Viktiga händelser genom 10 år

Sista inlägget för att fira att min blogg fyllde 10 år (!) 9/8. Vilket decennium det har varit! Jag avslutar med en liten sammanfattning med några viktiga och roliga inlägg/händelser från bloggen.

Julkalendrar!

Något återkommande på bloggen är julkalendrarna som har förekommit varje år sedan 2010. En seriestripp eller dylikt varje dag i december fram till julafton, utom på söndagarna, för då hade jag olika adventstävlingar (rebusar, korsord, finn fem fel, soduku och annat pyssel). Här är alla som varit hittills!
(Klicka på serien för att kunna läsa)

Kollage och LISTOR

Kvinnorna i Sjöblom-släkten har en besatthet för att skriva listor, och jag är inget undantag. Jag skriver inte så många listor på bloggen längre (nu har jag istället ett Google doc för det!), men genom åren har det varit en hel del listor...
 
 
 
 
 
 
 
Något jag också gillade att göra i början av bloggen (och vid önskelistor) var kollage!
 
 

Pingis!

De första åren på bloggen så använde jag den till mina pingismatch-referat. Jag spelade själv med Nicklas, brorsan Fabian och kompisen Adam. Vi åkte runt i Stockholm och spelade mot andra amatörlag i division 8, 7 och 6. 
Mina blogginlägg blev faktiskt väldigt populära inom pingis-scenen, random folk kunde komma fram under en tävling och säga "jag älskade ditt Spånga-poolen-referat förra året", jättekul! True story: En av mina elever på komvux kom fram och pratade om när han brukade möta oss i pingis och hur han gillade mina blogginlägg, haha! Han var 10 år när vi möttes, nu är han 23! xD
Det resulterade även i (shockingly) lite serier!
Good times.

Darren 30!!

Vi tar en paus i blogg-firningen och firar istället Darrens 30-årsdag!!

Kaféserier!

En annan serie med helt sanna historier var kaféserierna som uppkom när jag jobbade på Vivels i Liljeholmen. Det visar sig att kunder överallt är lite... "speciella", inte bara på snabbmatsställen xD Här är några smakbitar från den eran:

Burger King!

Ett jobb jag haft har influerat bloggen mer än något annat. Jag jobbade på den mest besökta Burger King-restaurangen i Sverige (utom den på Liselund under sommarsäsongen, då hade de fler besökare per dag än vi) i 5,5 år. Detta genererade i MÅNGA serier och inlägg om hur det är att jobba där.
Det var kul att läsa igenom dem igen (för mig), hade glömt jättemycket av både människorna och bestyren. Här är några exempel på inlägg och bilder/serier (kom ihåg, alla repliker från kunderna är direktciterade, man behöver inte hitta på eller överdriva när det kommer till knäppa kunder):

Gästserier!

En väldigt smart idé jag hade var att ha inbjuda så kallade "gästserier" från andra aspirerande onlie-serietecknare. Idén var då att jag skulle ha en av deras strippar (med hemsida och reklam för dem) på min blogg, och så skulle de ha en av mina serier och lite reklam för min blogg på deras sida. Genialt!
Nu blev det inte så många, men det var kul iaf!

Utseenden genom åren!

Här kommer ALLA olika headers som jag haft till bloggen genom 10 år! Några kanske ni känner igen (iaf den senaste, döh)! Önskar bara att jag hade sparat också hur själva designen var, bakgrundsfärger, hur såg menyn ut etc...
Ugh, vissa är verkligen bättre än andra... Vilken är DIN favorit? :P

Lister

När jag läser igenom alla inlägg från början till slut så hittade jag väldigt många av mina "lister", som jag kallade dem. En rad med små bilder som skulle läggas till i början av blogginlägget, och i slutet, baserat på vad inlägget handlade om. Jag tyckte väl att det såg proffsigt ut, men jag kan också förstå varför jag slutade med. När man bläddrar snabbt neråt är det enda man ser själva listerna, och innehållet kommer nästan i andra hand. Men, söta var de ^^ (vissa iaf). Några exempel:
(I några inlägg började jag köra bildspel med foton, istället för att lägga alla i rad under varandra. Lite kul idé, men mest onödigt, och dålig kvalitet blev de!)

