Saltkar!

De säljer bara salt i JÄÄTTEförpackningar, så var tvungen att köpa ett saltkar! Såhär ska en sådan se ut i Sjöblom-hushållet:
#vuxenpoäng

Mysig firning av februaribarnen

Vi samlades (som vanligt) i familjelägenheten på Fridhemsplan för att fira mamma och JP, som just haft födelsedagar. Det var bubbel, lax- och räkförrätt, kalkon & hasselbackspotatis, chokladbakelse med glass och bär och så presentöppning!
Blockljus, marmorbricka och en massa ostar till mamma; choklad, Emergency glasses repair set och rivsalt till JP.
Trevlig afton, indeed.

Arbetsskada

Jag svär, jag kan inte se på en text nu utan att tänka så xD

Katt i träd + ny frisyr

Det är lätt att hålla koll på hur ofta/när Falcon fastnar i ett träd om jag skriver det på bloggen. Förra gången dröjde det 311 dagar mellan gångerna, nu hade det gått 464 dagar innan det hände igen! Inte tokigt, ändå!
 Det var lika jobbigt som alltid, hans hjärtskärnade skrik, jag spenderade 1,5 timme, mitt i natten, i 10 minusgrader att försöka bygga upp snö för att nå den första grenen (snön var stenhård och jag bröt loss stora block med min whiteboard, det var en (av många) "How is this my Life?"-moments). Till slut gav jag upp (och jag kom inte så långt:)
Nästa dag var det en massa tjafasande och människor som har åsikter, och försöka locka ner honom med skinka från en 2 meter hög stege, poka med pinnar, kasta tennisbollar (folks idéer). Till slut fick vi tag på en 5 meter hög stege (som nådde till första grenen) och jag slapp klättra upp själv för att en grupp med supersnälla män kom förbi och bara klättrade upp lätt som ingenting. Jäkla lättnad!
Har det mysigt hemma, bygger en kattlabyrint/fort av kartonger jag snor från grovsoprummet. Annars är det det vanliga: rättningar, läxor, mer rättningar, planerande av lektioner och så lite spelande på det. Jag har fått min praktikplats, jag kommer vara 3 månader på en gymnasieskola i Upplands-Bro (i-fucking-gen!). Herregud. 8-17 varje dag, och 3 timmars restid, det kommer bli en mardröm.
Annars har jag sett klart på serien Orphan Black (rekommenderas!) och klippt mig. Behövde ha lite variation. Jag har till och med färgat halva håret lila!
Före och efter:
Jag gillar det! Man ser inte det lila så mycket, jag får se till att ha flätor eller nånting. En elev och lärarkollegorna sa att det var fint! Har inte haft lugg såhär på typ 10 år. 
Snart är min kurs på Universitetet slut, men först är det två hemtentor att göra klart, såklart... Hoppas att alla har det braa.

En till Gears-bild!

Tänkte ha en serie på Twitter, att inför varje match lägga upp en sån här bild (med en spelare från varje lag som skulle mötas). Jag hann bara få upp en. Oh well.
Identivez, från Ghost Gaming vs. Krazed, SSG.

Gears of War-LAN-event!

Trots en tokig helg med (ytterligare) 34 uppsatser att rätta + närmare 30 listening tests, assistent-jobb och illustrationsjobb så har jag hunnit kolla lite på matcherna i Gears of War-eventet som precis avslutats, som var i Mexiko. Jag har på min bucket list att åka på ett av dem, för GoW är jättestort i Mexiko och det är flera tusen åskådare och en stämning utan dess like. En dag.
Vi (Europa, that is) skickade tre lag att tävla: PrideStark gaming (med bland annat två av mina rumskompisar från Liverpool) tog sig till poolspel från öppna klassen och slutade till sist på 16:e plats, våra älskade fransmän (Rdamage) gjorde sitt bästa och slutade på 13:e plats (de blev lottade mot det bästa Europeriska laget, tyvärr, annars hade de kommit längre). SSG, de som alltid vinner EU-eventen och kommer top 3 på de internationella lyckades inte slå Ghost, utan hamnade på femte plats. 
Jag lyckades få lite ritande gjort i en fullspäckad helg (men hann inte få upp allt i tid på Twitter, ville lägga upp dem innan matcherna började, nu har jag en massa oanvända teckningar som inte är redigerade på datorn, hmm..). Denna är på Jackk, från SSG: