Grattiskort

Grattis till storebror Fabian som fyller 30 år idag!
Ska dit på fest ikväll, kul kul!

Fanny på VFU

Har kommit igång med praktiken på Broskolan. Träffat min mentor, blivit runtvisad, fått nyckel och karta och scheman osv. Har inte sett några engelska lektioner än, men några i franska, kul! :P
 
 
Jag kommer få väldigt fria tyglar på mina lektioner, kul (men mycket förberedande jämfört med om jag skulle följa textboken).

Sista skoldagen


Livet.

Här har det inte varit så mycket som händer. Ärligt talat så har jag haft problem med en massa saker och varit ganska deprimerad i omgångar. Som tur är verkar alla problem falla på plats ganska så bra nu, därför mår jag också bättre!
 
Lite saker som har hänt sedan sist är:
Syster Felicias födelsedagsmiddag:
 
Brädspelskväll på Lucy och Peters jobb:
 
Katten Falcon har fastnat i ett träd två (!) gånger och "välvilliga" grannar har ringt arborister och trädklättrare för att få ner honom istället för att vänta på att han blir tillräckligt hungrig och kommer ner själv. Jag får betala räkningen, väntar på fakturan som kan bli upp till 5000 kr (en av många små problem, har varit så jäkla pank, och då är det inte kul med en räkning man måste betala som inte hade behövts)
 
Buffy the Vampire Slayer-klubb på Nalen i fredags! Syster Felicia anordnar en klubb till tv-seriens ära. Själv har man ju lyckats se alla 7 säsonger på ett par månader, så det var väldigt kul! Fick en ny vän där också (som visade sig känna Nicklas, liten värld!). Fick 12/14 på det svåra "Buffy-quizet", känner mig stolt :)
(Bild 1 och 2: John-Paul Bichard. Bild 3 och 4: John Alexandersson)
 
Ett annat av problemen har varit att Stockholms Universitet inte kunnat tillgodoräkna mina kurser från Sheffield for reasons, så jag har inte fått något bidrag från CSN (därav pankheten). Nästa utbetalning kommer närmare och närmare och mer och mer panik får man. Men till slut lyckades jag och studiehandledaren lösa problemet och mina kurser är nu godkända! (nu ska jag bara ringa CSN imorrn så borde de kunna betala ut två månaders bidrag på fredag)
 
 
En annan jobbig grej har varit att min VFU (praktik ute på skola) startar på torsdag, och bara förra fredagen fick jag reda på att min handledare har bytt skola och således inte kan ha mig. Jobbigt, platsbrist, svårt att hitta en plats åt mig osv. Igår fick jag dock mail att jag fått en ny skola tilldelad, visserligen fortfarande i Upplands-Bro (tar 1½ timme att åka dit..), MEN min nya handledares andra ämne är franska! Weee! :D
 
Andra småproblem som att jag är efter med uppsatser och känner mig ensam löser sig också, har fått en massa bra stöd från vänner. <3 Ett jobbigare problem är att Falcon vägrar att hålla sig på marken, sjukt irriterande...
 
Nu rullar det på, praktiken ska bli kul, den 11:e oktober händer det som vi nog alla har väntat på:
 
Hösten händer det alltid en massa grejer (födelsedagsfester, dop, Burlesquefestival då jag ska anordna brunchen, cykelbuds-SM, Oktoberfest, ska börja jobba som personlig assistent, Retrogathering, Comic Con etc), men jag ska försöka att ta det så lugnt som möjligt för att inte få ångest.

Fannicklas Cup 2016!

Hade ett otroligt lyckat Fannicklas Cup i lördags! Vi höll till i en jättemysig festlokal som ligger mitt emot min lägenhet. 19 personer kom och tävlade, ett mycket bra antal. 
Spelet till kategorin arkad var detta år Pong (ni vet, det som Nicklas är SM-mästare i). I det spelet vann Daniel, tvåa kom Julius och på delad tredjeplats har vi Olle och Peter C.
Pusselspelet skulle i år vara Puzzle Bobble, men på grund av missförstånd så var vi tvungna att byta det till Frogger (ja, jag vet, inte ett pusselspel, men whatevs). Här var det Fabian som kom etta, Jonas som kom tvåa och Georgos som kom trea!
I "surprise"-kategorin hade vi i år ett minispel från Timesplitters 2, där man ska ha sönder alla glasrutor på kortast tid möjligt. Där vann Jonas överlägset, följd av Erik och Monica.
I racingkategoring körde vi ett spel som heter Colin McRae: Dirt 2. Nybörjarvänligt så det förslår (typ, gasa och sväng bara). Folk fick jättebra tider, var superimponerad! Etta där kom Jonas, tvåa Sophie och trea Georgos!
Och i fighting-genren var det i år Mortal Kombat X. Där vann, inte så förvånande, Erik (expert på fightingspel). Han mötte Lucy i finalen. Treorna var Daniel och Peter C.
Efter att ha räknat ihop alla poäng visar det sig att det behövs två utslagstävlingar! Det mysiga lilla fotbollsspelet från Rayman Legends väljs för detta tillfälle och först möter Jessika och Alex varandra i en match om vem som ska få jumbopriset! :P (det blev Jessika!)
Sedan var det dags för det mycket spännande avgörandet om vem som kommer ta hem dampokalen! (det blev nykomlingen Monica!)
Jättekul och känslosamt att presentera vinnarna. Min bästis Georgos (hans första FN Cup) tog tredjepriset och Jonas, som varit med ALLA sju turneringarna, fick äntligen vinna pokalen. Så jävla välförtjänt.
Här nedan har vi årets vinnare! Fr v: Georgos (3:a), Jonas (1:a), Erik (2:a och Quizvinnare), Monica (Bästa Dam), Jessika (Jumbopriset)
Perfekt slut vid 23.30, sedan efterfest hemma hos mig med både trevligt häng, Singstar och Beer Pong!
Hela kvällen var bara helt fantastisk, hade så himla KUL! Underbara människor som kom. Grattis till vinnarna! För att läsa ett mycket längre, mer detaljerat inlägg (med myycket mer bilder), klicka här!