Grattiskort!

Inte bara ritade jag porträtt av kändisar, jag började också rita mina vänner och bekanta och skapa små grattiskort till deras födelsedagar och andra begivenheter (och lade ofta in lite av deras hobbysar eller favoritintressen). Här är några stycken jag gjort:
Jag har tekniskt sett inte slutat med det, men det var ett tag sedan jag lade upp ett (utom på Gears-spelare på min Twitter, där kommer det upp födelsedagsporträtt ibland fortfarande).

Kändisporträtt!

Under en ganska lång period så lade jag upp teckningar jag målat av kändisar som fyllde år (eller deras dödsdag, eller något annat speciellt). Det är alltid bra att testa sina gränser och gå utanför sin lilla säkerhetsbubbla. Här är några av dem:
Vissa är definitvt bättre än andra ^^ Jag känner dessutom att om jag gjorde om dem idag skulle de flesta vara mycket snyggare, lite har man lärt sig om färgläggning och skuggning och teckning genom åren.

Statistik

 

Något jag gjorde en hel del (i alla fall i början) på bloggen var att lägga upp min läsarstatistik! På blogg.se kan man se hur många unika (och enskilda sidvisningar) man haft varje vecka, månad och kvartal. Det var såklart spännande att se när man hade fått extra många som tittat in på bloggen en viss dag! Det var ett tag sedan jag gjorde detta nu (ca 7 år), antagligen eftersom siffrorna är ganska deprimerande nuförtiden. Men, det är kul såhär i efterhand att se, bra jobbat dåtids-Fanny! 
 

Rekordet unika personer som gått in på bloggen en viss dag är runt 140, whoa!


Filmserier!

På tal om saker som har försvunnit från bloggen: För några år sedan startade jag en väldigt långvarig tävling. Den gick ut på att jag skulle försöka sammanfatta en film i fyra serierutor, och läsaren skulle försöka gissa filmen. När man gissade rätt fick man ett poäng, och vid 10 poäng fick man antingen en signerad originalserie av mig, en trisslott eller en pärlplatta!
Är inte helt säker på varför jag slutade med det här heller, hade jättemånga filmer på en lista som jag ville rita. Men folk slutade gissa och man känner sig dum när man lägger upp grejer som kräver interaktion och man inte får det. Jag har länge dock (till och med i "nutid") tänkt att jag ska börja med dem igen, det har bara inte blivit av.
Här är den senaste ställningen (ååh, nu mår jag jättedåligt när jag ser att två stycken är så NÄRA 10 poäng :'((( xD):
Kunde DU alla filmerna? ;)

Saker som snabbt försvann

I början av bloggandet så hade jag en massa ambitioner med bloggen. Genom åren också. Men, alla saker jag hittade på höll inte i sig så länge (minst sagt) ^^ Här är några exempel på saker som startade ambitiöst, men sedan dog ut:
Något som jag tänkte lägga upp varje vecka och tipsa om filmer eller böcker eller serier som jag gillade, och som jag ville tipsa andra om. Tror det höll i sig i runt 6-7 veckor xD
Visst, jag kan ha missat ett par, men jag kommer ihåg att jag ville ha ett återkommande tema att lägga upp recept på mina mer eller mindre egenkomponerade rätter jag plockat på mig under åren, och såklart vad jag lärt mig hemifrån. Tro mig, under 10 år har det inte blivit många recept, hittade bara detta (från 2009) xD
Detta var en briljant idé (basically ta två tv-spelsfigurer som ser liknande ut och byt namn på dem och undra, "vem är vem, who knooows?"), och den användes när jag försökte bli spelrecensent, eller iaf skribent (hade en blogg på spelsidan gamereactor och hittade på roliga saker). Tyvärr blev det inga fler än dessa två (jag har en start misstanke att jag inte kunde komma på fler karaktärer som liknade varandra).
(Allt det rosa du ser kommer från att bloggen den första tiden hade ROSA bakgrund, så alla bilder var tvungen att ha det också, tyckte jag. Ish!)
Det här vet jag inte varför det försvann. Varje dag skulle man kunna säga en sak som har varit bra, och en som har varit dålig, även om det bara är småsaker. Har alltid gillat sånt. Jag tror att jag kanske slutade för att jag slutade blogga varje dag, kanske. Eller så glömde jag bort det.
Det här var också en briljant idé, och en jättebra teckningsövning för mig! Då och då var tanken att jag skulle lägga upp en bild på någon bakgata/vackra byggnader från Stockholm som jag ritat. Kul för läsarna/Facebookvännerna att gissa var gatan är, kul för mig att testa något jag inte gör ofta! Men det blev endast en ynka bild (kommer inte ihåg vilken gata längre xD), story of my life...

