Champions Cup 2018

Det blev ett synnerligen lyckat Champions Cup (tidigare kallat Fannicklas Cup) i lördags, i vår lilla hyresrättsförenings lokal precis över gatan. Det var det nionde (!) året jag anordnar denna lilla turnering, och jag kommer slå på stort nästa år, på tioårsjubileumet, ska bli jättekul!
Jag och Darren hade dukat upp med en massa godsaker, varje år bjuder jag på en god fruktbål och något tv-spelsrelaterat snacks. Mina Pac-Man-mördegskakor föll igenom, men hade beställt ätbara cupcake toppers gjorda i rispapper från Ebay, så det satte jag på lite muffins med frosting. Goda (och snygga) blev de!
Priserna för i år var till ettan, tvåan, trean, bästa dam, quiz-vinnaren, bästa icke-gamer (nytt för i år!), bästa individuella prestationen, snyggast outfit/tröja och så den som samlar färst poäng (hence bajs-emojin).
Ettan och bästa dam får sina namn ingraverade i respektive pokal och så behålla dem ett år hemma!
Vi var fler från en början, men ett par droppade av, lämnades 13 stycken hurtfriska deltagare, en bra siffra!
Nytt för i år var också att spelen inte var annonserade i förväg, utan presenterades på plats, det gjorde det lite extra spännnade, tycker jag!
Årets racing-spel var den gamla klassikern F-ZERO, till Super Nintendo. Kör fem varv runt denna ovalformade bana, få en så bra tid som möjligt. Anders vann denna gren (och tog 12 poäng) med sin 2:56:50, tvåa kom Andreas med tiden 2:58:28.
Denna turnerings pusselspel var Zoo Keeper, till Nintendo DS. Likt Candy Crush ska man dra små stenar (med djur på) åt sidan för att få tre stycken likadana i rad, och då försvinner de och ger poäng. Lite krångligare för att man kan levla upp och vissa ger mer poäng, men deltagarna verkade haja poängen ganska bra. 6 minuter hade man på sig att få så många poäng som möjligt. Topp 4 bästa poäng:
1. Nicklas 565 520
2. Jonas 442 520
3. Fabian 391 930
4. Darren 387 710  
Årets fightingspel var en serie jag aldrig tidigare haft, spännande. Det är inte mitt fel att Darren har tävlat professionellt på detta spel, han har gjort det i alla fightingspel, så. Han höll också hand om denna turnering på en tv, så jag kunde koncentrera mig på de andra. Han gjorde ett bra jobb, och alla spelade där de skulle spela osv.
Vidare från poolspelet var de två bästa i varje grupp (där alla möter alla), och turneringsslutspelet såg till sist ut så här:
Riktigt bra jobbat av alla, särskilt Monica, Peter (som kom tvåa!) och Christos imponerade, spel-wise.
Årets spel i Surprise-kategorin var inget mindre än Worms! Många kände till det eller hade spelat det tidigare, problemet är bara att det är väldigt tidskrävande (alla har 4 maskar var, som börjar på 100%, sedan ska man skada/döda varandras maskar en tur i taget tills man själv är den enda kvar på banan), jag hann inte med något B-slutspel där!
Spännande blev det iaf med Jonas, Julius, Jessika och Nicklas i finalen (och de slutade i den ordningen, med Jonas som vinnare!)
 
Lite ihopimproviserat i sista sekunden blev denna shoot 'em up till Xbox One (då jag inte fick min PS2:a och DoDonPachi att fungera...). Man möter varandra två och två, och ska försöka slå den andras poäng för att gå vidare. Så om Anders möter Georgos i turneringsschemat, så är det den med högst poäng AV DOM TVÅ som tar sig vidare. Det blev faktiskt väldigt spännande, och gick snabbt på Survival Mode...
Vann gjorde till slut Andreas, tvåa kom Monica och trea Georgos. Bästa overall distance (för vi körde vem som kom längst, inte vem som fick högst poäng) fick Nicklas i B-slutspelet med 41 575 meter (det var Georgos som tog ut shooter-gurun i grundspelet med bara 600 meter i marginal!)
Det blev ännu mer spännande än vanligt i år, med TRE personer på samma poäng om första plats!
Julius hade dock signat upp sig i icke-gamer-klassen, så han vann det priset och de andra två gjorde upp i min go-to utslagningsgren: Battle Game, i Super Mario Bros. 3.
Otroligt publikvänligt, och både Nicklas och Jonas var ruskigt bra på det. Först till 5 vinner, och Jonas plockade upp en 1-4-underläge till 3-4, men sedan knöt Nicklas ihop säcken och vann, 5-3. Spännande dock!!!
Årets pristagare (fr v.): Bästa icke-gamer, bästa dam, andra pris + Quiz-vinnaren + snyggast tröja, jumbopriset, ettan, trean, (andra raden) jag och så bästa individuella prestation (att komma tvåa i Marvel!)
Quizet var annorlunda i år för att det var ett musikquiz! Gissa vilket spel som tv-spelsmusiken hör till! Det var tydligen väldigt svårt, men många var duktiga och lyckades ta några poäng iaf.
 
