Forgot how to language


EGL Liverpool 18-19 augusti

Okristligt tidigt på fredagsmorgonen tog jag och Darren en flygbuss till Arlanda, för att därefter flyga till Manchester Airport, England. Det var flera år sedan jag reste tillsammans med någon, har ju åkt väldigt många gånger ensam, så det var kul med lite sällskap!
(hjälper dock inte när man flyger med någon som är lika flygrädd som en själv, hahaha)
Vi tog en buss från flygplatsen till Liverpool, och sedan hade vi ett litet äventyr när vi gick från stationen till vårt Air Bnb inte långt därifrån. Check-in var vid 13, så vi hade en timme på oss att hitta dit. 
Såg en väldigt speciell kyrka (som sedan visade sig ligga precis bredvid event-lokalen)
Vår gata: Rodney Street.
Vi tog en pint medan vi väntade på att de städat lägenheten färdigt, sedan var vi först på plats av alla 7 (Darrens lag, Xcon eSports, som han tränar). Lägenheten var jättestor och fin, med tre sovrum och 5 dubbelbäddar. Varje sovrum hade ett eget badrum.
Vi fick rummet som bara hade en dubbelsäng ^^ Först att anlända var Shane och Luke, så vi hängde med dom ett bra tag innan resten anlände.
Utflykt till Liverpool centrum första kvällen då Luke glömt sin handkontroll hemma xD (något jag gjorde i Sheffield och fick jäkta omkring och leta efter en Game shop och blev nästan diskad för att jag inte var på plats i tid)
Hittade mitt torg! XD (mitt alias på spelet är "Lancer Queen")
Vi hade problem att hitta teknik-affären och lyckades komma dit en minut (!) innan stängning!
Mat!!!!
Till slut kom även resten av laget (plus Llewyn från mitt lag), vi satte upp våra Xboxar och spelade mot varandra, pratade och drack öl (/cider/vin). Det var jättetrevligt!
I säng tidigt för mig (och ett par till), några av dom drog iväg på någon klubb och somnade inte förrän på småtimmarna, trots att vi skulle vara där kl. 10 på lördagen. Oh well. Darren var pigg iaf (efter ett tag). Vi mötte upp med Llewyn och Legendz och gick tillsammans till lokalen.
Vi fick vänta länge på att dörrarna öppnades, de hade lite tekniska fel tror jag.
Mitt lag <3 Det var inte ens meningen att jag skulle spela det här eventet, men EGL (de som anordnar) hotade med att aldrig ha ett event i Europa igen om inte minst 10 lag anmälde sig, så jag hoppade genast på ett lag med nybörjade som bara ville vara med för att det är kul. Detta var i tisdags, samma vecka som tävlingen. Darren hoppade in i laget på torsdagen (när vår femte man hoppade av) ^^
Vi var i Montford Hall och lokalen var jättefin! Det säger jag iofs varje gång, men gillade den här väldigt mycket! Det var extra kul det här eventet eftersom vi spelade i grupper (en grupp med 5 lag, och en med 4 lag), så man fick spela många flera matcher. Vi fick bokstavligen de tre bästa lagen i Europa i vår grupp, plus laget som var lägst rankad. 
Vi fick, som väntat, spö av de tre bästa lagen (men vi tog hela 7 rundor av Aerox, något otroligt!), men vann den sista matchen mot Kill Squad Zero (7-3, 7-5)! (och tre av dem har varit på LAN tidigare, så de var inte nybörjare!).
Darren coachade sitt lag när han inte spelade själv. De var på Main stage tre gånger! Tyvärr gick det inte så bra för dem i gruppen, de förlorade alla tre matcherna.
Det var inte så mycket publik på lördagen eftersom folk spelade själva, men på söndagen var det desto fler som kollade på matcherna på Main Stage.  
Jag fotar alltid en massa för att lägga upp på min Gears-blogg senare (och jag använder bilderna för att måla av folk).
