting här så är det för att jag har min skolpraktik OCH Gears of War 4 har nu kommit ut ^^ Det var en rolig release-turnering i lördags! (jag längst bort)
 
Eftersom Nicklas var upptagen lurade jag med mig en annan vän. Spelet kom ut bara en dag innan turneringen, så vi hann inte öva så mycket men gjorde vårt bästa (förlorade första matchen med 4-3 + 4-2 och andra matchen med typ 4-2, 4-1). Vi tyckte det var kul iaf (tänkte först skriva "vi var nöjda iaf", och sen "vi var glada iaf", varav inga av påståendena stämmer). Vi vann varsin Gears t-shirt och en kaffetermos, yay.
Senare på lördagen var det dags för den sjätte upplagan av Stockholm Burlesque Festival! Först den sedvanliga Octbooberfest där bland andra Nicklas snurrade på brösttoffsar, sedan var det burlesqueunderhållning i världsklass (John-Paul Bichards bilder) 
 (Ni ser mig med händerna i luften långt bak till höger, haha)
 
Morgonen efter (var bokstavligen hemma hos syster Felicia klockan 7 på morgonen och började förbereda) lagade jag ihop en brunch till artisterna i festivalen. Jag hann allt perfekt och det blev väldigt gott och lyckat! :)
Hembakat bröd, ägg, pålägg, frukt, gurk-salami-färskost-snurror, små Club Sandwiches på tandpetare, smördegspajer med kyckling, körsbärstomater och fetaost, veganska pajer med spenat, körsbärstomater och pinjenötter. Och så brownies med (sjukt god) frosting. Omnomnom. Allt räckte perfekt (yay!)
Det var en intensiv helg, nu tillbaka till VFU:n och mina lektioner (som går bra, men vissa klasser är en handfull). Efter min jobbiga skoldag igår tyckte jag att det var en bra idé att gå och hämta upp mitt feta katträd jag beställt, och bära hem det helt själv. Nästan 19 kilo, och det var så dåligt packat att kartongen gick upp både på ovansidan och undersidan. Oh joy. Kan ju säga att hela min kropp värker idag.
Det gick bra att sätta ihop iaf, och katterna är nöjda med det :)

Ny tapet!

Är superlycklig att jag äntligen haft råd och tid att sätta upp en ny tapet i lägenheten! Den innan var fin, men så himla mörk och lägenheten är redan mörk och kall som den är!
Har ritat över 50 små bilder från tv-spel och andra nördiga teman (började i november förra året), satte på en snygg färg och så skickade jag bilden till eminenta sidan photowall.se, där de förvandlar den till en tapet!
Satte på How I met your mother i bakgrunden och satte igång. Det tog typ 6 timmar, med all förberedelse.
Var nervös att färgen inte skulle bli snygg/tillräckligt ljus, men är asnöjd!
Själva monteringen gick (ganska) bra. Det blev snett eller nåt, lite av gamla tapeten syns på sidorna, men får måla vitt nån gång när jag har tid.
Karaktärerna mina katter är döpta efter <3:
Är jättenöjd med förändringen! 

Vänner som känner en <3