Anders C, som sedan försvann, gissade rätt på hela 11 spel av 20, därefter var det (IGEN!) tre stycken på delad plats, med 10 rätt. Jag fick ta till utslagsfrågan för att finna min vinnare. Jonas hade gissat att pärlplattorna på priserna bestod av 790 pixlar/pärlor, och kom närmast (för rätt svar var 2027 pixlar! :O) Så han var på plats och fick ta med sig quiz-priset!
Roligast svar på quizet var "Happy Crappy Poop Game" eller den som skrev "Dance Dance" på "Streets of Rage 2", eller den som skrev "Gears of War" på varje rad hen inte kunde svaret xD
Även med utslagsgrenen hann vi bli klara till midnatt, perfekt timing! Några drog hem, andra följde med mig och Darren hem till oss och vi körde Beer Pong and sjöng Singstar, kul!!!
 Kunde inte vara gladare för hur aftonen gick! Det blev en väldigt kul fight mellan regerande vinnaren Jonas (även vinnare för två år sedan) och återkommande fem-faldiga vinnaren Nicklas (som inte varit tillåten att tävla sedan 2014, för att han vann varje gång han var med), plus nykomlingen Darren (som bara var ett ynka poäng ifrån toppen, mind you!). Från ingenstans kom även trean från förra året, Julius, och gjorde upp om topplaceringar, kul!! Längtar redan till nästa år, som vi redan börjat planera och som kommer bli FABULOUS! Tack till alla som kom <3
 

Förberedelser!

Har fullt upp med rättningar i slutet av terminen, och med min egen C-uppsats såklart. Annars så streamar Darren en massa (med mina röda design-ramar!), och den här helgen förbereder vi för fullt inför Champions Cup, ska bli kul!
Hoppas alla får en fin helg!

Illustration + banners!

Har jobbat på Darrens banners och headers och buttons och overlay och allt vad det heter i en evighet nu, till hans Twitch-kanal (där man kan se honom spela tv-spel, live). Jag kände att det behövde en liten personlig touch som bara en illustratör till partner kan ge, så jag ritade en bild på honom och lade in!
Och såhär ser grejerna på hans Twitch ut:

True story, som vanligt

 
(okej, kanske inte att det var stående ovationer, men massor med människor kom upp till mig efteråt och skrev på Facebook och sa att den var jättebra!)

Uppdatering!

Här händer det grejer! Jag har nu avslutat två av tre kurser den här terminen, gjort alla mina presentationer (och NAILED THEM), skrivit alla tentor (nästan, en kvar). Nu har jag inga fler fysiska lektioner, utan bara möten med min mentor. Mina engelskelever som jag undervisar skriver sina uppsatser och har sig, och jag rättar dem glatt.
Nu börjar min 15 högskolepoäng stora C-uppsats. Mitt ämne? Why, "De exklusive språken som bildas i tv-spel", såklart (vad, man fick ta vad man ville om flerspråkighet!). Så jag kommer basically kartlägga Gears of War-lingo. Gonna be FUN. Vi har hittat en ny favoritrestaurang, en som jag passerat i många år, men aldrig gått in i. King Tan heter den, och ligger på Sveavägen 47. Plocka på dig vilka råa grejer du än vill ha, och de steker upp det framför ögonen på dig!
Vidare har vi varit på ännu en Finlandskryssning för att fira 6 månader tillsammans!!!
Det var jättekul, som vanligt. Buffén var omnom, och vi satt bredvid Patrick och Simon som vi hängde med hela kvällen ^^ 
Annars så har Darren fått ett jobb, yay! Personlig assistent ett par dagar i veckan. Vi har lämnat in papper för att få hans personnummer osv, väntar bara på svar. Han åker till England lagom till Bonfire night (5/11) och jag kommer spendera tiden han är borta på att rensa i lägenheten, göra klart hans Twitch/Twitter-stuff, montage för Youtube, rita och skriva uppsats.
Såhär såg vi ut på vår snabbt improviserade Halloween-stream i onsdags, haha.