Vi blev placerade in i ett cup-schema efter hur vi spelade i grupperna, och vi fick möta samma lag igen, Kill Squad Zero. Denna gång vann vi med 7-1, 7-0!! Vi spelade verkligen bra och jag fick över 30 kills! (det är bra)
Damtoaletterna låg i långa tunnlar under mark och jag gick vilse flera gånger till och från dem. En gång försökte jag ta en smartare väg upp, men lyckades låsa in mig själv, sen låsa ute mig själv från byggnaden. Oh well, classic me. Hittade denna fina vägg på en av mina vandringar:
Pratade mycket med alla fyra kommentatorer, det var kul (de var alla jättebra!)
Fallout hade åkt ända från USA för att vara här och casta och han och Darren blev genast bästisar (och han vill göra ett reportage om oss, vi som träffades på ett LAN-event, blev kära, flyttade ihop (till ett annat land), sitter och spelar bredvid varandra om dagarna och tävlar i samma lag på turneringar, han tyckte att det var jättecoolt!). Posar med honom nedan:
Vi kallade oss Puzzled Gaming igen, för han som skapade laget hade ändå inget bättre förslag på namn.
På lördag kväll var det dystert i lägenheten. Inte jag och Darren, vi var nöjda och glada som fan, vann två matcher, han spelade sinnessjukt bra mot de tre bästa lagen i Europa (men han kan inte vinna matcherna själv, det är en lagsport) etc. Xcon, som vi bodde med, hade dock förlorat alla sina matcher och satt därför lågmält och kollade igenom dagens stream och diskuterade vad de borde gjort annorlunda. Tackarna.
Att vi kvalificerade oss till Championship Sunday är stort.
Då är det dock instant elimination om man förlorar en match, vi var redan i "Loser's Bracket". Första rundan stötte vi på Darren's lag Xcon, haha xD. De är ruskigt bra (trots gårdagens resultat) och vi var nöjda att vi fick en ynka rund av dem (de vann 7-0, 7-1).
Älskar mitt lilla lag: TOF Brothers, Llewyn, RQ Legendz, PzL Bossman, PzL LancerQueen <3 
Sen kunde Darren bli coach på heltid, eftersom vi var ute ur turneringen. Tyvärr blev det storstryk mot det spanska laget Regal Reserve i nästa omgång.
Xcon-pojkarna var inte glada, hade de vunnit den matchen hade de kommit top 4 och tjänat en massa pengar, men nu fick de ingenting.. (tre av dem åkte hem direkt, kollade inte ens på finalerna).
Obligatorisk in-the-bathroom-selfie.
Jag hann nästan se alla matcher, min buss gick kl. 22.15 och det slutade tydligen vid 23. Jag hann se Regal Reserve slå Aerox i en väldigt dramatisk match, sedan såg jag det internationella laget (två spanjorer, två fransmän och en engelsman, väldigt ovanligt!) Lucent eSports vinna över Regal reserve och så hann jag se de första två matcherna i finalen mellan Lucent och Spacestation Gaming (SSG) (före detta Fable, de som vinner allt hela tiden).
Lucent VANN en match mot det bästa laget Europa nånsin haft (SSG har inte förlorat en endaste match på minst 5 EU-event). Tyvärr är det ju bäst av 3, och Lucent var tvungna att se sig besegrade till slut 2-1. Jag fick inte se sista banan tyvärr, känner att det var mitt fel att de inte vann, jag har inte hejat på något så intensivt ever! (och resten av publiken var helt vilda när Lucent vann rundor eller fights också, alla ville se the underdog vinna). Jag var definitivt en stor orsak till att de vann en match!
Spacestation Gaming kom alltså först.
Tvåa kom Lucent eSports
Trea kom spanska Regal Reserve
Fyra kom Aerox eSports (UK)
På delad femteplats kom Darren's Xcon eSports och de italienska Fox eSports
Vi kom på delad sjundeplats med Upsla Gaming
och på nionde plats kom Kill Squad Zero.
 Och trots att det bara kom 9 lag så lovade EGL att göra ett Europeiskt event igen (men den här gången kommer de vänta åtskilliga månader), yay!!!!!!!
 
