Harry Potter Quiz m.m.

I onsdags hade jag ett av fyra stora grammatikprov på franskan (det gick sådär, hoppas på godkänt), efter provet började jag råplugga Harry Potter-kunskap, till quizet på restarangen/baren "Kåken" samma kväll.
Jag lyckades lura med mig tre personer till mitt lag, Fabian, Johanna och Anders. Vi kallade oss "The Naughty Nibblers". Dream team! 
Vi gjorde bra ifrån oss, missade på ett par svåra och ett par som vi borde kunnat (fan, glömde bort att Cho Changs patronus är en svan, och vem f*n bryr sig om vad "Mischief Managed" heter på svenska??). Typ 38 av 42, fick vi!
Dagen efter gick jag på en shoppingtur och åt koreanskt med bästisen Rim, från franskklassen. Skoj!
Hittade en asbra sida med massa kattsaker (supercat.se) och fick hem ett paket med massa grejer! :P En bräda att ligga på i fönstret bland annat, massa kattleksaker och ett glasögonfodral + putsduk, skoj!
(katterna har inte legat på grejen en enda gång, men jag hoppas att det är för att fönsterbrädan för tillfället är mycket varmare..)

Vinnarserie från burlesqueklubb

Gav äntligen mamma hennes vinnarserie från adventstävlingen när vi firade hennes födelsedag i helgen. Serien är om när hon gick på Maskeradbalen på nyårsafton.

Happy Valentine's day!

Förra året på alla hjärtans dag hade jag precis blivit dumpad och spenderade dagen deprimerad i ett mörkt rum med migrän i ett främmande land där jag inte kände någon. I år har jag mina älskade kissar, chokladtårta och mina bästisar på Gears. Mycket bättre <3

Ordning på örhängen!

Igår fick jag hem ett smyckesskåp jag beställt på nätet. Behövde ändå en helfigursspegel i hallen, och denna kan jag ha smycken i! Mycket nöjd!
Även mycket nöjd att jag lyckades få ihop den helt själv! (inklusive delen då man måste vara två, en lyfter den astunga spegeldelen och den andra skruvar in skruvar..)
Glad att jag fått lite ordning på mina örhängen, annars ligger de bara och skräpar i en hög.
Andra saker som händer/har hänt:
De har fällt träd utanför mitt fönster i en vecka nu, skrämmer slag på katterna. Falcon gömmer sig hela dagarna tills kvällen, då det varit tyst i några timmar... 
Och ikväll är det dags för Fräulein Frauke-klubb, weee!

Spriing!!


Ett år! :O

Idag har det gått exakt ett år sedan jag förvirrad, men förväntansfull, dök upp i Sheffield. Mitt hem de nästa 4½ månaderna. Jäklar vad tiden går snabbt! :S Det var en underbar stad och upplevelse, är så glad att jag vågade ta steget!
Gjorde mer sightseeing den där första dagen än resten av tiden tillsammans xD
Saknar Sheffield jättemycket, kommer definitivt åka dit i år. Syster uppträder där i april, kanske då. Eller träffa upp Marie och Manon i mars. Jag har även två goda Xbox-kompisar som bor där, och två till som bor i Leeds, en timme bort.
Vad jag saknar från Sheffield:
Hur lätta kurserna var (jag menar, en kurs som handlade om att se och prata om filmer, en om att lära sig grundläggande teknologi som Youtube och bloggande)
Taco Bell
Strongbow Dark Fruit (bästa drycken i världen)!
Vännerna
Bar One med alla quiz och karaoken!
Cash Converter-affären (där jag blev vän med alla eftersom jag gick dit hela tiden)
Billiga bion i the Auditorium
Alla restauranger så nära
Landskapet
Pizzan!
Utflykterna på söndagarna till olika städer
Festerna på The Student Union
All god färdigmat i affärerna
Arkitekturen
Varieties of English-kursen
Mina blåbärsmuffins från Tesco
Centrum, med alla affärer och fontäner