SERIER

Om det är någonting som har varit konsekvent på den här bloggen så är det att jag har ritat och lagt upp serier. I början så ritade jag och lade upp 6 (!) serier i veckan! Sedan 5 i veckan, 4, 3 osv. I många månader så lade jag upp en serie varje måndag. Sedan blev det så ofta som jag hade tid, och ibland går det lång tid mellan varven...
Efter att ha kollat igenom alla mina gamla serier om sambolivet så har jag plockat ut några personliga favoriter (och ovan ser ni den första serien jag någonsin gjorde), enjoy!
Shit, vad långt jag har kommit i mitt teckande på 10 år! ^^

Bloggen 10 år!!!

Idag för exakt 10 år sedan skrev jag mitt första inlägg på den här bloggen! Det känns helt sjukt att jag har ritat serier och bloggat i ett DECENNIUM. Ni som har varit med i några år vet att det har gått upp och ner, ibland bloggar jag mer, ibland blir det färre inlägg.
 
Bloggen har sett mig (förutom att försöka bli serietecknare) jobba på Burger King, bli arbetsledare där, sluta, börja jobba på kafé istället, starta min lärarutbildning på SU, förlova mig och göra slut med Nicklas, skaffa två katter, flytta från Odenplan till Saltsjöbaden till Solna till Stureby, spela pingis och åka på pingistävlingar, spela Gears of War och åka på Gears-tävlingar, jobba på LSS-kollo, börja jobba som lärare, resa en hel del och såklart träffa Darren.
 
Nu tänkte jag göra en liten serie, alltså en mängd inlägg, med lite highlights från dessa 10 år! Jag börjar med det allra första inlägget, publicerat den 9:e augusti 2009 (kolla vad söt jag var ^^), hoppas att ni kommer tycka om det!

Lite tid att pusta ut

Ugh, det har varit intensivt de senaste två veckorna. Jag hade fem nationella prov med mina elever, och alltså massor att rätta (med nästan 50 elever). När vädret varit fint har vi försökt att ha picknicks eller göra roliga saker ute, men det är skönt att de nationella proven nu är ÖVER. Betygen gick ut till eleverna i fredags, och jag har spenderat hela helgen med att korrespondera med elever som är missnöjda med sina betyg. Idag var första gången med en tom inkorg från det hållet. Uff. Att bli lärare... 
Nu börjar NÄSTA kurs direkt dock, denna gång ska jag inte hoppa in för någon som har semester utan ha mina vanliga måndag + onsdagskvällar (eftersom min skola börjar snart, i slutet av augusti, kan inte jobba morgnar). Dock ska jag inte ha engelska denna gång, utan det blev svenska som andraspråk och svenska igen (kurs 1)! Har fullt upp att göra en ny lektionsplan, men det ska bli kul! Skööönt att inte behöva gå upp klockan 06.45 måndag till torsdag längre!!
Annars peppar jag för när min termin börjar. Innan dess ska vi ta en tripp till England, den enda semestern det blev i år, utom ett par kryssningar. De vill på SU redan nu att man ska bestämma vad man ska skriva sin C-uppsats om (inom litteratur, som jag valde), detta var vad jag skrev xD:
Känns faktiskt konstigt att detta är min SISTA termin som jag ska studera. Kommer knappt ihåg hur det var innan jag pluggade till lärare, så länge sedan är det jag började (5 år).. Teckningarna ovan är från när jag ritar Gears-spelare på Twitter. Ni får bara gissa er till exakt hur lika de är personerna jag försökte rita av ^^