STREEEEESS

Ber om ursäkt för dålig uppdatering. Det hjälper inte att vara utan kamera (och nej, fortfarande ingen smartphone, så beroende av min Canon) och att jag har så mycket att göra. Tre uppsatser som ska in den här veckan, min stora uppsats (vars första version ska lämnas in i början av december) och så såklart 26 egna elevers uppsatser som ska RÄTTAS (plus alla deras test varje vecka).
 
Nu är iaf Postmodernism-kursen över, efter att jag lämnat in mina uppsatser, thank fudge for that. Det är den otvivelaktigt svåraste kursen jag har läst på nästan fem och ett halvt år. Nu kommer nästa litteratur-kurs, om realism. Första seminariet är om Platons ”grottan”, så den känns redan bättre.
 
Stressar också över vad som händer när jag blir färdigutbildad, vart ska jag ta vägen, vad ska jag undervisa? Hur mycket? Vad ska jag be om i lön? Måste jag vänta på min actual licens etc. etc. Får liksom inte 10 000 från CSN från 21 december, så måste fylla det hålet på något sätt. Gah. Anyway, hoppas att alla mår bra!

Prag!

 För ett par veckor sedan var jag, som sagt, i Prag med mamma, pappa och Fabian. Fick det som en 30-årspresent! Hälften av bilderna är på en annan kamera, men jag kan försäkra er om att det var en FANTASTISK stad, att vi åt gott, promerade mer än jag gjort de senaste 4 åren tillsammans och att vi hade det jättetrevligt!
Hotell Atos var trevligt, perfekt läge med massor av fina restauranger omkring och endast en 10-minuters promenad in till centrum, eller en spårvagnsresa bort.
Nämnde jag också att det blev en hel del vilande på trevliga pubar och öldrickande! (well, cola för mig).
Vi var såklart vid alla de stora turistattraktionerna, nedan har vi den kända astronomiska klockan, byggd på 1400-talet, och mäter inte bara tid utan även planeternas gång. Varje jämt klockslag bjuder den på en liten show (som alltså har sett likadan ut i 600 år, imponerande!).
Mycket kollektivtrafik blev det, eller, spårvagn iaf. (ÄLSKAR SPÅRVAGN)
Jättefin frukostbuffé varje morgon, OMNOM!
 Hela trippen till slottet och karlsbron är på det andra minneskortet (för tillfället i England eftersom Darren tog den med sig när han åkte för att fira yngsta dotterns födelsedag), men lita på att det var vackert som tusan. Allt som allt får jag summare att det var superkul, tack mamie och papie för presenten <3

Satir-bild till Twitter

Hemma nu från Prag, och har fullt upp med nationella proven (uff, det är nackdelen med att vara lärare på komvux istället för gymnasiet, då kommer proven var tionde vecka, istället för en gång om året...) och sista-minuten-inlämningar. Mellan all rättning hann jag dock med att rita en liten satirisk bild om studion som har producerat Gears 5, och jag lade upp den på Twitter.
Den är inte så kul för utomstående, men basically så har spelet jättemycket buggar och fel på sig, och studion lyssnar inte på all kritik utan tar fram en massa onödiga saker som ingen har bett om eller behöver. Den ligger hittils på 108 likes (och det högsta någon av mina bilder någonsin har fått är 118, sååå :P).