Vi roar oss

Vi har börjat utmana spelare att tävla mot varandra live på vår kanal, och jag gör sådana här bilder precis innan vi ska sända matchen live (vi får massor med likes och coveredge och tittare, kul!).
(Bakgrunden är inte min)

VFU:n sluuuuuut!

Äntligen. I tisdags hade jag min sista dag på praktiken. Min favoritklass skrev prov i ett stort moment (om litteratur och språklig variation, i ett!), och jag rättade dem innan jag gick. De var jätteduktiga, YAY!! 
Min tid på Upplands-Brogymnasiet har varit jättegivande, såklart. Jag var skeptisk först till att ha två mentorer, men så länge man löste planeringen och schemat så har det gått jättebra! Kul att ha två olika lärarstilar att auskultera (observera).
Sakerna som har varit bra på praktiken:
¤ När betygen man lagt på muntliga framställningar helt matchar mentorns betyg hen lagt
¤ Baguette-mackan med ost och skinka från kafeterian. 
¤ När eleverna försvarar mig efter att min examinator från SU sagt att jag pratar alldeles för starkt
¤ Min lilla hörna i biblioteket, där jag spenderade många timmar mellan lektioner, planerandes lektioner eller rättande saker.
¤ När man introducerar lyrik, och eleverna är jätteentusiastiska och analyserar dikter glatt.
¤ Att prata Harry Potter med några elever, och jämför kläder och smycken man har.
¤ När man rättar prov på ett moment man jobbat på i flera veckor, och de flesta får jättebra resultat.
¤ Hembakat bröd med massor med olika pålägg varje tisdag eftermiddag.
¤ Plattformen vclass, jättebra!
¤ När man säger åt "problemklassen" att skriva noveller, och deras historier är sinnesjukt bra, och efter att man ger dem komplimanger ser de jätteglada och stolta ut.
¤ Kollegorna jag hade i mitt arbetsrum.
¤ När tre "coola" killar i klassen säger hur mycket de kommer sakna en, och vilken bra lärare man är.
¤ När man kör en Kahoot (ett slags quiz-spel med hela klassen, med egna frågor) och någon som inte brukar vara bäst/vinna får högst poäng och vinner chokladkakan (och blir superglad).
¤ Random tårta i lunchrummet.
¤ Psykologilektionerna jag satt med under, jag lärde mig massor! (plus att vi såg filmen "P.S I Love You").
¤ När klassen som hatar att prata engelska under lektionen äntligen börjar svara på engelska istället för svenska utan att jag behöver fråga om det.
Alla frågar mig hela tiden hur jag kan bli lärare när jag är introvert, och jag har aldrig något bra svar på det, utom att passionen för att lära ut trumfar min sociala imkompetens. Här är några gånger som det har känts jobbigt dock under de senaste tre månaderna:
¤ När jag säger fel namn till min mentor (och kallar henne den andra mentorns namn, som om jag inte vet skillnad på dem). 
¤ När jag spillde läsk över hela mig i lunchrummet.
¤ Springa fram och tillbaka i korridoren och titta in genom rutorna till alla klassrum för att leta efter min mentor som sitter i möte på okänd plats.
¤ Att behöva maila en kollega (på mitt jobb, inte placeringen) och berätta att åtskilliga av mina elever har klagat på hens beteende och bemötande.
¤ När jag står i lunchrummet och försöker lista ut hur micron fungerar (och efter 5 minuter behöver fråga om hjälp)
¤ Att fylla hela whiteboarden med permanent marker, och sedan stå och skrubba bort det inför en hel klass + en lärare som väntar på att få börja deras lektion.
¤ När jag inte låst toalettdörren ordentligt, och en kollega kommer in när jag sitter på toa (och käkar en macka).
(och om du känner att du också skulle tycka situationen var jobbig, tänk dig att jag tycker att det är ungefär 23 gånger hemskare) xD Still though, jag överlevde.
Nu har jag en sista intensiv kurs kvar på SU innan terminen är över (salstenta, uppsats och grupparbete), plus att jag ska ventilera och försvara min stora C-uppsats i början av juni, den jag skrev om språket som skapas i tv-spel (bästa ämnet ever). Och så är det en stor uppsats jag måste skriva som jag inte gjorde när jag studerade i Sheffield (2016...). De nationella proven är nästan helt rättade och klara, betygen till mina bebi.., eh, elever går ut imorgon, skönt! 
Kan knappt vänta till 8:e juni, gaaaaaaaah.

Födelsedagsfirande och SISTA VECKAN!!!

Allt slit under vårterminen börjar komma till ett slut. Nu har jag min sista vecka på praktiken, något som känns både svinskönt och nostalgiskt. Jag har verkligen lärt känna mina klasser, och först nu när man verkligen kan interagera med dem, så åker man vidare. Lite trist.
Men ja, nu är det bara en hel del rättningar kvar med nationella proven (mina egna klasser), en hel uppsats att skriva, försvara min C-uppsats, en presentation att skriva (och genomföra), en till kurs som börjar nästa torsdag (och har tydligen en tenta och en uppsats, SUCK!!!), SEDAN är jag klar med denna termin, lagom till en hefty skatteåterbäring. Som jag längtar.
Mellan all stress och allt planerande och jobbande har jag firat min födelsedag, i dagarna fem! På onsdagen var det en tur till Gamla stan med god mat och himmelsk Ben & Jerry's-våffla till efterrätt, samt en obligatorisk tripp till Sci-fi-bokhandeln. På själva dagen var det familjemiddag med presenter och skagenröra-kalkon-kladdkaks-middag, och på helgen var det Finlandskryssning med Silja Line (har inte åkt med dem på evigheter!), med buffé och 90-talskryssning, kul!!
Sista veckan, nu kör vi!!!

Ännu en ritad Gears-bild

Lade upp den här bilden på Twitter för att summera Boston-eventet (den är lite svår att fatta för utomstående/svenskar, men basically så var det samma lag som alltid vinner (loggan på pokalen) mot alla de andra lagen, som "bottled it", eller var "bottle jobs" (alltså, det var lätt för Opic att vinna)).
Fick inte så många likes, antagligen för att halva mina följare är med i något av laget som jag just förolämpat xD Det var skönt med en ledig dag första maj, imorgon fyller jag år och Harry Potter besegrade Voldemort!!