Från förra terminen


Fannicklas Cup 2017

Den åttonde (!) upplagan av Fannicklas Cup hölls i samma fantastiska lokal som förra året, ett ställe jag får hyra genom min hyresrättsförening.
Det blev ganska många bortfall tätt inpå, förkylningstider osv, men det var iaf 12 stycken som deltog!
Första spelet skulle vara till arkad, men for reasons så blev det på emulator och laptop istället. Gammalt Mega Drive-spel som vi hyrde på Shell-macken när jag var liten.
Folk var asduktiga på det, hade inte riktigt räknat med det. Vi fick sätta ett tak för att inte tävlingen skulle hålla på hela natten. Tre stycken nådde 20 000, som vi satt ut: Jonas, Julius och Daniel.
I "racing" körde vi en speedrun på första banan i klassiska Super Mario Bros. Få en så bra (=hög) tid som möjligt. 
Man fick tre försök på sig. Fyra stycken landade på bästatiden 346, så de fick köra en gång extra. Där lyckades Daniel vinna med 348 (högsta man kan få!), Fabian kom tvåa med 346, Jonas trea med 345 och Georgos fyra (med en fail på sista). 
Pusselspelet i år var en av mina favoriter (spelad oräkneliga timmar på 360). Få så hög poäng som möjligt på "Lightning Mode", ett spelläge som går på tid och är jättestressigt.
Det märktes att Jonas och Sophie har övat, han kom etta på 1 193 600 poäng, och hon tvåa på 476 000, riktigt bra jobbat!
Jag fick nog ångra mitt beslut att ta med Gears of War i fighting-genren. Det är ganska avancerat och inte så bra för nybörjare, så inte alla tyckte om det ^^ Folk var duktiga iaf, och det blev stundtals bra matcher. Det var alltid kul att kolla på dock, hur mycket av en Bambi spelarna än var xD
I final såg vi Olle och Lucy (alltid i final i fighing-kategorin, you go girl!!). Superspännande, men Olle vann.
Årets "surprise" var en massa minispel i Mario Party 6. Vi hann inte med alla jag hade tänkt, för vi var så få, men de vi gjorde var kul!
Man gick vidare till A- och B-slutspel, beroende på vart man kom den första omgången. Vann hela kategorin gjorde Daniel och Titos kom tvåa. Vinnaren i B-slutspelsfinalen var Lucy (tätt följd av Sophie)!
Och så hade jag såklart ett quiz som vanligt, detta år med spelomslag som tema. Folk tyckte att det var kul (och gissade på ganska roliga saker).
Bäst var, inte helt otippat, Olle på 18 rätt av 25 möjliga!
Här är quizet, och här är facit!
I år hade jag fler priser än nånsin, bara fåniga småsaker för att det var kul! Från vänster nedan: Ettan, tvåan, trean, bästa dam, quiz-vinnaren, bästa individuella prestation, snyggast strumpor, snyggast vinnargest, gladast över hens prestation, jumbo-priset (för den med sämst poäng).
Många glada vinnare! <3
Etta kom Jonas, bästa dam blev Lucy (med ett poäng ifrån stackars Sophie), tvåa kom Daniel och trea blev Julius.
Här är alla poäng och resultat:
Några få följde med hem till mig och körde obligatorisk efterfest och Beer pong!
 Det var en mycket lyckad afton! För att läsa om den i mer detalj och/eller kolla på fler foton, klicka här!

Comic Con, mina publicerade serier och familje-födelsedags-middag!

Det var kul på Comic Con i fredags! Spelade ingenting och köpte bara tre t-shirts, men det var kul att gå runt och titta iaf. Träffade på en klasskompis (massa spel-nördar i klassen, nice!).
Roligast för mig var såklart att gå till Ades Medias bord och kolla på Seriemix nr. 4! Pratade lite med ansvarig utgivare Andreas också, som jag mailat med angående tidningen osv.
Superkul att se sina grejer i tryck, behövde inte signera nånting dock, bummer xD För att beställa skickar man ett mail till info@adesmedia.se och säger hur många man vill ha och ens adress! (tidningen kostar 50 kr/st och så tillkommer frakt)
Resten av helgen har gått åt till att anordna Fannicklas Cup (det kommer i ett senare inlägg), men i måndags samlades vi i familjelägenheten för att fira både brorsans och syrrans födelsedagar (båda fyller år i september). Det bjöds på bubbel och supergod middag.
Och så tårta och presenter!
Det var en trevlig afton. Nu är det tentor, inlämningar, jobb, kognitiv beteende-terapi för social fobi i 10 veckor, events och happenings. Åh, hösten. Som jag inte har saknat dig.

Tv-spel är för alla åldrar! ><

(EDIT: Och när jag skulle hämta nyckeln fyra veckor senare sa hon: "Det var barnkalas du skulle ha va?" Wtf!!

Serie gjord till min Gears of War-blogg

(I love my Xbox friends <3)

Systers födelsedag

Idag fyller syster yster år! Hjälpte henne att fixa mat inför kräftskivan igår och hängde med henne idag, gick på långpromenad och åt tårta och drack bubbel ^^ Här är ett porträtt jag målade av och till henne:
Och ett litet kollage jag gjorde till Facebook:

Folk är olika


Lite memes som passar in på mig plus en uppdatering!

 
 
Flyttade tillbaka med katter, Xbox och alla prylar idag. Såå skönt att damma av varenda bok, skura, bädda rent, vika in alla klädesplagg en i taget och få fint inför hösten!
Har nu två tv-apparater, så jag kan kolla på film på den ena, och spela på den andra! xD #Iamagenius
Låt hösten börja!