Facit till korsord och sista vinnaren i adventstävlingarna!

Wow, jag är beyond imponerad över hur duktiga alla har varit med mina adventstävlingar i år! Och kanske framförallt över de tolv personerna som lyckades lista ut lösenordet från korsordet, nämligen "STOCKING". Här är facit på korsordet (klicka för större):
Denna gång (som alla gånger) LOTTAR jag, på random, ut en vinnare (som blev Helena i Uppsala, grattis!!). Om jag kunde skulle jag låta alla som tävlar vinna, men det går tyvärr inte. Dock vill ge en extra stor eloge till Jonatan, Camilla och just Helena, som har tävlat i VARENDA tävling i år, kul!!
Här ser ni vår fina "julstjärna" vi har i toppen av granen varje år xD
 
Annars får jag tacka för mig för i år, det har varit kul att göra julkalendern, även om luckorna ofta kommit upp ganska sent, ber om ursäkt för det (mycket att göra i december med nationella prov och egna uppsatser). Är nu själv ute på landet med bara katterna som sällskap i en vecka. Ska få massor med saker gjorda, är tanken, och sedan börjar vuxenlivet 7/1 (ingen mer SU för mig, endast jobbande!), gulp! Hoppas att alla får en fin nyårsafton!

Julen!

Vi hade en fin julafton här ute på landsstället utanför Trosa! Alla barnen plus de partners som inte var utomlands samlades, och vi åt gott (såklart), öppnade presenter och spelade spel!
Omnnomnom!
Jag var tomte (som vanligt).
Jag hade beställt en fin present till mamma, en fotobok från Vistaprint med speciellt fina bilder från vår Prag-resa! Kul att ha som minne, ska definitivt göra fler sådana böcker!
Jag fick jättefina presenter, bland annant en kryssning med buffé för två, Harry Potter-böcker, parfym, Harry Potter-påslakan-set, Batman-strumpor, biokort m.m.
Efter julklappsöppningen har vi en tradition de senaste åren att alla sitter och löser mitt korsord, det är min highlight under hela julen, hahaha!
De var jätteduktiga, och Fabian var (såklart) snabbast.
Allra sist på julaftonen spelade vi ett nytt spel gjort av mig, ett slags quiz-spel där man ska satsa på personen man tror kan svara på frågan om den särskilda kategorin. Det var kul och uppskattat (och vi spelade spelet flera gånger innan alla åkte hem).
 Hade en superfin jul, hoppas att alla andra också har haft det!

So much fun to be santa...


Freak


Adventstävling!

Dags för den sista tävlingen för i år, ett korsord! Om du löser korsordet får du ut 8 bokstäver från de gula rutorna, dessa ska bilda ett juligt ord (på engelska!). Detta blir det lösenord. För att bäst lösa korsordet föreslår jag att du sparar bilden och sedan löser det i till exempel paint, eller skriver ut det och löser för hand!
 
För att vara med och tävla ska du helt enkelt bara kommentera nedan och skriva:
1. Namn
2. Mailadress (syns bara för mig)
3. Lösenordet
4. Vilket pris du vill vinna (en Trisslott, en signerad serie/illustration av mig eller en kylskåpsmagnet).
 
Tävlingen avslutas på lördag 28/12, kl. 23.59 och jag kommer att lotta ut en vinnare kort efter det.
Lycka till!

I've created a monster...


Är bara lite dum i huvudet ibland xD

Lite förklaring krävs för denna stripp: Jag kör en diet som heter 5-2-metoden (eller nåt), och det betyder att man två dagar i veckan äter väldigt lite kalorier (för att kunna äta normalt de resterande fem dagarna). Så, "två-dag", eller "two-day" är alltså en sådan dag, när man inte äter.

Pff, för det behöver någon säga till mig ^^

Hela åtta personer tog tiden att lösa min lilla labyrint och kommentera svaret, åh! Thanks guys, I appreciate it! Sista tävlingen kommer imorgon, keep it up! Jag lottade ut en vinnare av de som tävlade, och det blev Nicklas! Han kommer få en pärlplatta att sätta på kylen, kul!

Fanny don't know how to human #2


Kryssning med julbord och LYXBRUNCH

Ehrmagod, vi har gjort massa roliga saker på sistone, och framförallt ätit en massa god MAT!
Först var vi på en Silja Line-kryssning och åt julbord (plus en väldigt tasty lunch dagen efter), superkul. De hade JÄTTEbra underhållning, för en gångs skull, ett pojkband + en Mexikansk komiker/operasångare som kallar sig "Accidental Millenial", eller något liknande. Riktigt bra. Vi vill åka igen, så vi får se deras show igen!
I förra veckan tog vi nytta av födelsedagspresenten från mamma och pappa, nämligen en "lyxbrunch". Vi bokade bord på Kung Karls Bakficka och vi åt som hästar, den godaste buffén jag någonsin smakat. OM-NOM.
Just nu har jag precis kommit ut till landet med katterna och en jaekla massa packning (inklusive julklappar). Kommer vara här ute till januari, mysigt!! 
(och jag vet, jag vet, jag ligger efter med serierna, men det finns ingen scanner här! Ska lösa det dock, lovar!)