Och så bilderna från den officiella fotografen Katy Eyre (alla bilder här):
Det var minst sagt ett amazing event! Intressant för mig att åka buss kl. 22.15 till Manchester Airport, därefter ta en buss vid midnatt därifrån till Heathrow Airport (i London), kom dit kl. 5 och sov inget på bussen. Sen gick mitt flyg kl. 06.40 (sov inget på flyget), därefter tog jag en flygbuss till centralen, sedan tunnelbana till Universitet och så direkt in och skriva en viktig omtenta som jag inte får faila. Sedan var det direkt till min skola i Vällingby och ha lektion från 18 till kl. 21. Då hade jag inte sovit på ca 37 timmar. Let's just say att jag sov gott på måndagsnatten (och jag nailade tentan, sådeså). Ah, vilket äventyr <3

To Liverpooooool

Efter några underbara dagar både på landet (med kräftskiva, familjehäng och brädspel) och i stan (bland annat en utflykt till Gamla Stan där vi testade mjöd, gick till Sci fi-bokhandeln och gjorde sightseeing) åkte vi tidigt fredag morgon till Liverpool för ett Gears of War-event, wooooo! (och så säger folk att jag skriver långa meningar, pfff).
Då arrangörerna hotade att aldrig anordna ett EU event igen eftersom så få lag anmält sig hoppade jag in i ett lag med noobs (nybörjare) i tisdags. Jag skulle ju ändå vara där och titta på! På torsdagen (två dagar innan eventet) drog sig en av våra spelare ut, så då hoppade Darren in! Så nu får jag och Darren spela tillsammans igen, weee! Vi hoppas faktiskt att kunna få fler rundor än förra eventet (alltid målet!), men vi får väl se hur det går xD

Smultron!


Bröllop!

Det var ett fantastiskt underbart bröllop i lördags med trevliga människor, vackert brudpar, roliga aktiviteter, god mat, bra tal/spex, söta tårtdekorationer, awesome musik, underbar lokal, massa dans och öppen bar ^^

Bild på Jophie!

As we speak är jag och Darren på bröllopsfest för Jonas och Sophie! De ville inte ha presenter, men jag kunde inte låta bli att rita en liten teckning på dem, framkalla och göra till ett kort från oss.

Massa harar i Stureby

Nu passar jag på att starta en ny serie (medan Darren är borta ^^): An Englishman in Sweden. Darren är uppväxt i Irland/Skottland/England och hade aldrig varit i Sverige tidigare, såklart blir det lite kulturkrockar. Jag har samlat närmare 25 roliga idéer till serier sedan han flyttade till Sverige för 6 veckor sedan (oj, vad tiden går snabbt!).   
(As always, klicka på serierna/illustrationerna för att se dem större!)
 
När man blir ihop med mig måste man basically skriva under ett kontrakt (i blod! (nej, skoja)) att jag får använda hen i serier. Det var okej, sa Darren. Häromdagen undrade han dock varför alla mina serie-idéer bara handlade om gånger då han var korkad eller gjorde något tokigt, hahaha. Annars är det ju inge kul ju xD
 
Har fullt upp annars med lärarjobb, resa till Liverpool nästa helg, sälja spel på Tradera/Ebay, bröllopsfest att gå på, inte mindre än två (!) omtentor att plugga till i augusti och så resor till landsstället, men ska försöka klämma in några såna här serier.

Nationella prov och middag på Berns!

Har jobbat superhårt hela veckan med att rätta nationella prov. Mina dagar på Stockholms Universitet är högst 3 timmar långa, är inte van att ha 08.00-18.00-dagar. Georgos hade hand om SVA och jag English 5 & 6. Vi var duktiga, och nu är det äntligen över, betygen skickades in igår. Phew! Var helt slut när jag kom hem sista dagen.
Annars så är Darren i Middlesbrough och hälsar på sina flickor, jag försöker vara duktig och plugga till prov jag har om ett par veckor, rita och städa lägenheten. I lördags var det den årliga födelsedagsmiddagen för Lucy, denna gång på super-fanciga Berns! Vegetarisk sushi-10(?)-rätters. Amazing!
 
(Jag har klippt Darrens hår helt själv :P)
Första gången som Darren träffade både brorsa och vänner, men kul hade vi! :)