Gott nytt år!

Jag firar lugnt och skönt i England (japp, vi håller också tummarna att vi kan åka hem på lördag och att vårt flyg inte blir inställt), jag önskar alla en fin kväll och GOTT NYTT ÅR!
 

Lucka 24


England!

Jag har det underbart här i England. Jag leker med barnen massor och så äter vi god MAT! 
Det här är vad vi ger tomten ^^
Jag vet att alla firade idag, men vi firar IMORGON, weeee!

Lucka 23

 

Lucka 22


Lucka 21


Lucka 20: Sista adventstävlingen!

Det är redan dags för årets SISTA adventstävling (oj, vad tiden går fort!). Nu är det dags för REBUS. Klicka på luckan, lös rebusen och få ut 10 bokstäver. Dessa bokstäver är ett anagram av ett juligt ord. Räkna ut lösenordet, kommentera nedan och skriv 1. Namn 2. Mailadress (syns bara för mig) 3. Lösenordet du fick fram 4. Vilket pris du skulle vilja vinna (antingen en custom-made signerad originalserie/illustration av mig, en custom-made pärlplatta (kylskåpsmagnet) eller en Trisslott).
 
Tävlingen avslutas söndag 27/12, kl. 23.59. Jag lottar ut en vinnare av de som har skrivit rätt julord. Lycka till!
 

Vinnare + facit

Superbra jobbat de FYRA personer som lyckades räkna ut det juliga lösenordet (JULGRANSBELYSNING) på den förra adventstävlingen: Helena, Jonpis, Ida och Camilla! Du hittar facit genom att klicka på bilden nedan. Jag lottade ut en lycklig vinnare som blev Jonpis! Han kommer få en signerad serie av mig (med Georgos i) någon gång nästa år (imorgon drar jag till ENGLAND!). Grattis! Ny tävling kommer redan IKVÄLL, så det finns fler chanser att vinna en serie, pärplatta eller en Trisslott! Tack för att ni tävlar! <3

Lucka 19


Lucka 18


Lucka 17

Glöm inte bort att tävla i den här veckans adventstävling! Deadline är fredag kväll, så det finns fortfarande tid.
 

Lucka 16


Lucka 15


Lucka 14


Adventstävling 2!

Glad lucia!
Det är dags för vår ANDRA adventstävling (av tre, i år). Denna gång är det ett slags korsord, men med en tvist. Du får nämligen inte se VAR orden ska vara, du måste försöka räkna bokstäver och förstå det själv.
 
Det lättaste sättet att göra korsordet är att skriva ut det och fylla i bokstäverna för hand. Annars kan du snabbt rita av rutorna på ett eget papper (för att sedan fylla i dem), eller högerklicka och "Spara som"-bilden på din dator och fylla i korsordet i Paint. Upp till dig.
 
När du har klurat ut tillräckligt mycket för att lista ut vad det ROSA, långa, vertikala julordet är, då ska du kommentera nedan ditt 1. Namn 2. Mailadress (syns bara för mig) 3. Det juliga rosa ordet du fick fram 4. Vilket pris du skulle vilja vinna (antingen en custom-made signerad originalserie/illustration av mig, en custom-made pärlplatta (kylskåpsmagnet) eller en Trisslott).
 
Tävlingen avslutas fredag 18/12, kl. 23.59. Jag lottar ut en vinnare av de som har skrivit rätt julord. Lycka till!

Lucka 12

 Stort grattis till vår första adventstävlingsvinnare, Jonas! (kan det vara min goda vän, månntro?) Han fick hela 19 av 22 frågor rätt i mitt kluriga quiz om svensk grammatik! 
Grattis grattis, maila fanny_sjoblom@hotmail.com och meddela vilket pris du vill ha! Tack till alla som tävlade. Ovan ser vi vår Topp 5 (stor shoutout till Camilla som fick så hög poäng trots de många åren sedan hon gick igenom detta i skolan). Ny tävling kommer upp IMORGON!

Lucka 11

Glöm inte bort att ikväll klockan 23.59 är sista chanses att TÄVLA i första adventstävlingen! Gå till lucka 6 och tävla i "Smartare än en SFI-elev" ;)
 

Lucka 10


Lucka 9

 

Lucka 8


Lucka 7

 

Adventstävling!

Ni som har hängt med på bloggen ett tag vet vad som väntar bakom luckorna på söndagarna, nämligen en ADVENTSTÄVLING! Denna advent har vi dock inte den vanliga rebusen eller korsordet, utan ett QUIZ. På SVENSK GRAMMATIK. Basically det jag som lärare lär mina elever (mohahaha). Visa nu att NI kan lika mycket som de (något jag tvivlar på) ;). Tänk tv-programmet "Smartare än en femteklassare", men istället "Smartare än en SFI-elev". 
 
Alltså, du klickar på luckan och kommer till Quizet. Där skriver du ditt namn (eller vad du nu vill kalla dig) där det står "Nickname", klicka sedan på "Ok, Go" och svara på frågorna. Kom ihåg, ju snabbare du svarar (rätt), desto fler poäng får du. Ni behöver inte kommentera här eller göra någonting, jag kan se highscorelistan och kommer tillkännage vinnaren (den med högst poäng) när tävlingen är över (och då får den personen kontakta mig med vilket pris hen vill vinna). Man tävlar om antingen en custom-made signerad originalserie/illustration av mig, en custom made pärlplatta (kylskåpsmagnet) eller en Trisslott.
 
Tävlingen avslutas fredag 11/12, kl. 23.59 och man tävlar EN gång. Eftersom grammatik inte är särskilt juligt har jag alla meningar skrivna med jultema. ^^ Ha så kul och lycka till!

Lucka 5

 

Lucka 4


Lucka 3


Lucka 2


Det är dags.

Ja, du ser rätt. Det är den tiden på året som (äntligen?) har kommit. Ni som är veteraner på bloggen vet vad som händer första december varje år. Det är dags för årets JULKALENDER (basically, du klickar på luckan och får en överraskning varje dag fram till julafton). Jag kom på det själv först kl. 17.00 idag (i vanliga fall brukar jag tänka ut och planera för julkalendern i typ oktober), men med min torka på serietecknandet (se föregående inlägg) tyckte jag att det var en strålande idé att försöka få ut en bild/serie om dagen, för då är det inte lika mycket press på att den måste vara så bra, snygg, välritad, lång, eller rolig, för det kommer ju en till dagen efter. Så jag tushar väl i mina "fula" blyertsteckningar jag samlat på mig, och gör några till. Om jag känner mig för stressad eller jag får ångest tänker jag att jag lägger upp en gammal goding istället, serier som ni inte har sett på några år. Win win.
 
Så, här har ni det, gott folk: Årets julkalender, med blandade serier om ALLT möjligt, från hur det har varit att börja "nya" jobbet i Högdalen, när jag fortfarande studerade på Stockholms Universitet, gamla jobbet i Vällingby, innan Darren, med Darren, katter, Georgos, COVID-19, gaming och helt enkelt tokiga jag. Det enda jag garanterar är att alla serierna är sanna/självupplevda (om än ibland lite överdrivna för komisk effekt). Enjoy, och som alltid: var försiktiga och ta hand om er och varandra!