Vuxenpoäng!!


What year is it


Adventstävling!

I denna lucka vill jag att du hjälper Darren hitta hem till mig och katterna som julpysslar! Hitta den rätta vägen för honom genom labyrinten (det finns tre ingångar, men bara en kommer ta honom till oss!) och samla bokstäverna på vägen. När du väl kommit fram borde du ha ett juligt ord, som kommer bli ditt lösenord för denna gång!
 
Så här gör du för att vara med och tävla:
1. Lista ut lösenordet genom att ta dig från vänster till höger i labyrinten och samla bokstäverna till ett julrelaterat ord.
2. Kommentera nedan och skriv namn, mailadress (inte synligt för alla, bara mig), lösenordet och vilket pris du skulle vilja ha om du vinner (en Trisslott, en pärl-kylskåpsmagnet eller en serie/illustration)
 
Tävlingen avslutas på fredag 20/12, kl. 23.59 och jag kommer att lotta ut en vinnare kort efter det.
Lycka till!

Gör den.. BRA

Fem personer var duktiga (och uthålliga) nog att klara förra adventstävlingen "Vilken ska bort?". Lösenordet skulle mycket riktigt vara "DOPPAREDAGEN" (klicka på ordet för att se facit), och jag lottade ut den lyckliga vinnaren Jonas, som kommer få en Trisslott i posten, grattis!

Not the same thing


Should I be worried..?


Händer jätteofta (mest gamla damer) ^^


Det var svinkallt...


Fanny doesn't know how to human #1


Adventstävling!

Denna söndag är tävlingen "Vilken ska bort?" och den går ut på att du ska titta på de fyra bilderna i varje rad och försöka lista ut vilken bild av de fyra som inte hör ihop med de andra! (Ett exempel: Om det var en rad med tre musiker och en skådespelare, då ska skådespelaren bort!). När du listar ut vilken bild som ska bort så ska du skriva ner bokstaven i den lilla lila rutan nere till höger, för när du har listat ut vilken bild som ska bort för varje rad så ska du ha 12 bokstäver, som förhoppningsvis bildar ett juligt ord! Det ordet blir ditt lösenord!
Alltså, så här gör du för att vara med och tävla:
1. Lista ut lösenordet genom att ta bort en bild per rad och samla bokstäverna till ett julrelaterat ord.
2. Kommentera nedan och skriv namn, mailadress (inte synligt för alla, bara mig), lösenordet och vilket pris du skulle vilja ha om du vinner (en Trisslott, en pärl-kylskåpsmagnet eller en serie/illustration)
 
Tävlingen avslutas på fredag 13/12, kl. 23.59 och jag kommer att lotta ut en vinnare kort efter det.
Lycka till!

Poor cats...

Hela 9 personer (!) tävlade och listade ut lösenordet "White Christmas" till rebusen i söndags, bra jobbat allihopa!! Jag lottade ut en vinnare, som blev Sofia. En Trisslott kommer inom kort hem till dig, grattis!
 

I feel old...


Läraren hör en från andra sidan rummet, jag svär


Väldigt otippat, men kul ^^


Vi typ dog xD


Furious...

Vissa år har jag en julinspirerad specialserie till min julkalender. Det här året får ni hålla till godo med lite (sanna) situationer som hänt mig. Det kommer handla om när jag hade praktik (VFU), när jag undervisar "mina" elever, Darren, syskon + partners, föräldrar, pinsamma situationer (!), när jag har lektioner på SU, resor, min sociala fobi, mina katter och såklart bara livet. Enjoy.

Julkalender!

För de som har läst den här bloggen i en längre tid vet vad som brukar hända i december varje år. Då brukar jag nämligen starta en liten julkalender eller adventskalender, för att riktigt räkna ner dagarna till julafton. Varje dag kommer det upp en liten lucka (och ni får vara snälla den här decembern, jag är på min sista termin och jag har MASSOR att göra!) med antingen en serie, eller - på söndagarna - en adventstävling!
Eftersom det är söndag blir det alltså en liten tävling idag! När du klickar på luckan ovan kommer du se en rebus! Lös rebusen och få ut de 14 bokstäverna som tillsammans bildar en känd julsång på två ord (på engelska)! Om du skriver vilken julsång du tror bokstäverna bildar, så tävlar du om chansen att vinna antingen en signerad serie/illustration av mig, en Triss-lott eller en pixlig kylskåpsmagnet gjord av små pärlor!
Alltså, så här gör du för att vara med och tävla:
1. Lös rebusen
2. Ta de 14 bokstäverna och försök bilda en känd julsång på engelska (två ord lång!)
3. Kommentera nedan och skriv namn, mailadress (inte synligt för alla, bara mig), julsången och vilket pris du skulle vilja ha om du vann.
 
Tävlingen avslutas på fredag 6/12, kl. 23.59 och jag kommer att lotta ut en vinnare kort efter det.
Lycka till!