Karantän

Nu sitter vi som bäst och kurar hemma i lägenheten, med ett ordentligt lager konserver och torrvaror (men bara lagom med toapapper). I onsdags stängde min skola för all klassrumsundervisning och jag jobbade min sista dag på plats i fredags. Nu sker all undervisning på distans, och våra möten över Skype. Detta har varit en stor omställning för många elever som inte var vana vid teknologi. Det har varit mycket jagande av elever att försöka få dem att logga in och förstå plattformen, lära ut hur man svarar på läxor och laddar upp texter/fotade bilder på sin handskrivna text osv. De flesta har inte dator utan måste nu skriva uppsatser på mobil, suck.
Imorgon går vi ut för en sista runda och ser till att bunkra upp med allt annat vi behöver. Vi har tillräckligt med saker att hålla oss sysselsatta med hemma iaf, 23 böcker kvar av vår bokserie Isfolket, massa tv-spel, filmer och serier. Hoppas att alla mår bra där ute, stay safe, ta hand om er och ta inga onödiga risker!

Slutet på en era, början på en ny

NU, äntligen, har jag jobbat min sista dag i Vällingby. Det var en HEKTISK sista vecka, med en 15-timmars-jobbdag i torsdag (gick hemifrån 8, kom hem efter midnatt...). Här firar jag mitt nya jobb i Högdalen med vackra blommor från Lucy med familj, tack igen raraste!
Det var såklart jättetråkigt att säga hejdå till mina älskade Engelska 1-, 2-, 5- och 6-elever i Vällingby. Och vi hade en superkul, och känslomässig, sista lektion med min Sva grund 4-grupp i Högdalen i fredags (de som jag har hunnit haft i fem veckor, men som ska ha betyg och försvinna nu, snyft!). Kolla vad fina saker jag fått från alla fem klasserna (men mest från Högdalen):
Den grund 4-klassen var helt fantastisk att ha, kommer sakna dem massor!
När alla betyg var satta och all överlämning till nästkommande lärare var skriven och printad och skickad så drog vi (såklart) på kryssning för att fira.
Det var INTE så mycket folk på Birka, trots att det var fredag och billiga avgångar...
Annars så hoppas jag att alla mår bra i dessa oroliga tider. Vi har bunkrat upp med en hel del konserver och torrvaror och kattmat, bara för att vara på den säkra sidan. Min skola håller öppet än så länge (det verkar ju vara Sveriges policy, att hålla öppet och låta vågen dra in, för att inte förlora för mycket ekonomiskt), men jag har förberett mig för att kunna lära ut på distans... Jag är glad iaf att jag inte behöver pendla över två timmar om dagen längre, sisådär 20 minuter från och tillbaka känns mer lagom ^^

Sista veckan av CRAZINESS

Hinner inte med mycket utom jobbet nu. FEM olika kurser avslutas nu på fredag 13/3 och alla ska ha betyg och alla nationella prov/slutprov ska rättas och föras in och listor ska skrivas till läraren efter mig osv. osv. Kommer bli riktigt skönt på fredag kväll (då vi åker på Birka-kryssning för att fira).
Idag tog vi en liten paus från allt rättande och såg Sonic-filmen på bio. Den var riktigt bra (och Darrens första film helt på svenska och han förstod jättebra! Kunde inte vara stoltare)! Har MASSOR med serier jag vill göra om att börja som ny lärare på en skola, så hoppas att hinna med det när jag går från att jobba 160% till "bara" 100% ^^ Hoppas att alla mår bra!